Bár valószínűleg volt már Wilson napi beszámolóiban, de pár órája kerültek fel az ukrán térképre ezek a hírek.
Russian army attempting to advance at Pashkove, Dovhenke, Velyka Komyshuvakha villages in Kharkiv region. Near Novomykhailivka and Maryinka in Donetsk region. Live Universal Awareness Map Liveuamap is a leading independent global news and information site dedicated to factual reporting of a...
liveuamap.com
Északon Izjumnál már majdnem elérték a vasútvonalat az oroszok. Ez nem meglepetés, számítottunk erre. Délen viszont ha megnézitek, ahol az előre törés van, Donyecktől Mariupol irányában a vasút megszakad. Pár napja erről a szakaszról is beszéltem, hogy ennek a helyreállítása nem lesz nagyon gyors várhatóan, de az itteni előretörés célja minden bizonnyal ennek a területnek a megtisztítása és a munka biztosítása.
Érdekes lesz olvasni, hogy vajon mennyire fog a sajtóban megjelenni. (Ez a szárnyvonal ügye a teljes déli tengerpart logisztikai ellátásában kiemelt szerepet jelenthet majd.
https://liveuamap.com/en/2022/24-april-russian-troops-attempted-to-advance-at-lyman-and
Ezen a másik területen én pár napja mondtam, hogy nem látom logikusnak az ukrán ellentámadást. Feleslegesnek tűnt kivéreztetni a csapataikat. Azon a napon, amikor Kijev rohama kivérzett, hirtelen erőre kaptak az oroszok és Kreminnát lendületből elfoglalták és már akkor azt beszéltük, volt aki térképen is egy háromszöggel jelölte, hogy Limanig simán előre fognak tudni nyomulni várhatóan és hátba kapják a ruszkik azt a beszögellést, amit akkor nagy nehezen elfoglaltak.
Ha megnézitek, Liman is egy remek kis logisztikai központ lehetne, de túl közel van Szlovjánkszhoz. Tüzérséggel simán átlőnek oda. Ennek a városnak akkor lesz majd talán kisebb szerepe, ha mind a kettővel végeztek és következik Kramatorszk.