Valaki itt azt mondta nekem par eve hogy a Tulipan mar nem jo, a 60milis aknaveto modernebb...Azovstalt lövi
![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Valaki itt azt mondta nekem par eve hogy a Tulipan mar nem jo, a 60milis aknaveto modernebb...Azovstalt lövi
![]()
Az "USA chipjei" kifejezés nem állja meg a helyét. Az áramköri tervezést meg tudják csinálni a kínaiak is. A probléma a gyártástechnológiával van, ami viszont nem USA technológia, hanem nemzetközi kooperáció eredménye, több szabadalom kínai tudósokhoz köthető a technológia kapcsán. A cég ami egyeduralkodó a területen, az a holland ASML, ami az EUV technológiával tud létrehozni 7nm -es chipeket sorozatgyártásban. Többek között a TSMC is az ő gyártósoaraikat használja. Az USA erre a technológiára vetett ki szankciókat Kína ellen.Mondasz egy kettő kínai chip márkát?
Ami működik is!
A Huawei is milyen jól elvan az usa chipjei nélkül, meg ragadtak a 4g -nél.
Segítsek értelmezni?Most kit akarsz hülyének nézni? Miröl is beszél a veréb?
Kar hogy nem az Azovstalban. A lengyeleknel elfer, megerdemlik.Menekült kapor, állítólag Lengyelországban...
Szerinted mi történt a Kígyó-szigeten, és a véleményed milyen konkrét források támasztják alá?Tök mindegy mi van a szemed előtt - ha az ellenkezőjét mondják közben.
Besz@rás, hogy az oroszok meg biztos van, aki be is veszi.
Az orosz 1-en saját győzelmükként adják el, amikor az UA-k szétlövik a szigetet...
Egyre viccesebb ez az EU, meg NATO. Sose lássuk meg, hogy mit érne egy élet-halál helyzetben pl. az 5-ös cikkely, de mondjuk úgy, hogy komoly fenntartásaim vannak, s a bizalmam nem végtelen...![]()
A török elnök nem támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását
Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken úgy nyilatkozott, nem támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását â Ãrja a Reuters.www.portfolio.hu
Oltári nagy baromságot írtál!Mondasz egy kettő kínai chip márkát?
Ami működik is!
Szerintem nagyon gyorsan tájékozódj. Az 5G első létező gyártója a Huawei volt, ha nincs az USA embargó a világon szinte mindehol az szolgáltatná az 5G fejállomásokat.Mondasz egy kettő kínai chip márkát?
Ami működik is!
Nem. Én csak az eszmefuttatásod másik értelmezésére próbáltam felhívni a figyelmed, mint ahogy te is tudod, szerintem. Ha az átírt szöveget előadnám valahol itthon, minden lennék, csak akasztott ember nem. De lehet, hogy még az is. Pedig, ahogy mondod, 100 éve történt. Most, ha a te szövegedet eltolnád Ukrajnában, ott sem lennél népszerű. Mint ahogy te is tudod.Azok már 100 éve elcsatolódtak. De Te úgy látom hős vagy. Mennél meghalni egy háborúban ha azt mondanák vegyük vissza Karpataljat??
Ha az atomhármast érné támadás, akkor lenne 5 -ös cikkely. De ha a Varsó vagy Berlin kapna egy nukit, akkor semmi sem történne. A deep state sosem fogja vállalni az elhamvadást szlávok vagy németek miatt.Egyre viccesebb ez az EU, meg NATO. Sose lássuk meg, hogy mit érne egy élet-halál helyzetben pl. az 5-ös cikkely, de mondjuk úgy, hogy komoly fenntartásaim vannak, s a bizalmam nem végtelen...
Ok. Én egy országnyi területnek hívom, még magyar szemmel mérve is. A pár mit jelent nálad mondjuk 20%?
Sokmindent.
Eddig egész jól tartják magukat 350 ezer katona ellenében valamint ebben a proxy háborúban a NATO-val. Kicsit próbáld meg vizualizálni a megközelítőleg 50-60 ezer ukrán halott katonát. (Én jóval nagyobb ukrán veszteségeket vizualizálok, de ezért már kaptam a fejemre...)
Ha én azt tudnám... Ha nem lesz nagyon gyorsan megegyezés és Putyin-i mércével "háború" lesz belőle , én úgy gondolom az ukránok
már csak a történelem könyvben fognak szerepelni. Mielőtt úgy gondolnád, hogy Én bármilyen formában támogatnám vagy drukkolnék ezért a fejleményért, előre szólok nagyon nem.
OFF: (ha nem értünk eggyet akkor a továbbit a páncéltörő topikban)Levertek mindent a toronyról és az egyik oldal telitalálatot kapott, az első szél le is dönti, ha még nem dőlt le. Lehet kuncogni a kóválygó rakétán, de hatásos. Páncélozott járművek ellen készült, a pontossága elég hozzá, jó kezelő 1x1m célt simán eltalál vele. A rakéta aerodinamikai kialakítása okozza ezt a röppályát, ami arra szolgál, hogy az irányításához használt drót akadálytalanul csévélődjön le.
A felvételek?Szerinted mi történt a Kígyó-szigeten, és a véleményed milyen konkrét források támasztják alá?
A "Nagy honvédő háború" pedig 1941-től 1945-ig és ugyan ilyen feltételek mellett. Ott is politikai tisztek álltak a katonák mögött töltött fegyverrel, ott sem engedték elmenekülni a civileket. Az Ukránok is a Sztálin gyorstalpalón végeztek. Mellékesen ezt a kártyát a Németek is kijátszották 44-45-ben. Sajnos a történelem ismétli önmagát.Az garantálja, hogy így is van, hogy már 79. napja folyik az ukrán háború és láthatod mi hadműveleti helyzet Ukrajnában.
más a forgás és más a spirálpálya, de igen irányítási oka IS van.OFF: (ha nem értünk eggyet akkor a továbbit a páncéltörő topikban)
Nem kérdőjelezem meg a szakmai hozzáértésedet/multadat, de elsődlegesen nem a drót (háromeres mikrokábel) letekerésének céljából pörög. A rakétaának két elektromos parancs csatornája van, de csak egy tengely mentén tud beavatkozni. Azért kell hogy forogjon a rakéta hogy időszakonként a megfeleő térnegyedben be tudjon avatkozni a röppályába.
http://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/9m14p1_ir_pct_rak_musz_leir_uzem_utas.pdf
14. és 20. oldal
Még az intel is a tsmcvel bérgyártat, így próbálja az éveket csúszó gyártástechnológiai lemaradásukat kompenzálni. Persze ebben is megy a politika, pl az intel átnevezte a gyártástechnológiáit, de ettől még lemaradásban vannak.Szerintem nagyon gyorsan tájékozódj. Az 5G első létező gyártója a Huawei volt, ha nincs az USA embargó a világon szinte mindehol az szolgáltatná az 5G fejállomásokat.
A kínai chipgyártás jelenleg a világelső eladási számokban, második a TSMC tajvanban. Ha a cégek méretét nézzük a a világ legnagyobbja jelenleg a TSMC.
4-16 nm-es chipeket gyártanak, ahogyan a TSMC is. Azzal a különbséggel, hogy az egész körítést is gyártják hozzá, tehát szó szerint mindent ami a chip köré épül. Tény, hogy ARM licenszes chipgyártás folyik, és kínai mobilokban, és eszközökben találod meg őket, de számszerűsítve évente közel 200-300 milló eszközről beszélünk. (nem számoltam bele a TSMC CPU-kal, szerelt china assembled eszközöket)
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..