http://novorossia.su/ru/node/5077
Donyeck.
Amikor azt mondják egyesek, hogy Ukrán Orosz egykutya, akkor arra gondolok hol láthattam olyan képet vagy videót, amikor a milícia civil célpontokat támadott.
A válasz az hogy sehol. Ugyanis akkor biztos tele lenne vele az összes média. (mondani ugyan mondják az Ukránok, csak hát erről egy árva képük sincsen) Viszont az Ukrán tüzérség véletlenül lőne szét lakóövezeteket lakótelepeket?
Az rendben van, hogy még az elején rengeteg Ukrán katona megtagadta hogy az orosz ajkú lakosság ellen vonuljon. Nyilatkoztak is. (mondjuk mostanában az ilyen megnyilvánulások elmaradnak valahogy...) Tényleg becsületükre válik. És mégis tömegben tudnak támadni az Ukránok, pedig már tudniuk kell hogy mi ellen vonulnak. A média és a propaganda ellenére is már tudniuk kell az embereknek.
Mégis ott vannak. Mit mondanak majd évek múlva: Parancsara támadtam ? Lakótelepet? (Én is lakótelepen lakok. &@?_x@x!!)
Vagy húsz év múlva mindegyikükről kiderül , ők bizony ellenállók voltak, csak okosan és belülről bomlasztották a rendszert...
Hol vannak most azok a derék becsületes Ukrán emberek, akik korábban megtagadták a parancsot?
Gondolom vagy nagy csendben ülnek otthon, vagy börtönben vannak, vagy elmenekültek Ukrajnából, vagy azért mert szociálisan fenyegették a családjukat mégiscsak teljesítették a parancsot. Esetleg talán néhányuk beállt a milíciába. Bár szerintem a nyugati területen lévők nem, legfeljebb az előbbi variációk valamelyikét választották.
Sok becsületes derék ember élhet Ukrajnában, a katonák között is sokan lehetnek.
És most egy mondás.
Bűnösök közt cinkos aki néma.
(Ahogyan én látom, ma Ukrajnában azok a nők a legtökösebbek, akik azért tüntetnek, hogy ne vigyék el a férjüket, gyereküket, apjukat katonának.)
Az egyik milicista parancsnok elmondta hogyan fogtak el egy Ukrán tankot.
http://novorossia.su/ru/node/5028
A lényeg. A tank össze-vissza tüzelt. Pánikban. Mint egy őrült. Nem értették.. Aztán megértették amikor a tank személyzete előmászott. Azt mondja hogy gyerekek voltak (gondolom ez erős túlzás, egy 40-50 éves embernek a 18-20 év körüliek gyerekek) Nemhogy egy tankot, de egy mopedet nem bízna rájuk. Az egyikük sírt, egy másik lehajtott fejjel mondogatta hogy ne ölj meg, ne ölj meg. A parancsnok adott nekik vizet, és elengedte őket. (mondjuk nem ez az első történet amit olvasok, hogy alig érettségizett fiatalokat soroznak be az Ukránok... És ezeket küldik a harcedzett veteránokkal tömött milícia ellen? Hát nor..)
Az Ukránok láthatóan rendszerszerűen lőnek lakóövezeteket.
Kamaszkorból épphogy kinőtt (mondjuk nagyvonalúan) fiatal felnőtteket minimális kiképzéssel raknak tankba, és küldenek harcba.
Vajon milyen következtetés vonható le már csak ebből a két ( elismerem, önkényesen kiragadott ) példából is az Ukrán hadvezetésre nézve?
És milyen következtetés vonható le az Ukrán média egészéről, akik képesek lehozni olyan híreket hogy a milicisták lövik a saját civiljeiket területüket provokációként, hogy a jó Ukránokra fogják, és a csúnya gonosz Oroszok bevonulhassanak, leigázni az ártatlan hős Ukrán népet.
Persze, több száz ágyúval és páncélozott technikával támadják buzgón magukat. Mihez kell akkor az Ukrán hadsereg? (Értem én hogy a média is része a hadviselésnek, de kérem, egy kis komolyságot, ha már a szakmaiságot sajátságosan értelmezik.)