Ninják? Hol?Miért? Allergiás a zsákokra?
Most akkor kiverem a biztosítékot!Ha jól értem, csak a veszélyhelyzet hosszabbodik meg (31-én lejárna), csak valamilyen oknál fogva Viktor berakott a vészhelyzet elé egy "háborús" szócskát, aminek jogilag, ha jól olvastam az Alaptrövényt és a mai módosítót, nem nagyon van értelme.
Vagy csak valamilyen belpolitikai kommunikációs trükk ez a dolog, vagy valamilyen komolyabb stratégia indokolja ezt a fajta kommunikációt. Jó kérdés...
Az a nagy helyzet, hogy most jutott el az hohol helyzet oda, hogy összeomlik a ukrán védelem. Az oroszok szerintem, a zsákolást befejezve, elindulnak a Zaporozsnye-Dnyipropetrovszk irányba észak felé, a Dnyeper mentén. Viszont, nyugatnak is Krivoj Rog irányába.
Mindeközben, a NATO mentené a menthető, a lengyelek "megmentenék" Ivano-Frankivszk-Csernovic-Vinnicija-Zsitomir vonalig, a kárpátaljai területre meg mi pályázunk. Azért van a "háborús szükségállapot" bevezetésére szükség. Gyanítom, készül valami már rég a háttérben, amiről megállapodások születtek előre. Zeli pedzi a lengyel bulit már. Mi meg mint EBESZ/UKRFOR küldetés rendészeti felhatalmazással rendelkeznénk.
Kőzápor ON!