A legkisebb ellenállás felé terjeszkedtek mint az amcsik, britek meg mindenki. Nekik ez főként kelet volt. Pl. az amcsiknak a nyugati parti irány. És a két Nyugat felőli támadás nem tudom, hogy jött össze. Jó az a szám 7-8-nak is. A japán szigetek pedig háborús nyereség.okes, engem tenyleg erdekelne, hogy az oroszoknal ez a birodalmi tudat tenyleg nincs jelen ?
a szovjetunio szetese putyin szerint a vilag katasztrofaja, amit egyebkent meg valahol ertek is.
mindig hoditottak az elmult 400 evben, folyamatosan mindenfele, Berlintol Kamcsatkaig mentek,
nem egyszer, meg nem tevedesbol, hanem folyatosan. Megvolt az okuk, sztyeppe lapos, kereskedni kell menni,
de azert folyamatosan terjeszkedtek, amerre tudtak.
anekdota, hogy wc papirert alltak sorban az oroszok, aztan meg mentek tutetni, hogy kuril szigeteket vissza, meg nem adjuk,
kozben meg nem volt mit enni a szovjetunioban. Ertem, hogy az oroszok bekes nep meg minden es hogy ketszer tamadtak meg oket nyugatrol, de a japan szigetek, meg afganisztan az mar nem csak ugy utba esett a szormekereskedoknek a tajgaban...
Minden nagyhatalom ilyen. Ne gondold, hogy arabok délszlávok, keleti szlávok, olaszok, stb. boldogok voltak, mert magyar kard szabdalta őket.