[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
3 552
4 901
113
Friss információk!
Ukrajna nem ad fel semmit, a taktikának és a modern fegyvereknek köszönhetően visszatérünk – Zelenszkij

Fellebbezés

2022. 07. 03. 23:01

https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc
Ukrajna nem ad vissza semmit. A taktikánknak köszönhetően visszatérünk, köszönhetően a modern fegyverek kínálatának növelésének.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ezt hangsúlyozta esti videoüzenetében – írja az Ukrinform.

ukránok! Ukrán nők!

Minden védőnk, védőnk!

Két fontos szakmai ünnepet ünnepelnek ma hazánkban: az Ukrán Fegyveres Erők Napját és a Légvédelmi Rakéta Erők Napját. Őszintén gratulálok Ukrajna minden védőjének, aki ezekben a csapatokban szolgál, gratulálok a flotta minden veteránjának, minden veterán légelhárítónak. Szolgálatodnak és bátorságodnak köszönhetően embereink ezrei életét mentették meg.

az orosz megszállók igen jelentős veszteségeket szenvedtek a tengeren és az égbolton egyaránt. Hosszú évtizedek óta nem volt ilyen veszteségük. Még egyszer köszönöm a szolgálatot!

Az állam fő feladata mindent megtenni annak érdekében, hogy hőseink, katonáink a honvédség minden ágáról rendelkezzenek mindennel, ami az állam védelméhez szükséges, a legmodernebb fegyverekkel rendelkezzenek. Nem könnyű, sok erőfeszítést megér, sok egyeztetést igényel, de mi biztosítunk egy ilyen utánpótlást. Ukrajna eléri azt a szintet, amikor a megszállók tűzfölénye kiegyenlítődik. Egyetlen napot sem veszítünk - meggyőzzük partnereinket, új kapcsolatokat építünk ki, minden lehetőséget kihasználunk - politikai, diplomáciai, információs...

Ma az orosz hadsereg ismét brutálisan bombázta Szlovjanszkot, Kramatorszkot, Harkovot sugárhajtású tüzérséggel és "Smerch" rendszerekkel. Csak Szlovjanszkban hat ember szerepel a halottak listáján, és mintegy húszan megsebesültek. Meghalt egy lány, Évának hívták. Idén augusztusban lett volna 10 éves...

Oroszországnak elég "tornádója", "hurrikánja", "jégesője" van ahhoz, hogy várost városra elpusztítson Ukrajnában. Most gyűjtötték össze legnagyobb tűzerejüket Donbászban. És naponta több tízezer tüzérségi lövedéket használhatnak a front egy szakaszán. Ez a valóság. Ezért romboljuk a megszállókban rejlő lehetőségeket – nap mint nap, kiszámítottan, erőteljesen. És persze ebben fontos szerepet játszanak a hozzánk kapott HIMARS rendszerek és a partnerektől származó egyéb fegyverek. Ugyanilyen fontos szerepet játszik az is, hogy megvédjük katonáink, embereink életét. Újjáépítjük a falakat, visszaszerezzük a földet, és az embereket mindenekelőtt meg kell védeni.

És ha hadseregünk parancsnoksága a front bizonyos pontjairól viszi el az embereket, ahol az ellenség a legnagyobb tűzelőnnyel rendelkezik, különösen, ez Liszicsanszkra is vonatkozik, az csak egy dolgot jelent: hogy a taktikánknak köszönhetően visszatérünk, köszönöm a modern fegyverek kínálatának növelésére.

Ukrajna nem ad vissza semmit. És ha valaki odaát Moszkvában beszámol valamit a luhanszki régióról, hadd emlékezzen a jelentéseire és ígéreteire február 24. előtt, ennek az inváziónak az első napjaiban, tavasszal és most. Hadd értékeljék igazán, hogy ezalatt mik vannak, és mennyit fizettek érte. Mert a mostani jelentéseik ugyanúgy porba fognak menni, mint annak idején. Fokozatosan haladunk előre – mind a Harkov régióban, mind a Kherson régióban, mind a tengeren: Zmiiny jó példa erre. Lesz egy nap, amikor ugyanezt mondjuk Donbászról.

Kijevbe látogatott ma Ausztrália miniszterelnöke. Történelmi pillanat. És ez egy nagyon fontos látogatás. Ausztrália a támogatottság szintjét tekintve az egyik legjobb ország. Jelentős védelmi segítséget kaptunk már tőle. Miniszterelnök úr ma új támogatási csomagot jelentett be. Köszönöm neki ezt. Ausztrália is megerősíti az Oroszország elleni szankciókat. Ez állandó tevékenységünk eredménye, amely megnöveli ennek a háborúnak a költségeit Oroszország számára .

az orosz gazdaság az elmúlt 50 év legnagyobb válságába került. A világ lemond Oroszországgal való kapcsolatáról. Az "összeomlás", a "deficit" és a "szegénység" szavak jellemzik az orosz életet mindaddig, amíg ez az állam terrorista állam akar lenni.

Több mint 35 ezer meghalt katonát veszítettek, és ez még mindig óvatos becslés. És minek ez az egész? Az őrült propagandisták kedvéért, akik adásaikban valahol orosz vagy szovjet zászlót mutatnak a romokon... Egyszerűen nincs más válasz.

Mindenki számára világos a világon - és biztos vagyok benne, hogy Oroszországban minden nem hülye ember számára -, hogy Ukrajna nyer. Csak idő kérdése. Ez sajnos az elszenvedett veszteségekről szól, elsősorban az emberekről. Ez a modern fegyverek kérdése, amelyeket meg kell szereznünk, és biztosan meg is fogunk kapni.

Holnap Svájcban konferenciát rendeznek Ukrajna újjáépítéséről. Ma Kijevben találkoztam a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével, akinek egyik kezdeményezése egy külön konferencia összehívása az ukrán sportinfrastruktúra helyreállítására... Ezek és sok más nemzetközi kezdeményezés egyszerűen nem létezne. ha a világ kételkedett győzelmünkben.

Ezért továbbra is koncentráltan kell dolgozni, harcolni és verni a megszállókat, amíg vissza nem nyerjük egész országunkat. Ukrajna szabad lesz.

Hálás vagyok mindenkinek, aki védi az államot!

Dicsőség Ukrajnának!


A szentpétervári paradoxon

A racionalitásból következően elméletileg döntéseinket a várható értékek és valószínűségük alapján hozhatnánk meg. Így mindenki azonos döntéseket hozna. Bernoulli (1700-1782, svájci matematikus, gondolkodó) azonban bebizonyította, hogy ez még sincs így.
A szentpétervári paradoxon lényege, hogy vajon miért nem vesznek részt az emberek rendkívüli összegekkel a következő játékban: egy érmét addig dobálunk, amíg fejet (vagy írást – válasszuk ki melyiket) nem kapunk. A nyeremény összege 2 azon hatványa, ahányadikra sikerült fejet dobni. Levezethető, hogy egy ilyen játék várható nyereménye végtelen nagy. Ha a várható nyeremény végtelen, akkor miért nem vesznek részt benne akármilyen összeggel az emberek?
Bernoulli arra jött rá, hogy bár a tények mindenkinek azonosak, mégis az egyéni körülmények, a személy különleges állapota alapján a kockázat érzete egyénileg változó.
Az emberek tehát nem kizárólag a racionális alapokra helyezik a hangsúlyt, hanem egyéni hasznosságuk, hasznosságérzetük alapján döntenek a különböző lehetőségek között.

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
782
6 044
93
Az orosz légierő megsemmisítette a külföldi zsoldosok tartózkodási helyét a Mikolajivi területen.

A lényeg az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának napi tájékoztatójából derül ki.

Harkivban 150 ellenséges katonát és 12 katonai felszerelést semmisítettek meg precíziós fegyverekkel.

4 ukrán MLRS "Hurricane" és "Grad" szakaszokat, valamint egy tüzérségi szakasz "Hyacinth-B" howitzert ért találat.

▪️A repülés és a tüzérség megsemmisített 3 AFU ellenőrző pontot, 2 lőszerraktárt és egy radarállomást.

Az ukrán légierő egy Szu-25-ös repülőgépét lelőtte egy orosz vadászgép a Herszon régióban.

Az Orosz Föderáció légvédelme 3 drónt, 3 Tochka-U rakétát és 8 MLRS rakétát lőtt le.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
5 208
10 483
113

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
224
739
93
Amerikai zsoldosok Ukrajnában gratulálnak a Függetlenség Napja alkalmából

Azov-os és a disznózsir

Ladimir Yelensky :D
Ha disznózsírral kenegeted az rpg gránátot, kihúzod az indító csőből és visszadugod, akkor felrobban? Szerintem találat érhette a szobát.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
782
6 044
93
A Nyugat és Kijev mindent megtesz azért, hogy az orosz csapatok ne álljanak meg a DPR és az LPR határainál - mondta az Állami Duma elnöke. Szerinte Ukrajna terrorista állammá vált. Ugyanakkor az Orosz Föderáció területét nem Donbasszból, hanem Harkivból és Ukrajna más régióiból lövik.
--
Tényleg az lesz a vége, ha tovább hoholoskodnak, jogy volt-nincs ukráíni
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 697
11 172
113
https://karpathir.com/2022/07/05/uk...ngedelyevel-lesz-szabad-elhagyni-a-lakhelyet/
"UKRAJNÁBAN CSAK A HADKIEGÉSZÍTŐ ENGEDÉLYÉVEL LESZ SZABAD ELHAGYNI A LAKHELYET
Olekszandr Fedijenko, a Nép szolgája parlamenti frakció egyik szakbizottságának helyettes elnöke tette közzé a hadsereg vezérkari főnökétől kapott dokumentumot, amely értelmében csak a hadkiegészítők engedélyével lesz szabad elhagyni a lakhelyet, vagy oda beutazni, írja a focus.ua.
A parlamenti képviselő szerint a Védelmi Minisztérium a törvény keretein belül foganatosít szabad mozgást korlátozó intézkedést. Történetesen a hadi állapot jogviszonyáról, a mozgósításról és a katonai nyilvántartásról szóló jogszabályokról van szó. Ezek alapján szabályozza a szabad mozgást a vezérkar a sorköteles korban lévők, a hadkötelesek és a tartalékos állományúak számára.
AZ ELŐÍRÁS ÉRTELMÉBEN AZ ÉRINTETT KONTINGENSHEZ TARTOZÓK CSAK A JÁRÁSI VAGY VÁROSI HADKIEGÉSZÍTŐ PARANCSNOKÁNAK ENGEDÉLYÉVEL HAGYHATJÁK EL A LAKHELYÜKET, ILLETVE AZT A KÖRZETET, TELEPÜLÉST, AHOL A KATONAI NYILVÁNTARTÁSBAN SZEREPELNEK. AZ INFORMÁCIÓ SZERINT A VEZÉRKAR MÁR JÓVÁHAGYTA AZ UKRÁN ÁLLAMPOLGÁROK LAKHELYELHAGYÁSI ENGEDÉLYÉNEK KIADÁSI RENDJÉT. A KORLÁTOZÓ RENDELKEZÉS AZ ÚTLEVÉL KIADÁSRA IS VONATKOZIK"
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
782
6 044
93
hohol morál:
⚡Az Ukrán Fegyveres Erők 24. dandárjának parancsnokát rendkívül elkedvetlenítette beosztottjai aljas ellenségeskedése. Érthető, az "utolsó ukránig" parancsot így nem lehet teljesíteni.
Az ukrán katonákat a parancsnokság magára hagyta, maguktól kijutottak a bekerítésből, ami után árulóként jegyezték fel őket.
De követhették volna az ugyanabból a dandárból származó társaik példáját, és megadhatták volna magukat. Ez jobb, mintha az ilyen "parancsnokok" dicsőségének trágyájává válnának.
--
"Hoholföldön nincsenek nácik" c. libsiszöveg ujabb cáfolata:
⚡Az ukrán különleges erők továbbra is veszteségeket szenvednek el Mint ismertté vált, június 28-án az Ukrán Hírszerzési Főigazgatóság 10. különleges alakulatának legalább 6 katonája vesztette életét. Az egyik halottat sikerült azonosítani, ez egy neonáci Vlagyiszlav Buszjak. A 10. GUR különítmény a legjobban kiképzett különleges egység Ukrajnában.

Jó helyen van már a fiu.
--
Donyecket megint lövik:
‼️Donyeck ismét az ukrán terroristák tűzvonalában van A DNR fővárosának Kujbisevszkij és Kijevszkij kerületét sújtja a legnagyobb csapás.

Jó lenne, ha nem tudnának kilőni megint több száz ilyen szart, hanem drónnal felderítenék a pozikat az oroszok, és odabaszkodnának.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
1 931
2 672
113

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
121
1 055
93

Himars előnye a régebbi analóg rendszerekkel szemben nem a pusztító erő hanem az hogy viszonylag nagy távolságból precíziós csapást lehet mérni vele.Nagyban növelheti a hatékonyságát a NATO felderítés álltal biztosított adatok.
Nem mondok ezzel nagyot, de úgy gondolom egyre jobban sodródunk a komolyabb eszkaláció felé....Elszomorító.....egy országért, aki az oroszoktól való függőség ellen küzd, az amerikaikhoz való függőség érdekében. Az, hogy a NATO folyamatosan adja a hírszerzési, felderítési adatokat úgy gondolom már aktív belépés a konfliktusba, a fegyverekről ne is beszéljünk. Tudjuk, hogy ez nem hivatalos, de azt is tudjuk, hogy enélkül mi lenne......ja....több tízezer élő ember, több ezer millárdnyi használható infrastruktúra, keleti szinten ép városok és egy csendes karibi szigeten kokózó elűzött komikus a milliárd dollárnyi vagyonnal. És persze a rettenetes orosz függőség és diktatúra. És mi, akiknek ehhez semmi köze, sodródunk a szakadék felé....kicsit elkezdtünk jobban élni, gyarapodni, megtapasztalni egy jobb világot (Feri és globalistahívőktől elnézést, tudom, szerintük koldus-náci-diktátor-ország vagyunk) és erre, mint a mágnes, a ROSSZ, a VESZÉLY, a BAJ húz, vonz minket. Fiatalkorom álomvilága az USA, kora felnőttkorom vágyott közössége az Únió, merre tart most.....Mintha csupa ideológiavezérelt, botcsinálta, középszerű ember rángatná a szakadék felé az egész nyugati világot. A realitásérzéket, a klasszikus liberalizmust felülírta a tőkevezérelt elvtársiasság, a szabadosság, mely nem fogad el ellenvéleményt és alternatív utat, megoldás, és nem lát partnert, csak meghódítottat és meghódítandót, kényszermegtérítettet. Félek, és tartok jövőtől....ahogyan korábban az egyik fórumtárs írta, a nyugati tőkebirtokosok nem fogják hagyni az Ukrajnába nyomott százmilliárd dollárokat....kell az orosz föld, nyersanyag. Azt hiszik, hogy lehet ott is Majdan egyszer majdan. Én ezt nem hiszem, de félek megpróbálják, miért lennének nagyobb stratégák, mint eddig.... .....viszont, azt gondolom, amíg egy társadalom kevésbé városias jellegű, kevésbé függ a médiától, és szorosabb kapcsolatban van a természettel, a hagyományokkal, konzervatívabb, illetve hazafiasabb nevelést kap, az nem etethető a digitális elme-gyorsétkezdék hírfolyamával. És ezt már tudják sokan....ők az autokrata vezetőknek hívott emberek, akiket persze minden eszközzel igyekszik a nyugati médiafegyver atomjaira robbantani. Viszont ők azok, akik képesek, a megfelelő támogatással maguk mögött némiképp védekezésre készteni a társadalmaikat, népeiket. Igen, ők nem demokraták a szó nyugati értelmezése szerint, viszont nem rosszabbak, mint a véleménydiktátorok, akik a demokrácia láthatatlan köpenyében játszák, a láthatóan meztelen királyt és persze soha, de soha nem engednek az igazuk felsőbbrendűségéből.....közben rántanak, vonnak, húznak minket, ismeretlen céljuk, feladatuk miatt. Nem tudom meg tudjuk-e úszni...az ukrán orosz háború rávilágított, hogy mennyire törékeny a világ, mennyire befolyásolnak minket a médiák, mennyire álságos és hamis világnézettel bírunk.......s mennyire ott van még belül a vad, gyilkos énünk, aki képes két poszt és like között elvenni egy másik életét......A civilizációs mákony vékony máza, nem tudja visszatartani az ösztönt, ha egyszer kiengedik. Az erő a domináns még mindig, a gyenge elpusztul, az erős él és még erősebb lesz. És ez lesz akkor is a vége, ha véletlenül a globalista célok teljesülnek....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
17 745
47 067
113
https://karpathir.com/2022/07/05/uk...ngedelyevel-lesz-szabad-elhagyni-a-lakhelyet/
"UKRAJNÁBAN CSAK A HADKIEGÉSZÍTŐ ENGEDÉLYÉVEL LESZ SZABAD ELHAGYNI A LAKHELYET
Olekszandr Fedijenko, a Nép szolgája parlamenti frakció egyik szakbizottságának helyettes elnöke tette közzé a hadsereg vezérkari főnökétől kapott dokumentumot, amely értelmében csak a hadkiegészítők engedélyével lesz szabad elhagyni a lakhelyet, vagy oda beutazni, írja a focus.ua.
A parlamenti képviselő szerint a Védelmi Minisztérium a törvény keretein belül foganatosít szabad mozgást korlátozó intézkedést. Történetesen a hadi állapot jogviszonyáról, a mozgósításról és a katonai nyilvántartásról szóló jogszabályokról van szó. Ezek alapján szabályozza a szabad mozgást a vezérkar a sorköteles korban lévők, a hadkötelesek és a tartalékos állományúak számára.
AZ ELŐÍRÁS ÉRTELMÉBEN AZ ÉRINTETT KONTINGENSHEZ TARTOZÓK CSAK A JÁRÁSI VAGY VÁROSI HADKIEGÉSZÍTŐ PARANCSNOKÁNAK ENGEDÉLYÉVEL HAGYHATJÁK EL A LAKHELYÜKET, ILLETVE AZT A KÖRZETET, TELEPÜLÉST, AHOL A KATONAI NYILVÁNTARTÁSBAN SZEREPELNEK. AZ INFORMÁCIÓ SZERINT A VEZÉRKAR MÁR JÓVÁHAGYTA AZ UKRÁN ÁLLAMPOLGÁROK LAKHELYELHAGYÁSI ENGEDÉLYÉNEK KIADÁSI RENDJÉT. A KORLÁTOZÓ RENDELKEZÉS AZ ÚTLEVÉL KIADÁSRA IS VONATKOZIK"
„Az ukrán demokráciáért folytatott küzdelem egyenlő az európai demokráciáért folytatott küzdelemmel”

Akkor, kösz, de nem ...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
1 587
10 156
113

Súlyos bajok az ukránoknál: elbuktak egy régiót, az emberekből pedig kezdenek kifogyni​


Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar honvédelmi miniszter elmondta: mintegy 660 ezerre tehető az orosz haderő, ebből 100-120 ezer vonult fel, és eddig 15 ezer elesett katonával kell számolni, ami nagyon komoly veszteség.

Az ukránok hadra fogható ereje 80 ezer fő, eddig 35 ezer halottal lehet számolni, fogynak az embertartalékok.

Mint hangsúlyozta: fogytán a katona Ukrajnában, és bár érkezik a nyugati technológia, de nincs elég kiképzett ember, aki ezeket működtesse. A honvédelmi miniszter előadásáról bővebben is írtunk.