Nagy ötlet volt a lakosság negyedét, ötödét basztatni! Még úgy is az lett volna, ha nem lett volna közük a szomszédban lévő 4-5x nagyobb atomhatalomhoz.
Tényleg, mi a rák lehet az ukránok fejében agy helyett?
Megpróbták.
Nem adta ki.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagy ötlet volt a lakosság negyedét, ötödét basztatni! Még úgy is az lett volna, ha nem lett volna közük a szomszédban lévő 4-5x nagyobb atomhatalomhoz.
Tényleg, mi a rák lehet az ukránok fejében agy helyett?
Azt válaszolta erre a kérdésre, hogy a rendező, illetve meghívó szerv kérésére csak egy csonka videót tesz közzé. Tehát ezért vágódik el a videó.Nagyon jó! Van folytatás is?
Én is kezdem úgy vélni, hogy már nincs mire csemberlenkednie Putyinnak, és keményen oda kéne b@szni.Orosz fórumok alapján felmerül, hogy szándékosan hagyják Donyeck és Oroszország határmenti részeinek lövetését, mivel az oroszok már egyre inkább gyengekezű Putyinról és Kijev felégetéséről beszélnek...
Belarusz pseudonácik. Nemrég tagadták meg, hogy Szeverszkbe dobják át őket betömni a lyukat...
Propaganda semmi több, az ukri vezetésnek ezt nyilvánvalóan meg kellett lépnie, de az ukrán hadvezetés nem hülye egy ideig az ukrán zászlón kívül nem lesz más ukrán jelenlét a szigeten.És ennek mi értelme volt?
Olyan országok légterében repülnek (elsősorban Lengyelország, Románia,balti államok) amelyek ehhez, hozzájárultak és maguk is aktívan támogatják Ukrajnát az oroszok elleni harcban,Az rendben is lenne, viszont jelenleg nem usa vagy gb légtérben repülnek ÉS aktív harci műveletet hajtanak végre.
Az ukrán hadvezetés már régóta tervezi a Kercsi híd elleni támadást, és kapnak bőven Harpoon rakétát ahhoz,hogy jó pár támadást intézzenek a híd ellen és elég csak egyszer eltalálni és megrongálni a hidat, hogy utána a hasonló támadások veszélye miatt el lehetetlenüljön a rajta való közlekedés, és akkor még nem beszéltünk a híd hatalmas szimbolikus és személyes jelentőségéről amit a Kreml és Putyin számára a Kercsi híd jelent, az pedig, hogy a híd elleni sikeres ukrán támadásra mit lépne Moszkva az jó kérdés, de szerintem erre az amerikai nyilatkozatra a Kreml rövidesen reagálni fog és abból lehet majd következtetni az orosz reakció mértékére.Nem tudom ennek mi értelme lenne. Egy pillért ki lehet ütni vele vagy egy pályaszakaszt, de ezek viszonylag gyorsan helyrehozható károk. A másik fele a dolognak, hogy erre mit mozdulna a Maci... Szerintem igencsak veszteséges lenne a művelet végső egyenlege.
Az ukrán hadvezetés már régóta tervezi a Kercsi híd elleni támadást, és kapnak bőven Harpoon rakétát ahhoz,hogy jó pár támadást intézzenek a híd ellen és elég csak egyszer eltalálni és megrongálni a hidat, hogy utána a hasonló támadások veszélye miatt el lehetetlenüljön a rajta való közlekedés, és akkor még nem beszéltünk a híd hatalmas szimbolikus és személyes jelentőségéről amit a Kreml és Putyin számára a Kercsi híd jelent, az pedig, hogy a híd elleni sikeres ukrán támadásra mit lépne Moszkva az jó kérdés, de szerintem erre az amerikai nyilatkozatra a Kreml rövidesen reagálni fog és abból lehet majd következtetni az orosz reakció mértékére.
Én nem találtam erről semmilyen hírt...Más: Lancaster tényleg meghalt?
Patricknak 5 napos az utolsó videója. twitteren, facebookon sincs semmi mozgás azóta.Én nem találtam erről semmilyen hírt...
Mint írtam tök mindegy, hogy én vagy bárki ebben az országban mit gondol erről, vagy hogy mennyire ítéli el,mivel az,hogy megtámadják-e az ukrik a Kercsi hidat most már csak ukrán vezetésen múlik ,miután megkapták a Kercsi híd megtámadására az engedélyt Washingtonból...Úgy vélem, egy ilyen hírt amit hoztál nem szabadna "csak úgy" idehozni. Szerintem mindenképp jelezni kéne, hogy elborzasztónak tartod ezt az idióta ötletet és ez nem csak rád vonatkozik, hanem mindenkire, aki nem érdekelt egy világháborúban. Mondom ezt függetlenül attól, melyik féllel szimpatizálok.
A csecsenek és legfőképpen Kadirov a piszkos anyagiak miatt állnak Moszkva mellett mivel Csecsenföld és így a Csecsenföldet uraló Kadirov família egy messziről is jól látható összeget kap az Orosz költségvetésből.Ok, legyen így. De akkor is éles kontraszt, hogy így támogatják őket.
Mert hat cirka 10-15 éve még zajlott nagyban a háború.
Bármiért is harcolnak mellettük, de szerintem ez akkor is durva kontraszt, hogy maguk mellé állították őket, bárhogy is.
Olyan, mintha az usa oldalán haroclnának most a tálibok és a közösségi médiában a tálib vezetők agitálnának biden mellett ...
Lehet mögé omokat keresni, de ez szerintem igen durva..
Igen nagyrészt szimbolikus jelentősége van de ettől még nagyon fontos a Kreml és Putyin számára, már csak a nagyon nem elhanyagolható építési költségei miatt sem,.Furcsa egy háború az, ahol a hadvezetés tervei bejelentésre kerülnek a nyilvánosságnak. Ez inkább propaganda, mint amikor bejelentették, hogy május 9-én ők bizony elpusztítják a hidat, pont akkor, amikor a vörös téri díszszemle kezdődik.
Elsősorban szimbolikus jelentősége van, mivel a Krím már elérhető az oroszoknak a szárazföldön is.
Már kérdeztem tegnap asszem, mert egy kö...g a HVG-n beírta és ott örömködött, ma pedig twitteren az utolsó bejegyzése alatti kommentekben is cinikuskodott valaki (eléggé le kellett görgetni hozzá)Én nem találtam erről semmilyen hírt...
@Roni a 300-as élőerő ellen van. Abból kaptak az ukránok. A 600-as lenne jó járművek ellen is, de azt csak 2020-ban mutatták be! Abból ha jól tudom csak prototípus létezik. Magyarul még a sorozatgyártás sem indult el. Ha olyanjuk lenne az ukránoknak olyan számban mint a 300-as, akkor már lemosták volna az orosz hadsereget.Újabb orosz gradozás ! Ezeket semmi nem pusztítja el ! Se a HIMARS se a javelin sem a kamikaze drónok ! Pedig az utóbbi eszközben reménykedtem !
Dana-M2 kilőve
Felvételek az amerikai HIMARS létesítmények megsemmisítéséről Ukrajnában / Védelmi Minisztérium
Valóban amit írsz, az erőviszonyok ismeretében, ha az orosz a hadászati szabályok szerinti, hagyományos háborút vívna,már régen befejezte volna azt. Néhányan közülünk már azt nem értették, hogy 2 nap alatt nem lett 2 vállra fektetve Ukrajna, reagálási képességek nélkül.Én is kezdem úgy vélni, hogy már nincs mire csemberlenkednie Putyinnak, és keményen oda kéne b@szni.
100+ gépes éjjeli támadások egyidejűleg, hogy esély se legyen ellenállni. Első nap talán lenne minimális veszteség, de utána megszűnne a légvédelem.
Ezután minden kormányzatni épület támadása Kijevben, Odesszában, Harkovban, aztán Lengyelből, Szlovákiából utak, hídak bombázása.
Kovel, Luck, Rivne és Lvov szétbombázása - logisztikai központok, raktárak, gyárak, vasúti és közúti csomópontok, Bevásárló központok.
Ultimátum az USA-nak a további fegyverszállítások leállítására.
A sztarovojtovei híd miért áll még? Miért lehet ott még átkelni? Azután van még a Bugon 1 közúti, 1 vasúti. Ezek miért léteznek még?
Lvovtól aztán szárazföldi határ: Rava-ruszkánál 2 vasútvonal lépi át a határt + csomópont a városban. Miért nincs kiiktatva?
Krusív, Krakovec közúti, Segunyinál és Nizsankovicsnál megint jelentős vasúti - ezeken jön Rzeszówból a cucc. Ezután már csak 1 hegyi vasútvonal van, de az Krakkó felé megy, aztán már csak az Ungvár-Csap és a Munkács-Csap - Csapnál a Szlovákia felé vezető részt letarolni.
Megindítani pár rakettát a célpontokra és azt követné 1-1 kiadós légitámadás. Infokommunkációs infratruktúra miért létezik még az országban? A harcok elején Kijevnél még eszükbe volt TV tornyot ledönteni, de ennyi. Ugyanúgy interneteznek a nácikok.
Minél előbb kezdik meg a magukat ukránnak hívő majmom átnevelését, annál előbb lesz béke. Ehhez pedig fel kell hagyni a tessék-lássék hadműveletekkel. Már rég meg kellett volna indulni a Breszt-Pinszk vonal felől is, és a légitámogatást oda koncentrálni. Ezzel egyidőben délről és keletről nyomulni, hogy esély se legyen oda erőket átcsoportosítani. A teljes nyugatukrán vasúti infrastruktúrát szét kell b...ni.
Más: Lancaster tényleg meghalt?
Tudod a parancs az parancs..Ez gyalázat
.Ok, legyen így. De akkor is éles kontraszt, hogy így támogatják őket.
Mert hat cirka 10-15 éve még zajlott nagyban a háború.
Bármiért is harcolnak mellettük, de szerintem ez akkor is durva kontraszt, hogy maguk mellé állították őket, bárhogy is.
Olyan, mintha az usa oldalán haroclnának most a tálibok és a közösségi médiában a tálib vezetők agitálnának biden mellett ...
Lehet mögé omokat keresni, de ez szerintem igen durva..