Napi bájden. Ez a színvonal.
Szankciók működnek, nemtudomhányadik epizód
Harkovban iszkanderezgetés
Szankciók működnek, nemtudomhányadik epizód
Harkovban iszkanderezgetés
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
"Ha ennyire kafa a ruszkiknál az élet, akkor miért nem oda özönlik a sok migráns?"Ha ennyire kafa a ruszkiknál az élet, akkor miért nem oda özönlik a sok migráns?
Miért a a szar, antidemokratikus, csóró EU-ba.
Ja, és miért harcol a csodás ruszki demokrácia ellen egész Ukrajna teljes erejével?
Lehet, hogy mégsem úgy van?
Az rendben is lenne, viszont jelenleg nem usa vagy gb légtérben repülnek ÉS aktív harci műveletet hajtanak végre.Azok nem a NATO gépei hanem az amerikai és az angol légierő felderítő gépei és az USA és Nagy Britannia katonai támogatásának a részekén látják el felderítési és egyéb információkkal az Ukránokat, ugyanez igaz a műholdakra is.Ne keverjük a dolgokat.
Nem tudom ennek mi értelme lenne. Egy pillért ki lehet ütni vele vagy egy pályaszakaszt, de ezek viszonylag gyorsan helyrehozható károk. A másik fele a dolognak, hogy erre mit mozdulna a Maci... Szerintem igencsak veszteséges lenne a művelet végső egyenlege.Úgy látom Ukrajna most kapta meg az engedélyt a Kercsi híd elleni támadáshoz......
A NATO-erők volt parancsnoka: Ukrajna megtámadhatja a Kercsi hidat,és ez csapás lesz a Kremlre....
„Európai igazság” – 2022. július 8., péntek, 15:38
Ukrajna pusztító csapást mérhet a Kremlre, ha megtámadja az Oroszországot az elcsatolt Krímmel összekötő Kercsi hidat,az újonnan leszállított Harpoon rakétákkal.
Ezt a NATO közös európai erőinek egykori parancsnoka, Philip Breedlove tábornok nyilatkozta a The Timesnak adott interjújában , írja az "European Truth" .
Breedlove szerint a híd elleni támadást az Ukrajna elleni minden oldalról érkező orosz agresszió indokolná. "A kercsi híd jogos célpont" - mondta.
"Egyáltalán nem lep meg, hogy az oroszok aggódnak a Kercsi híd miatt. Számukra ez hihetetlenül fontos. Most, hogy a Nyugat Harpoon rakétákat adott át Ukrajnának, úgy gondolom, hogy az oroszoknak minden okuk megvan aggódni amiatt, hogy Ukrajna megtámadja a hidat” – tette hozzá a tábornok.
A Harpoon rakétát először Ukrajna használta a múlt hónapban, amikor egy orosz haditengerészeti vontatót találtak el, miközben fegyvereket próbáltak eljuttatni a Kígyók-szigetre.
"Építőmérnök vagyok, és ismerem a hídépítést. Minden hídnak megvannak a gyenge pontjai, és ha jó helyre céloznak, ez egy időre használhatatlanná teheti a Kercsi hidat. De ha a hidat le akarják rombolni, akkor célzottabb bombázásra lenne szükség” – mondta Breedlove.
Azt is elmondta, hogy sok nyugati vezető és korábbi vezető most arról beszél, mi lesz, ha Oroszország elkezdi elsüllyeszteni az ukrán gabona szállító hajókat, vagy ha az orosz tengeri blokád állandósul.
"Megbeszélések folynak arról, hogy a Nyugat hogyan reagálhatna, ha ez megtörténik. Többen, akikkel beszéltem, azt mondták, hogy a kercsi híd lerombolása óriási csapás lenne Oroszország számára. A Kercsi híd legitim célpont" - mondta.
Breedlove, akinek katonai tanácsait a Biden-adminisztráció továbbra is megfogadja, visszautasította azok állításait, akik kételkednek az ukrajnai támadás támogatásának bölcsességében.
"Oroszország nem csak Ukrajnán belülről, hanem Oroszországból, Fehéroroszországból, a Krímről és a Fekete-tengerről is megszállta és megtámadta Ukrajnát, és több tízezer embert ölt meg. Tehát nem kellene aggódnunk amiatt, hogy Ukrajna harciasan közelít az Oroszországon belüli célpontokhoz .Ez olyan, mintha Roger Federertől azt kérnénk, hogy hátrakötött kézzel teniszezzen, és állandóan adogatást kapjon" - mondta.
Emlékezzünk vissza, hogy az Egyesült Államok védelmi minisztériumának vezetője, Lloyd Austin megerősítette, hogy az Egyesült Államok új segélycsomagja MLRS rakétarendszerekhez lőszert és Harpoon hajóelhárító rakétákat is tartalmaz majd.
Экскомандующий силами НАТО: Украина может атаковать Керченский мост, это будет ударом для Кремля
Украина может нанести сокрушительный удар по Кремлю, атаковав Керченский мост, соединяющий материковую Россию с аннексированным Крымом, используя недавно поставленные ракеты “Harpoon”.www.pravda.com.ua
UNPROVOKED!!! Ezt elfelejtetted. Egyre szánalmasabb a jenkiszoponckodásod...Az ENSz tagországaiból 42 ország szállítt fegyvereket Ukrajnának, tehát cca. egyharmada.. Akkor az ENSz is "megtámadta Oroszországot???? Már azt az Oroszországot amely a nemzetközi jogot felrúgva benyomult egy független ország területére és ott szerintük speciális műveletet, a világ számára pedig egyértelműen háborút kezdeményezett, mint aggresszor...
Ne játszd a hülyét...
Azért abból még lehet nyugaton nagy kalamajka, ha nem jut nekik elég segély....Tudod te kis IQ betyár,a migránsok 90%-a nem dolgozni özönlik a nyugati országokba. Gondolom a nagy erölködéstől ez a verzió meg sem fordult abban a végtelenül okos kis buksidban. Az oroszoknál viszont kőkeményen ellenőrzik az összes munkavállakóival rendelkezőt,és bármilyen simlinél kihajítják őket. Érzel magadban annyi képességet,hogy megkukkants pár videót a liberális felfogású Lajtán túli hatóságok munkájáról? Mondjuk olyanokat,hogy szegény migrit már háromszor is kiutasították,de valahogy még mindig ott eszi a franc. Van néhány száz ilyen csemegézhetsz belőle bőven. Az oroszoknál nem divat a jogvédő ügyvéd,aki az érvényes kiutasítási határozatot évekig sikeresen fellebbezi.
A csecsen vezetés belátta, hogy sokkal jobb nekik ha megtérnek Oroszország anyácska zsíros emlőire, mintha kiirtatják magukat. Náluk is komoly oroszellenes felforgató tevékenység ment anno, de akinek egy csöpp esze is volt, az pontosan tudta, hogy Oroszország ellen nem nyerhetnek.Ok, legyen így. De akkor is éles kontraszt, hogy így támogatják őket.
Mert hat cirka 10-15 éve még zajlott nagyban a háború.
Bármiért is harcolnak mellettük, de szerintem ez akkor is durva kontraszt, hogy maguk mellé állították őket, bárhogy is.
Olyan, mintha az usa oldalán haroclnának most a tálibok és a közösségi médiában a tálib vezetők agitálnának biden mellett ...
Lehet mögé omokat keresni, de ez szerintem igen durva..
Persze értem én ezt, de azért ha a szomszédodra dobok egy ODAB-500-ast, a Te rokonaidat sem fogja vigasztalni hogy csak járulékos kárként vesztél oda a családdal...A magyarok elleni atrocitás következmény, visszaélés a törvény adta lehetőséggel, de az alapvető jogalkotói szándék az oroszok ellen irányult. Kárpátalján pedig meglovagolják az ottani ultranacionalisták a lehetőséget.
Rosszul tudod, néha olvasni is tudni kell. A NATO egy politikai és védelmi szövetség. Nem csak katonai erőt képvisel.Én eddig azt hittem, a NATO védelmi szövetség...
Rosszul tudod, néha olvasni is tudni kell. A NATO egy politikai és védelmi szövetség. Nem csak katonai erőt képvisel.
És milyen jól tette! Ennél objektívebb elemzést kvázi-mainstream nyugati forrásból nem fogunk kapni.Na beesett Reisner ezredes is végre.
Mindent el lehet hinni ha akarja az ember. A tehén is lehet igazából ló, ha vki úgy gondolja, még ez is ...Nem válaszoltál a múltkori kérdésemre. Tényleg elhiszed azt, amit írtál?
Te hiszel a következetes működésben, az enszben.
Kérdem akkor még bónuszban, hogy a palesztinokat ezek a nagyszerű szervezetek miért nem támogatták nehéz fegyverzettel és szankciók ezreivel?
Komolyan elhiszed vagy csak úgy kell tenned?
szanalmasan sotet vagy meg az ekezeteket es a az irasjeleket sem eredemled meg a betuket is sajnaltamHáttal ülsz a moziban?
Már régóta nincs tárgyalás.
Honnan veszel ilyen baromságokat?
Putyin a maga nagyképű, arrogáns stílusú beszédének indirekt üzenete van:
- úgy gondolja most meg van esélye valamire, később már nem lesz, ezért fenyeget a későbbi tárgyalás eredménytelensegevel.
- pánikol az orosz társadalom hangulata miatt, ezért sulykolja, hogy minden oké, és ez így is lesz.
Nagy kommunikátor.Az is igaz, hogy ebben a helyzetben, mást nem is kommunikalhat.
Viszont ez azt jelenti, hajlandó tárgyalni. De a harc leállítása nélkül ez már nem fog menni. Hogy ezt elfogadja, ahhoz még igényel néhány harctéri pofont, vagy jelzést otthonról.
Az egyik jövőben játszódó novellában az USA széthullott atomjaira és az államok összevissza szövetkeztek, no meg háborúztak egymással.Napi bájden. Ez a színvonal.
A nyolcvanas években olvastam az akkor még szerintem minőségi Galaktika kiadványokat.
Kicsit vissza kell mennünk a történelemben:Nem. Ukrajna vagy saját erőből lesz független (igen a nyugati és a keleti "iga" lerázásával egyaránt) vagy sehogy. Teljesen mind1, hogy az oroszok győznek vagy a mostani ukrán vezetés, mert mindkét esetben nagyon erős függésben lesz Ukrajna. Túl jó helyen van ahhoz Ukrajna, hogy függetlenségről álmodozzon. Összességében, ha legalább olyan erős gazdasága lesz ukrajnának mint a lengyeleknek akkor álmodozhat mindenirányú függetlenségről addig nem.
Sajnos itt is ellent kell mondanom mert ukrajna állampolgáraiból már millión felüli munkavállaló dolgozott kint orosz területeken, még a balhé kitörése előtt is. Azok miért nem a nyugati melót választották, tán nem normálisak? Valamit tudhattak..Ha ennyire kafa a ruszkiknál az élet, akkor miért nem oda özönlik a sok migráns?
Miért a a szar, antidemokratikus, csóró EU-ba.
Ja, és miért harcol a csodás ruszki demokrácia ellen egész Ukrajna teljes erejével?
Lehet, hogy mégsem úgy van?
Szerinted van egy szám, hogy hány, kisebbségben élő embert szabad megölni a nemzetiségéért úgy, hogy az anyaország még jogtalanul avatkozzon be?Az ENSz tagországaiból 42 ország szállítt fegyvereket Ukrajnának, tehát cca. egyharmada.. Akkor az ENSz is "megtámadta Oroszországot???? Már azt az Oroszországot amely a nemzetközi jogot felrúgva benyomult egy független ország területére és ott szerintük speciális műveletet, a világ számára pedig egyértelműen háborút kezdeményezett, mint aggresszor...
Ne játszd a hülyét...
Jók ezek az SBU-s rádiójátékok.Mindent el lehet hinni ha akarja az ember. A tehén is lehet igazából ló, ha vki úgy gondolja, még ez is ...
A váaszcsapás ugysem Kievnek megy, hiszer ororszország sem szarik a határa mellé, főleg a saját és testvérnépére, annyi esze van..Világmegváltó ötlet. De legalább a háború ukrajnai epizódja pillanatok alatt véget ér, hogy teret adjon egy sokkal szarabbnak. Szorítsunk neki?
A csecsenek, Kadirov apukája óta bratyiznak az oroszokkalElég lenne az azovstalos módszer is.
Tu22 és pár ajándék. Szerintem fontos, hogy csak jelzésértékű legyen. Nuki csont hülyeség, akkor a lakosság hozzáállása a háború befejezése után, totális orosz győzelemmel, is esélytelen lesz.
Bár aztán Putyinék tudnak valamit. Egy petákot nem tettem volna arra, hogy a csecsenek harcolni fognak oroszország oldalán.
Olyan, mintha azovosok putyin tetkoval mennének legyelországba szétcsapni a nato erőket önkéntesen.
Már Kadirov papája át ált az oroszok oldalára, úgy tudom ezért robbantották fel 2004 ben egy ünnepségen!Elég lenne az azovstalos módszer is.
Tu22 és pár ajándék. Szerintem fontos, hogy csak jelzésértékű legyen. Nuki csont hülyeség, akkor a lakosság hozzáállása a háború befejezése után, totális orosz győzelemmel, is esélytelen lesz.
Bár aztán Putyinék tudnak valamit. Egy petákot nem tettem volna arra, hogy a csecsenek harcolni fognak oroszország oldalán.
Olyan, mintha azovosok putyin tetkoval mennének legyelországba szétcsapni a nato erőket önkéntesen.
Kérlek mesélj még. Olyan andalító. Áááhh... Jócakkát...Csak csendesen jegyzem meg, nem magyarellenes törvényeket hoztak, hanem az országban élő kisebbségek jogait korlátozták, hogy az orosz entitás jogait/lehetőségeit csökkentsék. Természetesen a magyar/lengyel/stb. kisebbség jogai is ugyanúgy sérültek ettől, de nem kifejezetten a magyarság volt a célcsoport.
Ezért értek egyet azzal, hogy amíg ezen nem változtatnak, az EU közelébe sem szabad őket engedni.
Most, hogy a határok változni látszanak, és ezzel jelentősen csökken az orosz nemzetiségű ukrán állampolgárok lakosságaránya, szerintem simán meg fogják változtatni a jogi környezetet egy kis euró-beáramlás elősegítésére.
Nagy ötlet volt a lakosság negyedét, ötödét basztatni! Még úgy is az lett volna, ha nem lett volna közük a szomszédban lévő 4-5x nagyobb atomhatalomhoz.A magyarok elleni atrocitás következmény, visszaélés a törvény adta lehetőséggel, de az alapvető jogalkotói szándék az oroszok ellen irányult. Kárpátalján pedig meglovagolják az ottani ultranacionalisták a lehetőséget.
Nagyon jó! Van folytatás is?Robert C Castel - Politikailag inkorrekt bevezetes a haboru tudomanyaba
Mindent el lehet hinni ha akarja az ember. A tehén is lehet igazából ló, ha vki úgy gondolja, még ez is ...