[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1711

Guest
Én (innen a fotelből) Donyeck-től nyomnám el a frontot, hogy ne tudják HIMARS-ozni a civileket.
Szeritetek miért nem ezt csinálják? (Azt tudom, hogy be vannak ásva oda az ukránok, de Bakmut és Zsaporozija magaságból (immáron északról délre mozogva) hátba lehetne támadni a beásott pozikat, nem?
Szlavjanksztól lejönni donyeckig lassúnak gondolom.

edit: fent elrontottam az idézést. kérdésem: Kraken-re rákeresve önkéntest találtam. Ezek kik? Zsoldosok? Ha igen, milyen zsoldosok?

Orosz fórumok alapján felmerül, hogy szándékosan hagyják Donyeck és Oroszország határmenti részeinek lövetését, mivel az oroszok már egyre inkább gyengekezű Putyinról és Kijev felégetéséről beszélnek...

Belarusz pseudonácik. Nemrég tagadták meg, hogy Szeverszkbe dobják át őket betömni a lyukat...

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 451
113
Zsákmányolt ukrán felszerelés kiállítása Liszicsanszkban:
5 db T-64BV harckocsi
10 db BMP-1 és BMP-2 gyalogsági harcjarmű
2 Warta, 1 Kozak, 1 Saxon páncélozott jármű
1 BTR-80 1 MT-LB páncélozott harcjármű
BM-21 sorozatvető és 1 2Sz1 önjáró löveg
1 Osa légvédelmi komplexum

Az ukrán fegyveres erők hagyták hátra a felszerelést. Szinte minden eszköz harcképes és továbbra is katonai feladatokat lát el a népköztársaságok katonai egységeiben
IMG-20220708-200236-969.jpg

IMG-20220708-200246-249.jpg

IMG-20220708-200250-162.jpg

IMG-20220708-200304-927.jpg

IMG-20220708-200323-685.jpg

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 307
20 777
113
Ha ennyire kafa a ruszkiknál az élet, akkor miért nem oda özönlik a sok migráns?
Miért a a szar, antidemokratikus, csóró EU-ba.
Ja, és miért harcol a csodás ruszki demokrácia ellen egész Ukrajna teljes erejével?

:)

Lehet, hogy mégsem úgy van?
Tudod te kis IQ betyár,a migránsok 90%-a nem dolgozni özönlik a nyugati országokba. Gondolom a nagy erölködéstől ez a verzió meg sem fordult abban a végtelenül okos kis buksidban. Az oroszoknál viszont kőkeményen ellenőrzik az összes munkavállakóival rendelkezőt,és bármilyen simlinél kihajítják őket. Érzel magadban annyi képességet,hogy megkukkants pár videót a liberális felfogású Lajtán túli hatóságok munkájáról? Mondjuk olyanokat,hogy szegény migrit már háromszor is kiutasították,de valahogy még mindig ott eszi a franc. Van néhány száz ilyen csemegézhetsz belőle bőven. Az oroszoknál nem divat a jogvédő ügyvéd,aki az érvényes kiutasítási határozatot évekig sikeresen fellebbezi.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 592
19 650
113
Ez minden zsoldosra, többek között az oroszokra is vonatkozik... Ergo a Wagnereseknek sincs kegyelem. Ugye tudod/tudjátok? :)
Felőlem... Bár tudtommal a Vágneresek nagy része orosz állampolgár. De azért csak rajta fiúk siessetek, kapjátok el mindet nehogy a fritzek megelőzzenek! :)
Ő már szerintem akkor forgott, amikor Benjamin Disraeli lett a miniszterelnök.
ez a szalonzsidózás még pont hiányzott ide...
Az ukrik szerint azért 2 embernél több vett részt az akcióban...

Az Ukrán Fegyveres Erők Különleges Műveleti Erők Parancsnoksága (SOF) osztotta meg a partraszállás és az ukrán zászló kitűzésének a részleteit.

01-4-1.jpg

Miközben az ukrán fegyveres erők katonái teljesítették feladataikat, az orosz hajók manőverezni kezdtek a Kígyó-sziget irányába.

Július 7 -én éjjel az Ukrán Fegyveres Erők Kish otamanjáról, Antin Holovatyról elnevezett 73. Tengerészeti Különleges Műveleti Központ harci búvárai úszó szállító járművekkel közelítették meg a szigetet.

08.jpg

Az ukrán SOF 73. Tengerészeti Különleges Műveleti Központjának zászlaja a Kígyó-szigeten, 2022. július. Fotók: az AFU SOF

Speciális berendezéssel vizsgálták a parti zónát tengeri és más aknák felkutatása céljából. Amikor a főcsoport csónak átjáróját megtisztították, jelzést küldtek a művelet folytatására.

A mérnökök léptek először a szigetre. Megtisztították az átjárót az aknáktól és a csapdáktól a csoport többi tagja számára.

03-3.jpg

Egy ukrán katona a Zminyi-szigeten, 2022. július. A fényképek forrása: SOF of the AFU

A szigetre való belépéskor az ukrán katonaság egy csoportja elkezdett olyan feladatokat végrehajtani, mint például a terepszemle, és adatok gyűjtése az ellenség által a Kígyó-szigetre hozott felszerelésekről, fegyverekről és egyéb tárgyakról.

A szigeten tartózkodva az egyesített csoport ukrán zászlókat helyezett el a sziget különböző területein. A Szigeten felvonták az Ukrán Fegyveres Erők 73. Tengerészeti Különleges Műveleti Központjának zászlaját is.

Amikor a küldetés befejeződött, az ukrán hadsereg elhagyta a szigetet. Ezt követően az oroszok rakétacsapást mértek a Kígyó-szigetre, és eltalálták a mólót. Az ukrán katonák csoportja teljes épségben tért vissza a bázisra.

04-2.jpg

Ukrán katonák kombinált csoportja gyűlt össze, hogy partra szálljon a Kígyó-szigeten. Fotók forrása: SOF of the AFU

A partraszállás összevont csoportja főként a 73. Tengerészeti Különleges Műveleti Központ katonáiból állt. A hadműveletben közvetlenül részt vettek az 59. gépesített dandár mérnökei, a MoD DI (Defence Intelligence – a szerk.) és az Ukrán Haditengerészet 801. különítményének operátorai is.

A 73. Tengerészeti Különleges Műveleti Központ Parancsnoksága végezte a hadműveletek tervezését és irányítását.

Korábban bejelentették, hogy az ukrán fegyveres erők partra szálltak a Fekete-tenger ukrán szigetén, amelyet nemrég hagytak el az orosz megszállók. A fegyveres erők ott helyezték el az ukrán nemzeti zászlót is .

És ennek mi értelme volt?
Kokainista, zongorista művészünk megszólalt:
‼️☠️ Ha a nyugati fegyverek "időben érkeznek", a konfliktus katonai része még az év vége előtt véget ér - ígéri továbbra is peremembereknek Zelenszkij, ezúttal a CNN-nek adott interjújában.
Négy és fél hónapja nézzük zavartan a kijevi propagandát, amely minden alkalommal más-más idővonalat nevez meg a re-mogulok számára.
Szerintem valami hallucinogént kevertek az anyagába...
A NATO politikai és katonai szövetség. Politikailag támogatja Ukrajnát, mint agressziót szenvedett országokat, katonailag NEM.
Az EU országok, és nem EU országok )pld. Ausztrália, USA, Kanada, Japán stb.) támogatják katonailag Ukrajnát. Ennyi.
Én eddig azt hittem, a NATO védelmi szövetség...

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 991
15 854
113
.
.
Gondolom, a csecsenek a pénzt szeretik a legjobban, és itt nem önkéntesként harcolnak, hanem pénzért. Kadirov pedig gondolom előadja az átlagcsecsennek, hogy a zsidók állnak az ellenfél mögött, és akkor az ideológia is rendben van.

Ok, legyen így. De akkor is éles kontraszt, hogy így támogatják őket.
Mert hat cirka 10-15 éve még zajlott nagyban a háború.
Bármiért is harcolnak mellettük, de szerintem ez akkor is durva kontraszt, hogy maguk mellé állították őket, bárhogy is.

Olyan, mintha az usa oldalán haroclnának most a tálibok és a közösségi médiában a tálib vezetők agitálnának biden mellett ...

Lehet mögé omokat keresni, de ez szerintem igen durva..

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 821
34 846
113
Én (innen a fotelből) Donyeck-től nyomnám el a frontot, hogy ne tudják HIMARS-ozni a civileket.
Szeritetek miért nem ezt csinálják? (Azt tudom, hogy be vannak ásva oda az ukránok, de Bakmut és Zsaporozija magaságból (immáron északról délre mozogva) hátba lehetne támadni a beásott pozikat, nem?
Szlavjanksztól lejönni donyeckig lassúnak gondolom.

edit: fent elrontottam az idézést. kérdésem: Kraken-re rákeresve önkéntest találtam. Ezek kik? Zsoldosok? Ha igen, milyen zsoldosok?
Zsákolnak esmét.
.........................................

"Vladlen Tatarsky katonai riporter a Donbassról. 2014-ben csatlakozott a gorlovkai Népi Milíciához, az LPR Vityaz ezredénél szolgált. Ma Vladlen Tatarsky visszatért a frontra, katonai különleges tudósítóként."

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 821
34 846
113
"Ukrajna hihetetlen befolyási kampányt indított Washingtonban. Van egy késés a lobbitevékenységek bejelentésében. De még a tavalyi háború előtti időszakban Ukrajna lobbistái több mint 10 000 kapcsolatot létesítettek a Kongresszussal, agytrösztökkel és újságírókkal. Ez magasabb, mint a jól finanszírozott szaúd-arábiai lobbistáké, és a külföldi lobbitevékenység szakértői azt mondták a Voxnak, hogy arra számítanak, hogy az idei szám sokkal magasabbra fog nőni."

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 281
4 721
113
Nézd lehet a szart kakának meg fekáliának is nevezni, de attól az még szar marad, teljesen mindegy hogy minek nevezed ha belépsz!

Szóval lehet regélni, hogy az oroszok ellen hozták meg, de amíg a magyarokat is érinti addig felőlem a szíriusziak ellen is hozhatták.

Ha te csendesen jegyezted meg, akkor én meg hangosan kérdezem

A Kárpát aljai tüntetéseken az oroszok vagy az ott élő magyarok ellen léptek fel?

Szóval nem kell ez az ukrán mosdató vaker...
Szerintem nem érted ezeknek a kisebbségek elleni felbujtásoknak a működését. Igazad van. Minek is a dolgok mögé nézni.
Nem mosdatom az ukránokat, pont mondtam, hogy amíg nem változik a jogi környezet és azzal együtt a mentalitás is, addig semmi keresnivalójuk az Unióban.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 281
4 721
113
Erről azért kérdezd már meg a Kárpátaljai Magyarokat légyszi !
A magyarok elleni atrocitás következmény, visszaélés a törvény adta lehetőséggel, de az alapvető jogalkotói szándék az oroszok ellen irányult. Kárpátalján pedig meglovagolják az ottani ultranacionalisták a lehetőséget.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Az ENSz tagországaiból 42 ország szállítt fegyvereket Ukrajnának, tehát cca. egyharmada.. Akkor az ENSz is "megtámadta :) Oroszországot???? Már azt az Oroszországot amely a nemzetközi jogot felrúgva benyomult egy független ország területére és ott szerintük speciális műveletet, a világ számára pedig egyértelműen háborút kezdeményezett, mint aggresszor...
Ne játszd a hülyét...
Zombi vagy.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 938
113
Régebben egy időben én is olvastam kurucinfot, de azután lejöttem róla, mert a végén már kifejezetten zavart, hogy bármi történt bárhol, amögé mindig a zsidókat hozták ki menetrendszerűen magyarázatnak.
Pontosan én is így voltam vele ! 2009-ben olvastam ott hogy a kínai gazdaság megelőzte a japánét stb De még a pakfa első felszállását is onnét tudtam meg ! 2011-től már meguntam vagy kinőttem az egészből .Vagyis volt egy oylan réteg ott akikből a nácikból hirtelen orosz pártiak lettek . Ilyen volt a "hídfőnet"! majd később a "Jövőnk " is :)

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 972
17 196
113
Bár aztán Putyinék tudnak valamit. Egy petákot nem tettem volna arra, hogy a csecsenek harcolni fognak oroszország oldalán.
Olyan, mintha azovosok putyin tetkoval mennének legyelországba szétcsapni a nato erőket önkéntesen.
Várd ki a végét.
Ennek is eljön az ideje!
Legkorábban, amikor a lengyel tesók békefenntartás címén le próbálják csípni nyugat Ukrajna egy részét!
Na akkor szar világ jön itt mindenkire.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 735
113
"Ukrajna hihetetlen befolyási kampányt indított Washingtonban. Van egy késés a lobbitevékenységek bejelentésében. De még a tavalyi háború előtti időszakban Ukrajna lobbistái több mint 10 000 kapcsolatot létesítettek a Kongresszussal, agytrösztökkel és újságírókkal. Ez magasabb, mint a jól finanszírozott szaúd-arábiai lobbistáké, és a külföldi lobbitevékenység szakértői azt mondták a Voxnak, hogy arra számítanak, hogy az idei szám sokkal magasabbra fog nőni."

Ez lóf.sz. Higgyetek nekem. 2015ben simán kiküldtek ennyi emailt, levelet, egyéb lóf.szt a magyarok mindenhová USA magyarság, a kongresszustól a szenátusig, cégeknek, stb. a migráció kapcsán ill. 1956 kapcsán. Nem egy w.i.d. ez a 10k kapcsolat, nyugi. Pár ember pár napos melóval meg tudja oldani. Spammelik ilyenkor az emaileket, részt vesznek sajtájon, ott hangoskodnak, szórólapoznak, egyéb baromságok. Ha 100 milla ment volna ki, az már egy fél államnyi support, de kb. semmit se ér, hacsak nem ismered azokat a nagyfejűeket, akik ténylegesen tudnak döntést kicsikarni.

Az orosz lobby sokkal durvább, az ukránok sehol nem tartanak ebben. Leszámítva pár előre lebulizott cuccost, ami feb24 előtt hozzájuk került, és csak feb24 után dobták be a köztudatba, mint feb24 utáni támogatás, amit kaptak, kb. minden utólag érkezett hozzájuk, pár US kormányos német, brit és egyéb köztisztviselő és beépített állampolgár nyomán, de azokat úgyis megkapták volna. Ha Boriszt a parti miatt nem szorítják be és nem próbál belőle Biden is némi sufnitunningot kapni támogatottságban, kb. a lényeg leszarta volna Ukrajnát, de ugye mindenhol US beépítettek vannak kormányon, Macron meg nem tényező egyedül, sokmindent nem kaptak tőlük feb24 előtt az ukránok.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 735
113

És egy nyihihi! :D

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 183
57 403
113
Ukrajnában járt Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka – írja a Facebookon az ukrán vezérkar.
A poszt írásakor a Magyar Honvédség még nem adott ki közleményt, ezért küldtünk nekik kérdéseket. Ha válaszolnak, frissítjük a bejegyzést.

– jelentette ki Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők vezetője.
A bejegyzés szerint a magyar delegáció felkészült volt az ukrán háborús helyzetről, az orosz erők létszámából, az inváziós csapatok taktikáiból és céljaiból, valamint a veszteségeikből és „az ellenfél háborús és emberiesség elleni bűneiről”.

A delegáció meglátogatott több olyan helyszínt, ahol az ukránok szerint az oroszok háborús bűnöket követtek el, például Irpinyt és Borogyankát. Ezenkívül jártak még többek között Mikolajivban, Odesszában és Harkivban. A kijevi Nemzeti Történelmi Múzeumot is meglátogatták, ahol több szétlőtt orosz katonai felszerelést és járművet is kiállítottak.

Körbejárta az új Magyar határt?:cool: