Halálos lépéshátrány

Halálos lépéshátrány - Neokohn
A jelenlegi ukrán tüzérségi állomány jobban hasonlít egy haditechnikai világkiállításra, mint egy komoly középhatalom arzenáljára. Robert C. Castel jegyzete.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hmm akkor az oroszok felé marad a fehér zászló, és az egyértelmű füstjelek...Motorokat a frissen felállított futár csapatok használják, mivel a front ukrán oldalán a rádióhasználat lehetetlen.
Ez akar igaz is lehet, de a video alapjan nem megallapithato. Sajna a legtobb hir ilyen mostanaban: egy allitas, amit egy altalanos videoval erositenenek, ezen konkretan csak azt latni, hogy kulonbozo fegyverekbol, kulonbozo helyekrol tuzelnek valami nem specifikalt iranyba...Orosz légideszantosok megsemmisitenek egy ukrán felderítő-diverzáns csoportot Harkov tartományban
![]()
Intel Slava Z
⚡Russian paratroopers eliminate the sabotage and reconnaissance group of the Armed Forces of Ukraine, deployed from Kiev to the Kharkov regiont.me
Mert küldetéstudatos.De ahogy látom, Hadteches kérdésekben magyarázhat feleslegesen az ember, teljesen irreális vágyálmokat és egysorosokat gyártod, és Miért folytatsz ekkora kampányt ?
Figyeltetek? Minden napra jut egy lelott MIG-29 es 2-3 lelott Szu-25... Meg ha az eddig lelott gepek mennyisege ha nehezen is, de magyarazhato a mindenhonnan osszekukazott alkatreszekkel, gepekkel, honnan a megfelelo szamu pilota hozza?Hohol vadászat:
![]()
Összefoglaló elölről:
Az orosz fegyveres erők felszámolták az ukrán fegyveres erők Kijevből Harkiv területére telepített szabotázs- és felderítő csoportját;
Az Orosz Föderáció erői megsemmisítették a Kakhovka csoport több mint 350 AFU katonáját és 20 járművét egy mikolajivi hajógyárban;
Az orosz légierő megsemmisítette az AFU két parancsnoki állását Mikolajiv régióban;
Orosz vadászgépek lelőttek három Szu-25-öst és Szu-24-est a DNR-ben, valamint egy MiG-29-est a Mikolajiv régióban; Az orosz fegyveres erők precíziós fegyverekkel megsemmisítettek akár 70 AFU katonát és 10 2C1 Gvozdika önjáró ágyút Mikolajivban; Oroszország légvédelme öt ukrán Tochka-U ballisztikus rakétát fogott el, 18 Uragan MLRS lövedéket lőtt le, és lelőtt egy ukrán Szu-25-ös repülőgépet, valamint egy nap alatt kilenc UAV-t semmisített meg. Bővebben a Védelmi Minisztérium összefoglalójában olvashat: https://t.me/rusvesnasu/20749
Átmázolt lengyel gép lengyel pilótával? A lengyelekből simán kinézem.Figyeltetek? Minden napra jut egy lelott MIG-29 es 2-3 lelott Szu-25... Meg ha az eddig lelott gepek mennyisege ha nehezen is, de magyarazhato a mindenhonnan osszekukazott alkatreszekkel, gepekkel, honnan a megfelelo szamu pilota hozza?
Ertem, hogy a napi jelentesekbe valamit rakni kell, de ez ugy nez ki, mintha a lelott gepeket copy-past modon masolnak az egyik napi jelentesbol a masikba, a helyszint altalaban atirva, megvaltoztatva.
Volt valaha is ennyi pilotajuk az ukranoknak?
Sajna nem talaltam hivatalos ukran jelentest a gepveszesegekrol, igy nem igazan tudom elkepzelni mennyi pilotarol is van szo...
egy erdekesseg: probaljatk rakeresni a googlen keresztul az ukran gep/legiero vesztesegekre. Barmilyen formaban probalom, csak az orosz gepveszteseget irja ki...
Én ezt a számot találtam. Szerinted mennyi ukrán tartalékos van?
Az ukránok az elmúlt 8 évben nem pihentek, hanem nyugati mintára átszervezték a hadsereget és rengeteg embert átrotáltak donbaszban akiknek valós harci tapasztalatuk van.
És furcsa mód pont a választások óta vált küldetésévé az ide kommentelgetés. Ami nem lenne baj, ha tudná mit is ír.Mert küldetéstudatos.![]()
És furcsa mód pont a választások óta vált küldetésévé az ide kommentelgetés. Ami nem lenne baj, ha tudná mit is ír.
Lengyelország PT-91 Twardy harckocsikat szállíthat Kijev számára. A szállítás egyetlen feltétele, hogy Varsó M-1A2 Abrams harckocsikat szeretne kapni cserébe. Lengyelország legalább 232 db PT-91 harckocsival rendelkezik. Varsó korábban körülbelül 240 T-72M1 harckocsit szállított Ukrajnának, amelyekért cserébe Leopard 2A7 harckocsikat szeretett volna kapni. Azonban Berlin nem teljesítette a kérést.
![]()
ANNA NEWS
Варшава может передать Киеву танки PT-91 Twardy Единственное условие — перадача произойдёт, если взамен Польша получит американские танки M1A2 Abrams. Расскажем немного о польском танке: Основной боевой танк PT-91 Twardy — польский вариант модернизации танка Т-72М1. Характеристики: 125-мм...t.me
Azért ezt statisztikai forrásokkal kellene alátámasztani. Ki kell venni belőle a szakadár és elfoglalt területek népszaporulatát, illetve a külföldre távozott népességet is. Aztán kérdés, hogy ebből mennyien alkalmatlanok katonáskodni, illetve milyen nélkülözhetetlen civil foglalkozást űznek. Mennyi férfi és nő ebből? Az közelebbi adat lenne, hogy mennyi az évente sorozott állomány.
Igen, ez nekem is feltűnt már, meg szóba is került itt valamelyik nap, hogy egyrészt honnan van ennyi szu-25 az ukránoknál, és ki vezeti őket.Figyeltetek? Minden napra jut egy lelott MIG-29 es 2-3 lelott Szu-25... Meg ha az eddig lelott gepek mennyisege ha nehezen is, de magyarazhato a mindenhonnan osszekukazott alkatreszekkel, gepekkel, honnan a megfelelo szamu pilota hozza?
Ertem, hogy a napi jelentesekbe valamit rakni kell, de ez ugy nez ki, mintha a lelott gepeket copy-past modon masolnak az egyik napi jelentesbol a masikba, a helyszint altalaban atirva, megvaltoztatva.
Volt valaha is ennyi pilotajuk az ukranoknak?
Sajna nem talaltam hivatalos ukran jelentest a gepveszesegekrol, igy nem igazan tudom elkepzelni mennyi pilotarol is van szo...
egy erdekesseg: probaljatk rakeresni a googlen keresztul az ukran gep/legiero vesztesegekre. Barmilyen formaban probalom, csak az orosz gepveszteseget irja ki...
Olyan lesz, mint a bencéseknél az ebéd, amikor a novícius felkiált, hogy "Nekem nem jutott hús!", mire a perjel megállapítja, h "Érdekes, nekem kettő is jutott"?Ez a milliós sereg alkalmas lesz arra,hogy 1000kilóméteres fronton minden méterre jusson egy ukran katona nem is akkora logisztika kell hozzá,a két végét kell ellátni,mehet az add tovabb módszer
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..