[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 743
32 177
113
Ez a milliós sereg alkalmas lesz arra,hogy 1000kilóméteres fronton minden méterre jusson egy ukran katona nem is akkora logisztika kell hozzá,a két végét kell ellátni,mehet az add tovabb módszer
Olyan lesz, mint a bencéseknél az ebéd, amikor a novícius felkiált, hogy "Nekem nem jutott hús!", mire a perjel megállapítja, h "Érdekes, nekem kettő is jutott"?

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 257
26 815
113
130. területvédelmi (buzi) zászlóalj fogságba esett valamije
azért az is elég beszédes,hogy ez a homár fegyvert fogott a hazája védelmében a sok prosztó ukrán meg kimenekült külföldre és onnan adja elő a nagy jampit !
Szégyen egy ország úgy ahogy van

T

Törölt tag 1711

Guest
Itt is 900e tartalékost írnak 5 évvel számolva (remélem sikerül beilleszteni)

Az a 900.000 lépett le legelőször...
Oroszlányban is tele volt már tavaly velük a munkásszálló, egyik sem tervezte, hogy valaha visszatérne "hazájába".

azért az is elég beszédes,hogy ez a homár fegyvert fogott a hazája védelmében a sok prosztó ukrán meg kimenekült külföldre és onnan adja elő a nagy jampit !
Szégyen egy ország úgy ahogy van
Pont arról beszél, hogy most terjed közöttük, gondolom a kényszersorozás utáni sokkhatás és a halálfélelem ellen jól jön egy kis tömködés.

Amúgy pl. 2. világháborúban a homoszexuális kapcsolatok megelőzésére a németek guminőket osztogattak a csapatoknak.

W

Wilson

Guest
A háború Február 24 óta tombol. És Május 25 volt az első szállítás, jelképes, eszmei értékű 10 - 10 - 10 - 10 - 10 löveggel. Jelenleg a Nyugat által nyújtott fegyverszállítás egyértelműen látszatintézkedés, mert ekkora háborúhoz ennyi édeskevés. És nem 15 - 20 féle típusnak, amire rémálom kiképezni és karbantartani.

Helyette ex-VSz technikának kellene lenni, amit ismernek.

De ahogy látom, Hadteches kérdésekben magyarázhat feleslegesen az ember, teljesen irreális vágyálmokat és egysorosokat gyártod, és Miért folytatsz ekkora kampányt ?
Az Európában lévő fölös ex-VSZ haditechnika már Ukrajnában van, (jelenleg, az USA éppen az közel-keleti és arab országokat kutatja át az ukrik számára még használható ex szovjet haditechnika és lőszer után) és mivel Ukrajnában nincs jövője az ex-VSZ/szovjet/orosz haditechnikának így meg kellett kezdeniük a nyugati NATO szabványos haditechnikára való átállásukat, és mivel a hidegháború vége óta Nyugaton talán az USA kivételével a ,hadiipar gyártási kapacitásait leépítették így időbe fog kerülni a gyártási kapacitások újjáépítése, így jelenleg nem tudják az ukrikat tömegesen ellátni nehézfegyverzettel.

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 799
4 963
113
Elolvasva a történetét, ez a leányzó vagy a maffia, vagy valamelyik titkosszolgálat, mert önmagában egy ilyen kis nyüzge leányzó ilyen dolgokat nem művel...

"Bűnözői karrierje elején Fajk megpróbált egy 4 millió dolláros lakást vásárolni Ausztráliában. ...", most meg zsoldos Ukrajnában...
Nyilván nem sok csalás büntetőüggyel találkoztál, de vannak ilyenek. Nekem így testalkat+arcra Elizabeth Holmes ugrott be a másik nagy csaló, csak nagyobb kaliber, egy kicsit intelligensebb. De most tényleg ez lenne az első eset, hogy gyengébb bűnözők, akiknek már szorul a nyakán a hurok beállnak egy légióba? Onnan nem adják ki őket, pénzt keresnek, kint meg ketyeg az elévülés....
Ettől függetlenül igazad is lehet, mert a titkosszolgálatok és az alvilág nah mindig is összefonódott.... intelligens talpraesett emberekre mindkettőben szükség van, és néha szükség van beáldozható emberekre... amúgy meg sokszor nem is tudják kinek dolgoznak, néha azt hiszik egy másik bűnbanda a megrendelő, holott egy titkosszolgálat, néha meg fordítva :)

Nagyapám egyik ügyfele úgy utazta be keresztül-kasul az országot és láttatta vendégül magát, hogy ő az MSZMP vezető pártmókusa, aztán még az állampárt is el akarta sikamikálni a dolgot mert nekik is kellemetlen volt :) Évekig senki nem jött rá pedig rengeteg érdekes hmmm "feladatot látott el" :D Tök egyedül.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
‼️Meglepetéshír: ️Az "előőrs" megnyitotta a Szeverszk felé vezető utat, amelyet a bandérium holttesteivel szórtak tele. Az O csoport rohamosztagainak előőrse egy csomó nácit vert szét egy erődítménynél Verhnekamenskoje nyugati peremén. Az erődítmény elfoglalásával az AFU már nem képes manőverező védekezésre, az ukrán harcosoknak már csak a szakaszos halál marad. Vagy adja meg magát, bár erre már nincs szükség. #exkluzív a frontvonalból

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
518
1 511
93
Hmmm. Az a barát, aki a románokkal tervez szövetkezni és Ukrajnával közös államot hozna létre? Zellerrel tárgyal? Kaporokat fegyverez fel, oroszra-németre vicsorog? Aki a háborút eszkalálni akarja, beál az jenki neokohncertbe? Érdekes...
Szerintem mar te magad sem tudod, hogy a fenti allitasaid kozul mi az amit te talaltal ki, mi igaz es mi az amit orosz propagandaban olvastal... sajnallak.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 851
72 652
113
Tegnap itt Ausztriaban mar azt irtak a lapok, hogy 3 orszag / Ausztria, Csehorszag, Nemetorszag/ elvben megallapodott a keszletuk megosztasarol, ha szukseges lesz.
A semmit konnyu megosztani...
Tudjak mar a nemetek hogy cumi lesz nekik a telen.
A lakossagi fogyasztokat hagyjak meg utoljara, az ipariakat pedig leallitjak, ugy mondtak. Kerdeztem Scholz gut? Ja, Scholz ist super. A szexskandalrol hallottatok? Nem, milyen szexskandal?
Mdr nem mondta...
:D
Kozben...

T

Törölt tag 1711

Guest
Szerintem mar te magad sem tudod, hogy a fenti allitasaid kozul mi az amit te talaltal ki, mi igaz es mi az amit orosz propagandaban olvastal... sajnallak.

Elég visszatekerni 100 évet amikor a lengyelek legfőbb szövetségese románia volt és közösen támadtak volna Magyarországra ha megpróbálja visszavenni Erdélyt. Na meg közösen prédálták fel az akkori ukrajnát is miután hátbatámadták.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 916
10 019
113
Ez a mese egyre jobb :D

Twitteren lassan 8 millió Rambo országa lesz ukrajna, de még így is kikapnak a "kényszersorozott", "alacsony morálú", "lőszerhiányos", "kiképzetlen" orosz haderőtől.

Szeverszk sose lesz bekerítve, Herszon pedig felszabadul.
És ez csak az 1 héttel ezelőtti propaganda, Mariupol elleni Sweiner offenzíváig vissza lehetne menni.

Közben szerencsétlen frontra hajtott ukrán civilek (ukrajna megtagadja kárpótlás fizetését ha nem az előírt teljes katonai felszerelésben hal meg).

Nem ertem miert rugozol te es meg annyian ezen a kozel millios Zsele seregen. Csak jozanul gondold at, hogy ennyi embert honnan es mibol tudnanak felszerelni. Ha csak mindenki egy darab valamit kapna, akkor is 1 millio sisak, pancel, nadrag, zubbony… tenyleg azt gondolod ilyen tetelben barmi is allt rendelkezesere meg az ukranoknak? Le tudtak kapni meg a polcokrol 1 millio par bakancsot? Ennyi embernek gepkarabely, egyeb fegyver. Ki tudod szamolni csak tar mennyi kellene ennyi katonanak, ha ugy 6-10 darabbal kellene mozogniuk?
Es a logosztikaja ennek az egesz sztorinak… van rola fogalmad mennyi jarmu szukseges ennyi ember mozgatasahoz? Gondolod rendelkeznek ennyivel? Ezekhez uzemanyaggal? Es meg csak a mozgatasukrol beszelunk, nem a harcba dobasukrol amihez ugye egyeb technikakra lenne szukseg. Van rola barmi fogalmad egyaltalan, hogy peldaul egy ezred mennyi es milyen jarmuvel rendelkezik? Csak egy ezred. Mert szerintem, ha lenne akkor azonnal es meg szamodra is nyilvanvalo lenne mennyire irrealis elkepzeles, alom vagy nem is tudom micsoda ez a millios sereg.

A háború Február 24 óta tombol. És Május 25 volt az első szállítás, jelképes, eszmei értékű 10 - 10 - 10 - 10 - 10 löveggel. Jelenleg a Nyugat által nyújtott fegyverszállítás egyértelműen látszatintézkedés, mert ekkora háborúhoz ennyi édeskevés. És nem 15 - 20 féle típusnak, amire rémálom kiképezni és karbantartani.

Helyette ex-VSz technikának kellene lenni, amit ismernek.

De ahogy látom, Hadteches kérdésekben magyarázhat feleslegesen az ember, teljesen irreális vágyálmokat és egysorosokat gyártod, és Miért folytatsz ekkora kampányt ?

Mussolini is 5,000,000 fős Olasz Hadsereggel hencegett 1940-ben, aztán utólag kimerült, hogy akkor csak 1,900,000 katonája volt, és sem ért sokat.

A neves politikai / katonai szakértő tanácsok, mint a Brit Royal United Services Institute pedig 200,000 hivatásos / szerződéses és 100,000 fős területvédelmi milíciára, azaz összesen 300,000 főre becsli az Ukrán Hadsereget, nem pedig 700,000 vagy 1 millió főre.

És hány harckocsijuk, helikopterjük, vadászrepülőjük, és légvédelmük van ?

Ha mégis valahol olvastad, te Szentírásként kezeled az Ukrán jelentéseket ?

Hitlernek is ebben a szellemben jelenthettek a Bagratyion után, hogy deazé' mennyire megtorpantották az oroszok nyomulását, nagy veszteségeket okozva nekik...
Logisztikai problémáik az oroszoknak is vannak. Azért szerintem elég jelentős támogatást kapott Ukrajna minden téren. Nyilván ki is kell képezni az ukránokat, mert a himars már nem egy javelin.

Orosz részről szerintem az elvárás a teljes győzelem lenne. Ennek jelenleg nincs realitása. Ez már ukrán siker, én nem fogadtam volna arra az első napon hogy eddig kitartanak az ukránok. Főleg ilyen kis területi veszteséggel.

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
518
1 511
93
"Forditva viszont nagyon sokba kerulhet ez meg, hiszen utolso baratjat veszitheti el Magyarorszag."
Ismeritek ott ezt a mondást? Ha ilyenek a barátaink, nem kellenek ellenségek!
Egyébként kb. három hete egy nemzetközi kereskedői meetingen lengyel kereskedő honfitársad ok nélkül nekiesett a mi kolléganőnknek, elmondta mindenféle sz-nak, csak mert magyar.
A vicces, hogy a románok állították le, különben neki is ment volna. Ha érdekel az eset egy hét múlva tudok neked nevekkel is szolgálni a hitelesség kedvéért.
Nyugodtan irj ide barmilyen nevet, csak batran. Csak ti oroszok tudtok mast annyira lenezni, hogy azt hiszitek, hogy barki is olyan hulye, hogy ezt elhiszi. Megis pl.: miert nem te vedted meg? Miert vartal arra, hogy a romanok megvedik-e? Miert csak annak az egy magyarnak a magyarsaga zavarta, a tobbit miert nem tamadta meg? majd pont egy ekreskedo, aki eladni akar, ezert elutazik kulfoldre fog masokat megtamadni,.... szanalmas vagy, nalad csak azok szanalmasabbak, akik egy ilyen ellenorizhetetlen ragalmakat like-olnak.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 195
16 964
113
Logisztikai problémáik az oroszoknak is vannak. Azért szerintem elég jelentős támogatást kapott Ukrajna minden téren. Nyilván ki is kell képezni az ukránokat, mert a himars már nem egy javelin.

Orosz részről szerintem az elvárás a teljes győzelem lenne. Ennek jelenleg nincs realitása. Ez már ukrán siker, én nem fogadtam volna arra az első napon hogy eddig kitartanak az ukránok. Főleg ilyen kis területi veszteséggel.

És 10 HIMARS milyen hatást gyakorol a harcokra ? Az Oroszoknak mennyi Uragan és Szmercs rakétatüzérségük van ?

Tudod, hogy mi a Javelin ? Te mindenre, a BTR-re is a Javelinnal lőnél.

Az Ukránok az Oroszok könnyelmű, összecsapott, felkészületlen haditerveiknek köszönhetik, hogy ellenállhatnak, különb teljes erőbedobással háborúzna, mint az USA, mennyi ideig tartanának ki ?

10,000 karaktereket írtunk a hadászatról is.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Nyugodtan irj ide barmilyen nevet, csak batran. Csak ti oroszok tudtok mast annyira lenezni, hogy azt hiszitek, hogy barki is olyan hulye, hogy ezt elhiszi. Megis pl.: miert nem te vedted meg? Miert vartal arra, hogy a romanok megvedik-e? Miert csak annak az egy magyarnak a magyarsaga zavarta, a tobbit miert nem tamadta meg? majd pont egy ekreskedo, aki eladni akar, ezert elutazik kulfoldre fog masokat megtamadni,.... szanalmas vagy, nalad csak azok szanalmasabbak, akik egy ilyen ellenorizhetetlen ragalmakat like-olnak.
Nem akarsz átmenni valami lengyel agyhalott fórumra, és ott okoskodni, rágalmazni, szídni?
Szerintem senkit nem érdekelnek a baromságaid, meg a russzofóbiád.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 257
26 815
113
FIGYELJ MÁR IDE,AZÉRT POFÁTLAN NE LEGYÉL !

mit jössz elő ezzel az arrogáns stílussal ?
jó hogy nem már a magyarok felelőssége lesz az hogy a fasz vénember Walesa miket pofázik ! Egy rasszista szardarab az öreg maradjunk ennyiben,neked meg ha már vendégségben vagy itt illene kisebb mellénnyel kommunikálni !
hogy jössz te ahhoz hogy bárkit leoroszozol ? Azért mert a véleményük nem egyezik a tieddel ? kisebb arccal kellene itt nézelődnöd öcskös ! nem otthon vagy !

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 916
10 019
113
És 10 HIMARS milyen hatást gyakorol a harcokra ? Az Oroszoknak mennyi Uragan és Szmercs rakétatüzérségük van ?

Tudod, hogy mi a Javelin ? Te mindenre, a BTR-re is a Javelinnal lőnél.

Az Ukránok az Oroszok könnyelmű, összecsapott, felkészületlen haditerveiknek köszönhetik, hogy ellenállhatnak, különb teljes erőbedobással háborúzna, mint az USA, mennyi ideig tartanának ki ?

10,000 karaktereket írtunk a hadászatról is.
Tíz himars is bőven hasznos, de ha lesz több akkor még hasznosabb lesz. Ne a mostani számokból indulj ki!

Mindenre is!

Tehát szerinted is hibázott putyin amikor elindította a háborút. Szerintem ennél nagyobb hiba hogy a kudarc ellenére is folytatja. Innen már csak olyan áron nyerhetne ami egyszerűen túl sok az orosz társadalombak és az orosz elitnek is.

Ezt tudja az orosz hadsereg. A mennyiséget még lehetne növelni, de a minőség az ez. Nagyobb mennyiségnél még romlana is a minőség.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 368
24 543
113

Tovabbra is egy vicc vagy. Gratulalok!

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
7 702
50 714
113
Orosz Aerospace Forces bombázói nagy robbanásveszélyes, 1500 kg-os bomba segítségével rombolnak le egy hidat az ellenséges vonalak mögött

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 368
24 543
113
Szerintem ezt úgy gondolják inkább, h Ausztria, Csehország és Németország megállapodott a készletünk megosztásáról.

Sok mindent tudok es lehet mondani a jelenleg vezetesunkrol, de hulyenek nem neveznem a ezt a Szijjarto/Orban parost. El tudom kepzelni es bizom is benne, hogy mi meg jol tudunk kijonni ebbol a „gaz jatekbol“ es okos kompromisszumokra hasznalni a jovoben altalunk letarolt esetleges plusz mennyiseget.