‼️☠️Ukrajnai csapatok támadták a zaporizzsjai atomerőmű hűtőrendszerét és a nukleáris hulladékkonténereket - regionális hatóságok A zaporizzsjai atomerőmű reaktora védett, és akkor is sértetlen marad, ha egy repülőgép zuhan oda, de az ukrán csapatok a hűtőrendszerre csapnak le - közölték a regionális hatóságok
‼️☠️Украинские войска бьют по системе охлаждения Запорожской АЭС и контейнерам с ядерными отходами — ВГА региона Реактор Запорожской АЭС защищен, он останется цел, даже если туда упадет самолет, но украинские войска бьют по системе охлаждения, — об этом сообщили власти региона. t.me/RVvoenkor
t.me
‼️Fő az ENSZ nyilatkozatából:
▪️ Az ENSZ főtitkára augusztus 18-án Lembergben találkozik Zelenszkijjel és Erdogannal;
▪️Guterres augusztus 19-én Odesszába utazik;
▪️Guterres augusztus 18-án Lvivben tárgyal Zelenszkijjel és Erdogannal a gabonaegyezmény végrehajtásáról;
▪️Guterres ukrajnai látogatásának részeként várhatóan kétoldalú találkozót is folytat Zelenszkijjel;
▪️ Az ENSZ kész támogatni a NAÜ-t a ZNPP-nél tett logisztikai és biztonsági látogatás megszervezésében;
▪️ Az ENSZ nagyon jónak tartja a Guterres és Shoigu közötti beszélgetést;
▪️A zaporizzsjai atomerőmű körül kialakult helyzettel és az Olenivkában történt lövések kivizsgálásával Guterres ukrajnai látogatása során fognak foglalkozni;
A ▪️MAGATE nem lépheti át az érintkezési vonalat, hogy mindkét fél beleegyezése nélkül a zaporizzsjai atomerőműhöz utazzon;
▪️ Az ENSZ felvette a kapcsolatot Oroszországgal a főtitkár ukrajnai látogatásával kapcsolatban;
▪ Az ENSZ főtitkára egyelőre nem tervezi, hogy Moszkvába látogat.
‼️Главное из заявления ООН: ▪️ Генсек ООН встретится 18 августа в Львове с Зеленским и Эрдоганом; ▪️Гутерриш отправится 19 августа в Одессу; ▪️Гутерриш обсудит 18 августа с Зеленским и Эрдоганом во Львове реализацию зерновой сделки; ▪️В рамках визита Гутерриша на Украину ожидается также его...
t.me
Ukrájíni ujraírja a történelmet:
t.me
@Wilson
Persze, részemről ez csak egy felvetés volt. Mint lehetséges forgatókönyv.
Robert C Castel is megmondta ma, hogy ukrajna kezd anarhiába fordulni, nem én találtam ki.
Azér valljuk be, van benne valami..
(Dezertálások, veszteségek, stb stb)