[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
7 030
21 903
113
"Jelenleg a Ka-52M állami próbák alatt áll, és a katonaság úgy döntött, hogy a speciális hadműveletben teszteli a továbbfejlesztett harci járművet. A helikopter a gyakorlatban is bevált. A használatának eredményeit követően a védelmi tisztviselők javaslataikat adták az iparágnak egyes rendszerek véglegesítésére és finomhangolására” – mondta a meg nem nevezett forrás.

 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
1 791
7 877
113
Ha jól emlékszem zöld karszalag az odesszai milíciájé...


Ukrán BTR-80 egy orosz drón kíséretében menti a sebesülteket


Tájkép ukránokkal a támadás tetőpontján


Erőműnél partra szállt ukránok egy csoportja:
Végén talált tárgyak szőnyege érdekes... Minek kellett nekik útlevél országon belül?Eközben Donyeckben a milicia tüzérsége megsemmisít egy ukrán aknavető állást


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?
The (((official))) media are telling us that:

 • The kike's minion Krivonos told that Ukraine has lost "hundreds of thousands" of people in this war
 • Ukraine imposed new sanctions against Putin's daughters
 • More than 80% of Hungarians do no support sanctions against Russia (https://szazadveg.hu/hu/2022/09/01/...etett-szankciot-elutasitanak-a-magyarok~n3099)
 • Two men were stopped while trying to leave the country in Lviv region
 • Ukrainian ship that was transporting grain ran aground and blocked Bosporus.Gazprom jelezte a Siemens-nek, hogy sajnos az utolsó turbina is megadta magát az elmaradt karbantartások miatt az Északi Áramlat 1-ben, úgyhogy kénytelenek határozatlan időre felfüggeszteni a szállítást.

Mindez egybeesve azzal, hogy mi extra repetát kapunk a korábbi mellé.
Meg leszünk Majdanozva vagy meg leszünk Majdanozva?
Kik lesznek a majdanozók? Külföldi antifák?
 
 • Hűha
Reactions: Kim Philby

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 890
68 164
113
Paradicsomok közé zuhant R-77 rakéta maradványa a Donyecki-régió ukránok által ellenőrzött területén

zO8pDiMA3ek.jpg
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
804
5 874
93
sorozzák a helyieket az a baj.
(már a nőket is)
Hát ezért zárták le egyenlőre a határt a kettős állampolgárú nők magyar utlevél használata előtt.

Tavasszal még sokan nem hittek Nekem , hogy a nőket is fogják sorozni, illetve kiképzik a tavalyi urán törvény értelmében.
Vagy egy hónapja írtam erről, hogy az ukránok október 1 re készülnek ezzel, de nem jött be a nagy erőműfoglalási terv, az egész ellentámadás full kudarc, és amúgy is ki akarnak b@szni a magyarokkal mert nem akartunk venni az EU árszinvonalú ukrán villanyból dollárért, Zselenszkij zsebének tömésére..
Azt kellene tudni hogy ezt most az ukrán nemzetre is így alkalmazzák?
Most már a rokkantak, gyermekek nyuggerek hiányoznak még... ? Van még ennél is lejjebb?
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
615
2 706
93
nem is értem miért idegeskedik. hiszen már lediktálta nekik a jelentés szövegét. várjon egy kicsit, és megjelenik az ...
mert mint tudjuk a "szabad" és "demokratikus" világban ez így működik ..

de mivel sokat pofázik Z, így aztán lehet megorrolnak rá ..

A NAÜ vezetője kijelentette, hogy a Zaporozsjei Atomerőműnél folyamatosan szükség van ügynökségi ellenőrök jelenlétére

már csak azért is, mert egy ukrán drónt kaptak le az erőműnél ...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 423
16 859
113
C hadosztály gépesített páncéltörő alegysége menetben:


brit tudósok szerint most éppen év végére fogynak ki az oroszok a lőszerből:
It turns out that during the six months of aggression against Ukraine, Russia should have spent at least 7 million shells, not counting the losses of frontline depots as a result of Ukrainian strikes. In other words, if the intensity of the war remains at its current level, Moscow will face a tangible shell shortage by the end of 2022 and will have to reduce its use of artillery in order to save munitions.
In this regard, it is unlikely that the Russian industry has the potential to seriously ramp up production not only due to the embargo on equipment supplies and staffing constraints, but also because of the relatively low labor productivity. The latter is constrained by the very character of work organization at Russian military-industrial complex enterprises and Russia’s political-economic model as a wholeÚgy látszik tegnap a kyiv independent kirohanásai julian ellen meghozták a hatásukat
0RgZItT.pngHerszonnál elfogott nemnáci


Most már a NAÜ is mocskos orosz propagandagépezet:
ZpIHde9.png
Npwc4aA.jpg
Groznij szelleme ott ül Delimkanov és Csalajev közt... :D
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
14 403
38 293
113
Az orosz hadsereg megsemmisítette az ukrán fegyveres erők 94 harckocsiját az ukrán csapatok ellentámadási kísérletei során három nap alatt
Nekünk nem lesz 94 tankunk, még ha az A7-esek beérkeznek akkor sem és ez 3 napos veszteség!Gyenge,szar,békeidős Orosz hadsereg,elavult szarokkal szétcsapott pár dandárt,90 tankot,2000 halott,sok száz sebesült ,az ukrán ellentámadást úgy fordították meg,mint reggel a pirítóst,a nato segítséggel együtt....
Mi lenne ha kajakra vennék ezt a háborút?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 459
113
Eddig az Ukrán támadóerő nagyságáról azt a hírt olvastam, hogy mintegy 30 ezer fő támadott (addig), tehát, ha ez igaz, akkor Csak a bevetett erő nevezhető egy hadtest nagyságúnak.
A hírek elentmondásosak, de ha igaz, akkor a halottak és sebesültek száma vélhetően valahol 10 ezer + környékén van (eddig). Ez azt jelenti, hogy a bevetett erők minimum 30 % "kiesett". Mégpedig "csak" ez egy nehezen , jelen helyzetükben szinte pótolhatatlan veszteség, merthogy ezek valóban kiképzett csapatok voltak a hírek alapján. (+ a megsemmisült technika...)

De ez még nem minden.

Ugyancsak az eddigi hírek alapján, újabb erőket dobtak harcba az Ukránok, mégpedig ezzel többek közt Nyikolajevből és Odessából is kivonva/ "bedobva" csapatokat...

És közben az oroszok sem ülnek éppen kártyázgatva a lőszeres ládán...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
7 030
21 903
113

+18!