[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 514
113
Az orosz hadsereg megsemmisítette az ukrán fegyveres erők 94 harckocsiját az ukrán csapatok ellentámadási kísérletei során három nap alatt
Nekünk nem lesz 94 tankunk, még ha az A7-esek beérkeznek akkor sem és ez 3 napos veszteség!



Gyenge,szar,békeidős Orosz hadsereg,elavult szarokkal szétcsapott pár dandárt,90 tankot,2000 halott,sok száz sebesült ,az ukrán ellentámadást úgy fordították meg,mint reggel a pirítóst,a nato segítséggel együtt....
Mi lenne ha kajakra vennék ezt a háborút?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Eddig az Ukrán támadóerő nagyságáról azt a hírt olvastam, hogy mintegy 30 ezer fő támadott (addig), tehát, ha ez igaz, akkor Csak a bevetett erő nevezhető egy hadtest nagyságúnak.
A hírek elentmondásosak, de ha igaz, akkor a halottak és sebesültek száma vélhetően valahol 10 ezer + környékén van (eddig). Ez azt jelenti, hogy a bevetett erők minimum 30 % "kiesett". Mégpedig "csak" ez egy nehezen , jelen helyzetükben szinte pótolhatatlan veszteség, merthogy ezek valóban kiképzett csapatok voltak a hírek alapján. (+ a megsemmisült technika...)

De ez még nem minden.

Ugyancsak az eddigi hírek alapján, újabb erőket dobtak harcba az Ukránok, mégpedig ezzel többek közt Nyikolajevből és Odessából is kivonva/ "bedobva" csapatokat...

És közben az oroszok sem ülnek éppen kártyázgatva a lőszeres ládán...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 527
29 737
113













+18!

 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113
Gyenge,szar,békeidős Orosz hadsereg,elavult szarokkal szétcsapott pár dandárt,90 tankot,2000 halott,sok száz sebesült ,az ukrán ellentámadást úgy fordították meg,mint reggel a pirítóst,a nato segítséggel együtt....
Mi lenne ha kajakra vennék ezt a háborút?
Védekezni mindig könnyebb mint támadni. Ennyi erővel ugyanez van fordítva Donbaszban.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Gyenge,szar,békeidős Orosz hadsereg,elavult szarokkal szétcsapott pár dandárt,90 tankot,2000 halott,sok száz sebesült ,az ukrán ellentámadást úgy fordították meg,mint reggel a pirítóst,a nato segítséggel együtt....
Mi lenne ha kajakra vennék ezt a háborút?

Nem nagyon van infó, hogy mi történik délen. Az ukrán veszteségek is mind orosz forrásokból jönnek - vagyis álhírek.
 

zsoldi

New Member
2014. július 7.
8
12
3

Háború Ukrajnában - Kinek a háborúja? (2022-09-02) - HÍR TV​



Nem semmi a két közgazdász!
Igen, már csak Drábik hiányzik mellőlük. Borost óvatosan adagolva eddig is meg merték hívni a hírtv studiójába, de Bogár friss löket a deep state hívőknek, évek óta szajkózzák a tanaikat. Bayer Zsolt terelgette őket egy jó ideig. Azt nem állítom, hogy nincs igazság abban amit mondanak, de ahogy szokták volt mondani, nem csak fekete- fehér a világ.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113

Németországnak vége: Az oroszok nem indítják el az Északi Áramlatot.


2022. szeptember 02. - 20:22

Nem indul újra a tervezett időpontban az Északi Áramlat gázvezeték, közölte a Gazprom orosz állami energetikai vállalat. A cég olajszivárgásra hivatkozik, a hibát állítólag a Szentpétervár melletti Portovaja kompresszorállomáson észlelték.

Arról, hogy mikor indulhat újra a gázszállítás, a cég nem közölt semmit. Előzetesen a a Gazprom azt mondta, hogy augusztus 31-étől szeptember 3-án moszkvai idő szerint 3 óráig nem lesz gáz a vezetékben javítási munkálatok miatt. A vállalat közölte, hogy a szállítás nem indul újra, amíg a javításokat nem végzik el teljes mértékben. A kulcsfontosságú motorok javítása szerintük csak speciális műhelyekben lehetséges.

(Deutsche Welle, BBC)

Németországban gáz van...mert nincs gáz! Ursula már nem tudja mire ráhúzni az ársapkát.
:oops:;)
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Hát ezért zárták le egyenlőre a határt a kettős állampolgárú nők magyar utlevél használata előtt.

Tavasszal még sokan nem hittek Nekem , hogy a nőket is fogják sorozni, illetve kiképzik a tavalyi urán törvény értelmében.
Vagy egy hónapja írtam erről, hogy az ukránok október 1 re készülnek ezzel, de nem jött be a nagy erőműfoglalási terv, az egész ellentámadás full kudarc, és amúgy is ki akarnak b@szni a magyarokkal mert nem akartunk venni az EU árszinvonalú ukrán villanyból dollárért, Zselenszkij zsebének tömésére..
Azt kellene tudni hogy ezt most az ukrán nemzetre is így alkalmazzák?
Most már a rokkantak, gyermekek nyuggerek hiányoznak még... ? Van még ennél is lejjebb?
3000 nőt már tegnap behívtak, de lényegében minden szakmában a behívások folyamatosak lesznek..
Ebben a videóban van még egy meg nem erősített infó, a temetéseken mondták, munkácsi 128. dandár 300 katonájából 7 maradt életben..
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 514
113
A szovjetek ténylegesen fejlesztettek biofegyvereket, meg nyilván az oroszoknak és az amerikaiaknak is van most is. Az amerikaiak a szovjet éra biológiai fegyvereinek a leszerelését támogatják, amúgy nem csak Ukrajnában.



Hű bazdmeg,ki kellett néznem,hogy nem e éppen leszakad az ég,mondjuk imbolygott rendesen.
Aztaqrva....
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
324
2 123
93
Ha jól emlékszem zöld karszalag az odesszai milíciájé...


Ukrán BTR-80 egy orosz drón kíséretében menti a sebesülteket


Tájkép ukránokkal a támadás tetőpontján


Erőműnél partra szállt ukránok egy csoportja:
Végén talált tárgyak szőnyege érdekes... Minek kellett nekik útlevél országon belül?



Eközben Donyeckben a milicia tüzérsége megsemmisít egy ukrán aknavető állást


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?
The (((official))) media are telling us that:

  • The kike's minion Krivonos told that Ukraine has lost "hundreds of thousands" of people in this war
  • Ukraine imposed new sanctions against Putin's daughters
  • More than 80% of Hungarians do no support sanctions against Russia (https://szazadveg.hu/hu/2022/09/01/...etett-szankciot-elutasitanak-a-magyarok~n3099)
  • Two men were stopped while trying to leave the country in Lviv region
  • Ukrainian ship that was transporting grain ran aground and blocked Bosporus.



Gazprom jelezte a Siemens-nek, hogy sajnos az utolsó turbina is megadta magát az elmaradt karbantartások miatt az Északi Áramlat 1-ben, úgyhogy kénytelenek határozatlan időre felfüggeszteni a szállítást.

Mindez egybeesve azzal, hogy mi extra repetát kapunk a korábbi mellé.
Meg leszünk Majdanozva vagy meg leszünk Majdanozva?
Majdan nem lesz.Esélytelen.A legnagyobb érték a lakosság tudatossága.Azt gondolom az oroszok is vegyék figyelembe hogy kormány mehet (elméletben)de a velük szimpatizálo lakosság marad És ez ritkaság ne csesszék el.. .Majdan?Én nem tudom ki védi be Orbánt de csodálkozom néha hogy még nem tették el láb alól..
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Elárulok egy igazságot. Az a kutya életében nem szagolt ki egyetlen aknát sem. Azért mutogatják, hogy kapjon egy kis szeretet. Mivel a gazdija meghalt. Igen, Kijev Szelleme volt a gazdája... (Ez is csak egy ukri PR fogás. Nézd mega videókat róla, ez nem egy kiképzett kutya. Ez egy kotorékeb, még jó hogy turja a földet.)

10 mp-nél látszik, hogy konkrétan odahugyozik a detektoros ürge mellé.

Sajnálom, ha ez mélyen érint téged. De ez az igazság.
Van benne valami, kiképzett kutya soha, semmilyen körülmények közt nem érintheti meg a keresett tárgyat. (Az überokosoknak megjegyezném, hogy a honvédségi keresőkutyásokkal együtt dolgoztam, sőt a rendőrségi kutyások is hozzánk jártak gyakorolni, szóval van SAJÁT tapasztalatom a témával kapcsolatban. ) PR-nak elmegy, de a bélyegsor rajzai kurva bénák. Kár, mert amúgy pofás kis blöki, ennél több is kihozható lett volna belőle.
Te tök ... vagy - de azért ne vedd magadra.
A kutyát a Main Department of the State Emergency Service of Ukraine (ez nem tudom magyarul hogy van) Csernyihov -i régiójának vezetője vette a fiának 2020-ban.
Akinek semmi baja.
Én meg téged sajnállak, hogy egy ilyen tényleg -oldaltól függetlenül- fontos dologból is a fröcsögő gyűlölködés jön belőled.
Ne legyél biztos abban amit a hoholok állítanak... Elég valószínű, hogy igaza van és nem keresőkutya. Azok nem így viselkednek, sőt...
Azért túlélted?

Rátapintottál a lényegre. Covid. E miatt hangzik jól a biolabor kifejezés és ezért nyomatja az orosz propaganda.

Ezek a laborok elég régóta léteznek és eddig nem zavarta az oroszokat se....

Amúgy meg milyen logika lapján volna értelme pont Ukrajnában csinálni biológiai fegyvert az amerikaiaknak? Csak felesleges kockázat az egész.

És? Ez nem azt jelenti hogy az oroszokat kiirtó biológiai fegyvert fejlesztettek volna mint ahogy az orosz propaganda sugallja.
A szovjetek ténylegesen fejlesztettek biofegyvereket, meg nyilván az oroszoknak és az amerikaiaknak is van most is. Az amerikaiak a szovjet éra biológiai fegyvereinek a leszerelését támogatják, amúgy nem csak Ukrajnában.
Olyan kísérleteket végeznek külföldön, amit az USA törvényei tiltanak... Tudod például a Gain of Function típusú módosítások (bocsánat, ennek most lehet utána kell kicsit olvasnod?). Nem véletlenül tilosak az ilyenek, a rossznyelvek szerint a COVID is épp így indult hódító útjára. Azért hadd kérdezzem már meg, hogy szerinted mi indokolja, hogy az USA a világ másik felén kísérletezzen biológiai ágensekkel??? Szerinted miért hohol-jenki belügy az, hogy mindenféle kontroll nélkül játszadoznak kórokozókkal? Te normális vagy??? Mióta tudnak róla az oroszok, azóta zavarja őket.
És harminc éve csak leszerelnek és leszerelnek... Biztosan a szovjet bioágenseket akarta eldugatni Nudelmann nyanya az oroszok elől igaz? Vagy egy sima influenzát?