Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
<blockquote rel="gacsat">Remélem mindenki végignézte az 50 perces Gereben Ágnes interjút. Nagyban árnyalja az itt az oroszokról kialakult hamis képet. Azon kívül, amit úgy is tudunk:
Az oroszok hazudtak, hazudnak, és mindig is hazudni fognak.
(Ez a birodalmak között egyáltalán nem egyedül álló, de mintha itt egyesek ezt nem akarnák elhinni.)
A grúz háborút az oroszok kezdték, aztán ügyesen megtévesztették az egész világot.
valahogy én sem értettem, hogy mi az a nagy vidámság.Opsz...Az elozo video Novoszvetlovszknál megsemisítette Ajdar egység.
No offense, de szerintem ha a nyugat nem k*kkantott volna Ukrajna NATO tagságának emlegetésével és a törvényes elnök/kormány megpuccsolásával a medve barlangja elé, akkor most nem lenne miről (az orosz "mohóságról") vitatkozni. A Krím nem ok, hanem okozat. A Donbassz szintúgy.Azt gondolom, az oroszok fokzodo mohosaga miatt indult be ennyire az EU es az USA, nem maguk az ukranok miatt. A Krim elfoglalasat le is nyeltek meglepöen könnyen, se az USA, se az EU nem is nagyon vertek a dobot azutan, csakhogy az oroszok nem alltak le, es most lassan az a felö, hogy egyszercsak egesz Ukrajnat szetverik, es akkor ott allnak közvetlenul az EU hatarain, kb mint anno a regi szovjet idökben, es onnantol nagyon sokat kell majd költeni az EU-ban fegyverekre, hadseregre, kb hideghaboru lesz. Igy az EU szeretne Ukrajnat egyfajta utközöallamnak megtartani, de felö, hogy ez mar nem fog menni. Ha precedens lesz arra, hogy a keleti oroszok kivalhatnak, akkor az Ukrajnat alkoto sok egyeb kissebbseg is elöall majd a maga ötletevel, es onnantol lesz meg csak bonyolult a helyzet.
Azt gondolom, az oroszok fokzodo mohosaga miatt indult be ennyire az EU es az USA, nem maguk az ukranok miatt.
Az oroszok nem alltak le, es most lassan az a felö, hogy egyszercsak egesz Ukrajnat szetverik.
es akkor ott allnak közvetlenul az EU hatarain, kb mint anno a regi szovjet idökben, es onnantol nagyon sokat kell majd költeni az EU-ban fegyverekre, hadseregre, kb hideghaboru lesz.
Igy az EU szeretne Ukrajnat egyfajta utközöallamnak megtartani, de felö, hogy ez mar nem fog menni.
Ha precedens lesz arra, hogy a keleti oroszok kivalhatnak, akkor az Ukrajnat alkoto sok egyeb kissebbseg is elöall majd a maga ötletevel, es onnantol lesz meg csak bonyolult a helyzet.
Gereben Ágnesnek mondd, ne nekem. Nézd végig az 50 perces interjút, aztán, ha van kérdésed, megpróbálhatok válaszolni."A grúz háborút az oroszok kezdték, aztán ügyesen megtévesztették az egész világot." :gondolom ez volt a vicc része a hozzászólásnak.
<blockquote rel="szerda"><blockquote rel="Capslock">Nézve a kilőtt, kiégett tankok sokaságáról a képeket, videokat, és felmerül bennem, hogy a tankokra felszerelt ERA téglák valójában mit érnek.... Látott már valaki olyan harctéri fotót, hogy az ERA lerobbant egy találattól, de a tank maga ép maradt?
valahogy én sem értettem, hogy mi az a nagy vidámság.<blockquote>Opsz...Az elozo video Novoszvetlovszknál megsemisítette Ajdar egység.
Lehet hogy így volt, nem voltam ott. Én is a piacról élek. Azt tudom, amit az interneten olvasok, <b>és emléxem az akkori (háború előtti!) hírekre.</b>Persze az a része igaz a történetnek, hogy az oroszok a grúzokat lenullázták. De nem szállták meg. Nem csináltak kormányváltást stb, mint azt a nyugat tenné. Mert impotensek és szégyenlősek. De maga a konkrét katonai akció a grúzokat terheli, és arra az oroszok egyáltalán nem is számítottak. Ráadásul az USA, és szövetségesei is bent voltak vastagon. Az biztos hogy nem számítottak abban az időben támadásra, viszont grúz oldalról pöpecül elő voltak készülve, csak hát a homok az gonosz dolog. Egyébként ugyan ezt az impotenciát és szégyenlősséget látom Ukrajnában az oroszok részéről. Mert vegyük csak a nyugati oldalt. Nyíltan fegyverezték fel az albánokat a szír ellenzéket, a afgán fegyvereseket, stb. Nyíltan be is jelentették a világnak a politikusaik, az eu országai. Minden szívfájdalom és szégyen nélkül elbántak libiával, és még más afrikai országgal is. ezek után az impotens orosz vezetés össze vissza nyilatkozik, nem is tudja mit csináljon. Szemmel láthatólag Putyin is tétovázik, miközben ezért titokban ő is a nyugat módszereit alkalmazza részben, csak tagadja. Sokkal egyszerűbb lenne ha Putyin kimondaná azt hogy nem hagyja az orosz ajkúakat lemészároltatni, ezért holnaptól mondjuk légtérzárat hozunk létre itt és itt. A ki meg ezen területre belép annak vége . (líbiai példa) Aztán a mészárlásnak már hónapok alatt vége lett volna. De nem, megy az impotens szardagasztás ami az oroszokra jellemző. Én már arra is gondoltam azért mennek a tenger felé a szakadárok, mert igazándiból nem bíznak bennük.
Azért pofa kel ehez az ukránok részéről.Oroszország nem támogatja azt az ukrán javaslatot, hogy évszaktól függően - télen 380, nyáron 320 dollárt fizetnének az ukránok ezer köbméterenként - állapítsák meg az orosz gáz árát. Moszkva elutasítja azt az ukrán javaslatot is, hogy az európai országokba irányuló, Ukrajna területén tranzitként áthaladó orosz gáz átadási pontját helyezzék át az ukránról az orosz határra.