[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 130
82 906
113
Opsz...Az elozo video Novoszvetlovszknál megsemisítette Ajdar egység.

Amvroszijevka:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jYiQbzD4hZ4
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
<blockquote rel="gacsat">Remélem mindenki végignézte az 50 perces Gereben Ágnes interjút. Nagyban árnyalja az itt az oroszokról kialakult hamis képet. Azon kívül, amit úgy is tudunk:
Az oroszok hazudtak, hazudnak, és mindig is hazudni fognak.
(Ez a birodalmak között egyáltalán nem egyedül álló, de mintha itt egyesek ezt nem akarnák elhinni.)
A grúz háborút az oroszok kezdték, aztán ügyesen megtévesztették az egész világot.

Miért josz állandoan ezzel? Az EU vizsgálobizottsága is megállapította ,hogy a grúzok kezdték!</blockquote>
Neki is mondd meg. Nem én állítom.
Na és? A finnek meg megválasztottak egy szovjet ügynököt köztársasági elnöknek.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 568
5 282
113
"A grúz háborút az oroszok kezdték, aztán ügyesen megtévesztették az egész világot." :gondolom ez volt a vicc része a hozzászólásnak.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 841
30 998
113
Opsz...Az elozo video Novoszvetlovszknál megsemisítette Ajdar egység.
valahogy én sem értettem, hogy mi az a nagy vidámság.

boki valaki látta-e legalább egy fotó erejéig az ukrajnába betóduló tank tízezreket és orosz katonák milliárjait? Legalább azok az ukrán katonák akik hősiesen visszaverték őket, vagy az amerikai műholdak?
Az eltévedt orosz katonákról lehet-e tudni valamit azontúl, hogy visszaadták őket Oroszországnak? Milyen a koszt a szibériai bázisnál, amit védeni fognak?
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 349
5 049
113
Azt gondolom, az oroszok fokzodo mohosaga miatt indult be ennyire az EU es az USA, nem maguk az ukranok miatt. A Krim elfoglalasat le is nyeltek meglepöen könnyen, se az USA, se az EU nem is nagyon vertek a dobot azutan, csakhogy az oroszok nem alltak le, es most lassan az a felö, hogy egyszercsak egesz Ukrajnat szetverik, es akkor ott allnak közvetlenul az EU hatarain, kb mint anno a regi szovjet idökben, es onnantol nagyon sokat kell majd költeni az EU-ban fegyverekre, hadseregre, kb hideghaboru lesz. Igy az EU szeretne Ukrajnat egyfajta utközöallamnak megtartani, de felö, hogy ez mar nem fog menni. Ha precedens lesz arra, hogy a keleti oroszok kivalhatnak, akkor az Ukrajnat alkoto sok egyeb kissebbseg is elöall majd a maga ötletevel, es onnantol lesz meg csak bonyolult a helyzet.
No offense, de szerintem ha a nyugat nem k*kkantott volna Ukrajna NATO tagságának emlegetésével és a törvényes elnök/kormány megpuccsolásával a medve barlangja elé, akkor most nem lenne miről (az orosz "mohóságról") vitatkozni. A Krím nem ok, hanem okozat. A Donbassz szintúgy.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 269
113
Azt gondolom, az oroszok fokzodo mohosaga miatt indult be ennyire az EU es az USA, nem maguk az ukranok miatt.

A NATO és az EU ígéretével ellentétben simán felfalta a külső ütköző zónát, a volt keleti blokk országait, ahonnan a Szovjetunió a hidegháború végével nagy mohóságában kivonult. Utánna a Baltikum bekebelezésével bele haraptak a belső ütköző zónába, a volt szovjet államokba, ahonnan Oroszország a Szovjetunió felbomlásakor nagy mohóságában kivonult. Most meg nekiálltak rakétákat telepíteni a kelet tagországokba és nyomták Ukrajnát is a felfalás első lépése, az EU tagság felé. Az összes EU taggá vált Közép-kelet Európai, volt keleti blokkba tartozó ország és volt szovjet tagállam egyben NATO tag is lett. Az oroszok eléggé joggal gondolták, hogy Ukrajna esetében is ez következik, ha az EU-hoz csatlakozik. Ennyit arról, hogy ki a mohó a történetben és ki tolja egyre közelebb az erőit a másik határaihoz.

Az oroszok nem alltak le, es most lassan az a felö, hogy egyszercsak egesz Ukrajnat szetverik.

A szakadárok először nem voltak szakadárok. Csak annyit szerettek volna, hogy első sorban hagyják őket békén és nem küldjék oda a Jobb Szektorosok "bartáság buszait". Nem Kelet-Ukrajnából utaztak Kijevbe vascsövekkel, baseball ütőkkel, molotov koktélokkal, tűzijáték rakétákkal és egyesek lőfegyverrel "barátkozni", hanem fordítva. Nem kelet Ukrajna küldött nyugatra katonákat, hanem fordítva. Már március közepén bőszen küldte az Ukrán kormányzat a katonai egységeket keletre. Az ottaniak két dolgot gondolhattak: Vagy egy orosz támadás esetére mennek oda a katonák, és akkor "csak" csatateret akar a kormányzat csinálni Kelet-Ukrajnából, vagy az ott élő emberek ellen mennek oda. A helyiek csak azt akarták, hogy ne küldjék rájuk a katonákat. Nem a kelet-ukrajnai oroszok kezdték a Majdan után azonnal csorbítani az ukránok jogait, hanem az ukrán parlament tette ezt a kisebbségekkel. Ők csak azt szerették volna, hogy ne vegyék el tőlük a meglévő jogaikat. Ezen kívül még némi autonómiát követeltek, föderális berendezkedést. Olyat, ami Amerikát, Németországot, vagy Oroszországot jellemzi.

Az ukrán vezetés csinált belőlük szakadárt azzal, hogy nem kérdezte meg őket, mit akarnak (népszavazáson, vagy ás formában), nem tárgyalt velük, hanem katonai erőt küldött rájuk. Azóta is az ukrán kormányzat küldi a haderőt és a szakadárok védekeznek. Nem Kijev ostroma folyik, hanem a Kelet-Ukrajnai városok lövetése és ott hallnak meg ezerszám civilek.

Szóval ki is veri szét Ukrajnát?

es akkor ott allnak közvetlenul az EU hatarain, kb mint anno a regi szovjet idökben, es onnantol nagyon sokat kell majd költeni az EU-ban fegyverekre, hadseregre, kb hideghaboru lesz.

Az oroszok nagyon távol vannak attól, hogy az EU/NATO határait ostromolják, de már hónapok óta állandóan azt ismételgeti NATO vezetése hogy költsenek többet a tagországok fegyverekre. Ki is akarja újra indítani a fegyverkezést? Az oroszoknak nem kell, hogy az európai NATO tagországok fegyverekre költsenek, mert túlnyomó részben még embargó nélkül sem az oroszok szállítanák ezeket a fegyvereket. Ezzel szemben van egy másik hatalom, amelynek elég jó üzlet az EU védelmi kiadások megnövelése. Ha ráadásul a közép-kelet-európai országokból kisöprik a volt szovjet technikát és az export + import tilalom miatt ezt tilos orosz fegyverekkel helyettesíteni, csak nyugat-európai és amerikai fegyvereket lehet venni, akkor különösen jó üzlet. Ha ezek a fegyverek újak, akkor a gyártók annyit kérnek, amennyit nem szégyellnek, ha pedig használtak, akkor nyugat leadhatja a használt fegyverzetét és vehet csilli-villi csúcstechnikát még többért. Vajon kinek az érdeke?

Igy az EU szeretne Ukrajnat egyfajta utközöallamnak megtartani, de felö, hogy ez mar nem fog menni.

Az ütköző állam semleges ország. Egyik félhez sem tartozik. Az oroszoknak semmi bajuk nem lenne egy semleges Ukrajnával. Ha viszont Ukrajna EU tag és NATO tag, akkor nem semleges, nem ütköző zóna.

Ha precedens lesz arra, hogy a keleti oroszok kivalhatnak, akkor az Ukrajnat alkoto sok egyeb kissebbseg is elöall majd a maga ötletevel, es onnantol lesz meg csak bonyolult a helyzet.

Ez bizony így van. Ezért lenne ukrán érdek addig befezni a harcot és tárgyalni, amíg ezt úgy tehetik, hogy van honnan visszavonulniuk, van mivel üzletelniük, van tárgyalási alapjuk és ezért cserébe legalább formálisan bent tudják tartani Ukrajnában Kelet-Ukrajnát. Természetesen nagyon széles körű önrendelkezéssel. Úgy, hogy Kelet-Ukrajna belügyeibe Kijev többé nem szólhat bele, de legalább nem veszíti el Kelet-Ukrajna adóit, gazdaságát, és formálisan a területet. Ha viszont a szakadárok visszaszerzik egész Kelet-Ukrajnát, akkor az ukrán kormánynak már nem lesz mit felajánlania a tárgyaláson, amit a szakadárok ne tudtak volna erővel megszerezni.

Ezen kívül minden háborúval töltött nap közelebb viszi Ukrajna harcokkal nem érintet részét is teljes gazdasági, pénzügyi, társadalmi összeomláshoz. Pénzügyileg már jó ideje fizetésképtelenek. Az IMF és EU pénz a meglévő tartozásikra kellene, de háborúra költik. A gazdaság teljesítménye szabadesésben zuhan. A háborúval érintett területek termelték az ukrán GDP tetemes részét. A fő exportpiacukat, Oroszországot elvesztik. A hrivnya árfolyama csúnyán zuhan. Az infláció egyre gyorsul és elszabaduló félben van. Az ukrán jegybank ma jelentette be, hogy betiltja a valuta fizetés és korlátozza bankkártyás deviza forgalmat. Magyarul nem engedi a lakosságot külföldi fizetőeszközhöz jutni. Ez kétségbeesett lépés. Nincs elég gáz és az oroszok hiába lennének hajlandók szállítani, az Ukránoknak nem kell. Már most korlátozzák melegvíz ellátást, az áramszolgáltatást, az ivóvíz szolgáltatást.

Az oroszoknak, szakadároknak elég kivárni, míg összeomlik a kóceráj.

Ha az ukrán kormány a saját érdekeit nézné, ha az ország, a nép érdekeit nézné, akkor bele sem kezdett volna a katonai akcióba, de legalábbis minél előbb leállítaná és tárgyalna. Még összeomlás előtt. Most az ukránok érdeke lenne tűzszünetet kérni, hiszen a szakadároknak van sikerszériája. Mégsem teszik, hanem tovább izmoznak a semmire. Ha Ukrajna szét fog esni, akkor ezt a nyugat segítségével és utcai erőszakkal hatalomra jutott, elvakult nacionalista és mellesleg népirtó kormányának köszönheti majd.

Ez a nyugatnak nem fáj, mert ők Oroszországba akartak belerúgni. Hogy ebbe Ukrajna belepusztul, az a "járulékos veszteség" a nyugatnak bőven belefér. Hogy az oroszokba való belerúgástól az EU-nak jobban fáj, mint az oroszoknak, az meg az USA-nak nem gond.

Putyinnak a szankciók fájnak, de közel sem annyira mint egyesek képzelik.

A tárgyalásos rendezés főleg az ukránok érdeke lenne és Putyin most azért nyomja a tárgyalásokat, mert úgy számol, hogy a jelenlegi ukrán kormány mindenképpen megbukik és akkor neki jobb egy egységes és semleges Ukrajna, mint ütköző zóna.

Viszont, ha ez nem megy, akkor most már akár ki is várhatja, hogy Ukrajna összeomoljon és akkor vagy az egész az ölébe hullik, vagy kap egy kiszakadt, baráti Kelet-Ukrajnát és egy, a nyugat által is irányíthatatlan, anarchikus, IMF/EU pénztemető Közép- és Nyugat-Ukrajnát. Ezt az országnak nevezet probléma halmazt már az EU sem venné fel a tagjai közé és ebben a káoszban Putyinnak van módja megakadályozni a NATO bázisok oda telepítését.

Putyin nem akarja elfoglali Ukrajnát. Neki sem kell ez a probléma halmaz. Csak azt akarja megakadályozni, hogy EU/NATO felfalja.

Ennyit a szörnyű orosz terjeszkedésről. Most pedig gyorsan nézz be az ágy alá, nincsenek-e ott zöld emberkék, mert az orszok már a spájzban vannak.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
"A grúz háborút az oroszok kezdték, aztán ügyesen megtévesztették az egész világot." :gondolom ez volt a vicc része a hozzászólásnak.
Gereben Ágnesnek mondd, ne nekem. Nézd végig az 50 perces interjút, aztán, ha van kérdésed, megpróbálhatok válaszolni.
Addig is:
<i>"Miközben az oroszok igyekeztek fenntartani befolyásukat a régióban a Szovjetunió szétesése után is, az USA is bejelentkezett a területért. Fontos szempont volt az azeri olaj. 2002-ben kezdték el építeni azt a vezetéket, ami a Baku környéki olajmezőkről Grúzián keresztül Törökországba viszi az olajat. Ez a vezeték olyasmi, mint ami a Nabucco lenne gázban, ha egyszer elkészülne - kihagyja az oroszokat a térség olajüzletéből. A vezeték most nem működik. Augusztus 8-án kurd terroristák robbantották fel egy szakaszát Törökországban, szombaton pedig az oroszok bombázták szét egy részét a grúziai Potinál.
Oroszország mostani fellépése arról szól, hogy Moszkva nem hagyja magát, és nem engedi az amerikai befolyási övezet terjeszkedését, ha kell fegyverrel is megállítja a hidegháborús ellenfél nyomulását."</i>
Ennyit az okokról. Azt már én fűzöm hozzá, hogy olyasmi, mint igazság, önrendelkezés, vagy népakarat még gondolat csíraként sem fordult meg soha egyetlen orosz vezető fejében sem.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 130
82 906
113
Geletej ukrán védelmi miniszeter írása a FB-on a dicso és hos ukrán hadseregrol.....

http://vz.ru/news/2014/9/1/703375.html
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
<blockquote>Ha ráadásul a közép-kelet-európai országokból kisöprik a volt szovjet technikát és az export + import tilalom miatt ezt tilos orosz fegyverekkel helyettesíteni, csak nyugat-európai és amerikai fegyvereket lehet venni, akkor különösen jó üzlet./blockquote>

Ma már nem feltétlenül, nekünk pl. teljesen jók lennének a kínai fegyverek is, lehet nem olyan szuper fejlett, mint a nyugati, de nem is kerül annyiba.
 

sakotik

New Member
2014. július 14.
12
0
1
<blockquote rel="szerda"><blockquote rel="Capslock">Nézve a kilőtt, kiégett tankok sokaságáról a képeket, videokat, és felmerül bennem, hogy a tankokra felszerelt ERA téglák valójában mit érnek.... Látott már valaki olyan harctéri fotót, hogy az ERA lerobbant egy találattól, de a tank maga ép maradt?

Ha belül üresek, akkor gondolom, semmit, láttunk egy pár ilyen fotót.

</blockquote>

Csak a kumulatív gránátok ellen ér valamit. A dobozban csak olyan 5 dkg trotil van, ezért látszik esetleg üresnek.</blockquote>

Az ERA vagy kontakt felépítése 25mm páncél, 35mm robbanóanyag, 15mm páncél. Kumulatív fej ellen + 60% védettség, űrméret alatti páncéltörő lövedékek ellen is hatékony.Több felvételt is láttam már, ahol felrobbant és nem ütötte át a páncélt a lövedék. Homlokrészen, illetve tornyon oldalról ( ahol vékonyabb a páncél ). A tandemfejes kumulatívok ellen nem igazán van jelenleg hatékony védelem. Harckocsiknál a tűzerő, páncélvédettség, gyorsaság hármasnak kell megfelelni. Ritkán sikerül mind a háromnak, talán az m1a2 pálda rá. A t-64, 72, 80 a 40-45 t súly miatt a páncélvédettség gyengébb. Amikor tervezték az m 60 volt az ellenfél 100mm-es homlokpáncéllal.( T-64, 72 200-220mm ). A védelmet 3 t súlynövekedéssel jelentősen növelik az ERA lapok, illetve a következő modernizációnál az aktív védelem. Aerosol felhő, páncéltörő rakéta érzékelőjének vakítása, vagy automatikusan a lövedék felé fordítja a tornyot a legvastagabb páncélt adva célnak. A homlokfal a legvastagabb, oldal kb fele, hátfal 20%, fölül, alul 10%. Örök harc a fejlesztéseknél növelni a páncélvédettséget, a másik oldalon egyre nagyobb páncélátütő képességű fegyvereket kifejleszteni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 130
82 906
113
<blockquote>Opsz...Az elozo video Novoszvetlovszknál megsemisítette Ajdar egység.
valahogy én sem értettem, hogy mi az a nagy vidámság.

boki valaki látta-e legalább egy fotó erejéig az ukrajnába betóduló tank tízezreket és orosz katonák milliárjait? Legalább azok az ukrán katonák akik hősiesen visszaverték őket, vagy az amerikai műholdak?
Az eltévedt orosz katonákról lehet-e tudni valamit azontúl, hogy visszaadták őket Oroszországnak? Milyen a koszt a szibériai bázisnál, amit védeni fognak?</blockquote>

Eddig senki. Lehet, valamilyen új lopakodo technologiát alkalmaznak :)

A VDV-sek parancsnoka , Samanov tábornok nyilatkozott, hogy állapotuk jó, kaptak orvosi ellátást ,meg hasonlo.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 568
5 282
113
Persze az a része igaz a történetnek, hogy az oroszok a grúzokat lenullázták. De nem szállták meg. Nem csináltak kormányváltást stb, mint azt a nyugat tenné. Mert impotensek és szégyenlősek. De maga a konkrét katonai akció a grúzokat terheli, és arra az oroszok egyáltalán nem is számítottak. Ráadásul az USA, és szövetségesei is bent voltak vastagon. Az biztos hogy nem számítottak abban az időben támadásra, viszont grúz oldalról pöpecül elő voltak készülve, csak hát a homok az gonosz dolog. Egyébként ugyan ezt az impotenciát és szégyenlősséget látom Ukrajnában az oroszok részéről. Mert vegyük csak a nyugati oldalt. Nyíltan fegyverezték fel az albánokat a szír ellenzéket, a afgán fegyvereseket, stb. Nyíltan be is jelentették a világnak a politikusaik, az eu országai. Minden szívfájdalom és szégyen nélkül elbántak libiával, és még más afrikai országgal is. ezek után az impotens orosz vezetés össze vissza nyilatkozik, nem is tudja mit csináljon. Szemmel láthatólag Putyin is tétovázik, miközben ezért titokban ő is a nyugat módszereit alkalmazza részben, csak tagadja. Sokkal egyszerűbb lenne ha Putyin kimondaná azt hogy nem hagyja az orosz ajkúakat lemészároltatni, ezért holnaptól mondjuk légtérzárat hozunk létre itt és itt. A ki meg ezen területre belép annak vége . (líbiai példa) Aztán a mészárlásnak már hónapok alatt vége lett volna. De nem, megy az impotens szardagasztás ami az oroszokra jellemző. Én már arra is gondoltam azért mennek a tenger felé a szakadárok, mert igazándiból nem bíznak bennük.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 269
113
"NATO-tag lehet Ukrajna?

Ha Ukrajna felveti a NATO-nak csatlakozási szándékát, akkor együtt megvitatják majd a továbblépés lehetőségét - mondta hétfői brüsszeli sajtóértekezletén Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár."

http://figyelo.hu/cikkek/408845-nato-tag-lehet-ukrajna
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 130
82 906
113
Az LNR teljes mértékben ellenorzi a luganszki repteret. Ezt Liszenko is megerosítette, aki szerint az ukrán csapatok elhgyták a repteret és Georgijevka telepulést a pontos orosz tuzérségi támadások miatt...
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Persze az a része igaz a történetnek, hogy az oroszok a grúzokat lenullázták. De nem szállták meg. Nem csináltak kormányváltást stb, mint azt a nyugat tenné. Mert impotensek és szégyenlősek. De maga a konkrét katonai akció a grúzokat terheli, és arra az oroszok egyáltalán nem is számítottak. Ráadásul az USA, és szövetségesei is bent voltak vastagon. Az biztos hogy nem számítottak abban az időben támadásra, viszont grúz oldalról pöpecül elő voltak készülve, csak hát a homok az gonosz dolog. Egyébként ugyan ezt az impotenciát és szégyenlősséget látom Ukrajnában az oroszok részéről. Mert vegyük csak a nyugati oldalt. Nyíltan fegyverezték fel az albánokat a szír ellenzéket, a afgán fegyvereseket, stb. Nyíltan be is jelentették a világnak a politikusaik, az eu országai. Minden szívfájdalom és szégyen nélkül elbántak libiával, és még más afrikai országgal is. ezek után az impotens orosz vezetés össze vissza nyilatkozik, nem is tudja mit csináljon. Szemmel láthatólag Putyin is tétovázik, miközben ezért titokban ő is a nyugat módszereit alkalmazza részben, csak tagadja. Sokkal egyszerűbb lenne ha Putyin kimondaná azt hogy nem hagyja az orosz ajkúakat lemészároltatni, ezért holnaptól mondjuk légtérzárat hozunk létre itt és itt. A ki meg ezen területre belép annak vége . (líbiai példa) Aztán a mészárlásnak már hónapok alatt vége lett volna. De nem, megy az impotens szardagasztás ami az oroszokra jellemző. Én már arra is gondoltam azért mennek a tenger felé a szakadárok, mert igazándiból nem bíznak bennük.
Lehet hogy így volt, nem voltam ott. Én is a piacról élek. Azt tudom, amit az interneten olvasok, <b>és emléxem az akkori (háború előtti!) hírekre.</b>
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
NATO ? :D Esélyük nincs szerintem, Szlovákia már a EU szankciók ellen vétóval élne, és lenne több beépített ember aki VÉTÓ-zna , de persze meddig. Horvátok is, stb...
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Meg de most komolyan , ki akar itt önszántából háboruzni , amelyik nem vétózik az igent mond a háborúra mert másnaptól , lépnie kell a NATO -nak egy tagállamát támadást érte. Felelőssége tudatában egy vezető sem akarhatja ezt , hogy NATO tag legyen Ukrajna, persze van a poltikába más eszközök is , zsarolás , fenyegetés stb... :D :(
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 841
30 998
113
Szombaton újra gáztárgyalások, az eredmény borítékolható.
Oroszország nem támogatja azt az ukrán javaslatot, hogy évszaktól függően - télen 380, nyáron 320 dollárt fizetnének az ukránok ezer köbméterenként - állapítsák meg az orosz gáz árát. Moszkva elutasítja azt az ukrán javaslatot is, hogy az európai országokba irányuló, Ukrajna területén tranzitként áthaladó orosz gáz átadási pontját helyezzék át az ukránról az orosz határra.
Azért pofa kel ehez az ukránok részéről.
http://www.origo.hu/itthon/20140901-oroszorszag-es-ukrajna-kesz-ujrainditani-a-gaztargyalasokat-szeptember-6-an.html
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 459
63 933
113
http://www.washingtonpost.com/opinions/anne-applebaum-war-in-europe-is-not-a-hysterical-idea/2014/08/29/815f29d4-2f93-11e4-bb9b-997ae96fad33_story.html

Kis adalék, a cikk szerzője Anne Applebaum, korábban az USA-ban szintén újságíróként dolgozó Radoslaw Sikorski jelenlegi lengyel külügyminiszter felesége. Ez a tény nem csak a cikk hangvételét és orientációját, de a jelenkori lengyel külpolitikát is erősen meghatározza.
 

flack

Member
2011. október 19.
59
24
18
"Velük éles ellentétben az a kevés ukrán katona, akikkel a stáb találkozott, teljesen demoralizáltnak tűnt. Egyikük megkérdezte, mikor jön végre az angol hadsereg, hogy segítsen Ukrajnán az ország nagy szükségében; "

http://www.origo.hu/nagyvilag/20140901-az-ukran-hadsereg-feladta-a-luhanszki-repuloteret.html