Persze, hogy jobb. Ennek így kell lennie. De attól még szomorú.Bocs, de ez még mindig jobb, mint az ukránoknál, és még mindig jobb, mintha NEM tettek volna semmit és hagyják magukat megBarbarossázni amerikai módra, a la NATO ...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Persze, hogy jobb. Ennek így kell lennie. De attól még szomorú.Bocs, de ez még mindig jobb, mint az ukránoknál, és még mindig jobb, mintha NEM tettek volna semmit és hagyják magukat megBarbarossázni amerikai módra, a la NATO ...
Mármint a béranyaságra gondolt, igaz?Ebből nem tudom, hány gyereket adnak el külföldre, olyant olvastam, h évi minimum 2000 csecsemőt.
2014 óta már megint Oroszország az Északi király..."45 Felállítja királyi sátrait a nagy tenger és a dicsőség szent hegye között. Őt pedig utoléri a vég, és nem lesz, aki segítsen rajta."...Oroszország el fog bukni......nézd meg melik vallásszervezetet üldözik 2014 óta OO-ban....amikor legyőzik OO akkor......"béke és biztonság lesz" ...aztán betiltják a vallásokat...aztán kakukk majdnem mindenkinek...többi infó privátban...A Bibliának igaza lesz? Világvége következik?
A világ legnagyobb harckocsi gyártó üzeméről beszélsz, de azért csak folytasd, szerencsétlen oroszok rajtad röhögnek visítva.Sarkos példának hívják. Az a szerepe, hogy rávilágítson az érvelésed gyengeségére.
Hidd el, a ruszki mindent megtesz, hogy fokozza a hadiipari termelést, de ez nem könnyű.
Az a vágyvezérelt ábrándozás amikor az ellenfelet lebecsüljük és semmibe vesszük. Érdemeit, és sikereit eltemetjük. Legyen szó űrhajózás, rakétagyártás, nehézmunka gépgyártás, mezőgazdasági gépgyártás, gördülő állományok gyártása, vagy csak a mezőgazdasági sikereik, és nem utolsó sorban hadiiparuk.A vágy vezérelt ábrándozásod félrevezet sokakat. Nem érdemes álmodozni, szembe kell nézni a komor valósággal.
Igen. Meg nem csak hogy occó, garantált fehér gyerek cuki, gazdag meleg párok számára. A Szolgálólány meséje meg az, amikor adókedvezményt adnak a gyerekes családoknak.Mármint a béranyaságra gondolt, igaz?
"Jelenleg 100 családnak segítenek, akiknek ukrán béranya hordja ki a gyermekét és akik kétségeesve várják, hogy végre biztonságban tudhassák újszülöttjeiket - vagy embrióikat - az ország határain kívül.
"Az esetek mindegyike kétségbeejtő - tette hozzá Everingham. - Az, hogy valakit átjuttassunk a határon, nem probléma, de ez egy teljesen más szint. Családokat küldeni háborús zónába, hogy elhozhassák a gyerekeiket, ez egyszerűen túl nehéz."
"A kisbabánk egy bunkerben van és mi nem tudunk érte menni"
Ali biológiai szülei a kanadai Torontóban élnek. Nevüket saját kérésükre nem írjuk le. Több mint tíz évig próbálkoztak saját gyermekkel, először természetes, majd mesterséges úton. A lombikprogramok közül egy sem sikerült nekik, így három évvel ezelőtt a házaspár úgy döntött, hogy béranyát fogadnak.
A választásuk Ukrajnára esett, mert itt 40-60 ezer euró (14-22 millió forint) közötti összegért vállalják egy gyermek kihordását a béranyák - ez pedig épp a fele az Egyesült Államokban elfogadott tarifának. A pár Ukrajna legnagyobb, béranyákra és mesterséges megtermékenyítésre specializálódott klinikáját, a BioTexCom-ot választotta, és még azt is kiválaszthatták, hogy ki legyen a jelentkezők közül az, aki majd kihordja a magzatukat."
Több száz, béranyától született kisbaba várja ukrán bunkerekben, hogy szüleik értük menjenek
Béranyák, újszülöttek, fagyasztott embriók ragadtak a háború sújtotta Ukrajnában, míg a leendő szülők rettegve nézik a világ minden részéből, mi történik az orosz támadások miatt az országgal.hu.euronews.com
Nekem is leírhatod engem is érdekel!2014 óta már megint Oroszország az Északi király..."45 Felállítja királyi sátrait a nagy tenger és a dicsőség szent hegye között. Őt pedig utoléri a vég, és nem lesz, aki segítsen rajta."...Oroszország el fog bukni......nézd meg melik vallásszervezetet üldözik 2014 óta OO-ban....amikor legyőzik OO akkor......"béke és biztonság lesz" ...aztán betiltják a vallásokat...aztán kakukk majdnem mindenkinek...többi infó privátban...
A most bevonulókat nem azonnal fogják a frontra vinni. Ebben biztos lehetsz!Felháborító ez az oroszbarát fröcsögés, meg az is hogy ez a színvonal..... Az gondolom elkerülte a cikkíró figyelmét hogy az oroszok részleges mozgósítása 300000 embert érint nem 2 milliót..... És Sergei Shoigu azt is mondta hogy nem egyszerre kerül oda a frontra ennyi ember, hanem váltásokban. Ráadásúl nyilván nem azonnal mennek, előbb kapnak valami felkészítést, ismeret frissítést. Ennek valószínűleg csak jövőre lesz látszatja.
Micsoda?Ez még tavaszi videó Kornet a lökéshullám,és a sebessége brutális a becsapódás helyén 20-30 méter magasan a vasdarabok egy nyugati szuoer tank se bírná ki.
Hát, régen sokat vonatoztam. A szergej becenevű dízelpusztító nem tűnt valami precíziós szerkezetnek. Igaz, nem is szereltem ilyet...Láttál már mozdonyt a terepasztalon kívül ?
Ebben nem vagyok biztos - a RuAF a meglévő képességeit tekintve szerintem hatékonyan végzi a feladatát.
- Légifölény pipa addig a mélységig, amíg számít (saját erők fölött), Oo területét meg nem bombázza megállás nélkül az Ukrán Légierő.
- Ellátási vonalakat darálják, ahogy azt a felderítési képességei engedik (az meg szar manapság...)
- mélyre be meg nem kell repülniük, mert a CM/BM elvégzi a mélységi csapásmérést egy adott szintig
- CAS biztosítva állandóan - és ennyi. Sokkal többet mit is lehetne elvárni?
De az lenne, mert nem tudnának kacsavadászatot rendezni. Az ATGM elleni első védelem az észlelés. A T-90M-et leszámítva, ha szemmel nem látják meg az indítást, akkor esély sincs bármilyen védekezésre.@dudi Nem hiszem, hogy a páncéltörő eszközök ilyen mértékű sürüsége esetén nagyságrendileg kevesebb haditechnikai veszteség lenne, ha modernebb eszközöket alkalmaznának. Legfeljebb a kezelőszemélyzet vesztesége lenne szignifikánsan kevesebb, Az APS széleskörű alkalmazása estén látszik csökkenthetőnek a haditechnikai veszteségek. Bár én ezzel kapcsolatban is szkeptikus vagyok, az irániak kifejlesztettek egy dupla indítót a Trophy ellen. Arra nem is térnék ki, hogy az orosz veszteségek jelentős hányada az élőerő hiányából fakad(páncélosokkal biztosítanak bizonyos terepszakaszokat, az élőerő hiánya miatt).
Az UVZ kapacitásáról szóló vita kapcsán. A gyár 2008-ban 175 db T-90 harckocsit gyártott a korábbi alváltozatokból. Szerintem a kapacitás adott, de ha nincs sok rendelés felesleges pörgetni azt. Szükség esetén képesek lennének a jelenlegi 50 darabos évi termelés többszörösét legyártani. Én valahol 160 darabos éves kapacitásról olvastam.
Valahonnan csak van. Még az ára is esett tavaszhoz képest.Hát ugye az oroszoktól meg a kaproktól nem megy ,az itteni elektrokemencékhez meg nincs áram ! Sakk matt !
Meg is érdemled ha a Billában vásárolsz. Ár érték arányban kb a legkakibb. ALdi/Hofer. Én 1 ercsiért vettem cukrot. De pár hete volt 75 centért is. Persze nem árt megnézni hol mi akciós.Jo, csak epp a demokratak uralkodnak odaat, a konzervativok velunk vannak.
Szantho Miklos jo kapcsolatokkal rendelkezik naluk.
Amugy a skotok epp romma verik az ukranokat, mar 3:0. Tuti megvaltoztatjak az eredmenyt, ezt a Vb-t az ukranoknak kell nyerni.
Ma kiugrottam osztrakba, a covid zarasuk ota nem voltam kinn. Itt a cefre szezon, kene vagy 50-60 kilo cukor, ugy keltettek a hangulatot hogy ezeknel nincs korlat az ara is annyi mint itt. Annyi a turot, 650 ft-ra jon ki a Billaban 1 kg, hoztam 10kg, mert nincs messze csak 5 km, Szombathelyre nem eri meg bemenni ezert. Kockacukor duplaja, de lehet csak fel kilo, mar nem emlekszem. Szalami Pick 14500/kg-ra jon ki, ugyhogy ezzel se jojjon senki. Vettem parmezanost 11500/kg aron 75 dekat, olcsobb nincs nagyon. Egy karkosar motyoert meg 10 kg cukorert fizettem 60,5 eurot, az 25000ft.
Cefet draga naluk minden, minimum duplaja ha nem haromszoros.
Savanyusagok is 3 euro korul, nyers hus 10,5 euro, tojas minimum 3 euro 10db, legolcsobb joghurt xarok is 1 euro korul, sor is 1 euro, masfel liter Pepsi kola 1,5 euro stb...
Itthon is draga minden, de ezeknel horror.
Én is megpróbálom elmagyarázni:A múlt év végéig az elmúlt 10 évben pár tíz darabnyi mennyiségű T-90M gyártottak le....
Érdekes, engem az ukránbarátság háborít fel.Felháborító ez az oroszbarát fröcsögés
Meg is érdemled ha a Billában vásárolsz. Ár érték arányban kb a legkakibb. ALdi/Hofer. Én 1 ercsiért vettem cukrot. De pár hete volt 75 centért is. Persze nem árt megnézni hol mi akciós. https://www.hofer.at/de/angebote/aktuelle-flugblaetter-und-broschuren.htmlJo, csak epp a demokratak uralkodnak odaat, a konzervativok velunk vannak.
Szantho Miklos jo kapcsolatokkal rendelkezik naluk.
Amugy a skotok epp romma verik az ukranokat, mar 3:0. Tuti megvaltoztatjak az eredmenyt, ezt a Vb-t az ukranoknak kell nyerni.
Ma kiugrottam osztrakba, a covid zarasuk ota nem voltam kinn. Itt a cefre szezon, kene vagy 50-60 kilo cukor, ugy keltettek a hangulatot hogy ezeknel nincs korlat az ara is annyi mint itt. Annyi a turot, 650 ft-ra jon ki a Billaban 1 kg, hoztam 10kg, mert nincs messze csak 5 km, Szombathelyre nem eri meg bemenni ezert. Kockacukor duplaja, de lehet csak fel kilo, mar nem emlekszem. Szalami Pick 14500/kg-ra jon ki, ugyhogy ezzel se jojjon senki. Vettem parmezanost 11500/kg aron 75 dekat, olcsobb nincs nagyon. Egy karkosar motyoert meg 10 kg cukorert fizettem 60,5 eurot, az 25000ft.
Cefet draga naluk minden, minimum duplaja ha nem haromszoros.
Savanyusagok is 3 euro korul, nyers hus 10,5 euro, tojas minimum 3 euro 10db, legolcsobb joghurt xarok is 1 euro korul, sor is 1 euro, masfel liter Pepsi kola 1,5 euro stb...
Itthon is draga minden, de ezeknel horror.