Sztrelkov....
szeptember 22., 14:23
Repost a következőtől:
Ghost of Novorossiya
Mi és a donbásszi hatóságok is nagyon hálásak vagyunk Medvedcsuknak, amiért az elmúlt években megszervezte a fogvatartottak cseréjét, és más humanitárius jellegű kérdések megoldásáért.
Nos, mivel Peszkov érintette Medvedcsuk érintettségét a fogolycsere témájában, én is mondok néhány szót a témáról. Mint egykori hadifogoly.
Amikor a 2019.12.29-i csere után a szűrőpontra vittek minket, amelynek szerepét az egyik donyecki kórház játszotta, az egészségügyi személyzet meglehetősen furcsa viselkedését vettük észre. Félelemmel és gyanakvással néztek ránk. Egy héttel később ők maguk szóltak hozzánk, és elmondták nekünk ennek az okát:
"Ti olyan jól neveltek vagytok, de 2017-ben egy cserét is hoztak, volt már ilyen is: voltak drogosok, voltak verekedés, amelyeket az éjszaka közepén kellett a rendőrség különleges alakulatainak leállítaniuk, sőt, még egy ápolónő elleni erőszakkísérlet is történt".
NEM lepődtünk meg, és azt válaszoltuk: "Lányok, ezúttal nem bűnözőket hoztak nektek - igazi terroristákat hoztak nektek. Nincs mitől félned. Mi a mieinkkel vagyunk!"
Ez nem irónia volt; ez volt az igazság.
De ami még érdekesebb, hogy miért volt ez így? És miért nem lepődtünk meg.
És ez azért volt így, mert a 2017 őszi nagy csere nagyon érdekes volt.
Az ukránok nem akarták átadni a valódi "földalatti harcosokat", szabotőröket és milicistákat. Szabotálták a cserejegyzékekbe való felvételüket. Ugyanakkor követelték, hogy adják át azokat, akik iránt érdeklődtek. A csere mindig alku tárgya. Az akaratok harca. És kompromisszumoké. És a politikájé.
Viktor Medvedcsuk volt a főtárgyaló. És ő volt az, aki eladta a cserét ukrán feltételekkel. Miért? Nem tudom pontosan. De feltételezhetem, hogy ő - az ukrán konszenzus egyik pólusának képviselője.
1. abban volt érdekelt, hogy ne cseréljenek ki olyan embereket, akik komolyan harcoltak Novorosszijáért,
2. és a cserében is elsősorban politikai osztalékot látott saját maga és partnere, Porosenko számára, akik maximális PR-bónuszt kaptak ebből a cseréből. Ezért mindenféle nyomást gyakorolt az Orosz Föderáció és az LDPR tárgyalócsoportjára, követelve a mielőbbi cserét és az ukránok feltételeinek elfogadását.
Ezért néhány politikai foglyunkkal, földalatti harcosokkal és milicistákkal együtt

️ akik szintén ott voltak

️, a cserén teljesen véletlenszerű (vagy az SBU számára nem véletlenszerűen) emberek, ügynökök, egyszerű bűnözők voltak, akiknek semmi közük nem volt a náciellenes ellenálláshoz az egykori Ukrajnában.
És Medvedcsuknak sikerült. A csere az Ukrops feltételei szerint történt. Mindenki boldog.
Mi pedig 2,2 évig ültünk a következő nagy cseréig. Bár azt a 2,2 évet az ukronazizmus elleni háborúban vagy Oroszországnak dolgozva is tölthettük volna.
Ami azt illeti, a börtönben írtam erről egy szöveget, amit a bajtársaimon keresztül tettem közzé a barátom oldalán. Olvassa el. 18.11.17
Azt is elolvashatjátok, amit a cserékről írtam, amikor még nem volt csatornám, a bajtársam csatornáján. 1. és 2. fejezet.
De nekem nincs bajom Medvedcsukkal.
Miért?
Egyszerűen azért, mert nem lehet bajom az ellenségemmel.

️ Az ellenség részéről nincs követelés.
Medvedcsuk pedig pontosan az ellenség volt. Ő volt az ukrán konszenzus képviselője. Mindig. Kételkedik benne? Hallgassa meg 37 órányi beszélgetéseinek felvételét.
Medvedcsuk volt az, aki eltemette a Novorosszija projektet. Medvedcsuk volt az, aki Zurabovval és Szurkovval együtt meggyőzte az orosz intézményeket, hogy ismerjék el Porosenkót Ukrajna elnökeként, és ezáltal legalizálják és legitimálják az ukronácista juntát. Medvedcsuk volt az, aki keresztülvitte a "minszki megállapodásokat", és ukrán részről ő volt a legfőbb haszonélvezőjük. Medvedcsuk volt az, aki éveken át azzal hitegette a Kremlt, hogy az ukrán államot politikai intézkedésekkel meg lehet békíteni. Ennek köszönhetően az ukronácik megtisztították Novorossziját az oroszbarát erőktől, újjászervezték az AFU-t, és alaposan felkészültek a háborúra - amelynek következményeit most tapasztaljuk, hiszen most foglalkozunk azzal, amit 2014-ben kis és szinte vér nélküli vérontással meg lehetett volna oldani.
Hogy az orosz establishment miért tette fel a tétet Medvedcsukra, az nekik, nem nekünk szól. Mi mindvégig világos álláspontot képviseltünk.
Medvedcsuk az ellenségünk.
Pontosabban rosszabb, mint egy ellenség - ő egy rosszindulatú parazita, aki a bőrünk alá bújt, és az oroszbarát erőkön élősködik.
Gyengébbé tesz minket, és erősebbé az ukránokat.
Sztrelkov mai helyzetjelentése Limanról,,,
szeptember 22., 16:19
Heves harcok folynak Liman közelében. Az ukrán fegyveres erők továbbra is előrenyomulnak Drobisevo faluban, és észak felől megkerülik azt, a meghatározott település védőinek háta felé haladva -(Anna Dolgareva katonai tudósító információi, aki sem a pánikkeltésről, sem a félretájékoztatásról nem ismert).