Teljesen feleslegesen...A 300 ezer ember már megkapta a behívót, ők már nem mehetnek sehova, máokat meg nem fognak behívni, ez a részleges mozgósítás és fél évbe került mire rászánták magukat...Finn határ. jópár sorköteles igyekszik lelèpni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Teljesen feleslegesen...A 300 ezer ember már megkapta a behívót, ők már nem mehetnek sehova, máokat meg nem fognak behívni, ez a részleges mozgósítás és fél évbe került mire rászánták magukat...Finn határ. jópár sorköteles igyekszik lelèpni.
Wilson, én nem darabról beszéltem, ne ments az irhádat. Csak belementem a játékodba, ami abból áll, hogy úgy védekezel, hogy ferdítesz. De részletesen leírtam miért képes ez a gyár többek között egy másik nehéz gépgyártóval karöltve akár az 1000 db-os mennyiséget is legyártani.Igen ebben igazad van de én a kis mennyiség alatt azt értettem, hogy gerimaster évi 500-1000 darabos mennyiséget vízionált, az a ténylegesen legyártott darabszámoktól nagyon messze van, főleg úgy, hogy ezek jó része nem új gyártású T-90M volt hanem T-90M-re átépített T-90-s volt.
Azt mondod, hogy az NLAW és a Javelin hatástalan a Leo2 A5 és az M1A1 ellenében?Ehhez mit lehet érdemben hozzászólni? Fél éve nézzük, hogy mészárolják az elavult szarokat és valakiben még felmerül kérdésként, hogy szükseg van-e modern technikára? Erre mit lehet mondani?
Fogolycsere volt, úgy tűnik az orosz még ezt a kompromisszumot is megkötötte, hogy kiszabadítsa a sajátjait.Ugyebár az egész Különleges művelet azért indult, hogy mennek nácitlanítani. Aztán erre hirtelen szabadon engedik az azovosokat. Lehullt a lepel. Idézzük fel a baltás azeri fiatalember esetét... most majd nézhetik az oroszok telegramon, ahogy az azovosok ukrán himnusz mellett kapnak egy vagon kitüntetést meg össznépi bulit Kijevben... a katonákat, akik hittek a deklarált orosz célban is sikerült szembeköpni és a civileket is akik elhitték, hogy ez csak egy korlátozott művelet, mert mehetnek bevonulni, ők most a finn határon tolonganak, repülőjegyeket vásárolnak, tüntetnek, orosz fogdákon ülnek, simán bujkálnak, vagy próbálják az életüket tovább élni, ahogy eddig - nem fog nemsokára menni - vagy a legjobban "átkondicionáltak" ott állnak a toborzóirodáknál.
Tartalmaz igazságokat:⚡ Tömeges okirat-hamisítás miatt megtiltották az ukrán diákoknak és katonakorú férfiaknak, hogy külföldre utazzanak tanulni - ukrán televízió
Intel Slava Z
⚡ Ukrainian students and men of military age were banned from traveling abroad to study due to massive forgery of documents – Ukrainian televisiont.me
Vótmá?
Szóltak a narkósnak, hogy nem kéne a Krímet cseszegetni..
Oroszok Az Igazság Oldalán
"Hagyd el a Krímet" Ez a cikk a The American Conservative magazinban jelent meg. Szerzői úgy vélik, hogy Ukrajna kísérletei a félsziget visszaadására még nagyobb eszkalációhoz vezetnekt.me
1. Nem maradt meg hogy Európáról beszéltünk.Nem versenyezhet.De ha szándék megvan tudnak taktikai atom csapást mérni az amerikaiak nem csak B61-el.Mellékesen a
Látom a lényeg nem maradt meg hogy nem "csak"B61-el lehetséges NATO részéről taktikai atomcsapás.Mellékesen az SSSBN-eken lévő trident icbm-ek is hordozhatnak kis méretű taktikai töltetet.
Nem hisznek az orosz kormánynak.Teljesen feleslegesen...A 300 ezer ember már megkapta a behívót, ők már nem mehetnek sehova, máokat meg nem fognak behívni, ez a részleges mozgósítás és fél évbe került mire rászánták magukat...
Amit ír az úgy baromság, ahogy van. Ez egy sima felforgató duma.Igor Sztrelkov
Ha Oroszország azonnal megmutatta volna akaratát, és kész a végsőkig menni, akkor egyetlen NATO sem szállított volna fegyvert.
Alapvetően arról volt szó hogy tudnának-e mivel "válaszolni"egy Orosz taktikai atom csapásra.Európában egyedül talán a franciáknak van önálló atom ütő ereje.1. Nem maradt meg hogy Európáról beszéltünk.
2. Nem maradt meg hogy ezt kiveséztük SirHiggins-szel. Nem opció.
Francokat ér meg Ukrajna az USA számára egy atomháborút.Vajon megér egy nem szövetséges, nem úniós tag, nem amerikai tagállam egy atomháborút, vagy akár taktikai atom ellencsapást? Gondolkozzunk kicsit érzelmektől mentesen....felülemelkedve a saját vágyainkon...
Attól még, hogy kiadtak egy elnöki rendeletet nem változott meg gyökeresen a helyzet, bizony az orosz hadipar még most is rászorul a nyugati alkatrészekre és ez különösen igaz az elektronikára.Ha megfordítod a tartalmát egy szövegnek még nem lesz igaz. 2014-ig használtak ehhez külföldi alkatrészt.
Pontosan a 2014-es szankciók miatt, ki lett adva az ukász, hogy a harckocsi minden felhasznált eleme, csakis orosz lehet.
Hogy a mostani kiszivárgott kínai hadibeszállítás milyen lemeket tartalmaz, és hogy ez köztük van-e, nos nem tudni.
Jézusom Te miről beszélsz? Ki beszélt itt hobby üzemekről? Itt nem egyetlen darabról van szó ,látom még mindig nem vagy tisztában egy T-90M szintű harckocsi összetettségéről és a modern harckocsik gyártásával, mit nem lehet azon felfogni, hogy az általad megálmodott évi 500-1000 db T-90M legyártásához a mostaninál sokkal nagyobb kapacitással kellene ,hogy rendelkezzenek, ugyanis az a megrendelt T-90M számához van igazítva, mivel senki sem tart raktáron pl méregdrága tűzvezető rendszert, és a tűzvezető rendszert gyártó beszállító sem fog 500 v 1000 db T-90M-hez való tűzvezető rendszerhez való gyártási kapacitást készenlétben tartani, és ez nem bűvésztrükk hanem gazdasági racionalitás...Wilson, én nem darabról beszéltem, ne ments az irhádat. Csak belementem a játékodba, ami abból áll, hogy úgy védekezel, hogy ferdítesz. De részletesen leírtam miért képes ez a gyár többek között egy másik nehéz gépgyártóval karöltve akár az 1000 db-os mennyiséget is legyártani.
Ezek az üzemek, mind önállóan nem túl régen 2011-2018 világrekordokat állítottak fel a gyártási kapacitásukból.
Nem aprócska hobbiüzemekről beszélünk.
Tényleg nem érted a logikádat, hogy ha 120.000 vagontengelyt és 18.000 vagont képes egy gyár egy év alatt
elkészíteni, mellette közel 2000 tankot felújítani 3-4 év alatt. Ugyanezen idő alatt évi 100-150 újat is átad, és még új típusok fejlesztésén is dolgozik, hogy neked miért nem esik le a hogy van elég kapacitása?
Az Uralvagonzavod önmagában nem gyárt high-tech alkatrészeket, csak egy óriási nehéz gépgyártó vállalat. A motorgyártó üzeme is az.
Bűvésztrükkökkel próbálod néha az embereket elvarázsolni.
A tények:
1.) Az egész üzem univerzálisan használható harckocsi gyártása, 25 hangárból jelenleg 5-ben van ilyen tevékenység.
2.) Továbbra sem a gyártáson van hangsúly hanem javításon, és újraüzembehelyezésen, valamint modernizáláson.
3.) Gondolom, nem is akarnak jelenleg a méregdrága T90M-el bíbelődni, mikor tele a padlás használható anyagokkal, ráadásul rohadt drága az elfekvő állományhoz képest.
4.) A gyár közben mást is csinál, tehát egyértelműen nem hadiállapotnak megfelelő üzemben van.
Az ukránok még sokan hazamentek, nyehehe.Páran úgy érezték, hogy a mongóliai nyaralásnak is most van szezonja:
Ez volt acél, hogy megmutassák az államok a hovatartozásukat.Igor Sztrelkov
Ha Oroszország azonnal megmutatta volna akaratát, és kész a végsőkig menni, akkor egyetlen NATO sem szállított volna fegyvert.
Nem tehetek mást. A hazában úgy adták el, mint nemháború.Teljesen feleslegesen...A 300 ezer ember már megkapta a behívót, ők már nem mehetnek sehova, máokat meg nem fognak behívni, ez a részleges mozgósítás és fél évbe került mire rászánták magukat...
Britannia?Alapvetően arról volt szó hogy tudnának-e mivel "válaszolni"egy Orosz taktikai atom csapásra.Európában egyedül talán a franciáknak van önálló atom ütő ereje.
"...szilovnyik rendszer..."Orosz civileket, fogságba esett orosz katonákat gyilkoló nácikat bocsájtottak szabadon egy oligarcháért, Medvedcsukért cserébe. Nem tudom min lepődsz meg, már írtam párszor, hogy a szilovnyik rendszer nem orosz, hanem az oroszokon élősködő korrupciós hálózat csupán. Putyin csak egy tolvaj, semmi több.
Ha a T-72BU lett átmarketingelve T-90 névre, nevezhetnénk akkor a T-90M verziót T-72BUMM-nak?Wilson, én nem darabról beszéltem, ne ments az irhádat. Csak belementem a játékodba, ami abból áll, hogy úgy védekezel, hogy ferdítesz. De részletesen leírtam miért képes ez a gyár többek között egy másik nehéz gépgyártóval karöltve akár az 1000 db-os mennyiséget is legyártani.
Ezek az üzemek, mind önállóan nem túl régen 2011-2018 világrekordokat állítottak fel a gyártási kapacitásukból.
Nem aprócska hobbiüzemekről beszélünk.
Tényleg nem érted a logikádat, hogy ha 120.000 vagontengelyt és 18.000 vagont képes egy gyár egy év alatt
elkészíteni, mellette közel 2000 tankot felújítani 3-4 év alatt. Ugyanezen idő alatt évi 100-150 újat is átad, és még új típusok fejlesztésén is dolgozik, hogy neked miért nem esik le a hogy van elég kapacitása?
Az Uralvagonzavod önmagában nem gyárt high-tech alkatrészeket, csak egy óriási nehéz gépgyártó vállalat. A motorgyártó üzeme is az.
Bűvésztrükkökkel próbálod néha az embereket elvarázsolni.
A tények:
1.) Az egész üzem univerzálisan használható harckocsi gyártása, 25 hangárból jelenleg 5-ben van ilyen tevékenység.
2.) Továbbra sem a gyártáson van hangsúly hanem javításon, és újraüzembehelyezésen, valamint modernizáláson.
3.) Gondolom, nem is akarnak jelenleg a méregdrága T90M-el bíbelődni, mikor tele a padlás használható anyagokkal, ráadásul rohadt drága az elfekvő állományhoz képest.
4.) A gyár közben mást is csinál, tehát egyértelműen nem hadiállapotnak megfelelő üzemben van.
⚡ Tömeges okirat-hamisítás miatt megtiltották az ukrán diákoknak és katonakorú férfiaknak, hogy külföldre utazzanak tanulni - ukrán televízió
Intel Slava Z
⚡ Ukrainian students and men of military age were banned from traveling abroad to study due to massive forgery of documents – Ukrainian televisiont.me
Vótmá?
Szóltak a narkósnak, hogy nem kéne a Krímet cseszegetni..
Oroszok Az Igazság Oldalán
"Hagyd el a Krímet" Ez a cikk a The American Conservative magazinban jelent meg. Szerzői úgy vélik, hogy Ukrajna kísérletei a félsziget visszaadására még nagyobb eszkalációhoz vezetnekt.me
A mobilizációról szóló rendeletben már említették itt páran, hogy szerepel egy 7. cikk, amiben a maximálisan mozgósíthatók száma van említve. Egy forrás szerint a szövegben az 1 000 000(!) szerepel
És ha jól emlékszem, akkor Shoigu tegnap azt mondta, hogy ez a mai mozgósítás nem egy egyszeri dolog.
Sajnos én is egyre inkább úgy látom, hogy világháború lesz ebból, ha így folytatódnak a dolgok...
Attól még, hogy kiadtak egy elnöki rendeletet nem változott meg gyökeresen a helyzet, bizony az orosz hadipar még most is rászorul a nyugati alkatrészekre és ez különösen igaz az elektronikára.
Jézusom Te miről beszélsz? Ki beszélt itt hobby üzemekről? Itt nem egyetlen darabról van szó ,látom még mindig nem vagy tisztában egy T-90M szintű harckocsi összetettségéről és a modern harckocsik gyártásával, mit nem lehet azon felfogni, hogy az általad megálmodott évi 500-1000 db T-90M legyártásához a mostaninál sokkal nagyobb kapacitással kellene ,hogy rendelkezzenek, ugyanis az a megrendelt T-90M számához van igazítva, mivel senki sem tart raktáron pl méregdrága tűzvezető rendszert, és a tűzvezető rendszert gyártó beszállító sem fog 500 v 1000 db T-90M-hez való tűzvezető rendszerhez való gyártási kapacitást készenlétben tartani, és ez nem bűvésztrükk hanem gazdasági racionalitás...
Ezek azok a dolgok amit se Te se én nem fogunk megtudni. A különbség Te simán benyeled, hogy az orosz csak és kizárólag USA technikával képes bármit is gyártani.Attól még, hogy kiadtak egy elnöki rendeletet nem változott meg gyökeresen a helyzet, bizony az orosz hadipar még most is rászorul a nyugati alkatrészekre és ez különösen igaz az elektronikára.
Tisztában vagyok vele, azonban Te nem vagy a helyzet magaslatán. Ha a tűzvezető rendszer (kalina) az utolsó szalmaszálad, akkor rossz lóra tettél. Enyhe túlzással is 70-120nm technológiát tartalmaz. Ha nincs az orosznak megfelelő kapacitása (ami hülyeség, mert 3 ilyen elektronika gyára van ami erre képes) akkor szól a Kínainak és hátrakötözött kézzel, becsukott szemmel, legyártanak neki havonta akár több ezer ilyen tűzvezető rendszert.Jézusom Te miről beszélsz? Ki beszélt itt hobby üzemekről? Itt nem egyetlen darabról van szó ,látom még mindig nem vagy tisztában egy T-90M szintű harckocsi összetettségéről és a modern harckocsik gyártásával, mit nem lehet azon felfogni, hogy az általad megálmodott évi 500-1000 db T-90M legyártásához a mostaninál sokkal nagyobb kapacitással kellene ,hogy rendelkezzenek, ugyanis az a megrendelt T-90M számához van igazítva, mivel senki sem tart raktáron pl méregdrága tűzvezető rendszert, és a tűzvezető rendszert gyártó beszállító sem fog 500 v 1000 db T-90M-hez való tűzvezető rendszerhez való gyártási kapacitást készenlétben tartani, és ez nem bűvésztrükk hanem gazdasági racionalitás...