Tegyetek már pontot erre a vitára. Wilson szerint a hatalmas számban az USA-ba exportált orosz RD-180 rakétahajtómű rövid története az lenne, hogy az oroszok a Lockheed Martintól kértek célgépeket a hajtóművek legyártásához...? Hahaha
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mármint a béranyaságra gondolt, igaz?Ebből nem tudom, hány gyereket adnak el külföldre, olyant olvastam, h évi minimum 2000 csecsemőt.
2014 óta már megint Oroszország az Északi király..."45 Felállítja királyi sátrait a nagy tenger és a dicsőség szent hegye között. Őt pedig utoléri a vég, és nem lesz, aki segítsen rajta."...Oroszország el fog bukni......nézd meg melik vallásszervezetet üldözik 2014 óta OO-ban....amikor legyőzik OO akkor......"béke és biztonság lesz" ...aztán betiltják a vallásokat...aztán kakukk majdnem mindenkinek...többi infó privátban...A Bibliának igaza lesz? Világvége következik?
A világ legnagyobb harckocsi gyártó üzeméről beszélsz, de azért csak folytasd, szerencsétlen oroszok rajtad röhögnek visítva.Sarkos példának hívják. Az a szerepe, hogy rávilágítson az érvelésed gyengeségére.
Hidd el, a ruszki mindent megtesz, hogy fokozza a hadiipari termelést, de ez nem könnyű.
Az a vágyvezérelt ábrándozás amikor az ellenfelet lebecsüljük és semmibe vesszük. Érdemeit, és sikereit eltemetjük. Legyen szó űrhajózás, rakétagyártás, nehézmunka gépgyártás, mezőgazdasági gépgyártás, gördülő állományok gyártása, vagy csak a mezőgazdasági sikereik, és nem utolsó sorban hadiiparuk.A vágy vezérelt ábrándozásod félrevezet sokakat. Nem érdemes álmodozni, szembe kell nézni a komor valósággal.
Igen. Meg nem csak hogy occó, garantált fehér gyerek cuki, gazdag meleg párok számára. A Szolgálólány meséje meg az, amikor adókedvezményt adnak a gyerekes családoknak.Mármint a béranyaságra gondolt, igaz?
"Jelenleg 100 családnak segítenek, akiknek ukrán béranya hordja ki a gyermekét és akik kétségeesve várják, hogy végre biztonságban tudhassák újszülöttjeiket - vagy embrióikat - az ország határain kívül.
"Az esetek mindegyike kétségbeejtő - tette hozzá Everingham. - Az, hogy valakit átjuttassunk a határon, nem probléma, de ez egy teljesen más szint. Családokat küldeni háborús zónába, hogy elhozhassák a gyerekeiket, ez egyszerűen túl nehéz."
"A kisbabánk egy bunkerben van és mi nem tudunk érte menni"
Ali biológiai szülei a kanadai Torontóban élnek. Nevüket saját kérésükre nem írjuk le. Több mint tíz évig próbálkoztak saját gyermekkel, először természetes, majd mesterséges úton. A lombikprogramok közül egy sem sikerült nekik, így három évvel ezelőtt a házaspár úgy döntött, hogy béranyát fogadnak.
A választásuk Ukrajnára esett, mert itt 40-60 ezer euró (14-22 millió forint) közötti összegért vállalják egy gyermek kihordását a béranyák - ez pedig épp a fele az Egyesült Államokban elfogadott tarifának. A pár Ukrajna legnagyobb, béranyákra és mesterséges megtermékenyítésre specializálódott klinikáját, a BioTexCom-ot választotta, és még azt is kiválaszthatták, hogy ki legyen a jelentkezők közül az, aki majd kihordja a magzatukat."
![]()
Több száz, béranyától született kisbaba várja ukrán bunkerekben, hogy szüleik értük menjenek
Béranyák, újszülöttek, fagyasztott embriók ragadtak a háború sújtotta Ukrajnában, míg a leendő szülők rettegve nézik a világ minden részéből, mi történik az orosz támadások miatt az országgal.hu.euronews.com
Nekem is leírhatod engem is érdekel!2014 óta már megint Oroszország az Északi király..."45 Felállítja királyi sátrait a nagy tenger és a dicsőség szent hegye között. Őt pedig utoléri a vég, és nem lesz, aki segítsen rajta."...Oroszország el fog bukni......nézd meg melik vallásszervezetet üldözik 2014 óta OO-ban....amikor legyőzik OO akkor......"béke és biztonság lesz" ...aztán betiltják a vallásokat...aztán kakukk majdnem mindenkinek...többi infó privátban...![]()
A most bevonulókat nem azonnal fogják a frontra vinni. Ebben biztos lehetsz!Felháborító ez az oroszbarát fröcsögés, meg az is hogy ez a színvonal..... Az gondolom elkerülte a cikkíró figyelmét hogy az oroszok részleges mozgósítása 300000 embert érint nem 2 milliót..... És Sergei Shoigu azt is mondta hogy nem egyszerre kerül oda a frontra ennyi ember, hanem váltásokban. Ráadásúl nyilván nem azonnal mennek, előbb kapnak valami felkészítést, ismeret frissítést. Ennek valószínűleg csak jövőre lesz látszatja.
Micsoda?Ez még tavaszi videó Kornet a lökéshullám,és a sebessége brutális a becsapódás helyén 20-30 méter magasan a vasdarabok egy nyugati szuoer tank se bírná ki.
Hát, régen sokat vonatoztam.Láttál már mozdonyt a terepasztalon kívül ?
Ebben nem vagyok biztos - a RuAF a meglévő képességeit tekintve szerintem hatékonyan végzi a feladatát.
- Légifölény pipa addig a mélységig, amíg számít (saját erők fölött), Oo területét meg nem bombázza megállás nélkül az Ukrán Légierő.
- Ellátási vonalakat darálják, ahogy azt a felderítési képességei engedik (az meg szar manapság...)
- mélyre be meg nem kell repülniük, mert a CM/BM elvégzi a mélységi csapásmérést egy adott szintig
- CAS biztosítva állandóan - és ennyi. Sokkal többet mit is lehetne elvárni?
De az lenne, mert nem tudnának kacsavadászatot rendezni. Az ATGM elleni első védelem az észlelés. A T-90M-et leszámítva, ha szemmel nem látják meg az indítást, akkor esély sincs bármilyen védekezésre.@dudi Nem hiszem, hogy a páncéltörő eszközök ilyen mértékű sürüsége esetén nagyságrendileg kevesebb haditechnikai veszteség lenne, ha modernebb eszközöket alkalmaznának. Legfeljebb a kezelőszemélyzet vesztesége lenne szignifikánsan kevesebb, Az APS széleskörű alkalmazása estén látszik csökkenthetőnek a haditechnikai veszteségek. Bár én ezzel kapcsolatban is szkeptikus vagyok, az irániak kifejlesztettek egy dupla indítót a Trophy ellen. Arra nem is térnék ki, hogy az orosz veszteségek jelentős hányada az élőerő hiányából fakad(páncélosokkal biztosítanak bizonyos terepszakaszokat, az élőerő hiánya miatt).
Az UVZ kapacitásáról szóló vita kapcsán. A gyár 2008-ban 175 db T-90 harckocsit gyártott a korábbi alváltozatokból. Szerintem a kapacitás adott, de ha nincs sok rendelés felesleges pörgetni azt. Szükség esetén képesek lennének a jelenlegi 50 darabos évi termelés többszörösét legyártani. Én valahol 160 darabos éves kapacitásról olvastam.
Valahonnan csak van. Még az ára is esett tavaszhoz képest.Hát ugye az oroszoktól meg a kaproktól nem megy ,az itteni elektrokemencékhez meg nincs áram ! Sakk matt !
Meg is érdemled ha a Billában vásárolsz. Ár érték arányban kb a legkakibb. ALdi/Hofer. Én 1 ercsiért vettem cukrot. De pár hete volt 75 centért is. Persze nem árt megnézni hol mi akciós.Jo, csak epp a demokratak uralkodnak odaat, a konzervativok velunk vannak.
Szantho Miklos jo kapcsolatokkal rendelkezik naluk.
Amugy a skotok epp romma verik az ukranokat, mar 3:0. Tuti megvaltoztatjak az eredmenyt, ezt a Vb-t az ukranoknak kell nyerni.
Ma kiugrottam osztrakba, a covid zarasuk ota nem voltam kinn. Itt a cefre szezon, kene vagy 50-60 kilo cukor, ugy keltettek a hangulatot hogy ezeknel nincs korlat az ara is annyi mint itt. Annyi a turot, 650 ft-ra jon ki a Billaban 1 kg, hoztam 10kg, mert nincs messze csak 5 km, Szombathelyre nem eri meg bemenni ezert. Kockacukor duplaja, de lehet csak fel kilo, mar nem emlekszem. Szalami Pick 14500/kg-ra jon ki, ugyhogy ezzel se jojjon senki. Vettem parmezanost 11500/kg aron 75 dekat, olcsobb nincs nagyon. Egy karkosar motyoert meg 10 kg cukorert fizettem 60,5 eurot, az 25000ft.
Cefet draga naluk minden, minimum duplaja ha nem haromszoros.
Savanyusagok is 3 euro korul, nyers hus 10,5 euro, tojas minimum 3 euro 10db, legolcsobb joghurt xarok is 1 euro korul, sor is 1 euro, masfel liter Pepsi kola 1,5 euro stb...
Itthon is draga minden, de ezeknel horror.
Én is megpróbálom elmagyarázni:A múlt év végéig az elmúlt 10 évben pár tíz darabnyi mennyiségű T-90M gyártottak le....
Érdekes, engem az ukránbarátság háborít fel.Felháborító ez az oroszbarát fröcsögés
Meg is érdemled ha a Billában vásárolsz. Ár érték arányban kb a legkakibb. ALdi/Hofer. Én 1 ercsiért vettem cukrot. De pár hete volt 75 centért is. Persze nem árt megnézni hol mi akciós. https://www.hofer.at/de/angebote/aktuelle-flugblaetter-und-broschuren.htmlJo, csak epp a demokratak uralkodnak odaat, a konzervativok velunk vannak.
Szantho Miklos jo kapcsolatokkal rendelkezik naluk.
Amugy a skotok epp romma verik az ukranokat, mar 3:0. Tuti megvaltoztatjak az eredmenyt, ezt a Vb-t az ukranoknak kell nyerni.
Ma kiugrottam osztrakba, a covid zarasuk ota nem voltam kinn. Itt a cefre szezon, kene vagy 50-60 kilo cukor, ugy keltettek a hangulatot hogy ezeknel nincs korlat az ara is annyi mint itt. Annyi a turot, 650 ft-ra jon ki a Billaban 1 kg, hoztam 10kg, mert nincs messze csak 5 km, Szombathelyre nem eri meg bemenni ezert. Kockacukor duplaja, de lehet csak fel kilo, mar nem emlekszem. Szalami Pick 14500/kg-ra jon ki, ugyhogy ezzel se jojjon senki. Vettem parmezanost 11500/kg aron 75 dekat, olcsobb nincs nagyon. Egy karkosar motyoert meg 10 kg cukorert fizettem 60,5 eurot, az 25000ft.
Cefet draga naluk minden, minimum duplaja ha nem haromszoros.
Savanyusagok is 3 euro korul, nyers hus 10,5 euro, tojas minimum 3 euro 10db, legolcsobb joghurt xarok is 1 euro korul, sor is 1 euro, masfel liter Pepsi kola 1,5 euro stb...
Itthon is draga minden, de ezeknel horror.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..