Ha tényleg a WC-n ült akkor miért? Miért megy el valaki egyedül egy háborúban WC-re? Miért engedi egyáltalán el a parancsnoka egyedül egy katonáját bárhová is?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
El lehetne képzelni, ha nem nukleáris fegyverről lenne szó.Tegnap találtam, gondolkodtam be rakjam e? Koko király mai agymenése után úgy gondoltam megosztom és lehet gondolkodni!
Отряд Ковпака
⚡️⚡️⚡️Россию могут обвинить в ядерной агрессии!⚡️⚡️⚡️
Данный текст был обнаружен редакцией Telegram-канала на просторах Интернета в одной соцсети, заблокировансной Мы ничего не знаем об авторе и за достоверность, конечно, поручиться не можем. Но это, как говаривал товарищ Штирлиц – «информация к размышлению».
Никита Мендкович :
«Очень прошу обратить внимание на этот пост и, возможно, распространить его. Особенно читателей-журналистов и крупных блогеров.
Только что от своего коллеги (военный эксперт, гражданин одной из стран НАТО, служил в международных войсках) мне стало известно, что в ближайшие дни на Юге Украины может произойти ядерная провокация. Этому сообщению я верю, в силу причин, которые подробно опишу ниже.
Коротко факты: при переговорах СНБО Украины с командованием НАТО в конце августа обсуждался вопрос о применении тактического ядерного оружия (ТЯО) или радиоактивного («грязного») на юге с последующим обвинением в адрес Москвы. Это должно обеспечить действительно глубокий прорыв фронта и способствовать миграции нелояльного Киелву. Для США – это повод нагнетать ситуацию и заставлять страны ЕС сплотиться в рамках НАТО.
Это может случиться 5-10 октября. Для выстрела боеприпаса могут быть использованы установки «Малка» или «Пион», которые должны бытния вжеконыжеконыжеконы (Этот вариант прорабатывался военными специалистами). Киев настаивал на предоставлении ТЯО, но «партнеры» опасались, что боеприпас украдут, и настаивали на создании нескольких «грязных» боеприпасов под руководством натовских советников с использованием радиоактивных материалов доступных ВСУ, возможно, из Чернобыля.
Мой коллега настаивает, что вопрос об ударе решен, он не знает лишь, каким будет боеприпас ТЯО илимгрязны «. Он лично опасается, что НАТО заиграется в «повышение ставок» и инцидент может привернернернернернонконцет рерент Поэтому он пишет обо всем мне, возможно, кому-то еще.
Почему я еще информацию правдоподобной:
- мой коллега очень серьезный человек, с учетом опыта и карьеры может многое знать и новресгдй вчаственей вчаствоповать;
- несколько моих контактов в ЕС независимо друг от друга говорили мне, что все все готноскойро. Один человек мне написал, что это может быть связано с ядерной угрозой;
- из открытых источников я знаю об упорных атаках на Запорожскую АЭС с использование БПЛА и дальнобойного натовского оружия (вероятно, с натовскими же расчетами), то есть Запад и Киев несомненно несколько месяцев добиваются ядерного инцидента на Юге;
- на Западе наблюдается нагнетание истерии вокруг «ядерных приготовлений» Москвы и Белый дом дажелый. В совокупности это может быть подготовкой к такого рода провокации.
Мне очень хотелось бы, чтобы информация оказалась неточной или дикий план ядерной проволсуции ядерной проволсуции Но я вижу только один
способ это предотвратить – написать.
Предвосхищая: этот текст не только публикую, но и посылаю знакомым российским дипломатам. Поможет ли, не знаю. Увы, доказательств и деталей у меня нет, коллегу назвать не могу – дал слотраво и ему очевидно грозит тюревидно грозит
Поэтому я могу только информировать об этой угрозе. Очень прошу блогеров и журналистов дать ход этой информации. У кого из читателей есть связи с зарубежьем – постарайтесь передать эту информацию инхормацию инх общесистве.
Это наш мир, мы несем за него ответственность. Только мы можем предотвратить такого рода ядерные или радиоактивные атаки».
Kovpak osztag
⚡️⚡️⚡️Oroszországot nukleáris agresszióval vádolhatják! ⚡️⚡️⚡️
Ezt a szöveget a Telegram-csatorna szerkesztői találták az internet tágas terültén, egy olyan közösségi hálózatban, amely le van tiltva A szerzőről semmit sem tudunk, és természetesen nem tudunk kezeskedni a pontosságáért. De ez, ahogy Stirlitz elvtárs szokta mondani, "információ a gondolkodáshoz".
Nikita Mendkovich :
"Nagyon kérem, hogy ezt a hozzászólást vegyék figyelembe, és esetleg terjesszék. Különösen az olvasók-újságírók és a nagyobb bloggerek.
Most tudtam meg egy kollégámtól (katonai szakértő, egy NATO-ország állampolgára, a nemzetközi erőknél szolgált), hogy a következő napokban nukleáris provokációra kerülhet sor Dél-Ukrajnában. Hiszek ennek a jelentésnek, olyan okokból, amelyeket az alábbiakban részletesen leírok.
Összefoglalva a tényeket: az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács és a NATO-parancsnokság augusztus végi tárgyalásain szóba került a taktikai nukleáris fegyverek (TNW) vagy radioaktív ("piszkos") fegyverek bevetése délen, majd a Moszkva elleni vádaskodás. Ez biztosíthatná a valóban mély áttörést a fronton, és megkönnyítené a hűtlen Kijev elvándorlását. Az Egyesült Államok számára ez ürügy arra, hogy a helyzetet felforrósítsa, és arra kényszerítse az uniós országokat, hogy a NATO keretein belül összefogjanak.
Erre október 5-10-én kerülhet sor. A lőszerek kilövésére "Malka" vagy "Pion" hordozórakétákat lehetne használni (ezt a lehetőséget katonai szakértők dolgozták ki). Kijev ragaszkodott a TNW-k biztosításához, de a "partnerek" attól tartottak, hogy a lőszert ellopják, és ragaszkodtak ahhoz, hogy a NATO tanácsadóinak irányításával több "piszkos" lőszert készítsenek az AFU rendelkezésére álló radioaktív anyagból, amely valószínűleg Csernobilból származik.
Kollégám ragaszkodik ahhoz, hogy a csapás kérdése már eldőlt, csak azt nem tudja, hogy milyen TNW vagy piszkos lőszer lesz az. Ő személy szerint attól fél, hogy a NATO "feljátssza a tétet", és az esetet elkövethetik, ezért mindenről nekem ír, valószínűleg másnak is.
Miért vagyok még mindig információ hihető:
- a kollégám nagyon komoly ember, tapasztalatát és pályafutását tekintve talán sokat tud, és képes lenne részt venni;
- Több uniós kapcsolatom egymástól függetlenül azt mondta nekem, hogy minden gothnocero. Egy személy azt írta nekem, hogy ez talán összefügg a nukleáris fenyegetéssel;
- Nyílt forrásokból tudok a Zaporizzsjai atomerőmű elleni tartós támadásokról UAV-kkal és nagy hatótávolságú NATO-fegyverekkel (valószínűleg NATO-számításokkal is), ami azt jelenti, hogy a Nyugat és Kijev kétségtelenül hónapok óta egy nukleáris incidensre törekszik délen;
- Nyugaton hisztériakeltés folyik Moszkva "nukleáris előkészületei" körül, a Fehér Házban pedig még inkább. Mindez együttesen felkészülést jelenthet egy ilyen jellegű provokációra.
Nagyon szeretném, ha az információ pontatlan lenne, vagy egy vad terv a nukleáris proliferációra, de csak egyet látok.
ezt úgy lehet megelőzni, ha írunk.
Előrebocsátom: nemcsak közzéteszem ezt a szöveget, hanem elküldöm az általam ismert orosz diplomatáknak is. Hogy ez segít-e, nem tudom. Sajnos, nincs bizonyítékom és nincsenek részleteim, nem tudom megnevezni a kollégámat - adtam neki egy helyet, és nyilvánvalóan veszélyben van.
Így csak tájékoztatni tudok a fenyegetésről. Nagyon kérem a bloggereket és az újságírókat, hogy adják át ezt az információt. Azok, akiknek vannak kapcsolataik külföldi országokban, kérjük, próbálják meg eljuttatni ezt az információt hozzájuk.
Ez a mi világunk, mi vagyunk érte felelősek. Egy ilyen nukleáris vagy radioaktív támadást csak mi akadályozhatunk meg.
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Amellett, hogy nagyon sajnálom, mit kellett volna tenni, bekopogni és megkérdezni, hogy visszalő-e? Annyira el vannak tévedve az emberek a háború szornyűségeit illetően. Azt sem értem amúgy, hogy miért nem mutatják meg az embereknek, hogy mi a háború. Minden este 1 óra véres kitakarasmentes 18+ a valóságról, és két hét múlva fellazadna a nép, h hagyják abba! Nyugaton is meg keleten is. Max nyugaton előbb.Baszki! Ült a budin és agyonlőtték! Nem is volt nála fegyver! Ez szerintem háborúsbűncselekmény!
Őszintén sajnállak!
Te erre időt szánsz? Nem az ukrán-orosz háború aktuális eseményeivel foglalkozol? Akkor ez volt a helyzet. De mi csak nézői vagyunk egy eseménysornak, amit hézagosan láthatunk. Csak annyit, amennyit a média elénk tár. És tévedhetünk, láthatunk rosszul dolgokat. Képzeld, még te is. De bocs, lehet, hogy te Isten vagy. Én töredelmesen bevallom és bevállalom, hogy földi halandóként bizony tévedtem már életemben párszor. És bizonyára a fórumon megnyilatkozva is elkövettem ezt a hibát. De ettől még jól érzem magam, és eszem ágában sincs kutakodni mások tévedései vagy vélt tévedései között. És a következő mondamdóm nem csak neked szól:
Eric Berne Emberi játszmák címő könyvéből "Most rajtacsíptelek, te gazember" című játszmát abba kellene hagyni. És a te érdekedben!
Nem újkeletű dolog ez.Bocsi! De az "ukronácizás" nem tisztelet,vagy nem tisztelet kérdése. Egyszerűen vannak és kész! Vagy szerinted az AZOV, vagy a Jobbszektor milyen fazonokból áll? Ebben csak az a ciki, ha ezt az EU-ban csinálnád, minimum leharapnák a fejed. De ott mehet, és még támogatják is! Klassz ugye?
Emberünk beszart ( ) és a budiban akart elbújni. Nem ő volt az első a világtörténelemben aki komoly stressz helyzetben hülye döntést hozott.Ha tényleg a WC-n ült akkor miért? Miért megy el valaki egyedül egy háborúban WC-re? Miért engedi egyáltalán el a parancsnoka egyedül egy katonáját bárhová is?
Erdekes...Ha tényleg a WC-n ült akkor miért? Miért megy el valaki egyedül egy háborúban WC-re? Miért engedi egyáltalán el a parancsnoka egyedül egy katonáját bárhová is?
Újabb magvas megállapítás tőled, tudod 2022.10.06-án már Mongóliában is van net...A megállapítás igaz, de miért kell mellé a kamu, hogy jártál már arra párszor? A vak is látja, hogy otthonülő típus vagy
Kinyilatkoztattam? Mit? Hogy valakit, aki elnökként atomcsapást követel (vmi okos nekem tulajdonított ilyesmit ) a világ legnagyobb atomarzenáljával rendelkező, a teljes nukleáris triádon felül feltehetően újszerű hordozókkal és egy doomsday mechanizmussal (perimeter) is rendelkező államra, azt nagyon gyorsan ki kéne iktatni? Ebben normális embereket feltételezve, mindenkinek egyet kéne értenie.Őszintén szólva én már alig győzöm kivárni, hogy milyen fasza kis múltidéző kommentcsokrot fog @gigabiga összeállítani a fórum becses közönségének a mai kinyilatkoztatásaidból úgy 3-6 hónap múlva! Úgyhogy abba ne hagyd, mert most nagyon elkaptad a fonalat!
Mutasd már meg, hogy hol "követeltem" nukleáris csapást, kitől és milyen nyugatra? Én legfeljebb leírom, hogy véleményem szerint az oroszoknak mit kéne tenniük, hogy elérjék céljaikat, érvényesítsék érdekeiket és ne váljanak nevetségessé azok a következmények, amiket belengettek ilyen-olyan eshetőségekre, amik nem egyszerűen megtörténnek azóta folyamatosan, de okozói annak, ahogy most állnak. Fejtegetés, elemzés, hogy racionális szereplőket feltételezve adott helyzetben melyik lépés lenne az elvárható minimum, az optimális, és/vagy az odabaszós választás. Az eleje óta azt írom, hogy szisztematikusan bombázni kéne a lengyel határon az átkelőket, hídakat, a vasúti hálózatot, hogy régen nyitni kellett volna Breszt irányából egy frontot Kovel- Lvov irányba, elvágva a lengyelből érkező utánpótlást. De ha már ezt nem tették meg, és a dolog tovább eszkalálódik, akkor helyén valónak látok egy taktikai csapást figyelmeztetésként a reszcowi reptérre. Pár kt, 500-1000m közötti magasságban, még a szimulációt is betettem. Minimális polgári áldozat, nulla visszamaradó sugárszennyezés.Napi/heti szinten követelsz nukleáris csapást a Nyugatra, szóval szerintem nem nagyon van bármilyen alapod megrökönyödni.
Nekem van, én meg is teszem.
nyerne. feltéve, hogy taktikai, figyelmeztetésként, és nem másik atomhatalom területét éri.milyen konkrét következményekkel járna Oroszország számára, ha úgy döntene, hogy atomfegyvereket vet be".
Операция Z: Военкоры Русской Весны
‼️ США не знают, применит ли Россия ядерное оружие на Украине — Белый дом "США не готовы публично говорить о конкретных последствиях для РФ в случае решения применить ядерное оружие". t.me/RVvoenkort.me
El lehetne képzelni, ha nem nukleáris fegyverről lenne szó.
Itt nem lehet emelni a tétet. Ez a plafon.
Ha a NATO egy ilyen provokációt bevállalna, számolnia kellene azzal, hogy az orosz nukleáris haderő azt követően biztosan kitáraz. Magyarázkodásnak, mosakodásnak nem lenne értelme, hisz a NATO ezt azért csinálta, hogy oka legyen Oo. leatomozni. Ergo, az orosznak nincs amire várnia és minek után tudja, hogy erre hivatkozva indítja a NATO a rakétáit - túlélése okán - lőnie kell. Ezzel az oksági következménnyel pedig a NATO is tisztában van. Következésképen nem fog a NATO ilyent bevállalni, mert az mindenki megsemmisülésével fog járni (beleértve az USA-t is). Ha akarta volna, eddig megtehette volna.
Habár, ha Putyin a nyugat embere és az ő kottájukból játszik, akkor nagy valószínűséggel nincs amitől tartson a nyugat. Akkor pedig jöhet a provokáció és az orosz népet megsemmisítő "megérdemelt" csapás. És sajnos eddig cselekedetei alapján, több mint gyanús, hogy a Globalista elit alávetettje.
Hát már a februárban még bíborbanszületett Putyin elvtárs is az imperialisták ürgebőrbe bújt ügynöke és / vagy láncos kutyája? A forradalom felfalja gyermekeit?El lehetne képzelni, ha nem nukleáris fegyverről lenne szó.
Itt nem lehet emelni a tétet. Ez a plafon.
Ha a NATO egy ilyen provokációt bevállalna, számolnia kellene azzal, hogy az orosz nukleáris haderő azt követően biztosan kitáraz. Magyarázkodásnak, mosakodásnak nem lenne értelme, hisz a NATO ezt azért csinálta, hogy oka legyen Oo. leatomozni. Ergo, az orosznak nincs amire várnia és minek után tudja, hogy erre hivatkozva indítja a NATO a rakétáit - túlélése okán - lőnie kell. Ezzel az oksági következménnyel pedig a NATO is tisztában van. Következésképen nem fog a NATO ilyent bevállalni, mert az mindenki megsemmisülésével fog járni (beleértve az USA-t is). Ha akarta volna, eddig megtehette volna.
Habár, ha Putyin a nyugat embere és az ő kottájukból játszik, akkor nagy valószínűséggel nincs amitől tartson a nyugat. Akkor pedig jöhet a provokáció és az orosz népet megsemmisítő "megérdemelt" csapás. És sajnos eddig cselekedetei alapján, több mint gyanús, hogy a Globalista elit alávetettje.
Mindenkinek van valamilyen perverzitása, bigacsiga polgártársnak ez. Szorgalmas kis nünüke hagyni kellTe erre időt szánsz? Nem az ukrán-orosz háború aktuális eseményeivel foglalkozol? Akkor ez volt a helyzet. De mi csak nézői vagyunk egy eseménysornak, amit hézagosan láthatunk. Csak annyit, amennyit a média elénk tár. És tévedhetünk, láthatunk rosszul dolgokat. Képzeld, még te is. De bocs, lehet, hogy te Isten vagy. Én töredelmesen bevallom és bevállalom, hogy földi halandóként bizony tévedtem már életemben párszor. És bizonyára a fórumon megnyilatkozva is elkövettem ezt a hibát. De ettől még jól érzem magam, és eszem ágában sincs kutakodni mások tévedései vagy vélt tévedései között. És a következő mondamdóm nem csak neked szól:
Eric Berne Emberi játszmák címő könyvéből "Most rajtacsíptelek, te gazember" című játszmát abba kellene hagyni. És a te érdekedben!
Mert ilyen a háború. Ahány ember annyi féle és ahogy az emberek béke időben is csinálnak megmagyarázhatatlan dolgokat, úgy ez igaz a háborús időkre is. Millió és egy olyan példát lehetne hozni a történelemből amikor emberek érthetetlen vagy hibás döntéseket hoztak háborús időkben.Ha tényleg a WC-n ült akkor miért? Miért megy el valaki egyedül egy háborúban WC-re? Miért engedi egyáltalán el a parancsnoka egyedül egy katonáját bárhová is?
Pánik az USA-ban: Putyin jól van, magabiztos és rálépett a győzelem útjára
Pszchiologizálással egybekötött kremlinológiai elemzést tett közzé a New York Times, amelyet a mandiner.hu szemlézett.
Times: Putyinnál véget ért a stresszkorszak
A kiegyensúlyozottság oka a lap szerint az lehet, hogy Putyin úgy érzi, a kezdeti kínos bukdácsolást követően Oroszország ráállt a győzelemhez vezető útra, a szankciók nem küldték padlóra sem az orosz gazdaságot (még), sem pedig a rezsimet.
1) Tökéletesen igazad van a forrásmegjelöléssel kapcsolatban, és könnyen el tudom képzelni azt is, hogy megrendelésre született a véleménycikk.Írta : Révész Béla...XD
1 : Nézz utána ki ez.
2 : Ellenőrizd a cikk (nemlétező) hivatkozásainak igazságtartalmát.
Ez egy véleménycikk komám, csak ezt a szerző úr "elfelejtette" odaírni, pedig az írás etikájának egyik alapfeltétele (volna).
Egyébként ezt megszívtad, mert "van szerencsém" ismerni a cikk íróját, és konkrétan a fidesz "szekta" egy igen elhivatott tagja...XD
A cikk meg egy megrendelt anyag. Ezt is tudom. XD
3 : Az év nagy részében Németországban élek.
Most is épp ott vagyok, ezt lefordítottam itteni közgáz kollegáknak, éppen a hasukat fogják a röhögéstől.
Egyébként is szokták élvezni, amikor innen viszek nekik "anyagot"...XD
Ez van, ha szigorúan a 2-3 agitprop oldalt olvasgatjátok.
A kertkapun túl nem láttok, nem hogy nagyobb politikai, gazdasági összefüggéseket...
Azt kell mondanom, hogy kivétel nélkül most minden pontban egyetértek azzal amit leirtál.Eloszor is, minimalisan sem kivantam tovabb foglalkozni a temaval, de mivel igy valaszoltal, erveltel es erthetove tetted az allaspontodat megis reagalnek.
A „hohol“ es „kapor“ szavak hasznalata annyira nem zavar, mert egy kategoria lehet a „muszka“, „ruszki“ es hasonlokkal. Szerintem. Ettol fuggetlenul nem hasznalom. Az „ukronacizas” mar mas, es irom szerintem miert. Tagadhatatlan, hogy vannak neonacik, extrem jobbosok es egyeb brigadok, hasznaljak is boven a 3. Birodalom jelkepeit, a Bandera kultusz is valos es elo dolog megpedig allami szinten. Szerintem ezt te sem kerdojelezed meg, ha valoban koveted a valos esemenyeket. De ettol figgetlenul az ukran katonak tobbsege atlag polgar. Oket lenacizni pont olyan, mint a Wehrmacht cirka 20,5 millio tagjat egyontetuen nacinak titulalni. Nem voltak, nagyreszuk szinten besorozott atlag polgar volt. Az ukranoknal szinten ez a helyzet. A mar nem is tudom hanyadik sorozasi hullamban bezsuppolt embereknek semmi kozuk a nacizmushoz, azt sem tudjak mi az a nemzetiszocializmus. Innentol fogva pedig „ukronacizni“ teljes badarsag. Es velemenyem szerint ez a helyzet a masik oldalon harcolo katonakkal is.
A cikkrol: eloszor a Business Insider volt talan az elso vagy a Frankfurter Allgemeine ahol olvastam es igy foglalkoztak vele. Konnyen elkepzelheto, hogy az altalad ismert magyar cikket iro emberke is ezekbol vette, ollozta, forditotta, kiegeszitette… blablaba. Nem tudom, nem tudhatom. Viszont egyszerubb volt a magyar cikket linkelnem a htka-ra.
Az eszrevetel amit a cikket kapcsolatban irtal az korrekt es miutan elolvastam el tudom fogadni. Ez a szintu „bertollnok“ kategoria mind a kormanyparti mind pedig az ellenzeki oldalra jellemzo, hiszen a propaganda csucsra van jaratva folyamatosan.
Komolyan es tisztelettel megkoszonom, hogy szantal idot a normalis valaszra.
Nézd már itt viszik aki ezt a propagandát kitalálta, köszönjük a fordítást.Ideje szembesülni mindenkinek aki még mindig Putyin mestertervének illúziójába ringatja magát, hogy bizony nincs itt semmilyen mesterterv csak kétségbeesett kapkodás, még ennek a 300.000 mozgósítottnak sem tudják megoldani a mobilizálását....
A „Taman-hadosztályban” mozgósított személyek fellázadnak az embertelen élet és szállítási körülmények miatt
A 2. gárda Taman gépesített lövészhadosztályához mozgósított oroszok tiltakozásba kezdtek, és igyekeznek azokat nyilvánosságra hozni.
A katonák több videót is közzétettek, amelyekben engedetlenségük okairól beszélnek, és felsorolják követeléseiket.
Az egyik katona felolvasott egy beszédet az események kronológiájával.
Elmondása szerint 2022. szeptember 26-án éjszaka mozgósították őket, és nem kaptak lehetőséget saját költségükön eszközbeszerzésre. Az egységben a mozgósítottak régi egyenruhákat kaptak, köztük még „szovjet” sporttáskákat is. Szeptember 29-én az egységet felrakták a vasúti szerelvényre és azóta a vonat szerelvény kocsijaiban van. Az orosz szerint a szerelvény céltalanul halad keresztül az Orosz Föderáció területén. Ugyanakkor az egyik mozgósított kijelenti, hogy hat napig éltek "erdőkben és lövészárokban, amelyeket maguk ástak".
Jelenleg a katonák nagy részénél vannak koronavírus tünetek. A mozgósítottakhoz eljutott pletykák szerint a vonatukat két hétre le akarják zárni karantén miatt.
A hadosztályparancsnokságnak nincs kapcsolata a mozgósítottakkal, és a hadosztály minden tisztjét is mozgósításra hívják.
„Nem fogjuk eltűrni a kirívó vandalizmust. Nem fogunk ebbe a teljesen fertőzött vonatban ülni. Ha a parancsnokaink úgy döntenek, hogy megölnek minket, akkor ezeket a tényeket nyilvánosságra hozzuk” – mondja a mozgósított Taman hadosztály közleményének szerzője.
Más videók azt mutatják be, hogyan gyűltek össze a mozgósítottak fegyverekkel és lőszerekkel a szerelvény közelében. Automata fegyverekkel hadonásznak . Azt állítják, hogy az összes fegyvert regisztráció nélkül adták ki nekik, és ez állítólag az Orosz Föderáció büntetőjogi jogszabályainak megsértését jelenti.
Állítólag a mozgósított katonáknak nem adtak ki egyéni védőfelszerelést.
"A hozzáállás olyan, mint a marhákhoz. Senkinek sem kellünk. Összességében nincs felkészülés” – kiáltják fel az oroszok.
A mozgósítottak élelemhiányra panaszkodnak. Elmondásuk szerint az elmúlt 10 napban saját pénzüket költötték élelmiszerre. Azt is közölték, hogy legtöbbjüknél tüdőgyulladás jelei jelentkeztek. Az egyik mozgósított +38 C feletti hőmérsékletű hőmérőt mutat.
Az egyik mozgósított szerint nem írták alá a bérbejegyzéshez szükséges dokumentumokat.
„Most 400-an vagyunk itt. Nem megyünk sehova. Mind a pokolba kerültek...” – magyarázta a katona.
A mozgósítottak azt állítják, hogy "tiltakoznak és sztrájkolnak". Szerintük „három páncélozott szállítókocsit” hoztak a szerelvényükre.
Látom te sem akarsz szembenézni a valósággal és még a saját szemednek sem akarsz hinni...Nézd már itt viszik aki ezt a propagandát kitalálta, köszönjük a fordítást.