[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 251
68 007
113
Ha tényleg a WC-n ült akkor miért? Miért megy el valaki egyedül egy háborúban WC-re? Miért engedi egyáltalán el a parancsnoka egyedül egy katonáját bárhová is?
Erdekes...
Eleg furcsa, biztos hogy orosz volt es nem valami szokeveny ukran akit a tarsai lelonek? Elegge egyforma ruhaban vannak.
Azert az is erdekes hogy talpraugrott fel tucat bekapott loszer utan...
Erdekes...
Ezeknek mindig ilyen erdekes filmjeik vanak amik kerdeseket ebresztenek bennem.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 618
48 165
113
Erőteljes ellenséges offenzíva a Herszon régióban: az orosz hadsereg új védelmi vonalon tömörül, és visszatartja az ukrán fegyveres erők támadását
▪️5 napja az ellenség erőteljes offenzívát indított a front Berislov szektorában, ahol kiterjesztett fókuszvédekezésünk volt, nagy hézagokkal az erős pontok között, a front szűkítése lehetővé tette a védelem erősítését.
▪️Az új védelmi vonal kialakítása után gyakorlatilag stabilizálódott a front, ezt a tartalékok megszigorítása is elősegítette.
▪️„A visszavonuláskor gyakorlatilag nem hagyták el a felszerelést, pár traktort nem számítva, de amúgy sem voltak mozgásban” – jelentik a 76. légideszant hadosztály katonái.
▪️A téves információkkal ellentétben a Dudchany híd felrobbanása után a 126. parti védelmi dandár katonáinak és az ejtőernyősöknek sikerült megtartaniuk.
▪️A mieink a tározó partjáról állnak és 3 napig verik vissza az ellenséges támadásokat, az orosz gárda különleges alakulatai érkeztek a hadsereg segítségére.
▪️Az elmúlt 24 órában az Ukrán Fegyveres Erők 4 zászlóalj harcászati csoportja többször is megpróbálta áttörni csapataink védelmét a település irányába. Dudchany, Sukhanovo, Sadok, Bruskinskoye.
▪️„Akadályozzuk az ellenség folyamatos áttörési kísérleteit. Alkatrészeink felhalmozódása olyan sűrű, hogy még ha lesz is áttörés, semlegesítjük. Még soha nem láttam ennyi művészetet egy helyen” – teszi hozzá a 76-os gárda egyik harcosa. dshd.
▪️Tüzérségünk a Dnyeper mindkét partjáról aktívan dolgozik az ellenségen.
▪️A légi közlekedés is segít visszaverni az ukrán fegyveres erők támadását. A Ka-52-es támadóhelikopterek több tucat ellenséges páncélozott járművet égettek el 5 nap alatt.
▪️Dyvydov Brod közelében folytatódnak a harcok, a leszállóerő az erdősávban tart állást, tüzérség és repülőgép csapást mér az ukrán fegyveres erők támadó erőire.
▪️Az ukránok hamisítványt terjesztettek a Nikolaev régióban található Sznegirevka elfoglalásáról, helyszíni bajtársaink megerősítik, hogy az ellenség megpróbálta megtámadni a légideszant erők állásait ezen a területen, de veszteséggel vonult vissza.
▪️Az ellenség tovább gyűjti a tartalékokat.
▪️Helyszíni adataink szerint az ellenség már éjszaka új, nagyszabású offenzívát indíthat négy vagy több oldalról.
t.me/RVvoenkor

 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
611
7 395
93
Őszintén szólva én már alig győzöm kivárni, hogy milyen fasza kis múltidéző kommentcsokrot fog @gigabiga összeállítani a fórum becses közönségének a mai kinyilatkoztatásaidból úgy 3-6 hónap múlva! Úgyhogy abba ne hagyd, mert most nagyon elkaptad a fonalat! :)
Kinyilatkoztattam? Mit? Hogy valakit, aki elnökként atomcsapást követel (vmi okos nekem tulajdonított ilyesmit :D) a világ legnagyobb atomarzenáljával rendelkező, a teljes nukleáris triádon felül feltehetően újszerű hordozókkal és egy doomsday mechanizmussal (perimeter) is rendelkező államra, azt nagyon gyorsan ki kéne iktatni? Ebben normális embereket feltételezve, mindenkinek egyet kéne értenie.
Szerinted ezzel nem szolgáltatta pont azt a bizonyítékot az oroszoknak, ami az eddigieken túl ukrajna államiságának teljes felszámolását is legitimálja?

Napi/heti szinten követelsz nukleáris csapást a Nyugatra, szóval szerintem nem nagyon van bármilyen alapod megrökönyödni.

Nekem van, én meg is teszem.
Mutasd már meg, hogy hol "követeltem" nukleáris csapást, kitől és milyen nyugatra? Én legfeljebb leírom, hogy véleményem szerint az oroszoknak mit kéne tenniük, hogy elérjék céljaikat, érvényesítsék érdekeiket és ne váljanak nevetségessé azok a következmények, amiket belengettek ilyen-olyan eshetőségekre, amik nem egyszerűen megtörténnek azóta folyamatosan, de okozói annak, ahogy most állnak. Fejtegetés, elemzés, hogy racionális szereplőket feltételezve adott helyzetben melyik lépés lenne az elvárható minimum, az optimális, és/vagy az odabaszós választás. Az eleje óta azt írom, hogy szisztematikusan bombázni kéne a lengyel határon az átkelőket, hídakat, a vasúti hálózatot, hogy régen nyitni kellett volna Breszt irányából egy frontot Kovel- Lvov irányba, elvágva a lengyelből érkező utánpótlást. De ha már ezt nem tették meg, és a dolog tovább eszkalálódik, akkor helyén valónak látok egy taktikai csapást figyelmeztetésként a reszcowi reptérre. Pár kt, 500-1000m közötti magasságban, még a szimulációt is betettem. Minimális polgári áldozat, nulla visszamaradó sugárszennyezés.
Azt is leírtam párszor, mikor itt ment az őrület, hogy ha egy orosz puskagolyó is esik NATO területre, akkor USA meg a NATO szétatomozza Oroszországot, hát még ha taktikai csapást mér Lengyelországra, akkor aztán vége Moszkvának is.
Ilyen nem történne. Azért nem, mert a legvégén, a másik oldalon is racionális döntést hoznának a chicken game-ben.

Amíg nem egy atomhatalom területét éri a csapás, addig a másik nem fog válaszolni, mert az a saját pusztulását is eredményezné. Ezt pedig egyik atomhatalom sem fogja bevállalni egy huszadik senki csatlós területén lévő katonai célpontot ért taktikai csapásért. Pontosan ezért lehet racionális döntés meglépni, és ezért kell számolni ennek bekövetkeztével.

A másik, hogy a megrökönyödés joga nem ilyen neked van, nekem nincs dolog, és pláne nem te döntöd el. Én nem rökönyödöm meg, mert eddig is tudtam, hogy felbújtott, agymosott elmebetegekkel állnak szemben az oroszok, és nem először nyilatkoztatják ki ezen vágyukat. Tyimosenkó évekkel korábban ugyanezt mondta, de Zelenszkijnek sem ez az első. Ez csak olyan szempontból az első, hogy ennyire konkrétan, nyíltan mondja ki.
Ha te megrökönyödsz, az téged minősít, és igazolja mindazon fórumozók véleményét, akik szerint te és a veled hasonló állásponton lévők álomvilágban éltek, és képtelenek vagytok felismerni mi a világ, benne európa és legvégül hazánk érdeke. Ha most ezen megrökönyödsz, az azt jelenti, hogy a szíved a helyén van, és eddig a nyugati propagandát tolták beléd infúzión át. A kérdés csupán annyi, hogy eljutsz-e oda, hogy felismerd a logikai összefüggést A és B között, és elismerd, hogy a megrökönyödésed annak bizonyítéke, hogy eddig meg voltál vezetve.

Ami a tegnapi, egy maximális eszkaláció esetére elképzelt eltúlzott reakciómat illeti (mielőtt még gyorsan idehoznád, hogy hú de megcáfoltál):
  • adott egy több évtizedes törekvés oroszország felszámolására, ami nagyon pontosan megtervezett akciók sorozata, kezdve befolyásolástól, érdekek kezdetben kisebb mértékben, majd egyre nyilvánvalóbb megsértésén át, a teljes dehumanizációig. Ennek eredménye az a kialakított oroszgyűlölet a 'nyugaton', ami nagyon sötét történelmi időket idéz.
  • adott egy, a fentiek mögött is álló, kizárólagos globális hatalomra törekvő entitás, aki éppen szembesül azzal, hogy történelmi válaszúthoz érkezett: vagy lemond ezen törekvéséről és előbb-utóbb a vezető poziciót is elveszti, vagy egy korábban elképzelhetetlen mértékű és spektrumú eszkalációba kezd, amin még azon élő öregek, akik a kubai rakétaválságot elsimították, is csak pislognak, vagy összeszarják magukat.
  • adott egy hányattatott sorsú európai nép, amelyik soha nem képes tanulni a törtenelemből, nem képes elfogadni az ezen történelemből, a méretéből, a fekvéséből adódó helyzetét, és amint egy nagyobb kutya oldalba hugyozza, egyből nagy lesz a mellény, vicsorog, morog mindenkire, de ezen mentalitásából és pont a fekvéséből adódóan szívesen használják fel saját céljaikra nagyobb, idegen kutyák.


milyen konkrét következményekkel járna Oroszország számára, ha úgy döntene, hogy atomfegyvereket vet be".
nyerne. feltéve, hogy taktikai, figyelmeztetésként, és nem másik atomhatalom területét éri.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 371
33 480
113
El lehetne képzelni, ha nem nukleáris fegyverről lenne szó.
Itt nem lehet emelni a tétet. Ez a plafon.
Ha a NATO egy ilyen provokációt bevállalna, számolnia kellene azzal, hogy az orosz nukleáris haderő azt követően biztosan kitáraz. Magyarázkodásnak, mosakodásnak nem lenne értelme, hisz a NATO ezt azért csinálta, hogy oka legyen Oo. leatomozni. Ergo, az orosznak nincs amire várnia és minek után tudja, hogy erre hivatkozva indítja a NATO a rakétáit - túlélése okán - lőnie kell. Ezzel az oksági következménnyel pedig a NATO is tisztában van. Következésképen nem fog a NATO ilyent bevállalni, mert az mindenki megsemmisülésével fog járni (beleértve az USA-t is). Ha akarta volna, eddig megtehette volna.

A hidegháború idején eljátszottak sokszor az eszkalációs szintekkel elméletben, semmilyen esetben nem lenne egyetlen atomcsapásra azonnali "kitárazás" a válasz egyik oldalról sem.
Tegyük fel, hogy tényleg megtörténik, azt se hitte volna senki, hogy felrobbantják majd a gázvezetéket. Ja, az oroszok. Itt is az lenne. Az oroszok leatomozták Herszont, hogy elhitessék, hogy a Nyugat volt. Bizony, ilyen ravaszak. Majd ki is elemzik az izotópokból, hogy orosz plutóniumból készült a bomba (ami netán lehet az ukriknak is valahogy).
Vagy az oroszok akarják előre a Nyugatra kenni, mert nem merik bevállalni, hogy bevetették a taktikai nukit az ukránok megállítására... ez is benne van a pakliban bőven.

Habár, ha Putyin a nyugat embere és az ő kottájukból játszik, akkor nagy valószínűséggel nincs amitől tartson a nyugat. Akkor pedig jöhet a provokáció és az orosz népet megsemmisítő "megérdemelt" csapás. És sajnos eddig cselekedetei alapján, több mint gyanús, hogy a Globalista elit alávetettje.

Bármi lehet, akár az is, hogy megígérték neki, hogy ha eljátssza a rá osztott szerepét, akkor megtarthatja a jövőben szinte totálisan, Észak-Korea szinten elszigetelt Oroszországot (ha elveszti a Krímet is a végén, akkor is, majd a népnek az lesz a szöveg, hogy az egész világ ellen vesztettek, és kizárólag az összemberiség érdekében nem mértek atomcsapást a Nyugatra sem), netán van neki törvénytelen fia is, aki majd követheti a székében?
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 375
3 514
113
El lehetne képzelni, ha nem nukleáris fegyverről lenne szó.
Itt nem lehet emelni a tétet. Ez a plafon.
Ha a NATO egy ilyen provokációt bevállalna, számolnia kellene azzal, hogy az orosz nukleáris haderő azt követően biztosan kitáraz. Magyarázkodásnak, mosakodásnak nem lenne értelme, hisz a NATO ezt azért csinálta, hogy oka legyen Oo. leatomozni. Ergo, az orosznak nincs amire várnia és minek után tudja, hogy erre hivatkozva indítja a NATO a rakétáit - túlélése okán - lőnie kell. Ezzel az oksági következménnyel pedig a NATO is tisztában van. Következésképen nem fog a NATO ilyent bevállalni, mert az mindenki megsemmisülésével fog járni (beleértve az USA-t is). Ha akarta volna, eddig megtehette volna.
Habár, ha Putyin a nyugat embere és az ő kottájukból játszik, akkor nagy valószínűséggel nincs amitől tartson a nyugat. Akkor pedig jöhet a provokáció és az orosz népet megsemmisítő "megérdemelt" csapás. És sajnos eddig cselekedetei alapján, több mint gyanús, hogy a Globalista elit alávetettje.
Hát már a februárban még bíborbanszületett Putyin elvtárs is az imperialisták ürgebőrbe bújt ügynöke és / vagy láncos kutyája? A forradalom felfalja gyermekeit?

De ha már őt is a szabadkőművesek / bilderbergesek rángatják dróton, akkor a Soros-bérenc Ukrajnának a szintén Soros-bérenc Oroszország általi megtámadásával tulajdonképpen a kígyó csak a saját farkába harapott? És most a Nyugat saját magát fogja leatombombázni saját maga által? Ki érti ezt!?

Megyek is gyorsan a 9/11 elméletek topicba megvilágosodni! :D
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 922
16 934
113
Te erre időt szánsz? Nem az ukrán-orosz háború aktuális eseményeivel foglalkozol? Akkor ez volt a helyzet. De mi csak nézői vagyunk egy eseménysornak, amit hézagosan láthatunk. Csak annyit, amennyit a média elénk tár. És tévedhetünk, láthatunk rosszul dolgokat. Képzeld, még te is. De bocs, lehet, hogy te Isten vagy. Én töredelmesen bevallom és bevállalom, hogy földi halandóként bizony tévedtem már életemben párszor. És bizonyára a fórumon megnyilatkozva is elkövettem ezt a hibát. De ettől még jól érzem magam, és eszem ágában sincs kutakodni mások tévedései vagy vélt tévedései között. És a következő mondamdóm nem csak neked szól:
Eric Berne Emberi játszmák címő könyvéből "Most rajtacsíptelek, te gazember" című játszmát abba kellene hagyni. És a te érdekedben!
Mindenkinek van valamilyen perverzitása, bigacsiga polgártársnak ez. Szorgalmas kis nünüke hagyni kell
élvezkedni. A posztjainak nincs semmi jelentősége! :);)
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 567
18 417
113
Ha tényleg a WC-n ült akkor miért? Miért megy el valaki egyedül egy háborúban WC-re? Miért engedi egyáltalán el a parancsnoka egyedül egy katonáját bárhová is?
Mert ilyen a háború. Ahány ember annyi féle és ahogy az emberek béke időben is csinálnak megmagyarázhatatlan dolgokat, úgy ez igaz a háborús időkre is. Millió és egy olyan példát lehetne hozni a történelemből amikor emberek érthetetlen vagy hibás döntéseket hoztak háborús időkben.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
611
7 395
93
@Catles

Hogy te is megértsd: Lengyelországot felosztották 3x. Mai napig sírnak, hogy így a gonosz oroszok, úgy a gonosz oroszok, és az átlag nyugati beszopja azt a hazugságot, hogy a lengyeleknek igazuk van a történelmi tapasztalatok miatt. Milyen történelmi tapasztalatok? Hogy elfoglalták Moszkvát a 17. század elején? Aztán visszanyalt a fagyi, de a sztori náluk mindig csak a visszanyalásnál kezdődik.

Aztán 1935-ben a legnagyobb kontinentális haderővel rendelkező államként hogyan akarták megtámadni a hitleri németországot? Lehet mondani utólag, hogy bárcsak megtették volna, de ez a kauzalitás elvének felrúgása lenne. Pontosan az állandóan belebegtetett lengyel támadás miatt nem volt meglepő 39 szept 1. Hol voltak a nagy szövetségesek, angolok, franciák? Papíron hadat üzentek a németeknek, de segíteni nem segítettek, sőt, amikor a lengyelek szóltak, hogy izé, a szovjetek ellen is kéne, akkor el lettek kussoltatva. Aztán ezek a szövetségesek Jaltában egy papírzsebkendőn - ahogy minket is - odadobták őket sztálinnak. Végén kárpótolva lettek fél poroszországgal, sztori le is lett zárva.


Rendszerváltás után nem keveset kaptak a németektől, nyugat-európától, de az első adandó alkalommal hátbaszúrták őket: bush és az old europe, new europe. Ez mára odáig fajult, hogy európa és a saját érdekeikkel teljesen szembemenve kiszolgálják az USA-t, arra számítva, hogy ők lesznek az új erős csávó európában, ennek érdekében ész nélkül fűtik az oroszország elleni eszkalációt és a németország és a régi európa elleni gazdasági háborút. Közben olyan állatságokkal jönnek elő, hogy

  • kapjanak több helyet az EP-ben, mert ha nincs 2.VH, akkor ők most nem 38 millióan vannak, hanem 60millióan
  • Németország fizessen 1000mrd eur kárpótlást, amit már területekkel megkapott és amit 70 éve lezártak. Ki meddig mehet vissza ilyen igényekkel? Ja, és mindezt most hozza fel.
  • USA költöztesse át oda a németországi csapatait
  • USA állomásoztasson atomfegyvereket náluk
  • És miközben ilyen nyíltan elárulja az USA láncos kutyájaként európát és nyíltan ellenséges politikát folytat a jelenlegi helyzetben németországgal szemben, közben olyan haderőfejlesztésbe kezd, amivel övé lenne ismét a legerősebb kontinentális haderő, és ezen céljukat bátran hangoztatják is
  • egyre gyakrabban utalgatnak oroszország feldarabolására, demilitarizálására, atomfegyvereitől való megfosztására, amire egymaga természetsen nem képes, továbbá ezen igények megfogalmazása önmagában is veszélyes, megpróbálni elérni pedig olyan öngyilkosság, amivel egész európát magukkal rántanák.
Ha mindezek után szerinted - racionális döntéshozókat feltételezve - nem kéne a német és az európai vezetőknek/államoknak (ha szuverének és nem USA vazallusok lennének) aggódniuk Lengyelország miatt , vagy az oroszok nem tekinthetik fenyegetésnek és legitim célpontnak őket, akkor nem tudom mit kéne még tenniük bratankiéknak.

Mikor BUSH kalauz belefújt a sípjába, a lengyelek mozdonyvezetőként felültek a NEW EUROPE vonatra, mögé a baltiak, csehszlovákok, ukránok, románok, és kihirdették, hogy a végállomás az INTERMARIUM. Ezzel akarja az USA lecserélni és sakkban tartani az egyre inkább önállósodni akaró, és olykor-olykor nemet mondani merészelő OLD EUROPE államait. Olyan új csicskákra cserélni őket, akik nem kérdeznek, nem akadékoskodnak, és az alomban a saját testvéreikbe is beleharapnak, ha a gazda úgy kívánja.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 120
2 046
113
Múlt idéző:


Pánik az USA-ban: Putyin jól van, magabiztos és rálépett a győzelem útjára​


Pszchiologizálással egybekötött kremlinológiai elemzést tett közzé a New York Times, amelyet a mandiner.hu szemlézett.

Times: Putyinnál véget ért a stresszkorszak

A kiegyensúlyozottság oka a lap szerint az lehet, hogy Putyin úgy érzi, a kezdeti kínos bukdácsolást követően Oroszország ráállt a győzelemhez vezető útra, a szankciók nem küldték padlóra sem az orosz gazdaságot (még), sem pedig a rezsimet.
 

Start3

Active Member
2022. április 9.
21
241
28
Írta : Révész Béla...XD


1 : Nézz utána ki ez.

2 : Ellenőrizd a cikk (nemlétező) hivatkozásainak igazságtartalmát.

Ez egy véleménycikk komám, csak ezt a szerző úr "elfelejtette" odaírni, pedig az írás etikájának egyik alapfeltétele (volna).

Egyébként ezt megszívtad, mert "van szerencsém" ismerni a cikk íróját, és konkrétan a fidesz "szekta" egy igen elhivatott tagja...XD

A cikk meg egy megrendelt anyag. Ezt is tudom. XD

3 : Az év nagy részében Németországban élek.
Most is épp ott vagyok, ezt lefordítottam itteni közgáz kollegáknak, éppen a hasukat fogják a röhögéstől.
Egyébként is szokták élvezni, amikor innen viszek nekik "anyagot"...XD

Ez van, ha szigorúan a 2-3 agitprop oldalt olvasgatjátok.
A kertkapun túl nem láttok, nem hogy nagyobb politikai, gazdasági összefüggéseket...
1) Tökéletesen igazad van a forrásmegjelöléssel kapcsolatban, és könnyen el tudom képzelni azt is, hogy megrendelésre született a véleménycikk.

2) Mindemellett a 200 milliárd eurós német hitel tényleg kiverte a biztosítékot néhány helyen, és több orgánum is lehozta (CNN, euronews, Bloomberg vagy éppen a Reuters):

 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Eloszor is, minimalisan sem kivantam tovabb foglalkozni a temaval, de mivel igy valaszoltal, erveltel es erthetove tetted az allaspontodat megis reagalnek.

A „hohol“ es „kapor“ szavak hasznalata annyira nem zavar, mert egy kategoria lehet a „muszka“, „ruszki“ es hasonlokkal. Szerintem. Ettol fuggetlenul nem hasznalom. Az „ukronacizas” mar mas, es irom szerintem miert. Tagadhatatlan, hogy vannak neonacik, extrem jobbosok es egyeb brigadok, hasznaljak is boven a 3. Birodalom jelkepeit, a Bandera kultusz is valos es elo dolog megpedig allami szinten. Szerintem ezt te sem kerdojelezed meg, ha valoban koveted a valos esemenyeket. De ettol figgetlenul az ukran katonak tobbsege atlag polgar. Oket lenacizni pont olyan, mint a Wehrmacht cirka 20,5 millio tagjat egyontetuen nacinak titulalni. Nem voltak, nagyreszuk szinten besorozott atlag polgar volt. Az ukranoknal szinten ez a helyzet. A mar nem is tudom hanyadik sorozasi hullamban bezsuppolt embereknek semmi kozuk a nacizmushoz, azt sem tudjak mi az a nemzetiszocializmus. Innentol fogva pedig „ukronacizni“ teljes badarsag. Es velemenyem szerint ez a helyzet a masik oldalon harcolo katonakkal is.

A cikkrol: eloszor a Business Insider volt talan az elso vagy a Frankfurter Allgemeine ahol olvastam es igy foglalkoztak vele. Konnyen elkepzelheto, hogy az altalad ismert magyar cikket iro emberke is ezekbol vette, ollozta, forditotta, kiegeszitette… blablaba. Nem tudom, nem tudhatom. Viszont egyszerubb volt a magyar cikket linkelnem a htka-ra.

Az eszrevetel amit a cikket kapcsolatban irtal az korrekt es miutan elolvastam el tudom fogadni. Ez a szintu „bertollnok“ kategoria mind a kormanyparti mind pedig az ellenzeki oldalra jellemzo, hiszen a propaganda csucsra van jaratva folyamatosan.

Komolyan es tisztelettel megkoszonom, hogy szantal idot a normalis valaszra.
Azt kell mondanom, hogy kivétel nélkül most minden pontban egyetértek azzal amit leirtál.

És én is köszönöm a választ.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 314
10 268
113
Ideje szembesülni mindenkinek aki még mindig Putyin mestertervének illúziójába ringatja magát, hogy bizony nincs itt semmilyen mesterterv csak kétségbeesett kapkodás, még ennek a 300.000 mozgósítottnak sem tudják megoldani a mobilizálását....


A „Taman-hadosztályban” mozgósított személyek fellázadnak az embertelen élet és szállítási körülmények miatt​


A 2. gárda Taman gépesített lövészhadosztályához mozgósított oroszok tiltakozásba kezdtek, és igyekeznek azokat nyilvánosságra hozni.


A katonák több videót is közzétettek, amelyekben engedetlenségük okairól beszélnek, és felsorolják követeléseiket.



Az egyik katona felolvasott egy beszédet az események kronológiájával.

Elmondása szerint 2022. szeptember 26-án éjszaka mozgósították őket, és nem kaptak lehetőséget saját költségükön eszközbeszerzésre. Az egységben a mozgósítottak régi egyenruhákat kaptak, köztük még „szovjet” sporttáskákat is. Szeptember 29-én az egységet felrakták a vasúti szerelvényre és azóta a vonat szerelvény kocsijaiban van. Az orosz szerint a szerelvény céltalanul halad keresztül az Orosz Föderáció területén. Ugyanakkor az egyik mozgósított kijelenti, hogy hat napig éltek "erdőkben és lövészárokban, amelyeket maguk ástak".

Jelenleg a katonák nagy részénél vannak koronavírus tünetek. A mozgósítottakhoz eljutott pletykák szerint a vonatukat két hétre le akarják zárni karantén miatt.

A hadosztályparancsnokságnak nincs kapcsolata a mozgósítottakkal, és a hadosztály minden tisztjét is mozgósításra hívják.

„Nem fogjuk eltűrni a kirívó vandalizmust. Nem fogunk ebbe a teljesen fertőzött vonatban ülni. Ha a parancsnokaink úgy döntenek, hogy megölnek minket, akkor ezeket a tényeket nyilvánosságra hozzuk” – mondja a mozgósított Taman hadosztály közleményének szerzője.

Más videók azt mutatják be, hogyan gyűltek össze a mozgósítottak fegyverekkel és lőszerekkel a szerelvény közelében. Automata fegyverekkel hadonásznak . Azt állítják, hogy az összes fegyvert regisztráció nélkül adták ki nekik, és ez állítólag az Orosz Föderáció büntetőjogi jogszabályainak megsértését jelenti.

Állítólag a mozgósított katonáknak nem adtak ki egyéni védőfelszerelést.

"A hozzáállás olyan, mint a marhákhoz. Senkinek sem kellünk. Összességében nincs felkészülés” – kiáltják fel az oroszok.

A mozgósítottak élelemhiányra panaszkodnak. Elmondásuk szerint az elmúlt 10 napban saját pénzüket költötték élelmiszerre. Azt is közölték, hogy legtöbbjüknél tüdőgyulladás jelei jelentkeztek. Az egyik mozgósított +38 C feletti hőmérsékletű hőmérőt mutat.

Az egyik mozgósított szerint nem írták alá a bérbejegyzéshez szükséges dokumentumokat.

„Most 400-an vagyunk itt. Nem megyünk sehova. Mind a pokolba kerültek...” – magyarázta a katona.

A mozgósítottak azt állítják, hogy "tiltakoznak és sztrájkolnak". Szerintük „három páncélozott szállítókocsit” hoztak a szerelvényükre.
Nézd már itt viszik aki ezt a propagandát kitalálta, köszönjük a fordítást.

 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
382
2 523
93
A végével kezdeném.
Amennyiben rád ezen "kifejezések" használata nem jellemző, úgy ne vedd magadra természetesen.
Általánosítva irtam az itteni morális állapotokra utalva.
Amennyiven ez neked "nem inged", úgy elnézést kérek.

Mondjuk az azért érdekelne hogy mit gondolsz ezek használóiról, illetve hogy szerinted elfogadható-e ez itt, hátha te válaszolsz is rá, mert mindenki más kerüli a témát...XD

És félreértesz. Nem, a véleményeddel van bajom, azt tiszteletben tartom,
Hanem a véleményed indoklásával.

Nézd, én mint mondtam ismerem Bélát, sok vidám percet szokott okozni ő nekünk. Részletesebben nem akarok írni róla, de maradjunk annyiban, ismerem mind a mandinerbe vendégírásainak hátterét, mind magát az embert annyira, hogy tudjam ezen "munkáinak" hátterét is.
A tipikus, nem csak nálunk létező bértollnok mintapéldája ő, aki pártkapcsolatai miatt messze felülprezentált pozíciót foglal el az életben mindenféle valós kompetencia nélkül, és ezen cikkek a "hálája" (meg ezért el is várják) a rendszer felé, meg érdeke is ezen írások, és a párt támogatása, mert tudja ő, hogy pontosan addig ül ezen pozíciókban amig "elvtársai" hatalmon vannak.
Ezt még saját barátai, (és szerintem titokban ő maga is ) elismerik.
De ennyit róla, nem ismerhetsz minden olvasott cikk szerzőjét természetesen, ezért most ajánlanék egy egyszerű módszert amivel Béla ismerete nélkül is, látható hogy ez a cikk komolytalan.

Először is, mint írtam, nem jelöl valós forrást, hogy honnan veszi állításait, viszont "elfelejti" a cikk elején jelezni, vagy benne nyomatékositani, egyáltalán említeni hogy ez egy véleménycikk, valós tényként közli állításait, ami már ott megbukik, hogy "hatalmas botrány tört ki Németország rezsicsökkentő terve miatt"...
Hol ? Mikor ? Hivatalos forrás ?
Csak szólok, az nem létezik. Mert ilyen nem történt.

Ezt a cikk amikor egy normálisan működő ujság, hírmagazin főszerkesztője elé kerül, úgy b@ssza a kukába hogy csattan, ugyanis azon felül, hogy öt perc informálódás után kiderül hogy hazudik, még alapvető újságírási, cikkírói etikettet is sért.

Komolyan vehető szakértői cikk nem jelenhet meg hivatalos forrásmegjelölés nélkül, illetve véleménycikk nem "álcázható" tényközlésnek.

De amivel felteszi a koronát a művére : Tényként eladott állításaira, SAJÁT régebben a témában írt cikkeire hivatkozik forrásként ! XD...

Gondolom, ezzel nem kell elmondanom hogy mi a baj.
Mintha valaki így "érvelne" egy vitában: " Régebben is azt mondtam hogy igazam van, tehát igazam van"...XD


Ez kb. A független újságírás szakmájának egy olyan "szintjére" teszi a cikk szerzőjét, hogy komolyan vehető hírportál innentől kezdve azzal az emberrel nem hajlandó fogkalkozni... ;)

Még a szerzőt is szükségtelen ismerni, akkora az a bizonyos "kilógó lóláb"...

Az ide belinkelt cikkek 90%-a, egyébként ugyanenezen okok miatt bukik el pillanatok alatt. Forrásmegjelölés nélküli, ellenőrizhetetlen forrást megjelölő, saját hírportál, esetleg -mint itt- saját előző cikk megjelenítése hivatkozásként, és mindezzel együtt vélemények, nézőpontok kész tényekként előadva, beállitva...

Ezek a propagandaújságírás fő alapkismérvei.
Azon alapszik, hogy a közönség egy bizonyos része nem azért olvas híreket jogy tájékozódjon egy adott témában, új, más nézőpontból vizsgálja azt meg, hanem hogy igazolva lássa saját véleményét, nézeteit.

Így lesz az ilyen bértollnokok kezéből született propaganda szerint otthonról nézve Németországban meg az EU- ban válság, meg pánik, innen nézve meg semmi ilyen.
Így lesz az itt olvasott hírekből Brüsszelben fidesz lóvéért térdencsúszásból otthon petikülügyminiszterúr hősies, a Magyar érdekek, meg a "zemberek" érdekeinek hősies megvédésenek epikus küzdelme például...XD
Stb, stb...

A véleményeddel semmi probléma.
Az indoklásod -amennyiben ez a cikk az- , az ami nem állja meg a helyét.
És remélem érted már hogy miért, hogy nem azért mert máshogyan gondoljuk..
Köszi HVG s a Független Szakértő véleményét.Milyen igaz jól látod!A következö választáson 3/4 Fidesz..Ja és XD.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 371
33 480
113
Kinyilatkoztattam? Mit? Hogy valakit, aki elnökként atomcsapást követel (vmi okos nekem tulajdonított ilyesmit :D) a világ legnagyobb atomarzenáljával rendelkező, a teljes nukleáris triádon felül feltehetően újszerű hordozókkal és egy doomsday mechanizmussal (perimeter) is rendelkező államra, azt nagyon gyorsan ki kéne iktatni? Ebben normális embereket feltételezve, mindenkinek egyet kéne értenie.
Szerinted ezzel nem szolgáltatta pont azt a bizonyítékot az oroszoknak, ami az eddigieken túl ukrajna államiságának teljes felszámolását is legitimálja?


Mutasd már meg, hogy hol "követeltem" nukleáris csapást, kitől és milyen nyugatra? Én legfeljebb leírom, hogy véleményem szerint az oroszoknak mit kéne tenniük, hogy elérjék céljaikat, érvényesítsék érdekeiket és ne váljanak nevetségessé azok a következmények, amiket belengettek ilyen-olyan eshetőségekre, amik nem egyszerűen megtörténnek azóta folyamatosan, de okozói annak, ahogy most állnak. Fejtegetés, elemzés, hogy racionális szereplőket feltételezve adott helyzetben melyik lépés lenne az elvárható minimum, az optimális, és/vagy az odabaszós választás. Az eleje óta azt írom, hogy szisztematikusan bombázni kéne a lengyel határon az átkelőket, hídakat, a vasúti hálózatot, hogy régen nyitni kellett volna Breszt irányából egy frontot Kovel- Lvov irányba, elvágva a lengyelből érkező utánpótlást. De ha már ezt nem tették meg, és a dolog tovább eszkalálódik, akkor helyén valónak látok egy taktikai csapást figyelmeztetésként a reszcowi reptérre. Pár kt, 500-1000m közötti magasságban, még a szimulációt is betettem. Minimális polgári áldozat, nulla visszamaradó sugárszennyezés.
Azt is leírtam párszor, mikor itt ment az őrület, hogy ha egy orosz puskagolyó is esik NATO területre, akkor USA meg a NATO szétatomozza Oroszországot, hát még ha taktikai csapást mér Lengyelországra, akkor aztán vége Moszkvának is.
Ilyen nem történne. Azért nem, mert a legvégén, a másik oldalon is racionális döntést hoznának a chicken game-ben.

Amíg nem egy atomhatalom területét éri a csapás, addig a másik nem fog válaszolni, mert az a saját pusztulását is eredményezné. Ezt pedig egyik atomhatalom sem fogja bevállalni egy huszadik senki csatlós területén lévő katonai célpontot ért taktikai csapásért. Pontosan ezért lehet racionális döntés meglépni, és ezért kell számolni ennek bekövetkeztével.

A másik, hogy a megrökönyödés joga nem ilyen neked van, nekem nincs dolog, és pláne nem te döntöd el. Én nem rökönyödöm meg, mert eddig is tudtam, hogy felbújtott, agymosott elmebetegekkel állnak szemben az oroszok, és nem először nyilatkoztatják ki ezen vágyukat. Tyimosenkó évekkel korábban ugyanezt mondta, de Zelenszkijnek sem ez az első. Ez csak olyan szempontból az első, hogy ennyire konkrétan, nyíltan mondja ki.
Ha te megrökönyödsz, az téged minősít, és igazolja mindazon fórumozók véleményét, akik szerint te és a veled hasonló állásponton lévők álomvilágban éltek, és képtelenek vagytok felismerni mi a világ, benne európa és legvégül hazánk érdeke. Ha most ezen megrökönyödsz, az azt jelenti, hogy a szíved a helyén van, és eddig a nyugati propagandát tolták beléd infúzión át. A kérdés csupán annyi, hogy eljutsz-e oda, hogy felismerd a logikai összefüggést A és B között, és elismerd, hogy a megrökönyödésed annak bizonyítéke, hogy eddig meg voltál vezetve.

Ami a tegnapi, egy maximális eszkaláció esetére elképzelt eltúlzott reakciómat illeti (mielőtt még gyorsan idehoznád, hogy hú de megcáfoltál):
  • adott egy több évtizedes törekvés oroszország felszámolására, ami nagyon pontosan megtervezett akciók sorozata, kezdve befolyásolástól, érdekek kezdetben kisebb mértékben, majd egyre nyilvánvalóbb megsértésén át, a teljes dehumanizációig. Ennek eredménye az a kialakított oroszgyűlölet a 'nyugaton', ami nagyon sötét történelmi időket idéz.
  • adott egy, a fentiek mögött is álló, kizárólagos globális hatalomra törekvő entitás, aki éppen szembesül azzal, hogy történelmi válaszúthoz érkezett: vagy lemond ezen törekvéséről és előbb-utóbb a vezető poziciót is elveszti, vagy egy korábban elképzelhetetlen mértékű és spektrumú eszkalációba kezd, amin még azon élő öregek, akik a kubai rakétaválságot elsimították, is csak pislognak, vagy összeszarják magukat.
  • adott egy hányattatott sorsú európai nép, amelyik soha nem képes tanulni a törtenelemből, nem képes elfogadni az ezen történelemből, a méretéből, a fekvéséből adódó helyzetét, és amint egy nagyobb kutya oldalba hugyozza, egyből nagy lesz a mellény, vicsorog, morog mindenkire, de ezen mentalitásából és pont a fekvéséből adódóan szívesen használják fel saját céljaikra nagyobb, idegen kutyák.



nyerne. feltéve, hogy taktikai, figyelmeztetésként, és nem másik atomhatalom területét éri.

Szerintem Zelenszkij sem megelőző atomcsapásról, hanem megelőző csapásról beszélt. Nem tudom mit tud a fickó a tényleges amerikai képességekről, és mi az, amit csak képzel, vagy amikkel elhencegtek neki (vagy bekamuztak neki), hogy bátorítsák. Szó szerint azt mondta, hogy a NATO el tudná pusztítani a teljes orosz nuki arzenált, hagyományos csapásokkal, ha jól értem.
Nos, ha lenne ilyen képesség, akkor ezt meglépve Oo. ott lenne letolt gatyával, és a háború eldőlt attól kezdve. Az amerikai katonai tervezők természetesen évtizedek óta dolgoznak ilyen terveken, legalábbis az oroszok szerint, és nem hiszem, hogy pusztán paraioások. Tisztában vannak a technikai lemaradásukkal. Viszont feltehetően jelenleg is/még túlságosan sok a kockázati tényező ahhoz, hogy zöld jelzést adnának hozzá, de feltehetően van ilyen, nyilván nagyon titkos terv, illetve folyamatos készültség. Nyilván ismerik az összes orosz atomtöltet pillanatnyi helyzetét, legalábbis azokét, amik nem valami föld alatti raktárban vannak. Lásd a múltkor a vonatot, az, hogy a nyugati média megírta, jelzés volt hogy tudják.
Megkockáztatja-e az USA, hogy egy taktikai figyelmeztető csapás megelőzésére beindítja ezt a tervet? Nem fogja, csak akkor, ha olyan biztos információ van, hogy Putyin megőrült, NATO országok elleni tömeges atomcsapásra adott parancsot. Persze ezt is utólag már be lehetne kamuzni, nem lesz aki megcáfolja. Csak feltehetően nem olyan szuperbiztos ez a terv, ráadásul feltehetően nem igaz, hogy nem kellene nukleáris fegyvert bevetni. Maximum kizárólag katonai célpontok ellen, sűrűn lakott területektől távol alkalmaznák őket. Hagyományos fegyverekkel el tudnák pusztítani az összes megerősített silót, az összes mobil indítót és mindent? Kétlem, elméletileg persze lehetséges. Dan Brown vagy Tom Clancy szerint biztosan.
Az amcsi tábornoki karból simán kinézem, hogy megpróbálkozna ilyesmivel, de a politikusok túl puhapöcsök szerintem hozzá. Még Észak-Koreát sem merték megtámadni. Bár az oroszok szerencsétlenkedése egyre bátrabbá teszi őket, az orosz vezetést pedig egyre kétségbeesettebbé.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Akkor már berakta valaki.

Ezt az embert még ma meg kéne állítani, és rögtön utána a lengyel és a balti vezetést is.
A történelem immáron bebizonyította, hogy ilyen latorállamoknak, mint lengyelo., ukrajna, baltiállamok, nincs helyük a világban, mert amint vki alájuk tol egy kis birkózó sz@rt, újból világégést okoznak.

Kacsinszki a minap akart amerikai atomfegyvereket lengyelo. területére, és gondolom nem jáccásiból, most meg itt van ez a drogos fél nappal a mániákus gyújtogató Bolton megnyilvánulása után, és atomcsapást akar Oroszországra.

Zelenszkij nagy szolgálatot tett Putyinnak. Bebizonyította, hogy minden orosz indok valós és legitim, Ukrajnát, mint államot és hamis identitást, meg kell szüntetni. Utána az európai partnerekkel lehet egyeztetni, hogy mi legyen a lengyel és a balti államok sorsa. Amikor a lengyel képes az amúgyis lőporos helyzetben petárdákat dobálni mind németországra, mind oroszországra, akkor ezt az alakulatot meg kell állítani és fel kell számolni. Minél előbb ismeri fel a "régi európa', hogy Bush "új európájában" voltak olyan államok, ahol nyitott fülekre talált a felbújtás, annál gyorsabban, annál békésebben, annál kevesebb áldozattal lehet a helyzetet rendezni. Igen, lesznek majd olyan emberek, akiknek meg kell szokniuk egy új identitást, új útlevelet, és unokájuk már valszeg más nyelven fog beszélni, de ez nem túl nagy ár Európa és Világ békéjéért.
Az "új" hang, aki a biztonság kedvéért már letiltotta a profilja megnézését is, hogy ne lehessen a baromságait az arcába rakni...XD
Nem, baj mentünk képernyőképet.
Ez vicces lesz majd később megint...XD
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 314
10 268
113
Látom te sem akarsz szembenézni a valósággal és még a saját szemednek sem akarsz hinni...
Kevesebb pofázás és több korrigálás ha már fos propagandát fordítgatsz meg terjeszted nagy elánnal.

Mi ez az SBU-s leszámolásokhoz képest, a saját tárgyalójukat kivégezték b+

Török Kirpi belülről, orosz drón

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 007
16 271
113
Habár, ha Putyin a nyugat embere és az ő kottájukból játszik, akkor nagy valószínűséggel nincs amitől tartson a nyugat. Akkor pedig jöhet a provokáció és az orosz népet megsemmisítő "megérdemelt" csapás. És sajnos eddig cselekedetei alapján, több mint gyanús, hogy a Globalista elit alávetettje.
Ahogy a februárban kirobbant konfliktusról már néhány héttel később írtam, ez nem háború, hanem valami egészen más..
Nyugodtan lehetne akár a "Fehér Elefánt a porcelánboltban" hadműveletnek is nevezni az orosz csapatok viselkedése miatt is.
Eltelt fél év és most is változatlan a helyzet.. Egyre többen gondolják már itt is hogy szinte forgatókönyvszerűen zajlik minden, a vezetők kottából játszanak egy közös világi médiacirkusz sátor árnyékában..
Az a kérdés hogy mi a cél ebben a játékban, kik vannak a célkeresztben?
Ahogy a Nagy Főnök papírról felolvasott mondanivalójából kiderül, ez a játék legalább 2 3 évre van tervezve, ezt elhiszem Neki,

Gondolom aki ezt a játékot elrontaná pld 1 nap alatt befejezné, pofán lesz csapva,,, minimum..

Ezért kár is ezen rágódni itt minden a terv szerint zajlik, és ha a frontvonal 100 km tert ugrál jobbra balra az nem jelent semmit, a fő lényeg nem változik..
Azon el lehet filózni h Putyin saját akaratából játszik, vagy bele van kényszerítve ebbe a szereposztásba,,
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 251
68 007
113
No ezt olvassa el mindenki. Meg Habony Arpadot is belekevertek.
Az ukranok nem is adnak el fegyvereket... Na nem a francokat nem.

A svedek meg megallapitottak hogy robbanas miatt lyukadt ki a cső.
Pedig mar azt hittem egy balna pukizott...

Az oroszok meg vonatoztak egyet.