Ukrajna tényleg erre a szintre süllyedt,öngyilkos merénylő sunyi terroristák szintjére?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem az oroszok 15 évet súgtak, hogy talán addigra lesz készDe azt is mondták hogy má mindegy a maradékot felrobbantják ők, hogy örömet okozzanak.
![]()
A végén a T4 az komolyNa most oda csapnak az oroszok!!! Éljen Vlagyimir vlagyimirovics putyin !!!
Az ukránok kanyarban előztek, nem mentek bele az “elvárt” anyagháborúba, hanem inkább felhasználták a NATO hírszerzési adatokat, és ott támadtak, ahol volt értelme.
Őszintén remélem, hogy az oroszokak lesz még annyi hírszerzési kapacitásuk, hogy a kercsi híd támadásáról többet is megtudjunk.
Kíváló javaslat kolléga!
Demko konteoBár a robbanás pillanatában haladtak arra teherautók, Ikább úgy néz ki, mint a híd alatt robbant volna valami:
Ugyebár némrég tengerpartra sodródot egy ukrán tengeri dron - hátha megihlette az ukránokat az orosz Poseidon...
![]()
No igen. Azoknak a zhcs-nak ott Herszonál lefőtt a kávé. Már pár napja is azért tudtak az ukránok komoly területet nyerni a jobbparton, mert az oroszoknak elfogyott a lőszerük. Most meg mindenük.Másodszor, mert a krími híd korunkban elsősorban katonai logisztika, amely Herson irányába látja el csoportunkat. Sőt, mind az autóipari ágazat, mind nagyobb mértékben a vasút is, amely egy ideje látszólag szintén le volt tiltva. A Herszon melletti, amúgy sem túl virágzó helyzet hátterében a terrortámadás a regionális központ megrohanása előtti utolsó simításnak tekinthető. És akkor - egy utazás Zaporozhye és a Krím-félszigeten.
No igen. Azoknak a zhcs-nak ott Herszonál lefőtt a kávé. Már pár napja is azért tudtak az ukránok komoly területet nyerni a jobbparton, mert az oroszoknak elfogyott a lőszerük. Most meg mindenük.
Körülbelül úgy képzelem a mai haditanácsot Putyinál a herszoni és zaporozsjiai helyzettel kapcsolatban, mint amikor Göring biztosította a Führert, hogy igaza van vezérem, nincs szükség kitörésre és visszavonulásra, mert majd a Luftwaffe ellátja Paulus seregét! Tapodtat se hátrálni!
Nos, ez most úgy hangozhat, hogy van elég teherautónk és menni fog.
Már éltem, amikor még megvolt a Szovjetúnió és még élni fogok, amikor már lesz egy normális, a teljesen irreális birodalmi fantazmagóriáival felhagyó, a szomszédaival békében élő, demokratikus (ami nálam nem egyenlő a liberálissal) Oroszország.
Nekem mas jut az eszembe.. 1941, Leningrad, amikor Vorosilov ket munkas- nepfelkelo katonanak adott egy puskat es 10 db loszert. Mondvan, akinek nincs fegyvere, az majd felveszi a foldrol, az elesetteket.....No igen. Azoknak a zhcs-nak ott Herszonál lefőtt a kávé. Már pár napja is azért tudtak az ukránok komoly területet nyerni a jobbparton, mert az oroszoknak elfogyott a lőszerük. Most meg mindenük.
Körülbelül úgy képzelem a mai haditanácsot Putyinál a herszoni és zaporozsjiai helyzettel kapcsolatban, mint amikor Göring biztosította a Führert, hogy igaza van vezérem, nincs szükség kitörésre és visszavonulásra, mert majd a Luftwaffe ellátja Paulus seregét! Tapodtat se hátrálni!
Nos, ez most úgy hangozhat, hogy van elég teherautónk és menni fog.
Ez a Demkó egyre inkább olyan mint a Nógrádi. Onnan meg a Spöcklén át lehet rálépni a végső, Drábik-i útra...Demko konteo
Mire megírtam az előzőt (és ez most üti is azt), kaptam egy telefont az egyik legmegbízhatóbb nyugati forrásomtól, hogy jelek utalnak rá, hogy nem a teherautó robbanása okozta a hídelemek összeomlását, hanem alá volt aknázva a közúti rész.
Nos, ha ez igaz (és jobban megnézve a rombolást lehet benne valami) akkor nem kizárható a belső orosz munka, hiszen aláaknázni a hidat ukrán részről hihetetlenül nehéz lenne.
Miért, mi a racionalitás? A kolléga szerint a háborús párt nem elégedett Putyinnal (ezt tudjuk már hónapok óta), és ezzel a megalázó akcióval sarkallná tettre.
Nem tudom kizárni ezt sem. Ez a háború köde.
Ne zárjuk ki ezt se, de sztem csak zavarkeltès, hogy Putyin továbbra is a belső ellensèggel foglalkozzon a külső helyett
Nem úgy gondoltam, hogy Odesszánál teszik partra az utánpótlást.Kíváló javaslat kolléga!
A Harpoon rakétákat gyártó Boeing Defense, Space & Security részvényesei, igazgatótanácsa illetve szakszervezete az orosz vezérkar döntésének ismerete nélkül is egyhangúlag támogatja!![]()
az indexen van egy olyan video, amin mintha cirkálórakéta hangja lenne hallható.Fentebb irták, hogy hajó volt.
De amúgy szeritnem, ha a pillérek rendben vannak, akkor viszonylag hamar rendbecsapják.
Kíváncsi leszek.
Ukrán az 1917 előtt nem létezett, mint politikai nemzet, és sok értelme nincs is, mert az Ukrán és Orosz nyelvek nagy fokban azonosak, közös tőről sarjadnak, csomó Ukrán városban Oroszul beszélnek, sok városnál Oroszos / Szovjet nevet használunk, és végül Ukrajna az nem jelent mást, mint határföld.
A Rusz határföldje.
Kijevben a lakosság 52 %-a Oroszul beszél, 23 %-a Ukránul, és 24 % az a kettő keverékét.
Kijev az Kijev, és nem fogom politikai korrektségből Kijivnek hívni, mert az a Magyar nyelv megerőszakolása.
Mikolajivban:
As of 2017, 63% of the population spoke Russian at home, 7% Ukrainian, and 28% spoke both Ukrainian and Russian equally.[40]
Az írek és a skótok is angolul beszélnek, de szerintem nem gondolják úgy, hogy ők angolok...nem kizárólag "nyelvében él a nemzet", ahogy a mellékelt front térkép is mutatja...
Logikus? Logikus akkor lett volna, ha abban a pillanatban hirdetik ki a mobilizációt amikor látják, hogy nem virágesővel várják őket az ukránok, ahogy számoltak vele. Vagy legkésőbb, amikor elakadtak Kijev alatt. Most már az egész egy óriási clstrfck.Mivel az oroszok már így is a “leprás” kategóriába esnek nyugaton, szerintem az egyetlen logikus lépés a totális háború megindítása. Nem lesznek napi összefoglalók, csak stratégiai bombázások, Bomber Harris tanításait követve. Amikor meg úgy tűnik, hogy elég volt, akkor egy szolid taktikai atom valahol a sztyeppére, csak hogy mindenki érezze, hova eszkalálódhat ez még.
Ami nekem nem tiszta, hogy most akkor a szentségességességes nYuGAT ezt akarta, vagy csak ennyire faszok?
A Krim es a Nyikolajev iranyaban levo sereg a szarazfoldon ellathathato, ami meg szukseges az megy hajon. Az Azovi tenger orosz beltenger.Nem úgy gondoltam, hogy Odesszánál teszik partra az utánpótlást.
Biztosan van olyan pontja a Krímnek, ahol ki lehet kötni. Mondjuk Szevasztopol?
Onnan azért el lehet juttatni Herszonig.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..