Addig esik a gáz ára, amíz az usákoknak nem fogja megérni az LNG. Európában viszont akkor sem lesz....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És érdekes módon már egy ideje nem hallani "az idén télen megfagy Európa nyugati fele" "kórust" a topikban , ebből is látszik, hogy nem kell mindent elhinni amit a propaganda (ez mind a két oldalra vonatkozik) harsog...Igen vannak dolgok amikbe biztos vagyok. btw neked mi a tevőleges?
---
Elég egyértelműen leírtam szerintem mit kéne tennünk. Kisszálni az Oroszok seggéből és beállni az EU/NATO vonalra. Oda ahol Németek, Lengyelek, Baltiak, Csehek, Szlovákok, Románok, Franciák, Spanyolok... és US, Dél Korea, Japán... áll.
---
"küldjünk ki 15.000 fő katonát az ukrán frontra"
Szedtél valamit? Mondtam valahol ilyet? Csinál ilyet bárki a fenti felsoroltakból?
---
"Nem bírjátok megérteni hogy ha nem állsz sehová akkor rossz oldalra sem állhatsz?"
kb 2 hete nyilatkozta fővezírünk, hogy nem kéne fegyvereket küldeni Ukrajnába mert az csak elnyújtja a háborút. Nem nekünk. Amblokk. Mivel nem megy át mi is ez plt is hoztam. Képzeljük el, hogy Magyarországot megtámadja az egyik szomszédja. Túlerő van Magyarország a létéért küzd. Az EU küldi a fegyvereket, intelt... kivéve egy ország. Aki nemhogy nem segít benyögi, hogy nem kéne küldeni. pl ez neked a sehova állás? És akkor had tegyem föl a kérdést. Mit segített ez az ominozus mondat a kárpátaljai magyarokon?
Legyélé szives értelmezd amit leírtam és ne képzelegj mögé dolgokat.
---
más:
100eur alá ment a gázár. Amikor 1hónapja leírtam, hogy de lehet, hogy már idén benéz 100eur alá kb le voltam hülyézve. A jelenlegi ár alig magasabb mint a tavaly októberi 90euros. Nem azt mondom itt a kánaán de ez az árszint már bőven elviselhető.Szakad a gázár, már 100 euró alatt a jegyzés
Ezen a héten is folytatódik a gázár esése a holland TTF gáztőzsdén, többek között annak köszönhető a már hetek óta tartó meredek lejtmenet, hogy a vártnál enyhébb lehet a tél a kontinensen, ez pedig segíthet a fogyasztás mérséklésében. Emellett az európai gáztárolók is közel maximális...www.portfolio.hu
Megfagyunk, mivel a tározók éves tekintetben sem elegendőek, ráadásul most lesznek igazán megterhelve. Azon apróságon ne akadj fent, hogy közel 60%-a orosz vezetékes és LNG-vel van feltöltve. Egész Európa készül a Blackout-ra, jobb ha Tőlem hallod. (Tudod gáz nélkül nem elegendő az áramtermelés.)s érdekes módon már egy ideje nem hallani "az idén télen megfagy Európa nyugati fele" "kórust" a topikban , ebből is látszik, hogy nem kell mindent elhinni amit a propaganda (ez mind a két oldalra vonatkozik) harsog...
Szóval Te tudod az igazat.... ROTFL!!Igen vannak dolgok amikbe biztos vagyok. btw neked mi a tevőleges?
---
Elég egyértelműen leírtam szerintem mit kéne tennünk. Kisszálni az Oroszok seggéből és beállni az EU/NATO vonalra. Oda ahol Németek, Lengyelek, Baltiak, Csehek, Szlovákok, Románok, Franciák, Spanyolok... és US, Dél Korea, Japán... áll.
---
"küldjünk ki 15.000 fő katonát az ukrán frontra"
Szedtél valamit? Mondtam valahol ilyet? Csinál ilyet bárki a fenti felsoroltakból?
---
"Nem bírjátok megérteni hogy ha nem állsz sehová akkor rossz oldalra sem állhatsz?"
kb 2 hete nyilatkozta fővezírünk, hogy nem kéne fegyvereket küldeni Ukrajnába mert az csak elnyújtja a háborút. Nem nekünk. Amblokk. Mivel nem megy át mi is ez plt is hoztam. Képzeljük el, hogy Magyarországot megtámadja az egyik szomszédja. Túlerő van Magyarország a létéért küzd. Az EU küldi a fegyvereket, intelt... kivéve egy ország. Aki nemhogy nem segít benyögi, hogy nem kéne küldeni. pl ez neked a sehova állás? És akkor had tegyem föl a kérdést. Mit segített ez az ominozus mondat a kárpátaljai magyarokon?
Legyélé szives értelmezd amit leírtam és ne képzelegj mögé dolgokat.
---
más:
100eur alá ment a gázár. Amikor 1hónapja leírtam, hogy de lehet, hogy már idén benéz 100eur alá kb le voltam hülyézve. A jelenlegi ár alig magasabb mint a tavaly októberi 90euros. Nem azt mondom itt a kánaán de ez az árszint már bőven elviselhető.Szakad a gázár, már 100 euró alatt a jegyzés
Ezen a héten is folytatódik a gázár esése a holland TTF gáztőzsdén, többek között annak köszönhető a már hetek óta tartó meredek lejtmenet, hogy a vártnál enyhébb lehet a tél a kontinensen, ez pedig segíthet a fogyasztás mérséklésében. Emellett az európai gáztárolók is közel maximális...www.portfolio.hu
Ez mészárlás volt ! Egy ilyen csapás túlélője tuti nem akar tovább harcolni !A DNR rendesen szétcsapta az ukránokat
Az első APC (egyébként milyen típus? nem tűnt szovjet gépnek) aknára futott?A DNR rendesen szétcsapta az ukránokat
Azt rebesgetik, hogy SISU.Az első APC (egyébként milyen típus? nem tűnt szovjet gépnek) aknára futott?
Szóval Te tudod az igazat.... ROTFL!!
Ez nem a telejósda haver... szart se tudsz biztosan, mint ahogyan mi sem!
Kiszállnál az oroszok seggéből és bebújnál a nyugat picsájába?? Komoly?? Az EU írjuk, de inkább a NATO-t, ne beszéljünk mellé...szóval..
Mennyi fegyvert küldött eddig a NATO?
Megállította-e ez az oroszokat?
Elnyújtotta-e ez a rengeteg fegyverszállítmány a háborút?
Ki esett térdre a szankcióktól az oroszok vagy az EU?
Hol szálltak el az energia árak az oroszoknál vagy az EU-ban?
Hol buktak meg kormányok, és hol vannak jelentős tüntetések a háború okozta gazdasági veszteségek miatt Oroszországban vagy az EU-ban?
de biztos jó úton járunk, ha beállunk a sorba, mert Te biztos vagy bizonyos dolgokban... LOL
Egy zsidó mondást irtam az előbb, most befejezem egy népi bölcsességgel..
Aki a csorda után kullog, az szaros füvet fog legelni!
Ui: bizonyára nem hallottál arról az amerikai "ötletről" hogy nemzetközi kontingens avatkozna be a jelenlegi háborúba, persze szigorúan nem mint NATO erők.. remélem ennek fel tudod fogni az esetleges hozadékát
de biztos nem éri meg nekünk ha semlegesek maradunk... most az egyszer, mert Te azt állítod pfffff...
Ezt a TASS súgta meg neked vagy esetleg csirkebélből jósoltad? Az a helyzet, hogy hiába sulykolod ezt már egy idő óta , ez a verzió nem fog megvalósulni...Megfagyunk, mivel a tározók éves tekintetben sem elegendőek, ráadásul most lesznek igazán megterhelve. Azon apróságon ne akadj fent, hogy közel 60%-a orosz vezetékes és LNG-vel van feltöltve. Egész Európa készül a Blackout-ra, jobb ha Tőlem hallod. (Tudod gáz nélkül nem elegendő az áramtermelés.)
Már most áll szinte a teljes vegyipar. Csak ugye ezt mindig elfelejtitek megemlíteni. És végülis semminek sem számít ez, hiszen csak úgy mindent amit magadkörül látsz, vagy használsz ott állítanak elő.Ezt a TASS súgta meg neked vagy esetleg csirkebélből jósoltad? Az a helyzet, hogy hiába sulykolod ezt már egy idő óta , ez a verzió nem fog megvalósulni...
Elöljáróban, ez a grafikon a portfolió bűvészek tollából származik, nem találom feldolgozott adatok forrását, orosz oldalon.
Az orosz költségvetés most megy át negatívba idénre, hajrá.
Belemarkoltak a Nemzeti Jóléti alapba is egy nagyot.
Az oroszok nem a gázon keresnek sokat, hanem az olajon. Hogy is van az olaj ára, az egekben lenne? Hát, magas, de csak mint tavaly, sőt talán picit az alatt.
És tegyük hozzá, a rubelből drágasága miatt egyre kevesebbet kap egy dollárért, miközben az olaj ára esik. Otthon meg így is infláció van náluk.
Szar az EU-nak? AZ. Szar az oroszoknak? Szar. Ez innen egy chicken-game, majd kiderül ki bírja tovább, de én nem az oroszokra fogadnék, egyszerűen minden szövetségüket felélték, nincsen aki segítsen nekik, az EU-t meg sem az USA, sem Kína nem hagyhatja bedőlni mert akkor ők is dőlnek.
Dyncu 2021 novembere óta vezeti a román védelmi minisztériumot.A miniszter lemondására egy héttel azután került sor, hogy azt mondta, szerinte az ukrajnai helyzet békés rendezésének egyetlen útja az Oroszországgal folytatott tárgyalások.
A DNR rendesen szétcsapta az ukránokat