W
Wilson
Guest
És érdekes módon már egy ideje nem hallani "az idén télen megfagy Európa nyugati fele" "kórust" a topikban , ebből is látszik, hogy nem kell mindent elhinni amit a propaganda (ez mind a két oldalra vonatkozik) harsog...Igen vannak dolgok amikbe biztos vagyok. btw neked mi a tevőleges?
---
Elég egyértelműen leírtam szerintem mit kéne tennünk. Kisszálni az Oroszok seggéből és beállni az EU/NATO vonalra. Oda ahol Németek, Lengyelek, Baltiak, Csehek, Szlovákok, Románok, Franciák, Spanyolok... és US, Dél Korea, Japán... áll.
---
"küldjünk ki 15.000 fő katonát az ukrán frontra"
Szedtél valamit? Mondtam valahol ilyet? Csinál ilyet bárki a fenti felsoroltakból?
---
"Nem bírjátok megérteni hogy ha nem állsz sehová akkor rossz oldalra sem állhatsz?"
kb 2 hete nyilatkozta fővezírünk, hogy nem kéne fegyvereket küldeni Ukrajnába mert az csak elnyújtja a háborút. Nem nekünk. Amblokk. Mivel nem megy át mi is ez plt is hoztam. Képzeljük el, hogy Magyarországot megtámadja az egyik szomszédja. Túlerő van Magyarország a létéért küzd. Az EU küldi a fegyvereket, intelt... kivéve egy ország. Aki nemhogy nem segít benyögi, hogy nem kéne küldeni. pl ez neked a sehova állás? És akkor had tegyem föl a kérdést. Mit segített ez az ominozus mondat a kárpátaljai magyarokon?
Legyélé szives értelmezd amit leírtam és ne képzelegj mögé dolgokat.
---
más:
100eur alá ment a gázár. Amikor 1hónapja leírtam, hogy de lehet, hogy már idén benéz 100eur alá kb le voltam hülyézve. A jelenlegi ár alig magasabb mint a tavaly októberi 90euros. Nem azt mondom itt a kánaán de ez az árszint már bőven elviselhető.![]()
Szakad a gázár, már 100 euró alatt a jegyzés
Ezen a héten is folytatódik a gázár esése a holland TTF gáztÅzsdén, többek között annak köszönhetÅ a már hetek óta tartó meredek lejtmenet, hogy a vártnál enyhébb lehet a tél a kontinensen, ez pedig segÃthet a fogyasztás mérséklésében. Emellett az európai gáztárolók...www.portfolio.hu
más...
Az oroszok Herszon védelmét készítik elő, nem a menekülést – Budanov...
Az orosz megszállók csak illúziót keltenek a Herszonból való jövőbeli menekülésről, valójában azonban védekezésre készülnek a megszállt regionális központban.
Ezt Kyrylo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának vezetője nyilatkozta az Ukrán Pravdának adott interjújában.
Szerinte az oroszok új katonai egységeket hoznak a városba, hogy megerősítsék csoportjukat.
Budanov hangsúlyozza, hogy az orosz megszálló erők déli csoportját Ukrajnában vezénylő Szerhij Szurovikin előkészítheti az alapokat az oroszok reakciójának elsimításához Herszon feladása vagy elvesztése esetén, de egyelőre nem mondható el, hogy " most éppen Herszonból menekülnek . "
" Nem, ilyen nincs " - mondja a GUR vezetője.

„Sok szempontból információs műveletről és manipulációról van szó. ...Sőt, amikor az úgynevezett megszálló hatóságokat visszavonják, áthelyezik - átadják - az összes nem járó, súlyos sérültet elszállítják,és igyekeznek minél előbb elengedni a járóképeseket a kórházaktól, és ezt az őrült tájékoztató kampányt folytatják, hogy "törődünk az emberekkel" és hasonlók.
Vagyis azt az illúziót keltik, hogy kiürítik Herszont. Azonban ezzel párhuzamosan pedig új katonai egységeket hoznak oda, és felkészítik a város utcáit a védelemre ” – hangsúlyozza Kyrylo Budanov.
A katonai hírszerzés vezetője megjegyezte: az oroszok megértik, hogy ha az ukrán fegyveres erők még a Kahovskaya gát felett is átveszik az irányítást, akkor " nagyon gyors döntést kell hozniuk ", vagy nagyon-nagyon gyorsan el kell hagyniuk a várost.
Elmondása szerint jelenleg a Kahovskaya gát átkelőhelye az egyetlen teljesen működőképes közlekedési artéria.

Ezen közlekedési artéria nélkül pedig az orosz megszálló csapatok olyan helyzetbe kerülhetnek, mint amilyenbe tavasszal az ukrán egységek Mariupolban kerültek.
„Mindezt megértve készítik elő az orosz közvéleményt, hogy ha kell, nagyon gyorsan ki tudjanak szállni onnan. Most azonban nem távozni készülnek, hanem védekezésre ” – hangsúlyozta az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője.

Emlékeztetünk arra, hogy október 18-án az oroszok által a Herszon régióban megalakult megszálló kormányzat felszólította a civil lakosságot, hogy vonuljanak át a Dnyeper bal partjára. Az összes megszállási úgynevezett "minisztérium" és egység szintén a bal partra költözik .

Росіяни готують оборону Херсону, а не втечу з нього – Буданов
Буданов наголошує, що прямо зараз не можна сказати, що російські окупанти тікають з Херсону