...pont olyanok, mint az ukri (és ballib -bocs, árnyékkommandó fanok). Emberek.Az orosz (és Fidesz) fanok
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
...pont olyanok, mint az ukri (és ballib -bocs, árnyékkommandó fanok). Emberek.Az orosz (és Fidesz) fanok
Azt nem mondom , hogy nincs igazad de én inkább egy bölcs hátra lépésnek tartom mint ész nélküli feladásnak ! Mióta evakuálnak ? 3-4 hete ? Akkor csak készültek rá vagy nem ? Mi kell a háborúhoz ? Ugye pénz , pénz , pénz ! Miből van kevés hoholisztában ? Sok mindenből tudom de a pénzből a legkevesebb . Az EU még az első odaígért 9mrd €-ból is csak 2.5 adott oda ! Az USA-ban tavaly ilyenkor kellett egy 2700mrd US$ mértékű pénzügyi injekció ahhoz , hogy az állam fizetőképes maradjon ! Most persze ez eltolódott a választás utánra de az elmúlt évtizedek tapasztalata alapján ebben az évben se ússzák meg ! Biztosan a kaprok finanszírozására fogják költeni úgy , hogy már most 10% felett van az inflációjuk ! Én nem pánikolok ezt egy sima vezér áldozatnak tartom ! Persze lehet , hogy ultra naiv vagyok de majd meglátjuk !A jelenlegi világvége hangulatnak azért van alapja, mert még oroszok szerint is 1991 óta ez a legnagyobb stratégiai vereségük, amit el lehetett volna kerülni. Mostani állapotok szerint nekem egyre erősebb meggyőződésem, hogy a logisztika sérülékenysége és kitettsége miatt döntöttek végül a kivonás mellett, mivel megint beindult a parancsnokságnál a bekerítés réme. Cserébe ahogy dudi is mondta kurva nagy blama egy ekkora jelentőségű hídfőt feladni és belátható időn belül nem is tudnak majd az orosz csapatok visszatérni. Plusz amint erre lehetőség lenne az összes, még épségben lévő átkelőt az ukránok instant felrobbantják, szóval ideje lenne némi műszaki technikát beszerezniük az oroszoknak. De én azt mondom itt nem békekötés vagy tűzszünet lesz, hanem még jobban elhúzódó háború. Mindkét oldalt túl magasak a tétek ahhoz, hogy épp most álljanak le
A derék hoholbarátok itt a fórumon azt felejtik el, hogy ha az ukránokat nem picsázzák ki a következő száz évre, akkor így vagy úgy, de bennünket fognak megtalálni.Tudod, akkor voltak még NKVD-s záróosztagok és a muzsiknak nem volt sok választása, mint menni előre. (Ez ma csak a kaproknál van - mennek is előre).
Ma mi van?
Megrezeg a bokor és a HK legénysége fejvesztve menekül.
Ez lószar, nem hadsereg.
Egyébként Herszont a legharcképesebb egységek, ejék, tengerészgyalogosok és kadirovisták védik.
Vajon mi lesz akkor, ha az ő moráljuk is összeomlik?
Ugyanaz lesz, mint nálunk 1919-ben, a tavaszi hadjáratunk után, miután feladtuk a Felvidéket.
És a nyugat most sem tartja be az ígéretét.
Ha így lesz felszabadul 40000 kapor, akiket átcsoportosíthatnak a Donbasszba, vagy Zaporizsjába.
Transznisztriának vége lesz.
A nyugat felbuzdul és újabb fegyverszállítások lesznek, újabb anyagi támogatást szevaznak meg.
Ha ez nem egy (eléggé valószínűtlen) orosz stratégiai blöff, akkor nagyon sötét jövő vár rájuk és ránk is.
Úgy tűnik hogy tényleg balesetben halt meg Kirill Stremousov(Kherson régió helyettese, szép kis véletlen)
![]()
![]()
Na utánanézek, de alapvetően nem hiszem, hogy ilyet momdott/leírt, egy kiadott könyvben. Főleg, hogy még kb amerikai felszerelés se volt a szuban, amikorra minden eldőlt.
Megint egy urban legend. De akkor újra. A Szunak, még saját gyártás mellett is lett volna elég teherautója, főleg, mivel a teherautókat 43tól már visszacsoportosították a frontról a gazdaságba.
Az LL azért, és csak azért volt fontos, mert így előbb ért véget a háború, az a Moszkvai csata végére eldőlt.
Azok a mozgósítottak a még orosz kézen lévő területek megtartására fogja az orosz hadvezetés felhasználni, közben elnézegetve a keményvonalas orosz oldal hozzászólásait úgy látom még mindig nem változott semmi, még mindig megy a csodavárás....Na igen, tény, hogy sokan csalódottak most, mert sokan azt vízionálták, mint Vucic, hogy itt dől el az orosz-ukrán háború sorsa és én sem hittem volna, hogy szinte harc nélkül feladják.
De akik most értetlenkednek (részben én is), csalódottak azok nemrég még szinte megváltóként üdvözölték Szurovikint.
Ezt a döntést is ő hozta meg...Mi itt csak nagyon korlátozott információkból tájékozódunk, nem tudjuk a pontos miérteket...
Szurovikin első dolga az volt, a háttér infra régóta esedékes szétcsapása mellett, hogy stabilizálja a frontot mégha nehéz döntések árán is, a mozgósítottaknak még csak mindössze negyede van Ukrajnában, folyamatosan töltik a csapatokat, képzik a tartalékokat, özönlik a technika is a hátországból, előbb utóbb meg fog indulni egy orosz offenzíva, a mai történések fényében mostmár egyre valószínűbb, hogy a minimális célt Donbasszt be fogják húzni és a Dnyeperen nem fogják átengedni az ukrikat a maradék déli területekből nem engedhetnek.
A derék hoholbarátok itt a fórumon azt felejtik el, hogy ha az ukránokat nem picsázzák ki a következő száz évre, akkor így vagy úgy, de bennünket fognak megtalálni.
Ebben nyugger kolléga munkája is benne van, mert közvetlenül az interjú előtt 4szer hívott fel, plusz délután vagy 1,5 órát beszéltünk a helyzetrőlKözben befutott Stier is az Ultrahangon (ha jól sejtem, Herszon a téma)
Igen! Ma Ukrajna, Európa legjobban felfegyverzett országa! És mindez úgy, hogy nem tagjai semmiféle szerződésnek! GRATULÁLOK, A sok .......... politikusnak!A derék hoholbarátok itt a fórumon azt felejtik el, hogy ha az ukránokat nem picsázzák ki a következő száz évre, akkor így vagy úgy, de bennünket fognak megtalálni.
A jelenlegi világvége hangulatnak azért van alapja, mert még oroszok szerint is 1991 óta ez a legnagyobb stratégiai vereségük, amit el lehetett volna kerülni.
Nem lehet ugy haborut nyerni hogy folyton teruleteket adsz fel gyakorlatilag ugy hogy az ellenfelnek amugy eselye sem lenne elfoglalni.Na igen, tény, hogy sokan csalódottak most, mert sokan azt vízionálták, mint Vucic, hogy itt dől el az orosz-ukrán háború sorsa és én sem hittem volna, hogy szinte harc nélkül feladják.
De akik most értetlenkednek (részben én is), csalódottak azok nemrég még szinte megváltóként üdvözölték Szurovikint.
Ezt a döntést is ő hozta meg...Mi itt csak nagyon korlátozott információkból tájékozódunk, nem tudjuk a pontos miérteket...
Szurovikin első dolga az volt, a háttér infra régóta esedékes szétcsapása mellett, hogy stabilizálja a frontot mégha nehéz döntések árán is, a mozgósítottaknak még csak mindössze negyede van Ukrajnában, folyamatosan töltik a csapatokat, képzik a tartalékokat, özönlik a technika is a hátországból, előbb utóbb meg fog indulni egy orosz offenzíva, a mai történések fényében mostmár egyre valószínűbb, hogy a minimális célt Donbasszt be fogják húzni és a Dnyeperen nem fogják átengedni az ukrikat a maradék déli területekből nem engedhetnek.
Csak nem? Beássák magukat és megvárják az USA félidős végeredményét (talán(!) kevésbé lesz akkora ukrán támogatás republikánus győzelem esetén és lehet egyezkedni, úgy, hogy nem mészárolnak 100 ezernyi oroszt ukránt) és a b.szott hideget...az őszi sár idején még mehet a golyófogó sorozottak kiképzése NATO-ra. Gondolom nyílván kevésbé fog az orosz hátország fázni mint az ukrán hadsereg.Amely ezt az egyensúlyt/háborút megbillentheti az a legközelebbi félidős választás amelyhez az USA jelenlegi kormányzata által rángatott EU vezetők probálnak is befolyásolni:
![]()
Egyre jobban aggasztja az európai vezetőket, hogy az Egyesült Államok kihátrálhat Ukrajna mögül
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index csütörtöki hírösszefoglalójaindex.hu
Erre ment ki a játék, Trump republikánusként végig nyíltan megmondta hogy Kína a fő ellenfél az angolszászoknak, de ez a demokrata módszer sokkal ravaszabb és kifinomultabb a BRICS országokat megnyomorgatására. Kiprovokálni egy háborút. Kezdték Grúziával (ugyanez volt a cél) aztán Ukrajna (de jött Trump) majd Belarusz...és az ukrán befektetés/mutatvány most bejött nekik.
Ha embertelen angolszász üzletember lennék azt mondanám tök jó és rájuk is lehet szavazni, de így hogy egy feláldozható angolszász szemmel nukleáris hamujelölt országban élek...inkább kimaradnék...nem tudom kit kellene jobban sajnálni az angolszász ukrán-gyalogot a táblán vagy az orosz BRICS-bástyát. A USA-val szimpatizálni az ukránok oldalán az elég szánalmas.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..