Az ott lévő ukrán csapatok akár 70+%-a átirányíthatóvá válik, mondjuk Zaporizzsjától délkeletre és lehetőseget teremt egy új front nyitására. Persze az ott lévő orosz erők jelentős része is átcsoportosításra fog kerülni, de sztm még százalékosan is kevesebb, mivel folyamatosan tartaniuk kell kisebb-nagyobb partraszállásoktól ukrán részről (beszivárgás, szabotázsakciók stb.).A jelenlegi világvége hangulatnak azért van alapja, mert még oroszok szerint is 1991 óta ez a legnagyobb stratégiai vereségük, amit el lehetett volna kerülni. Mostani állapotok szerint nekem egyre erősebb meggyőződésem, hogy a logisztika sérülékenysége és kitettsége miatt döntöttek végül a kivonás mellett, mivel megint beindult a parancsnokságnál a bekerítés réme. Cserébe ahogy dudi is mondta kurva nagy blama egy ekkora jelentőségű hídfőt feladni és belátható időn belül nem is tudnak majd az orosz csapatok visszatérni. Plusz amint erre lehetőség lenne az összes, még épségben lévő átkelőt az ukránok instant felrobbantják, szóval ideje lenne némi műszaki technikát beszerezniük az oroszoknak.
Amellett egy új - "harmadik" - front megnyitása már azzal fog fenyegetni, hogy kettévághatják az orosz erőket valahol Melitopol és Bergyanszk között - egyébként erről már egy bő hónapja is volt szó, ha nem csal az emlékezetem. Egy másik lehetőség az ukránok számára Luhanszk visszaszerzésére való törekvés lehet, egyfajta folytatásaként a harkovi offenzívának.
A hidakat az oroszoknak kellene még jobban tönkretenni, mert nem attól kell tartani jelenleg, hogy ~tavasszal visszamennek, hanem hogy az ukránok nem e jönnek át, mikor jelentősen csökkenteni fogják az ottani csapataik/eszközeik számát. Pontosabban egy "biztos" állni fog, ez pedig a nova kakhovkai gát, ami hídként is funkcionál ugyebár. Továbbá innen a Himars már képes elérni a Krímhez tartozó Armianszk városát, magyarán az egész légvédelmet is át kell szervezni.
Persze a részleges mozgósítás orvosolni fogja a hiányt mennyiségben, a kérdés inkább az, hogy a frontokon harcoló magasabb harcértékű egységek rotációja/pihentetése mennyire lesz megoldható; továbbá a herszoni frontról kivont csapatok sztm eléggé demoralizáltak lesznek, így őket sem lehet(ne) majd "egyből" átcsoportosítani más területekre.
Sajnos ezt én is így látom, pedig sokáig erőteljesen bizakodtam abban, hogy a februári évfordulóig lehetséges lesz a béke, vagy minimum egy tűzszünet.De én azt mondom itt nem békekötés vagy tűzszünet lesz, hanem még jobban elhúzódó háború. Mindkét oldalt túl magasak a tétek ahhoz, hogy épp most álljanak le