Miért probléma, hogy a NATO országok is fegyvert szállítanak az Ukránoknak?
Félre ne értsetek, én is orosz párti vagyok ebben a konfliktusban(amúgy nem utálom őket), de az oroszok már régóta nyomják technikával, fegyverrel, infóval a szakikat, az bezzeg nem volt gond. Ez is kettős mérce nem?
Mondjuk mert Oroszország ki lett kiáltva a világ főgonoszának és szankciókkal lett sújtva ezért?
Már a jövő héten a magyar parlamenthez akar fordulni Kárpátalja autonómiájának ügyében egy ottani szervezet. Az Izvesztyijában megjelent interjú szerint a román képviselőket is rá akarják venni, hogy ismerjék el az 1991-es népszavazás eredményét.
Autonóm köztársaságként akarja elismertetni Ukrajna Kárpáton túli területét a Ruszin-magyar Kongresszus. Ez derül ki abból az interjúból, amit az oroszországi Izvesztyija közölt szeptember 13-ai számában. Pjotr Gecko, a ruszin nemzeti mozgalom vezetője, az úgynevezett Kárpátaljai Rusz Köztársaság névleges miniszterelnöke bejelentette: már a jövő héten azzal a kéréssel fordulnak a magyar parlamenthez, hogy ismerje el Kárpátalját, mint autonóm köztársaságot. Ennek alapját egy 1991-es népszavazás adja, amelynek keretében az itt élők 70 százaléka támogatta a kezdeményezést.
http://bekialtas.blog.hu/2014/09/13/karpatalja_bekavarhatnak_kijevnek
Kíváncsi vagyok, hogy a nagy szabadságharcos kormányunk milyen ürüggyel rázza le őket.
Én nem hiszem, hogy van olyan hadsereg amelyik nem festi át azonnal az azonosító jeleket. A németek azért nem adtak technikát a kurdoknak mert igen jelentős török kisebbségük van ami nem nézné jó szemmel a kurdok felfegyverzését. Amúgy ez a kurd kérdés is érdekes mert amíg a kurdokat felfegyverzik,olajat vesznek tőlük és támogatják a független kurd állam kialakulását addig ukrajnában meg a többségi ukrán államot támogatják a kisebbségük ellen vívott népírtó háborúban. <b>Engem ez a kettős mérce basz fel anyilag!
</b>
Üdv a Klubban!
<blockquote rel="tarzaan">Hmm. Ez így a videón elég egyszerűnek tűnik.
Valahogy így képzeltem ezeket a katlanokat és a bekerítésüket, figyelembe véve a szeparatista erők méretét. Nagyjából ezt takarhatják az alábbi fogalmak ezen a hadszíntéren:
átkarolás (kormányerők): zászlóalj méretű alakulatok a nagyobb városokat próbálják meg bekeríteni, de ahhoz túl kicsik, hogy összefüggő arcvonalat alkossanak az előretöréssel párhuzamosan, így meglehetősen gyorsan elvesztik a kapcsolatot a visszamaradó egységekkel.
átkarolás (szeparatisták): ilyenkor jó érzékkel néhány tucat fős tankelhárító és esetleg egy-egy harcjárművel is felszerelt szeparatista egységek kerülnek két nagyobb kormányalakulat közé és a kormányerőknek nincs elég emberük ezen terület megtisztítására.
bekerítés: az utak konvojok indítására ezért nem elég biztonságosak, így egyes egységek ellátás nélkül maradnak és védelemre állnak át, ahol a helyzetüket a felélt készleteik lassan súlyosbítják.
katlan: a reménytelenné vált helyzetben lévő egységek lassan felőrlődnek, amelynek a legsúlyosabb része a járműveik mozgásképtelenné válása lehet, azt hiszem leginkább az üzemanyaghiány és nem a felkelő tevékenység miatt, ami egyre inkább megakadályozza őket a kitörésben.
kitörés: úgy tűnik ilyen is van, ez az lehet, amikor a maradék lőszerükkel mégis megindulnak a legkevésbé kockázatosnak vélt irányba erdőn-mezőn át, hogy utolsó csepp üzemanyagukkal talán elérjék a saját vonalaikat.</blockquote>
Hát igen...