Ez a rész igaz, le is írtam, nem összehasonlítható a kettő. Ettől függetlenül mint koncepció, az egyik hiper-szuper, nagy túlélőképességű, de 2 millás rakétával kell vele lövöldözni, sok esetben a JELEN háborúi megmutatták, hogy filléres drónokra. Nem költséghatékony igazi tömeghadseregekkel vívott háborúban, kár erőlködni. Jó, high-end, mérnöki csoda? Igen. Nincs belőle elég, épp Katartól koldul a nagy mecénáns USA, és minden lövés egy AMRAAM ára. Húszezres Iráni drónra is. Persze úgy is lehet dönteni, hogy nem lősz rá, csak akkor marad az hogy kilövik körülötted az országot. Meg azokat a célpontokat amiket védeni kéne, esetleg saját magát a TE rendszeredet. Egyes hírek szerint 2 millió dollár körül van egy darab AMRAAM, tehát a NASAMS-al egy lövés...
Igen, Iránnál és É-Koreánál kopogtatnak, és vesznek PÉNZÉRT olcsó és mégis működő fegyvereket TÖMEGÉVEL. Ezzel szemben mi van a túloldalon? NEM PÉNZÉRT, hanem ajcsiba, meg kb. SOHA VISSZA NEM FIZETHETŐ hitelbe kap kurva drága, de mennyiségében pont ezért nem elégséges - mondjuk ki elégtelen mennyiségben legyártott, most már sok esetben nem gyártás alatt lévő - high end fegyverrendszereket Ukrajna nem két csoró, max középhatalom országtól, hanem akkor sorolom:
USA, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Dél-Korea, Kanada, Ausztrália, Svédország, Norvégia, Belgium, Hollandia, Lengyelország, Olaszország, Belgium, Lettország, Litvánia, Észtország, Csehország, Szlovákia, Románia, Spanyolország, Japán, etc etc. (faszom elfáradtam lehet van még) országoktól... Úgy, hogy vernyákolnak hogy kifogytak a készletek, meg adjon má' Katar, majd kap helyette 2 év múlva másikat, meg amúgy is kössön má' lassan békét Zelenszkij, meg MOST vagy SOHA szitu van, mert amúgy szopni fognak.
Nem én mondom, Mark Miley mondta...
Ebben az a szépséghiba, hogy ez egy vélemény. Kurvára nem Moszkvánál csúsznak másznak az oroszok, hanem visszaálltak, és várják hogy nyugati segítség, NASAMS/Starstreak/Stinger/Aspide/IRIS-T/Mistral/Gepard etc. ide-oda, a szétlőtt hátország miatt megfagyjanak az ukránok. Nincs áram, nincs fűtés, nincs meleg víz, nincs vasút, nincs üzemanyag, nincs kaja.
Még egyszer, a realitás az, hogy egyre több NATO tábornok mondja, hogy kurva gyorsan békét kéne kötni az ukránoknak, akár kompromisszumosat is. Nem én mondom, ŐK mondják. S még a RÉSZLEGESEN sorozott állomány az oroszok oldalán el sem kezdett harcolni, a TORNADO-S ami a HIMARS orosz megfelelője, most kezdett el egyáltalán megmutatkozni. Az ukránoknak meg a HIMARS-hoz egyre nagyobb problémát okoz az összesített nyugatnak elég rakétát leszállítani, s ott mint korábban leírtam, nem az indító jármű a kulcs, hanem amit köpköd, 70km-es prec rakéta. Megint elértünk oda, hogy jó fegyver igen, csak kibaszott drága bele szállítani a muníciót. Tipikus amcsi fegyver...
Nem, pont ezt ugatom, ezt mutatta meg már Líbia is, ahol a franciák fogytak ki 3 nap alatt, meg mutatja meg most Ukrajna is, hogy NINCS. Értsd meg, NINCS, mert a PGM-ből TE csak azt látod hogy nagyon nagy a harcértéke, és mennyire kevés is elég belőle, meg így könnyebb a logisztika, ami mind IGAZ, de a valóságban sokkal bonyolultabb, időigényesebb és drágább gyártani, ezért NINCS BELŐLE ELÉG SENKINEK. Jól látható.
NINCS!
A valós veszteségek nyugati high-tech fegyvereket használó ÉS létszámban fölényben lévő, ÉS védekező ukrajna, vs létszámhátrányban lévő ÉS elavult nehézfegyvereket használó oroszok rációban az, még nyugati szakértők szerint is, hogy többszöröse az ukrán veszteség az oroszénak.
NE az Uniant vegyük már alapnak, kérlek, illetve akkor megint, UKRAJNA kényszersorozza a 60 körül manusokat ÉS már a nőket is...
Igen, hatalmas veszteségeik voltak. Viszont van egy apró bökkenő, nyertek. Működik a tömeghadsereg szisztéma, a kevés de nagyon komplex, high-end meg egy gyártásháborúba torkolló ki-ki öldöklő kegyetlen évekig tartó háborúban elbukott.
Nem számít ha győzni kell. Egy ilyen szintű gyűlölettől átitatott ki-ki háborúban csak a végső győzelem a fontos, mert akit legyőznek, ha addig a harctéren kevesebb vesztesége is volt, annak a népességét kibaszott csúnyán meg fogják tizedelni, a nőket erőszakolni, 12+ tól a fiúkat ölni/munkatáborba hurcolni, minimum elkergetni, átnevelő táborba zárni. Az adott ország nemzettudatát megtörik, kulturáját eltörlik.
S igen, most azt gondolom hogy sok T-72B többet ér mint kevés Leo2A7, még ha istenkáromlásnak is tűnik ez a mostani beszerzéseink után. Ha kijön a Leo árából 4 T-72, én azt gondolom mivel a harc nagy része nem harckocsi vs harckocsi, a háború, a teljes kampány megnyerése céljából igenis HASZNOSABB 4 db T-72B, mint egy LEO2.
Jöhet a hőbörgés...