Embermennyiségben vannak hátrányban, és technológiában. Nekik nincs olyan hírszerző képességük, nincs Starlinkjük, AWACS, JSTAR, GlobalHawk folyamatosan a levegőben, nem kapnak senkitől több tízezer számra Top Attack NLAW/Javelin kombót, Stingert, Starstreaket, mellényt//sisakot, lőszert, tüzérségi eszközt és hozzá muníciót, üzemanyagot.
Mostanra meg én azt látom, hogy nekik jobban ráér ez a helyzet mint az ukránoknak, mert olyan szinten köszönik szépen és vannak jól el egyenlő ellenfeleikként az ukránok, hogy szétfagy a hátország a sötétben, fűtés és áram nélkül. A nyugat meg kéri az araboktól a saját fegyvereit holnapra az ukránoknak, mert 2 év múlva tudna helyette másikat szállítani.
Sorra jelentik be, hogy NINCS tovább lőszer, rakéta, de KITARTÁST, pár év és gyártanak/küldenek másikat, addig is Slava Ukraini!
Ez elég veszett fejsze nyelének tűnik nekem, nem a köszönik szépen egyenlő esélyeknek. Értem én hogy nem akarjátok elfogadni, de nekem úgy tűnik mostanra egyre inkább, hogy az autóskártyázás, mérnöki bravúrokba való beleszerelmesedés, a High End imádata egyszerűen nem engedi sokaknak felismerni/elfogadni azt, hogy kikristályosodni látszik, hogy a TÖBB EGYSZERŰ/OLCSÓ és TÖMEGGYÁRTHATÓ 30+ éves akár elavult ex SZU fegyverrendszer meg fogja nyerni a háborút, a High End fegyverrendszerekkel de ezek ára/bonyolultan és sokáig tartó gyárthatósága miatt számosságában kevés fegyverrel megtámogatott Ukrajna ellen, akik még ráadásul védekeznek is, meg létszámban is fölényben vannak.
Megint visszaköszön az, hogy a Párduc egy kiváló harckocsi volt, a T-34/M4-es meg könnyen és olcsón tömeggyártható. A műkedvelők a párducba szerelmesek, a háborút meg a T-34/Sherman nyeri.
Ugyan ezt a mentalitást látom nálad és jellemzően a többi hivatásosnál is visszaköszönni, ezt az elittudatot abban is, mikor folyamatosan tagadtátok a sorkötelesség visszaállításának értelmét. Mert hogy mindent hivatásos tud csak megoldani, a soros az felesleges, semmire való, etc...
Ebben is azt látom, rátok cáfolt a világ, egyszerűen pont Ukrajna mutatja nekem azt is, hogy kellő élőerő nélkül, a csak hivatásos seregek egyszerűen életképtelenek. A legelitebb orosz VDV-seket lemészárolták a területvédelmisek az elején, illetve egyszerűen van rengeteg feladat, amire NINCS szükség elit/hivatásos erőkre, ellenben ha másodvonalbeli katona nincs, az amúgy is kevés hivatásosból von el.
Kell a létszám is...