[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 116
4 357
113
Egész addig, amíg a bohóc alá nem írja a kapitulációt, ja. A mostani helyzetnél ugyanis lesz még rosszabb.
a bohóc nem írhatja alá a kapitulációt, akkor se ha azt az ukázt kapná fentről ésvagy akkor se ha azt látná helyesnek, mert akkor megeszik a nagyonukránok élve
esetleg szó szerint
az ukrán közhangulat megdolgozása a háborúra túl jól sikerült, ahogy a karlengetős zászlóaljak felfegyverzése pozicionálása az ukrán haderőbe is
a zeli egyetlen opciója a túlélésre - nem a politikaira, hanem a fizikaira - ha folytatja az utolsó ukránig
ha mégis megpróbálkozna ilyennel, azt onnan fogjuk észrevenni hogy a nem karlengetős katonaság hozzá vélhetően hű egységeit összevonja kijevben az elnöki palota körül
asszem
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
371
1 211
93

Sztrelkov azt mondta, hogy visszatért Moszkvába a háborús övezetből (FOTO)​

Igor Strelkov, a DPR volt védelmi minisztere elmondta, hogy előző nap visszatért Moszkvába a harci övezetből.
Elmondta, hogy a DPR Népi Milícia zászlóaljának névsoraiból anélkül, hogy erről értesítették volna, állítólag hatósági utasítás nélkül törölték, és „manipulációnak” nevezi az esetet.

Azt mondta, hogy egy katonai gyakorlótéren való hosszú tartózkodás után, mint az alakuló zászlóalj vezérkari főnöke (NSh) novemberben egy zászlóalj-harcos csoporttal távozott arra a területre, ahol az N-ezred fő erői helyezkedtek el Szvatovo város területén, ahol egy alig több mint 10 napig igyekezett eleget tenni a zászlóalj vezérkari főnökének a fronton soron következő hadműveleteire való felkészülésben vállalt kötelezettségeinek.
Az egység az ellenséges tábori tüzérségi tűz hatótávolságán belül volt, de nem volt kitéve ágyúzásnak. Ezután Strelkov ismét elindult, először az N-edik dandár PPD-jének helyszínére, majd a gyakorlótérre.


Megpróbálva jobban megérteni a státuszomat, gyorsan megállapítottam, hogy az N-edik dandár állományának névsoraiban (amelynek felvonuló társaságába a beiratkozáskor bekerültem) - nem szereplek” – pontosította Sztrelkov.
Источник: https://rusvesna.su/news/1670328287

A Donyeck ukrán lövöldözése következtében a DPR Néptanácsának alelnöke, Maria Pirogova békében halt meg.

Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint "nem kérdéses, hogy Oroszország harmadik félre ruházza át a zaporizzsjai atomerőmű feletti irányítást
Ezt a Sztrelkovot miért is szivatják?
Önfejű és nem bíznak benne?
Egyszer nem engedik a frontra. Aztán oda engedik. De aztán kiderül nem is tagja az egységének...
 
K

Kopi2000

Guest
Orosz katonák a tankokkal támogatott akciója, és elmenekülnek, amikor az egyik tankot eltalálja egy drón....


Engelsz légi bázis, új műholdképek alapján...


Rájár a rúd Bahmutnál a Wágneresekre is....

https://www.youtube.com/watch?v=KVyldcLmVZ0


Bár a 80-as évek szintje, de azért még ma is jól használható a Fagot....

 
 • Tetszik
Reactions: Robur

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
648
2 244
93
Most olvastam, hogy Hernádi és Gulyás rendkívüli kormányinfót tart. Valószínűleg kivezetik a benzinár stopot. Szóval m1 élőben éppen arról beszélnek, hogy a "dollár baloldal" mindent mzp-re akar kenni és nem tudtak az amerikai dollárokról. Erről eszembe jutott, hogy a partizán is kapott amcsi dollárokat. #tisztaforrás
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 734
63 194
113
Ezt a Sztrelkovot miért is szivatják?
Önfejű és nem bíznak benne?
Egyszer nem engedik a frontra. Aztán oda engedik. De aztán kiderül nem is tagja az egységének...
Sztrelkov a Wagner által is támogatott önkéntes egységben volt a fronton,és mivel elég keményen ostorozta (főleg a több százezer követővel rendelkező blogjában) az utóbbi pár évben (különösen a február 24. óta eltelt időszakban) az orosz hadsereg vezérkarát és a védelmi minisztérium vezetését különösen Sojgut így én nem csodálkozom azon, hogy az orosz haderő vezetésében keresztbe tettek neki ahol csak tudtak..


itt van a már @Avtomat által idézett blogbejegyzésének a fordítása...Sztrelkov Igor Ivanovics

december 6., 15:47

"És most röviden az utazás benyomásairól is, amely nem volt eredményes, de nem haszontalan (mivel még mindig megvolt a szemem és a fülem, és a fejem még mindig működik).

Természetesen benyomásaim és következtetéseim túlnyomóan nagy részét meg kívánom tartani magamnak. Nem azért, hogy úgymond "lejárassuk". A pozitív benyomásokat a következő (remélem) videokonferenciákon fogom megosztani. De nincs túl sok belőlük - a negatívumok arányában.

Egyelőre csak annyit jegyzek meg, hogy a légvédelmi rendszer frontjain és irányaiban elért "növekvő győzelmeink" középpontjában a stratégiai tervezés legmélyebb válsága áll. Egyszerűen fogalmazva, a csapatok "tehetetlenségből" harcolnak anélkül, hogy a legcsekélyebb fogalmuk is lenne a jelenlegi hadjárat végső stratégiai céljairól, és csak találgatnak a parancsnokság homályos terveiről, olyan grandiózus és értelmetlen lépésekről, mint a teljesen őrült (de költségeit tekintve vadul drága) "Szurovikin vonal" megépítése.

Az Orosz Fegyveres Erők legtöbb egységének katonái és tisztjei nem értik, hogy miért és milyen céllal harcolnak. Számukra rejtély, hogy mi a győzelem feltétele, vagy csak a háború leállításának feltétele. Az Orosz Föderáció hatóságai pedig nem képesek ezt megmagyarázni nekik, mert az USO világos céljának meghatározása azt jelenti, hogy "korlátozzák a mozgásteret" - vagyis megfosztják magukat attól a lehetőségtől, hogy az USO céljait bármikor, amikor a Kreml vezetői úgy ítélik meg, hogy az számukra kényelmes, megvalósultnak nyilvánítsák. (Ezredszer is emlékeztetem, hogy a hőn áhított "partneri megbékélés", amelynek érdekében a mai napig sok olyan lépés történik, amely demoralizálja a társadalmat és a hadsereget, elvileg megvalósíthatatlan, de a Kreml és az Sztarajtér ezt semmiképpen sem hajlandó elhinni.)

Az ilyen érzelmek kifejezetten a csapatokban apátiához vezetnek. Az apátia a morál csökkenéséhez és a kijelölt feladatok "egy kimutatásért" és "lehúzott ingujjal" történő elvégzéséhez vezet, anélkül, hogy valódi érdekeltséget mutatna azok sikeres kimenetele iránt. Tehát az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek hadseregében (és az LPR Fegyveres Erőinek egy részében, bár az ottani katonák sokkal motiváltabbak) apátia uralkodik.

Az egyértelmű katonai és politikai stratégia hiánya megakadályozza a hadsereget abban, hogy olyan taktikát dolgozzon ki, amely megkönnyíti a stratégia végrehajtását. Eközben az orosz fegyveres erők egy elhúzódó pozícióháborúra készülnek azzal, hogy a Mannerheim-vonal (nem a Maginot-vonal) stílusában a teljes front mentén hosszú távú struktúrákat építenek. Már 2014-ben megírtam, hogy az elhúzódó háborús stratégia folytatása öngyilkosság Oroszország (és egyébként a hatóságok és az elit számára is) számára, és ezt a jelenlegi hadművelet kezdete óta (többször és több mint kétszer) meg is mondtam.

Ezért, látva, hogy az ellenség az Orosz Föderáció katonai és politikai hatóságainak teljes passzivitása mellett lazán (és minden ellenlépés nélkül) megvalósítja saját stratégiai céljait, nem számítok semmi jóra a fronton az elkövetkező hetekben.

És igen - az úgynevezett "Ukrajna" NEM fog megfagyni, NEM fog fellázadni, és NEM fog télen rosszabbul harcolni. Ellenkezőleg. Katonái, akik az AFU őszi győzelmei nyomán már elhitték erejüket, és akiket a NATO teljes mértékben támogat, csak dühödtebben és keményebben fognak harcolni a "moszkoviták" ellen, megbosszulva a megpróbáltatásokat, amelyeket rokonaiknak és szeretteiknek a hazai fronton kell elviselniük. És csak apatikus kötelességteljesítéssel találkoznak, amely mögött sok katonában és parancsnokban már régóta ott lappang a megoldatlan kérdés: "Mit keresünk itt, ha Moszkva leginkább a "gabonaüzletek" teljesítésével, az ammónia akadálytalan Odesszán keresztül történő pumpálásával és a számos nyugati partnerének szállított gáz és olaj "árplafonjával" törődik?".


Más...A legnagyobb hírszerző cég segít megvédeni Ukrajna kritikus infrastruktúráját....​


2022. december 6., kedd, 18:1155930bc-fedorov-recorded-future--mintsyfra-.jpg


Mihail Fedorov és a Recorded Future képviselői, a Digitális Fejlesztési Minisztérium fotója


Ukrajna Digitális Transzformációs Minisztériuma együttműködik a világ legnagyobb hírszerző cégével, a Recorded Future-vel a kibervédelem területén.

Forrás: Mintsifra a Telegramon, Recorded Future weboldal

"Memorandumot írtunk alá a Recorded Future vállalattal, amely segít megvédeni Ukrajnában a kritikus infrastruktúrát az oroszországi katonai és számítógépes agresszióval szemben. Megállapodtunk abban is, hogy együttműködünk új termékek és technológiák létrehozásában a kritikus infrastruktúra védelmére, amelyek az egész országban használhatók. ."

Részletek : A Digitális Fejlesztési Minisztérium megjegyzi, hogy a teljes körű háború kezdete óta a Recorded Future:

 • hírszerzést nyújtott Ukrajna kritikus infrastruktúrájának védelme érdekében,
 • segített az orosz háborús bűnök felderítésében,
 • hozzáférést nyitott az Intelligence Cloud szoftverplatformhoz több mint 10 millió dollárért.

Mint már említettük, a memorandum részeként a Recorded Future biztosítja majd hírszerzési platformját, speciális mérnököket és hírszerzési elemzőket.

A Digitális Fejlesztési Minisztérium a maga részéről saját szakértelmet és szakembereket biztosít, akik együttműködnek a Recorded Future-vel.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
6 600
20 253
113
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
5 127
24 695
113
A legnagyobb hírszerző cég segít megvédeni Ukrajna kritikus infrastruktúráját....

2022. december 6., kedd, 18:1155930bc-fedorov-recorded-future--mintsyfra-.jpg


Mihail Fedorov és a Recorded Future képviselői, a Digitális Fejlesztési Minisztérium fotója


Ukrajna Digitális Transzformációs Minisztériuma együttműködik a világ legnagyobb hírszerző cégével, a Recorded Future-vel a kibervédelem területén.

Forrás: Mintsifra a Telegramon, Recorded Future weboldal

"Memorandumot írtunk alá a Recorded Future vállalattal, amely segít megvédeni Ukrajnában a kritikus infrastruktúrát az oroszországi katonai és számítógépes agresszióval szemben. Megállapodtunk abban is, hogy együttműködünk új termékek és technológiák létrehozásában a kritikus infrastruktúra védelmére, amelyek az egész országban használhatók. ."

Részletek : A Digitális Fejlesztési Minisztérium megjegyzi, hogy a teljes körű háború kezdete óta a Recorded Future:

 • hírszerzést nyújtott Ukrajna kritikus infrastruktúrájának védelme érdekében,
 • segített az orosz háborús bűnök felderítésében,
 • hozzáférést nyitott az Intelligence Cloud szoftverplatformhoz több mint 10 millió dollárért.

Mint már említettük, a memorandum részeként a Recorded Future biztosítja majd hírszerzési platformját, speciális mérnököket és hírszerzési elemzőket.

A Digitális Fejlesztési Minisztérium a maga részéről saját szakértelmet és szakembereket biztosít, akik együttműködnek a Recorded Future-vel.
Azon töprengek, hogy ha nem lesz áram, akkor hogyan működik majd egy ilyen csipet-csapat?

Csak mert ma este újabb adag érkezett és még nincs vége.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
1 476
7 234
113
Azon töprengek, hogy ha nem lesz áram, akkor hogyan működik majd egy ilyen csipet-csapat?

Csak mert ma este újabb adag érkezett és még nincs vége.

Nem szeretnem ha sokaig kellene toprengened vagy ez miatt stresszes lennel, igy mutatom a megoldast:


Szivesen! :D
 
K

Kopi2000

Guest
Orosz pozíciók ukrán légibombázása.... Ha jól látom, SZU-25-ösök a levegőben....


Ka-52 lezuhanása....(Két rotorja van, mégse maradt a levegőben..


Egy T-80-as tank megsemmisítése....

https://www.youtube.com/watch?v=57Zjw4zOmtY

Orosz kamikáze drón csapódik egy ukrán lokátorállomásba....

 
 • Tetszik
Reactions: Robur

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 116
4 357
113
Csak mert ma este újabb adag érkezett és még nincs vége.
a twitter népe szerint előkerültek a shahed-136-ok amiket pont a napokban hiányoltunk
mintha kissé meglepetést okoztak volna, tegnap már amikor elemelkedtek a tu-95-ök jöttek a hírek a légiriadóról meg hogy jönni fog az áldás, most meg már becsapódások vannak de semmi részletet nem tudni
talán majd reggelre
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
5 541
16 770
113
a twitter népe szerint előkerültek a shahed-136-ok amiket pont a napokban hiányoltunk
mintha kissé meglepetést okoztak volna, tegnap már amikor elemelkedtek a tu-95-ök jöttek a hírek a légiriadóról meg hogy jönni fog az áldás, most meg már becsapódások vannak de semmi részletet nem tudni
talán majd reggelre
Már berregnek a pokoli mopedek Kijev térségében, de Dnyepropetrovszk, Nyikolajev és Odessza térségében is elvileg légiriadó van

Gyanúsnak kicsinek is tűnt a hétfői rakétacsapás mértéke a korábbiakhoz képest, vélhetően a hét közepére/második felére tervezhette Grísa. Csak Engelsz és Gyagilevo után lépni kellett és valszeg az szeretetcsomagok több etapban fognak érkezni.
 
K

Kopi2000

Guest
Orosz fegyverek, teherautók tucatjai szétszórva havas utakon – Az orosz hadsereg szörnyű állapota, nem elhanyagolható veszteségei...


"Wagneresek" sebesült katonákat (társaikat) hagytak maguk mögött, és elfutottak, miközben egy ukrán drón célkeresztjébe kerültek. Igen bajtársiasak a Wagneresek egymással is... Nem szólva arról, hogy az USA hadserege már helikkel kimentette volna a sebesülteket....