[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 898
113
Csak mert ma este újabb adag érkezett és még nincs vége.
a twitter népe szerint előkerültek a shahed-136-ok amiket pont a napokban hiányoltunk
mintha kissé meglepetést okoztak volna, tegnap már amikor elemelkedtek a tu-95-ök jöttek a hírek a légiriadóról meg hogy jönni fog az áldás, most meg már becsapódások vannak de semmi részletet nem tudni
talán majd reggelre
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 663
27 831
113
a twitter népe szerint előkerültek a shahed-136-ok amiket pont a napokban hiányoltunk
mintha kissé meglepetést okoztak volna, tegnap már amikor elemelkedtek a tu-95-ök jöttek a hírek a légiriadóról meg hogy jönni fog az áldás, most meg már becsapódások vannak de semmi részletet nem tudni
talán majd reggelre
Már berregnek a pokoli mopedek Kijev térségében, de Dnyepropetrovszk, Nyikolajev és Odessza térségében is elvileg légiriadó van

Gyanúsnak kicsinek is tűnt a hétfői rakétacsapás mértéke a korábbiakhoz képest, vélhetően a hét közepére/második felére tervezhette Grísa. Csak Engelsz és Gyagilevo után lépni kellett és valszeg az szeretetcsomagok több etapban fognak érkezni.
 
K

Kopi2000

Guest
Orosz fegyverek, teherautók tucatjai szétszórva havas utakon – Az orosz hadsereg szörnyű állapota, nem elhanyagolható veszteségei...


"Wagneresek" sebesült katonákat (társaikat) hagytak maguk mögött, és elfutottak, miközben egy ukrán drón célkeresztjébe kerültek. Igen bajtársiasak a Wagneresek egymással is... Nem szólva arról, hogy az USA hadserege már helikkel kimentette volna a sebesülteket....

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 529
29 738
113
:eek:
12.05.
Lengyelek ukrán egyenruhában.
Összfogl.
Harci drog.
Bahmuti ukrán áldozatok száma.
Segély Zelinek.
 
K

Kopi2000

Guest
Az ukrán csapatok heves tűzharcokat folytatnak, amikor a hatalmas orosz hadsereg konvojai beléptek Bahmutba. Bahmut lesz az ukrán-orosz háború új Sztálingrád, ahol az oroszok a roszfiúk, míg a bahmuti védők a hősök...


Gopro felvételek! Az ukrán csapatok megsemmisítik az orosz tankokat páncélozott járműveket a hadműveleti területeken...


Ukrán drónok orosz páncélozottcélok ellen..

 

gyurka

Well-Known Member
2015. február 11.
63
383
53
Nem szeretnem ha sokaig kellene toprengened vagy ez miatt stresszes lennel, igy mutatom a megoldast:


Szivesen! :D
Kell majd pár ilyen a bázisállomásra meg a szolgáltatóhoz is...
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Elvileg Bahmut ágyúzás után:



NATO főtitkár interjú volt a Partizánon:


Eléggé különbözik a valóság attól, amit Orbán állított.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 459
113
Na! Majd 700 forint a benzin már itt is hála a MOL-na...vagyis a szankcióknak (nem értem, ha tegnap nem volt 480as benzin és le volt szalagozva a csap, de nem jött üzemanyagszállító kamion azóta, akkor ma reggelre hogyhogy volt már benne 640ért?? Hmm... Fura!) most már nyerésre áll Ukrajna??? Mi a helyzet a fronton 20 fokon a fűtés 700 a benzin, akkor ugye megérte??? Megadták már magukat az oroszok?? Kapitulált Oroszország????
Nagyon várom már az EU-s INGYENPÉNZT is mert g.ci hideg van, és nem tudom fizetni a benzint! Mikor és hogyan jön az ingyenpénz az EU-ból?? Nem tudja valaki? ...Nem baj!! Legalább fűt az ukránszeretet...nem nem is, hanem inkább a Zele iránt érzett tisztelet és az a tudat, hogy Oroszország teljesen megroggyant a magyar és uniós naaaagy közös céljainak elérése a szankciós politika miatt!!
Legfontosabb a megfelelö ideológiai hozzáállás. Akkor semmiség a hideg meg a benzin ára.
Ha fagyoskodunk és kevesebbet kocsikâzunk, tërdre fogjuk kényszeriteni a Gonoszt. Kitartás! :)
 
W

Wilson

Guest
Azon töprengek, hogy ha nem lesz áram, akkor hogyan működik majd egy ilyen csipet-csapat?

Csak mert ma este újabb adag érkezett és még nincs vége.
Csak jut majd nekik pár generátor és üzemanyag....



Más...



Wagner-harcosnak bizonyult egy gépfegyveres dezertőr, aki Oroszországra lőtt a rendőrökre....​


2022. december 7., szerda, 11:07


ccb3f96-vagner690.jpg

Illusztráció a thetimes.co.uk oldalról

Az Orosz Föderáció rosztovi régiójában őrizetbe vettek egy dezertőrt, aki december 6-án gépfegyverrel tüzet nyitott egy rendőrre – a sajtóértesülések szerint kiderült, hogy a Wagner PMC katonája volt, akit korábban egy orosz büntetés végrehajtási intézményben toboroztak.

Forrás : Vaszilij Golubev, a rosztovi régió kormányzója a Telegramon , a Baza Telegram csatornán , a RIA Novosztyi orosz propagandalapon

Golubev "Az elkövetőt őrizetbe vették. Jól összehangolt hadműveleti-kutatási akciók eredményeként egy üres épületben találták meg Novosahtinszk közelében. Nyomozási akciók zajlanak."

Részletek : A RIA Novosztyi az Orosz Föderáció Belügyminisztériumára hivatkozva arról számolt be, hogy a fogvatartott 38 éves, és egy másik régióból származik.

A "Base" szerint az őrizetbe vett dezertőrről kiderült, hogy a PMC "Wagner" (Pavel Nikolin) harcosa.

Az Ufa IK-4-ben lopásért és rablásért töltött időt. Innen vették fel a Wagner PMC-be. De november 24-én Nikolin meggondolta magát a harcot illetően, és elmenekült.

A "Base" szerint körülbelül egy napig keresték Nikolint, és egy elhagyott sertéstelepen találták meg. A letartóztatás során megpróbált ellenállni.

Ami korábban történt: December 6-án a Nemzeti Ellenállás Központja arról számolt be, hogy a Wagner orosz katonai magáncég engedélyt kapott az ideiglenesen megszállt területeken foglyok toborzására.

Háttér :

 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Gopro felvételek! Az ukrán csapatok megsemmisítik az orosz tankokat páncélozott járműveket a hadműveleti területeken...
Szia! Ha ilyen videókat linkelsz, arra azért figyelhetnél, hogy a kilövés és a becsapodás között azért ne teljenek el évszakok.
Okosabb vagy te ennél! ;)
Ugye, okosabb vagy? :eek:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93

Telex Partizán :) nagyoon nagyooon hasznos infók!!! :hadonaszos:
Megtudhattuk, hogy Stoltembergék már ősszel tudták, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát!! :D ...hááát persze, hogy tudták mert készültek rá, ezt várták! Igen! ...Jól be is b.szott volna az angolszászoknál, ha nem támadnak az oroszok az lett volna az igazi kib.szás velük kereshettek volna mást bábut Zele helyett. A beszélgetes részleteire már nem emlékszik :) milyen jó kis terelés, igy persze, ha már "nem fontos", hogy megtudta valaki Putyinról mikorra időzítene....DE! De megtudtuk a cikkből, hogy:

"Az egész NATO teljesítményét viszont igen jónak tartja; a szövetség ugyanis megmutatta, hogy képes az egységes fellépésre"

Mutassak valamit, hogy kik voltak még képesek az egységes fellépésre??... Tessék:


A rómaiak az oroszok, Blájen mint Zele, és az egységes NATO meg EU a szankciós politikájával és önlefegyverző odaajándékozott fegyvereivel!

Ma olyan "Eddie Murphy-s" napom volt. Megyek be a kútra adom a forgalmit, erre a kedves MOL-kutas, egyszerűen mint egy szemetet visszadobva (!) szivélyesen odaszól:

-Nem kell!!!
Erre én:
  • :) ?? Óóó, de hát tegnap este még minden kérdésre az volt a válasz itt: "Nincs!! Csak másfeles menetes víz ...3 ezerért!" Hááát!!... Aztaa ..Hajnalra lett benzin??

  • A Mikulásbácsi hozta ...640 egy liter!!

  • :) jaaaj hát...ez ..ez ..CSODÁLATOS!! :D VÉÉGRE imám meghallgattatott!! ...Végre bérett a szankciós politika!! :hadonaszos: Oroszország meghátrál és leteszi a fegyvert!!...jahhaaaj! :D úgy örülök!! Könnyem is kicsordul Olyan boldooog vagyoook ...mint a MOL vezetése, amikor megtudják hogy a kiharcolt ársapka kivezetésének kikényszerítése után az extra profitjuk mehet majd a rezsialapba :D

  • ?? Hööö??

  • :) ...jaaaj...semmi! Semmi! :) Viszlát!!... Slava ukrajna!!! hááát :) jaaj dejóóó :) hmm...a k.rva anyátokat