[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
6 644
20 443
113
:eek:
12.05.
Lengyelek ukrán egyenruhában.
Összfogl.
Harci drog.
Bahmuti ukrán áldozatok száma.
Segély Zelinek.
 
K

Kopi2000

Guest
Az ukrán csapatok heves tűzharcokat folytatnak, amikor a hatalmas orosz hadsereg konvojai beléptek Bahmutba. Bahmut lesz az ukrán-orosz háború új Sztálingrád, ahol az oroszok a roszfiúk, míg a bahmuti védők a hősök...


Gopro felvételek! Az ukrán csapatok megsemmisítik az orosz tankokat páncélozott járműveket a hadműveleti területeken...


Ukrán drónok orosz páncélozottcélok ellen..

 

gyurka

Well-Known Member
2015. február 11.
50
250
53
Nem szeretnem ha sokaig kellene toprengened vagy ez miatt stresszes lennel, igy mutatom a megoldast:


Szivesen! :D
Kell majd pár ilyen a bázisállomásra meg a szolgáltatóhoz is...
 
 • Tetszik
Reactions: cirqle

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
4 882
6 658
113
Elvileg Bahmut ágyúzás után:NATO főtitkár interjú volt a Partizánon:


Eléggé különbözik a valóság attól, amit Orbán állított.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
12 298
35 775
113
Na! Majd 700 forint a benzin már itt is hála a MOL-na...vagyis a szankcióknak (nem értem, ha tegnap nem volt 480as benzin és le volt szalagozva a csap, de nem jött üzemanyagszállító kamion azóta, akkor ma reggelre hogyhogy volt már benne 640ért?? Hmm... Fura!) most már nyerésre áll Ukrajna??? Mi a helyzet a fronton 20 fokon a fűtés 700 a benzin, akkor ugye megérte??? Megadták már magukat az oroszok?? Kapitulált Oroszország????
Nagyon várom már az EU-s INGYENPÉNZT is mert g.ci hideg van, és nem tudom fizetni a benzint! Mikor és hogyan jön az ingyenpénz az EU-ból?? Nem tudja valaki? ...Nem baj!! Legalább fűt az ukránszeretet...nem nem is, hanem inkább a Zele iránt érzett tisztelet és az a tudat, hogy Oroszország teljesen megroggyant a magyar és uniós naaaagy közös céljainak elérése a szankciós politika miatt!!
Legfontosabb a megfelelö ideológiai hozzáállás. Akkor semmiség a hideg meg a benzin ára.
Ha fagyoskodunk és kevesebbet kocsikâzunk, tërdre fogjuk kényszeriteni a Gonoszt. Kitartás! :)
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 734
63 203
113
Azon töprengek, hogy ha nem lesz áram, akkor hogyan működik majd egy ilyen csipet-csapat?

Csak mert ma este újabb adag érkezett és még nincs vége.
Csak jut majd nekik pár generátor és üzemanyag....Más...Wagner-harcosnak bizonyult egy gépfegyveres dezertőr, aki Oroszországra lőtt a rendőrökre....​


2022. december 7., szerda, 11:07


ccb3f96-vagner690.jpg

Illusztráció a thetimes.co.uk oldalról

Az Orosz Föderáció rosztovi régiójában őrizetbe vettek egy dezertőrt, aki december 6-án gépfegyverrel tüzet nyitott egy rendőrre – a sajtóértesülések szerint kiderült, hogy a Wagner PMC katonája volt, akit korábban egy orosz büntetés végrehajtási intézményben toboroztak.

Forrás : Vaszilij Golubev, a rosztovi régió kormányzója a Telegramon , a Baza Telegram csatornán , a RIA Novosztyi orosz propagandalapon

Golubev "Az elkövetőt őrizetbe vették. Jól összehangolt hadműveleti-kutatási akciók eredményeként egy üres épületben találták meg Novosahtinszk közelében. Nyomozási akciók zajlanak."

Részletek : A RIA Novosztyi az Orosz Föderáció Belügyminisztériumára hivatkozva arról számolt be, hogy a fogvatartott 38 éves, és egy másik régióból származik.

A "Base" szerint az őrizetbe vett dezertőrről kiderült, hogy a PMC "Wagner" (Pavel Nikolin) harcosa.

Az Ufa IK-4-ben lopásért és rablásért töltött időt. Innen vették fel a Wagner PMC-be. De november 24-én Nikolin meggondolta magát a harcot illetően, és elmenekült.

A "Base" szerint körülbelül egy napig keresték Nikolint, és egy elhagyott sertéstelepen találták meg. A letartóztatás során megpróbált ellenállni.

Ami korábban történt: December 6-án a Nemzeti Ellenállás Központja arról számolt be, hogy a Wagner orosz katonai magáncég engedélyt kapott az ideiglenesen megszállt területeken foglyok toborzására.

Háttér :

 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
484
3 934
93
Gopro felvételek! Az ukrán csapatok megsemmisítik az orosz tankokat páncélozott járműveket a hadműveleti területeken...
Szia! Ha ilyen videókat linkelsz, arra azért figyelhetnél, hogy a kilövés és a becsapodás között azért ne teljenek el évszakok.
Okosabb vagy te ennél! ;)
Ugye, okosabb vagy? :eek:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 063
60 071
113

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
429
4 143
93

Telex Partizán :) nagyoon nagyooon hasznos infók!!! :hadonaszos:
Megtudhattuk, hogy Stoltembergék már ősszel tudták, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát!! :D ...hááát persze, hogy tudták mert készültek rá, ezt várták! Igen! ...Jól be is b.szott volna az angolszászoknál, ha nem támadnak az oroszok az lett volna az igazi kib.szás velük kereshettek volna mást bábut Zele helyett. A beszélgetes részleteire már nem emlékszik :) milyen jó kis terelés, igy persze, ha már "nem fontos", hogy megtudta valaki Putyinról mikorra időzítene....DE! De megtudtuk a cikkből, hogy:

"Az egész NATO teljesítményét viszont igen jónak tartja; a szövetség ugyanis megmutatta, hogy képes az egységes fellépésre"

Mutassak valamit, hogy kik voltak még képesek az egységes fellépésre??... Tessék:


A rómaiak az oroszok, Blájen mint Zele, és az egységes NATO meg EU a szankciós politikájával és önlefegyverző odaajándékozott fegyvereivel!

Ma olyan "Eddie Murphy-s" napom volt. Megyek be a kútra adom a forgalmit, erre a kedves MOL-kutas, egyszerűen mint egy szemetet visszadobva (!) szivélyesen odaszól:

-Nem kell!!!
Erre én:
 • :) ?? Óóó, de hát tegnap este még minden kérdésre az volt a válasz itt: "Nincs!! Csak másfeles menetes víz ...3 ezerért!" Hááát!!... Aztaa ..Hajnalra lett benzin??

 • A Mikulásbácsi hozta ...640 egy liter!!

 • :) jaaaj hát...ez ..ez ..CSODÁLATOS!! :D VÉÉGRE imám meghallgattatott!! ...Végre bérett a szankciós politika!! :hadonaszos: Oroszország meghátrál és leteszi a fegyvert!!...jahhaaaj! :D úgy örülök!! Könnyem is kicsordul Olyan boldooog vagyoook ...mint a MOL vezetése, amikor megtudják hogy a kiharcolt ársapka kivezetésének kikényszerítése után az extra profitjuk mehet majd a rezsialapba :D

 • ?? Hööö??

 • :) ...jaaaj...semmi! Semmi! :) Viszlát!!... Slava ukrajna!!! hááát :) jaaj dejóóó :) hmm...a k.rva anyátokat
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 126
4 522
113
a twitter népe szerint előkerültek a shahed-136-ok amiket pont a napokban hiányoltunk
mintha kissé meglepetést okoztak volna, tegnap már amikor elemelkedtek a tu-95-ök jöttek a hírek a légiriadóról meg hogy jönni fog az áldás, most meg már becsapódások vannak de semmi részletet nem tudni
talán majd reggelre
már dél van és még mindig nincs hír az éjjeli művelet eredményéről
az ukránok részéről vannak olyan hírek hogy ennyi vagy annyi drónt lelőttek, meg hogy nem esett kár a semmiben se
orosz oldalról viszont semmi hír
lehet tényleg nem volt sikeres az akció...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
5 304
25 701
113
már dél van és még mindig nincs hír az éjjeli művelet eredményéről
az ukránok részéről vannak olyan hírek hogy ennyi vagy annyi drónt lelőttek, meg hogy nem esett kár a semmiben se
orosz oldalról viszont semmi hír
lehet tényleg nem volt sikeres az akció...
Igen, van csak nincs áram, nincs internet, stb.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
4 500
9 096
113
Ukrajnával kapcsolatos privát tájékoztatót tartanak szerdán az amerikai szenátorok számára – közölte Chuck Schumer, a szenátus többségi vezetője kedden.
„Holnap zárt tájékoztatót tartunk minden szenátor számára a legújabb ukrajnai fejleményekről” – mondta egy sajtótájékoztatón.
"Biztos vagyok benne, hogy a szenátorok úgy hagyják el ezt az eligazítást, hogy jobban megértsék, milyen kritikus fontosságú... nemcsak a kormány finanszírozása és az országunk mozgásban és innovációban való tartása, hanem azért is, hogy biztosítsuk csapatainknak, veteránjainknak és szövetségeseinknek azt, amire szükség van” – tette hozzá a szenátor.
Schumer azt is megjegyezte, hogy ő, mint a demokraták vezetője a szenátusban és a republikánus kisebbség vezetője az Egyesült Államok Kongresszusának felsőházában, Mitch McConnell megállapodott abban, hogy közösen dolgoznak a kormány munkáját finanszírozó jogszabályokon.
hogy ne csak orosz forrás legyen

https://www.democrats.senate.gov/ne...zation-act-and-government-funding-legislation

biztosítsuk csapatainknak, veteránjainknak és szövetségeseinknek azt, amire szükség van” – tette hozzá a szenátor.

Szabadságon lévő katonák, veteránok vannak az ukrán oldalon. (Szerintem: Nagy számban. )

Ez nem lesz jobb.

Kívétel ha valaki párt vagy személy borítja a bilit.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 750
13 365
113
Kaprok fentről


Imádom ezt a vonatot ! :rolleyes:

"Felvételek egy páncélvonat munkájáról az SMO zónában A mozdony a vonat közepén van, hogy elkerülje, hogy az aknával hatástalanítsa. Az eleje és a hátulja egyforma, és mindkettő páncélozott kapszulával rendelkezik A vonat fő feladata a vasúti útvonalak felderítése és a tehervonatok kísérése"


Felirat : Katyusa unokája ! :D

FjUDbJOWAAAw0Lp
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 734
63 203
113
már dél van és még mindig nincs hír az éjjeli művelet eredményéről
az ukránok részéről vannak olyan hírek hogy ennyi vagy annyi drónt lelőttek, meg hogy nem esett kár a semmiben se
orosz oldalról viszont semmi hír
lehet tényleg nem volt sikeres az akció...
Igen, van csak nincs áram, nincs internet, stb.
Ma 11 órakor ez volt a helyzet...

Oroszország egyszerre több energialétesítményt is megtámadott az éjszaka, a áramhiány továbbra is fennáll - Ukrenergo...​


2022. december 7., szerda, 11:58

Folytatódik az energiarendszer szakaszos helyreállítása a rakétatámadás után, de továbbra is jelentős áramhiány van - kedd este az Orosz Föderáció ismét lőtt több energetikai infrastruktúra-létesítményre.

Ezt Ukrenergo december 7-én 11:00-kor jelentette.

Tehát az atomerőművekben az elektromos hálózat károsodása miatt kikapcsolt blokkok feltöltésének folyamata a tervezett célok felé folytatódik.

"A nehéz helyzet az ország keleti részén továbbra is fennáll – az ellenség tegnap este többször is megtámadott egyszerre több energiainfrastruktúra létesítményt, miközben a hőmérséklet ebben a régióban elérte a -17 fokot. A nap 24 órájában folynak a sürgősségi javítási munkálatok.

A javítócsoportok emellett azon dolgoznak, hogy felszámolják egy rakétatámadás következményeit Kijevben és Odessza régióban, és tartalék tervek szerint biztosítsák a régiók energiaellátását.

Az Ukrenergo megjegyzi, hogy továbbra is jelentős hiány van az energiarendszerben, és az összes regionális energiacég korlátozta az áramfogyasztást.

„Sajnos már vannak olyan régiók, ahol túllépték a fogyasztási határértékeket, ezért vészleállítási módot alkalmaztak.

Ez egy kényszerű lépés az energiarendszer egyensúlyának fenntartása érdekében. Attól függően, hogy hogyan áll helyre a villamosenergia-termelés, a fogyasztás korlátai is változnak” – tette hozzá a cég.

Az oblenergók listája a linken található .


Kedden az orosz megszállók kétszer is lőttek a DTEK energiavállalatára, aminek következtében az lekapcsolódott az energiarendszerről.

Más....

Az Egyesült Államok világossá tette a német kormány számára, hogy támogatja a német Leopard 2 harckocsik Ukrajnába történő szállítását, amennyiben Berlin úgy dönt.

Erről két olyan forrás számolt be a FAZ német kiadásának , akik hozzáférnek a két ország bizalmas információihoz – írja a European Truth .

A források szerint erről Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója már októberben tájékoztatta Jens Pletnert, a kancellár külpolitikai tanácsadóját.

A forrás megjegyezte, hogy Sullivan telefonon közölte Pletnerrel, hogy az Egyesült Államok szívesen venné a Leopard 2-k német szállítását, de azt német kezdeményezésre kell megtenni.

Tisztázzák, hogy az USA nem kérte Németországot ilyen szállítások végrehajtására.

Egy másik forrás szerint Sullivan októberben világossá tette Pletnernek, hogy "jó lenne", ha Németország szállítaná ezeket a tankokat.

A német kormány nem tagadta a Sullivan jelzéseiről szóló információkat Pletnernek. A kormányszóvivő csak annyit közölt, hogy Scholz kabinetje "folyamatos kapcsolatban áll a szövetségesekkel, különösen az Egyesült Államokkal, az Ukrajna támogatására irányuló közös erőfeszítésekről".

Olaf Scholz kancellár többször hangsúlyozta, hogy Németország ebben a kérdésben a legközelebbi szövetségeseivel egységesen lép fel. Az USA pedig eddig egyetlen nyugati tervezésű harckocsit sem szállított Ukrajnának.

Szakértők azonban megjegyzik, hogy komoly érvek szólnak amellett, hogy először német tankokat szállítsanak Ukrajnának. A Leopard 2 a lengyel hadsereg szabványos harckocsija, ezért Ukrajna közvetlenül az ukrán határon túl, Lengyelországban szervizelhet ilyen típusú harckocsikat. Az amerikai harckocsiknál ilyen lehetőség még nem áll fenn.

Megjegyzik, hogy Németország csak a Rheinmetall és a Krauss-Maffei Wegmann gyártók készleteiből 80 darabot tudna a lehető leghamarabb biztosítani. További 30 egységet használnának a Bundeswehr harci kiképzőközpontjában az ellenséges harckocsik "megjelenítésére" .

Előző nap Dmytro Kuleba külügyminiszter felszólította Németországot, hogy mutasson vezető szerepet, és végül adja át Ukrajnának a Leopard 2 harckocsikat, Patriot rendszereket és Marder BMP-t.