[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 896
113
a twitter népe szerint előkerültek a shahed-136-ok amiket pont a napokban hiányoltunk
mintha kissé meglepetést okoztak volna, tegnap már amikor elemelkedtek a tu-95-ök jöttek a hírek a légiriadóról meg hogy jönni fog az áldás, most meg már becsapódások vannak de semmi részletet nem tudni
talán majd reggelre
már dél van és még mindig nincs hír az éjjeli művelet eredményéről
az ukránok részéről vannak olyan hírek hogy ennyi vagy annyi drónt lelőttek, meg hogy nem esett kár a semmiben se
orosz oldalról viszont semmi hír
lehet tényleg nem volt sikeres az akció...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
már dél van és még mindig nincs hír az éjjeli művelet eredményéről
az ukránok részéről vannak olyan hírek hogy ennyi vagy annyi drónt lelőttek, meg hogy nem esett kár a semmiben se
orosz oldalról viszont semmi hír
lehet tényleg nem volt sikeres az akció...
Igen, van csak nincs áram, nincs internet, stb.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
Ukrajnával kapcsolatos privát tájékoztatót tartanak szerdán az amerikai szenátorok számára – közölte Chuck Schumer, a szenátus többségi vezetője kedden.
„Holnap zárt tájékoztatót tartunk minden szenátor számára a legújabb ukrajnai fejleményekről” – mondta egy sajtótájékoztatón.
"Biztos vagyok benne, hogy a szenátorok úgy hagyják el ezt az eligazítást, hogy jobban megértsék, milyen kritikus fontosságú... nemcsak a kormány finanszírozása és az országunk mozgásban és innovációban való tartása, hanem azért is, hogy biztosítsuk csapatainknak, veteránjainknak és szövetségeseinknek azt, amire szükség van” – tette hozzá a szenátor.
Schumer azt is megjegyezte, hogy ő, mint a demokraták vezetője a szenátusban és a republikánus kisebbség vezetője az Egyesült Államok Kongresszusának felsőházában, Mitch McConnell megállapodott abban, hogy közösen dolgoznak a kormány munkáját finanszírozó jogszabályokon.
hogy ne csak orosz forrás legyen

https://www.democrats.senate.gov/ne...zation-act-and-government-funding-legislation

biztosítsuk csapatainknak, veteránjainknak és szövetségeseinknek azt, amire szükség van” – tette hozzá a szenátor.

Szabadságon lévő katonák, veteránok vannak az ukrán oldalon. (Szerintem: Nagy számban. )

Ez nem lesz jobb.

Kívétel ha valaki párt vagy személy borítja a bilit.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Kaprok fentről


Imádom ezt a vonatot ! :rolleyes:

"Felvételek egy páncélvonat munkájáról az SMO zónában A mozdony a vonat közepén van, hogy elkerülje, hogy az aknával hatástalanítsa. Az eleje és a hátulja egyforma, és mindkettő páncélozott kapszulával rendelkezik A vonat fő feladata a vasúti útvonalak felderítése és a tehervonatok kísérése"


Felirat : Katyusa unokája ! :D

FjUDbJOWAAAw0Lp
 
W

Wilson

Guest
már dél van és még mindig nincs hír az éjjeli művelet eredményéről
az ukránok részéről vannak olyan hírek hogy ennyi vagy annyi drónt lelőttek, meg hogy nem esett kár a semmiben se
orosz oldalról viszont semmi hír
lehet tényleg nem volt sikeres az akció...
Igen, van csak nincs áram, nincs internet, stb.
Ma 11 órakor ez volt a helyzet...

Oroszország egyszerre több energialétesítményt is megtámadott az éjszaka, a áramhiány továbbra is fennáll - Ukrenergo...​


2022. december 7., szerda, 11:58

Folytatódik az energiarendszer szakaszos helyreállítása a rakétatámadás után, de továbbra is jelentős áramhiány van - kedd este az Orosz Föderáció ismét lőtt több energetikai infrastruktúra-létesítményre.

Ezt Ukrenergo december 7-én 11:00-kor jelentette.

Tehát az atomerőművekben az elektromos hálózat károsodása miatt kikapcsolt blokkok feltöltésének folyamata a tervezett célok felé folytatódik.

"A nehéz helyzet az ország keleti részén továbbra is fennáll – az ellenség tegnap este többször is megtámadott egyszerre több energiainfrastruktúra létesítményt, miközben a hőmérséklet ebben a régióban elérte a -17 fokot. A nap 24 órájában folynak a sürgősségi javítási munkálatok.

A javítócsoportok emellett azon dolgoznak, hogy felszámolják egy rakétatámadás következményeit Kijevben és Odessza régióban, és tartalék tervek szerint biztosítsák a régiók energiaellátását.

Az Ukrenergo megjegyzi, hogy továbbra is jelentős hiány van az energiarendszerben, és az összes regionális energiacég korlátozta az áramfogyasztást.

„Sajnos már vannak olyan régiók, ahol túllépték a fogyasztási határértékeket, ezért vészleállítási módot alkalmaztak.

Ez egy kényszerű lépés az energiarendszer egyensúlyának fenntartása érdekében. Attól függően, hogy hogyan áll helyre a villamosenergia-termelés, a fogyasztás korlátai is változnak” – tette hozzá a cég.

Az oblenergók listája a linken található .


Kedden az orosz megszállók kétszer is lőttek a DTEK energiavállalatára, aminek következtében az lekapcsolódott az energiarendszerről.





Más....

Az Egyesült Államok világossá tette a német kormány számára, hogy támogatja a német Leopard 2 harckocsik Ukrajnába történő szállítását, amennyiben Berlin úgy dönt.

Erről két olyan forrás számolt be a FAZ német kiadásának , akik hozzáférnek a két ország bizalmas információihoz – írja a European Truth .

A források szerint erről Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója már októberben tájékoztatta Jens Pletnert, a kancellár külpolitikai tanácsadóját.

A forrás megjegyezte, hogy Sullivan telefonon közölte Pletnerrel, hogy az Egyesült Államok szívesen venné a Leopard 2-k német szállítását, de azt német kezdeményezésre kell megtenni.

Tisztázzák, hogy az USA nem kérte Németországot ilyen szállítások végrehajtására.

Egy másik forrás szerint Sullivan októberben világossá tette Pletnernek, hogy "jó lenne", ha Németország szállítaná ezeket a tankokat.

A német kormány nem tagadta a Sullivan jelzéseiről szóló információkat Pletnernek. A kormányszóvivő csak annyit közölt, hogy Scholz kabinetje "folyamatos kapcsolatban áll a szövetségesekkel, különösen az Egyesült Államokkal, az Ukrajna támogatására irányuló közös erőfeszítésekről".

Olaf Scholz kancellár többször hangsúlyozta, hogy Németország ebben a kérdésben a legközelebbi szövetségeseivel egységesen lép fel. Az USA pedig eddig egyetlen nyugati tervezésű harckocsit sem szállított Ukrajnának.

Szakértők azonban megjegyzik, hogy komoly érvek szólnak amellett, hogy először német tankokat szállítsanak Ukrajnának. A Leopard 2 a lengyel hadsereg szabványos harckocsija, ezért Ukrajna közvetlenül az ukrán határon túl, Lengyelországban szervizelhet ilyen típusú harckocsikat. Az amerikai harckocsiknál ilyen lehetőség még nem áll fenn.

Megjegyzik, hogy Németország csak a Rheinmetall és a Krauss-Maffei Wegmann gyártók készleteiből 80 darabot tudna a lehető leghamarabb biztosítani. További 30 egységet használnának a Bundeswehr harci kiképzőközpontjában az ellenséges harckocsik "megjelenítésére" .

Előző nap Dmytro Kuleba külügyminiszter felszólította Németországot, hogy mutasson vezető szerepet, és végül adja át Ukrajnának a Leopard 2 harckocsikat, Patriot rendszereket és Marder BMP-t.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
A forrás megjegyezte, hogy Sullivan telefonon közölte Pletnerrel, hogy az Egyesült Államok szívesen venné a Leopard 2-k német szállítását, de azt német kezdeményezésre kell megtenni.
Tisztázzák, hogy az USA nem kérte Németországot ilyen szállítások végrehajtására.
Egy másik forrás szerint Sullivan októberben világossá tette Pletnernek, hogy "jó lenne", ha Németország szállítaná ezeket a tankokat.


Szállítsnak, komolyan kíváncsi vagyok, hogyan muzsikál élesben a Leo 2
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 814
20 951
113
Ma 11 órakor ez volt a helyzet...

Oroszország egyszerre több energialétesítményt is megtámadott az éjszaka, a áramhiány továbbra is fennáll - Ukrenergo...​


2022. december 7., szerda, 11:58

Folytatódik az energiarendszer szakaszos helyreállítása a rakétatámadás után, de továbbra is jelentős áramhiány van - kedd este az Orosz Föderáció ismét lőtt több energetikai infrastruktúra-létesítményre.

Ezt Ukrenergo december 7-én 11:00-kor jelentette.

Tehát az atomerőművekben az elektromos hálózat károsodása miatt kikapcsolt blokkok feltöltésének folyamata a tervezett célok felé folytatódik.

"A nehéz helyzet az ország keleti részén továbbra is fennáll – az ellenség tegnap este többször is megtámadott egyszerre több energiainfrastruktúra létesítményt, miközben a hőmérséklet ebben a régióban elérte a -17 fokot. A nap 24 órájában folynak a sürgősségi javítási munkálatok.

A javítócsoportok emellett azon dolgoznak, hogy felszámolják egy rakétatámadás következményeit Kijevben és Odessza régióban, és tartalék tervek szerint biztosítsák a régiók energiaellátását.

Az Ukrenergo megjegyzi, hogy továbbra is jelentős hiány van az energiarendszerben, és az összes regionális energiacég korlátozta az áramfogyasztást.

„Sajnos már vannak olyan régiók, ahol túllépték a fogyasztási határértékeket, ezért vészleállítási módot alkalmaztak.

Ez egy kényszerű lépés az energiarendszer egyensúlyának fenntartása érdekében. Attól függően, hogy hogyan áll helyre a villamosenergia-termelés, a fogyasztás korlátai is változnak” – tette hozzá a cég.

Az oblenergók listája a linken található .


Kedden az orosz megszállók kétszer is lőttek a DTEK energiavállalatára, aminek következtében az lekapcsolódott az energiarendszerről.





Más....

Az Egyesült Államok világossá tette a német kormány számára, hogy támogatja a német Leopard 2 harckocsik Ukrajnába történő szállítását, amennyiben Berlin úgy dönt.

Erről két olyan forrás számolt be a FAZ német kiadásának , akik hozzáférnek a két ország bizalmas információihoz – írja a European Truth .

A források szerint erről Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója már októberben tájékoztatta Jens Pletnert, a kancellár külpolitikai tanácsadóját.

A forrás megjegyezte, hogy Sullivan telefonon közölte Pletnerrel, hogy az Egyesült Államok szívesen venné a Leopard 2-k német szállítását, de azt német kezdeményezésre kell megtenni.

Tisztázzák, hogy az USA nem kérte Németországot ilyen szállítások végrehajtására.

Egy másik forrás szerint Sullivan októberben világossá tette Pletnernek, hogy "jó lenne", ha Németország szállítaná ezeket a tankokat.

A német kormány nem tagadta a Sullivan jelzéseiről szóló információkat Pletnernek. A kormányszóvivő csak annyit közölt, hogy Scholz kabinetje "folyamatos kapcsolatban áll a szövetségesekkel, különösen az Egyesült Államokkal, az Ukrajna támogatására irányuló közös erőfeszítésekről".

Olaf Scholz kancellár többször hangsúlyozta, hogy Németország ebben a kérdésben a legközelebbi szövetségeseivel egységesen lép fel. Az USA pedig eddig egyetlen nyugati tervezésű harckocsit sem szállított Ukrajnának.

Szakértők azonban megjegyzik, hogy komoly érvek szólnak amellett, hogy először német tankokat szállítsanak Ukrajnának. A Leopard 2 a lengyel hadsereg szabványos harckocsija, ezért Ukrajna közvetlenül az ukrán határon túl, Lengyelországban szervizelhet ilyen típusú harckocsikat. Az amerikai harckocsiknál ilyen lehetőség még nem áll fenn.

Megjegyzik, hogy Németország csak a Rheinmetall és a Krauss-Maffei Wegmann gyártók készleteiből 80 darabot tudna a lehető leghamarabb biztosítani. További 30 egységet használnának a Bundeswehr harci kiképzőközpontjában az ellenséges harckocsik "megjelenítésére" .

Előző nap Dmytro Kuleba külügyminiszter felszólította Németországot, hogy mutasson vezető szerepet, és végül adja át Ukrajnának a Leopard 2 harckocsikat, Patriot rendszereket és Marder BMP-t.
Nekem bejon ez az amerikai allaspont. Olyan mint, ha en azt mondanam, hogy te, Wilson "jo lenne" ha atadnad a Pick Upodat. Tamogatnam. Az en Pick Upomat hagyjuk, ne szerelgessen ra a Kraken geppuskakat meg csinlja csunya zoldre, mert amugy is a szakertok szerint a tiedet kozvetlenul konnyen szervizelhetnek. Ez a lehetoseg sajnos az enyemnel nem all fenn, sorry. Aztan meg fel is szolitananak -jol latod nem kernenek- hogy mutass vezeto szerepet.
Nekem ez tenyleg bejon! Mar csak arra lennek kivancsi atadnad-e vagy megkerdezned anyukam a legosibb szakma kiemelkedo kepviseloje-e?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 888
113

Az Egyesült Államok túlságosan függ a Kínából származó csúcstechnológiás áruktól – ezt a Kereskedelmi Minisztérium vezetője is elismeri​

Gina Raimondo amerikai kereskedelmi miniszter felhívta a figyelmet Washington sérülékenységére és túlzott függőségére bizonyos típusú importtermékektől, beleértve a chipseket is.
"A megszakadt ellátási láncok és a chipek körüli problémák valóban felnyitották a szemem, hogy az Egyesült Államok mennyire sebezhető az egyes országokra való túlzott támaszkodással szemben bizonyos áruk tekintetében, ami nagymértékben destabilizálja ellátási láncainkat" - mondta a Foreign Affairs magazinnak adott interjújában.
„Például tudjuk, hogy az USA nem gyártja a világ legösszetettebb chipjeit sem. Tudjuk, hogy az ellátási láncnak vannak bizonyos elemei, ahol hihetetlenül függünk Kínától és más országoktól” – mondta Raimondo.
"Az Egyesült Államok akkor lesz sikeres, ha eléri nemzetbiztonsági céljait, és előállítja az ország gazdaságának védelméhez és támogatásához szükséges chipeket" - mondta.
Ezenkívül az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának vezetője azt mondta, hogy "aggodalommal tölti el, hogy a legösszetettebb félvezetők Tajvantól függenek".

„Nem vagyunk érdekeltek a kínai gazdaság lassításában. Meg akarjuk védeni az amerikaiakat, és meg akarjuk akadályozni, hogy Kína hozzáférjen a fejlett technológiához katonai képességeinek fejlesztése érdekében” – fejezte be.
Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma október 7-én megtiltotta a legfejlettebb chipek, valamint az ezek gyártásához szükséges berendezések, alkatrészek és szoftverek Kínának történő értékesítését, különös tekintettel a mesterséges intelligenciához és a lehetséges katonai alkalmazásokhoz kapcsolódó technológiákra.
A korlátozások más országok exportját is érintették, amelyek hasonló amerikai technológiáktól és programoktól függenek. Emellett az amerikai állampolgároknak megtiltották, hogy tanácsot adjanak a kínai félnek, vagy más szolgáltatásokat nyújtsanak neki ezen a területen.
Источник: https://rusvesna.su/news/1670399147

!!!Egy-egy ilyen konfliktus rávilágít arra, hogy a nemzetállamok a legéletképesebb szereplők. Mont mindenki fog gyártani mindent, ha lesz hozzá nyersanyaga. Mert a kereskedelmi miniszter azt kihagyta a számításból, amennyiben önellátásra rendezkedik be a világ, a nyersanyagait is fel fegja használni az adott ország. legfeljebb a felesleget adja el. De tele van ellentmondással a nyilatkozata.!!!

Rakétatámadás egy Krivoy Rog-i üzem ellen: Az amerikai rakétákat és létesítményeket megsemmisítették​

Krivoj Rogban az orosz hadsereg több tucat amerikai rakétát és több létesítményt semmisített meg egy kohászati üzem elleni rakétatámadással. Ezt az orosz védelmi minisztérium közölte, miután megkapta az alátámasztó adatokat.
„Az ArcelorMittal kohászati üzem egyik műhelyében található rakéta- és tüzérségi fegyverraktárra földi precíziós fegyverek csapása következtében több mint 70 HIMARS többszörös rakétavető és két MLRS MLRS hordozórakéta semmisült meg.
További négy ilyen típusú létesítmény súlyos sérüléseket szenvedett” – áll a védelmi osztály közleményében.
Источник: https://rusvesna.su/news/1670411424

A Power of Siberia gázvezeték Kínában elérte végső rendeltetési helyét Sanghajban
A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint a gázvezeték Tai'an-Taixing szakaszát hivatalosan is üzembe helyezték.

A PMC "Wagner" katonái üdvözletet küldenek Jakovlevkáról. Ma a falu csapataink irányítása alá került

Külföldi publikációk arról számolnak be, hogy megjelent a T-72 harckocsi

új frissítése "Az új frissítési csomag, amelyet T-72B4-nek vagy T-72B3M2-nek is hívhatnak, jelentősen közelebb hozza a páncélvédelmi szabványokat a leginkább harcra kész harckocsikon megfigyelt szintekhez Az orosz hadseregben a T-90M, amelyről a hírek szerint , sokkal tartósabbnak bizonyult Ukrajnában
. A legnyilvánvalóbb változások közé tartozik az erősebb oldalpáncélzat, és a lánctalp feletti páncélzat nagyon hasonlít a T-90M-ére. füstberendezéseket szereltek fel, valamint a torony alá vashálót helyeztek el, amely magára a T-90M toronyra emlékeztet
A füstgránátvető körüli új robbanásvédelem szintén a maga nemében az első, amely a T-72 harckocsin látható .
Továbbra sem világos, hogy az új T-72-es változat mennyire lesz túlélhető a páncéltörő fegyverek, különösen a Javelin támadásaival szemben.
Valószínű, hogy a legénység túlélőképessége sokkal nagyobb lesz, ha a T-90M-hez hasonlóan a harckocsi lőszereit most elszigetelik a legénységtől.
Bár Oroszország sokkal több harckocsit gyárt, mint a világ többi része együttvéve, Kína és Észak-Korea kivételével, amelyek termelési szintje nem ismert, túlnyomó többségüket exportra építették az elmúlt 30 évben, ami arra kényszerítette az orosz hadsereget Mértékegységeinek túlnyomó többségében a modernizált szovjet T-72-es és T-80-asokra támaszkodik."
⭐️Érdekes a hír a Legitimny csatorna tudósítása kapcsán, miszerint a Kreml úgy döntött, hogy növeli az orosz hadsereg katonai felszereléseinek gyártását és csökkenti a fegyverexportot. A brit hírszerzés szerint az Orosz Föderáció erőket halmoz fel a 2023-as ukrajnai aktív katonai szakaszhoz.
Reméljük a legjobbakat.

A doni dandár parancsnoka, Alekszej Kondratyev cáfolta Vlad @vandrytsa Andritsa RT katonai parancsnokának a Nikolaev OVA Kim vezetőjének kijelentését, miszerint az ukrán fegyveres erők állítólag irányítják a versenyeket a Kinburn-köpenyen:
„Nem szeretném megbántani Mr. Kimet. De te és én az utakon vezetünk, és nem tapasztalunk semmilyen korlátozást az APU részéről .
Helytelen olyan információt közölni, hogy valaki irányítja a köpenyt, ellenőrzi az utakat, aknamentesítést végez...
Teljes felelősséggel kijelentem, hogy az Orosz Fegyveres Erőkön kívül senki nem irányította, nem irányítja és nem is fogja ellenőrizni a Kinburn-köpenyt.
A dandárparancsnok szerint az ukrán hatóságok csak a Nyugat számára nyilatkoznak a „sikerekről”, „saját értékük betöltése érdekében”.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 497
113
Helyzet van, a yenkik cirka 540 000 Orosz katonát,és 1500 körüli páncélozott járművet, amiből olyan 1000 mbt :rolleyes: számolgattak össze a műholdjaikról,szerintük olyan 1:10- hez közelítenek a veszteségek, a kaprok vesztére.
Szerintük kilencedike,és tízenkilencedike között megindulnak az Oroszok...
:oops:


 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Helyzet van, a yenkik cirka 540 000 Orosz katonát,és 1500 körüli páncélozott járművet, amiből olyan 1000 mbt :rolleyes: számolgattak össze a műholdjaikról,szerintük olyan 1:10- hez közelítenek a veszteségek, a kaprok vesztére.
Szerintük kilencedike,és tízenkilencedike között megindulnak az Oroszok...
:oops:


Hát, bár indulnának már.
Tényleg kísérteties ez a mostani kuss, egyik oldal se nagyon beszél a tegnapi drónozásról.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 468
18 523
113
Helyzet van, a yenkik cirka 540 000 Orosz katonát,és 1500 körüli páncélozott járművet, amiből olyan 1000 mbt :rolleyes: számolgattak össze a műholdjaikról,szerintük olyan 1:10- hez közelítenek a veszteségek, a kaprok vesztére.
Szerintük kilencedike,és tízenkilencedike között megindulnak az Oroszok...
:oops:


Hova indulnak?
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 911
7 608
113
Helyzet van, a yenkik cirka 540 000 Orosz katonát,és 1500 körüli páncélozott járművet, amiből olyan 1000 mbt :rolleyes: számolgattak össze a műholdjaikról,szerintük olyan 1:10- hez közelítenek a veszteségek, a kaprok vesztére.
Szerintük kilencedike,és tízenkilencedike között megindulnak az Oroszok...
:oops:


mellé ment a fordítás , 5000 páncélozott jármű amiből 1500 mbt és 1000 önjáró löveg , meg 1000 különböző rakéta / drón nem tom hogy egybe mondja vagy 1000-1000 , mindkét mód lehet érteni , bár esélyes hogy külön mondja ... több száz repcsi meg több száz heli
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 926
6 889
113
Helyzet van, a yenkik cirka 540 000 Orosz katonát,és 1500 körüli páncélozott járművet, amiből olyan 1000 mbt :rolleyes: számolgattak össze a műholdjaikról,szerintük olyan 1:10- hez közelítenek a veszteségek, a kaprok vesztére.
Szerintük kilencedike,és tízenkilencedike között megindulnak az Oroszok...
:oops:


five thousand armored fighting vehicles of which at least 1500 are tanks, probably another thousand are self-propelled artillery, the rest IFV
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113
Newsweek: az ukrán energetikai infrastruktúra heteken belül teljesen összeomlik.

2022-12-07 09:38

Ukrajna energetikai infrastruktúrájának működése karácsonyra teljesen leállhat – írja a Newsweek a Mercy Corps nevű civil szervezetre hivatkozva.

“Az energetikai infrastruktúra heteken belül teljesen összeomolhat, ha a csapások folytatódnak” – idézte a szervezetet a Newsweek.


Michael Young, a Mercy Corps szóvivője hangsúlyozta, hogy az áramkimaradások Ukrajnában nem órákig vagy napokig, hanem hetekig tarthatnak.

Ugyanakkor sok város “négy hónapra lakhatatlanná válik” az alacsony hőmérséklet miatt – közölte a civil szervezet.

Ukrajnában október 10-e óta naponta légiriadó van, amikor az orosz hadsereg rakétacsapásokat mért az ország katonai közigazgatására, kommunikációs, védelmi ipari és energetikai létesítményeire. Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, ez a válasz a Krími híd elleni terrortámadásra és az oroszországi polgári infrastruktúra elleni egyéb támadásokra.

November végén Volodimir Kudrickij, az Ukrenergo nemzeti energetikai vállalat igazgatótanácsának vezetője azt mondta, hogy az orosz rakétacsapások során az ország összes jelentős hő- és vízerőműve megsérült. November 15-én Denisz Smihal ukrán miniszterelnök azt mondta, hogy az ország energiarendszerének csaknem fele nem működik.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 308
4 571
113
Helyzet van, a yenkik cirka 540 000 Orosz katonát,és 1500 körüli páncélozott járművet, amiből olyan 1000 mbt :rolleyes: számolgattak össze a műholdjaikról,szerintük olyan 1:10- hez közelítenek a veszteségek, a kaprok vesztére.
Szerintük kilencedike,és tízenkilencedike között megindulnak az Oroszok...
:oops:


Hát... Azért vannak még durvább dolgok is benne: ha csak a fele igaz, akkor is kegyetlen darálásra készülnek. Pl. "they all have precision munitions".
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 888
113

Kijev azzal fenyegetőzik, hogy hamarosan szibériai célpontokat ér el támadásokkal – Financial Times​

Kijev orosz létesítmények elleni támadásokkal fenyeget, többek között Szibériában. Erről a Financial Times számolt be egy névtelen "kijevi tanácsadóra védelmi kérdésekben" hivatkozva.
A "tanácsadó" bravúros nyilatkozatát az amerikai lapnak a Szaratov, Rjazan és Kurszk melletti repülőtereken történt csapások után tette.
„Nincs távolsági korlátozásunk, és hamarosan bármilyen célpontot elérhetünk az Orosz Föderáció területén, így Szibériában is” – idézte az FT egy ukrán „tanácsadót”, aki szerint az ilyen támadások megismétlődhetnek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1670412418

Az oroszok új stratégiája - Tarjányi Péter, Somkuti Bálint​


Az ukrán fegyveres erők megnövekedett orosz légi tevékenységet észlelnek Szumi és Harkov régiók határai közelében
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 893
113