Kapor MT-LB. Ugyanitt vajon egy M113 hogy szerepelne ?
Még egy kis S-60...
Ezt is imádom, ahogy dolgozik !
Még egy kis S-60...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lehet fogadni, hogy mikor kerül fel az ukránok halállistájára.Mandiner
mandiner.hu
Szerintem meg a tényeket tartalmazza.Azért ez elég arcátlan komment.
És az ukriknak úgy kell mint egy darab kenyér mivel nincs hatásos légvédelmi rendszerük az orosz ballisztikus rakétákkal szemben...Komplexitása, drágasága, kiképzési és rendszerben tartási igénye és minden egyéb nehezítő körülmény ellenére egy nagy előnye mindenképp van az összes többi nyugati MANPADS-nál komolyabb légvédelmi rendszerhez képest: elég nagy számban azonnal elérhető hozzá az indító, a radar és a rakéta is.
Összesen 1,106 indítójárművet adták át az USA fegyveres erőinek és még legalább 172 másikat a szövetségeseinek. A leggyártott rakéták számát is 10,000 fölöttire teszik. De nyilván nem PAC-3 vagy PAC-3MSE rakétákat kapnak - ha kapnak egyáltalán - hanem a régebbi PAC-2-t.
A NASAMS-hoz csak az AMRAAM rakéta áll nagy számban rendelkezésre, indítóból és radarból már jóval kevesebb lett eddig legyártva. Ami az USA-nak van, az is főleg a kulcsfontosságú Washington DC-ben lévő döntéshozói és nemzetbiztonsági infrastruktúrát védi.
Igazából politikailag-etikailag se lehet nagyon belekötni az esetleges átadásába, kristálytisztán védelmi célokra szolgál fegyver.
https://www.thedrive.com/the-war-zo...d-patriot-missiles-to-ukraine-imminent-report
Erről a kommentről van szó:Szerintem meg a tényeket tartalmazza.
Ez hazugságok és feltételezések halmaza csupán.Hát nem rajtuk múlt. Ugyanis ez a törvény feltétele az uniós csatlakozási tárgyalásoknak. Az EU-hoz közeledés meg azért szakadt meg, mert Putyin bábja, Janukovics került Ukrajna élére és megállította a közeledést. Amiért kitört az Euromajdan. Amit követett az orosz támadás Krím és Donbasz ellen. És később a nyelvtörvény is. Ez a törvény akár már fél évtizede is érvényben lehetne, ha Putyin nem kavar. És mellesleg kiderült, hogy a magyar külpolitika is hazugásgon és dilettantizmuson alapult Ukrajnával kapcsolatban.
Érdekes hogy össze szedik a hüvelyeket. Vajon újra töltik őket?Kapor MT-LB. Ugyanitt vajon egy M113 hogy szerepelne ?
Még egy kis S-60...
Önmagában az is elég szerintem, hogy rézből vannak az 57-es hüvelyek.Érdekes hogy össze szedik a hüvelyeket. Vajon újra töltik őket?
Egyértelmű, ne hülyéskedj...Érdekes hogy össze szedik a hüvelyeket. Vajon újra töltik őket?
A teljes képhez hozzátartozik:Kivégezni a szerkesztőt! LoL
Az Engelszen megtalálni véltem a TOR légvédelmi cuccot. Végül is kiderült, hány Tu-141est küldtek rájuk? Hogy hogy ezzel a dzsuvával eltaláltak bármit is? Vajon hányat lőttek le? Gyanítom, hogy egyet se. A Krím szerintem túl közel van a Mig-31esek megfelelő magasságra emelkedéséhez. Persze lehet, nem is repülnek szuperszónikusan ezekhez a bevetésekhez. Akkor sokkal kevesebb távolság is elég lehet.Azért orosz anyácskát érik meglepetésszerű támadások. A Moszkva elsüllyesztése, Engels elleni dróntámadás, illetve a másik távolsági repülőtér elleni dróntámadás. Nos ennyira lyukas az orosz radar és lérak háló?? Szevasztopolból gyakorlatilag kivonult az Orosz flotta, mert céltárgy lett. A másik oldalon is, pld a MiG-31M vadászok alkalmazása a Krímből az Ukrán repülőgépek ellen, vagy éppen a a Szu-35-re integrált R-37M rakéták stb. Van mit elemezni a háború eseményeiről..
Az Engelszen megtalálni véltem a TOR légvédelmi cuccot. Végül is kiderült, hány Tu-141est küldtek rájuk? Hogy hogy ezzel a dzsuvával eltaláltak bármit is? Vajon hányat lőttek le? Gyanítom, hogy egyet se. A Krím szerintem túl közel van a Mig-31esek megfelelő magasságra emelkedéséhez. Persze lehet, nem is repülnek szuperszónikusan ezekhez a bevetésekhez. Akkor sokkal kevesebb távolság is elég lehet.
Nahát, ilyet is látunk végre! Az is érdekes, hogy a NIRezést már egész közelről művelik - lehet, hogy fogyóban a MANPADS?Mi-28 gépágyúval támadja a fasorban tanyázó ukránokat.