Több helyen foglalkoztak mellesleg már az iráni irányítókészletek beszerzéséről, ami mellesleg szerintem sem lenne rossz választás. Míg a perzsák ősöreg Szu-22-kkel dobálják a modern precíziós fegyverzetet Grísánál épp fordítva, hiába van Szu-35Sz, Szu-34M meg minden, sokszor második világháborús sturmovikként szórják a butabombákat 100 méteres magasságból.Az irániak szerint az oroszok az iráni siklóbombák után érdeklődnek. Ezeket hagyományos bomdákra szerelik, indításkor kinyílnak a szárnyai, GPS irányitású, van hajtóműves verzió is. Tipustól függöen 40-200 km is megtehetnek.
Egyéb: született Stiernek egy nagyobb elemzése a makajevkai támadásról és annak tanulságairól, jelentősebb nyugger közreműködés mellett
A makijivkai lecke | #moszkvater
Nem csitul az átmeneti katonai táborrá alakított makijivkai szakiskolára mért ukrán rakétacsapás miatt az orosz blogoszféra felháborodása. Az eset valóban rámutat az orosz katonai vezetés súlyos hiányosságaira, mint ahogy a modern hadviselés sajátosságaira is. A hasonlóan katonai táborként...
moszkvater.com
Ami az én anyagaimat illeti, elsőként egy AK-12M1-el érkezek még a héten annyira felhúztam magamat a Portfolio/Index balfaszkodáson. A 2022-es értékelőről sem tettem le, bár amennyire melós nem ígérem biztosra mikorra érkezhet. Ellenben a JDAM/ortodox JDAM tervben van nálam is, akárcsak a műholdas felderítés jelentőségének bemutatása. Időpontokat nem mondok, mert a 2023-as jóslás is 4 napos késéssel érkezett