50 Bradleyt kap Ukrajna
Новий пакет військової допомоги від США для України включатиме 50 бойових машин піхоти M2 Bradley. Про це повідомлеє агенція Reuters з посиланням на двох представників американського уряду. Офіційна заява про передачу бронетехніки пролунає вже в п'ятницю 6-го січня.
mil.in.ua
Biden a Scholzcal folytatott beszélgetés után: az Egyesült Államok Bradley gyalogsági harcjárműveket biztosít Ukrajnának, Németország pedig Mardert...
2023. január 5., csütörtök, 21:43
Az Egyesült Államok Bradley gyalogsági harcjárműveket kíván biztosítani Ukrajnának, míg Németország Marder páncélozott járműveket tervez adományozni.
Ez áll a Fehér Ház közleményében, amely Joe Biden amerikai elnök és Olaf Scholz német kancellár telefonbeszélgetése nyomán – írja az
European Pravda .
A közlemény szerint mindkét ország azt tervezi, hogy az ukrán hadsereget a megfelelő rendszerekre képezi ki.
"Biden elnök és Scholz kancellár közös elhatározásukat fejezte ki amellett, hogy mindaddig biztosítsák a szükséges pénzügyi, humanitárius, katonai és diplomáciai támogatást Ukrajnának, ameddig csak szükséges" - áll a közleményben.
"Újra megerősítették támogatásukat Ukrajna szuverenitása és függetlensége mellett. Megerősítették rendíthetetlen szolidaritásukat Ukrajnával és az ukrán néppel az orosz agresszióval szemben" - közölte a Fehér Ház.
Korábban a média arról számolt be, hogy pénteken az Egyesült Államok új biztonsági segítségnyújtási csomagot mutat be Ukrajna számára, amely
körülbelül 50 Bradley harci járművet fog tartalmazni , és körülbelül 2,8 milliárd dollárba kerül.
Azt is közölték, hogy a német védelmi minisztérium tárgyal a Marder gyalogsági harcjárművek szállításának
lehetséges mennyiségéről Ukrajnába, a számok 20-40 egység között mozognak.
Mint arról beszámoltunk, Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy francia
AMX-10 RC kerekes harckocsikat szállítanak Ukrajnába .
Emlékezzünk vissza, hogy Németország az Egyesült Államokat követően a Patrio t rakétavédelmi rendszer egy további egységével látja el Ukrajnát .
Azt mondják lassan kifogynak a légvédelmi rakétákból? Pár napja mikor azt mondtam lassan kifogynak, Te azt mondtad nekem hülyeséget beszélek és különben sem tudhatom!
Akkor tegyük helyre a dolgot nem erre a kijelentésedre mondtam azt, hogy hülyeség, azt mondtam , hogy lehet, hogy igazad van lehet hogy nincs, ami pedig a cikkben szereplő állítást illeti, érdekes módon az ukri katonai vezetés nem veri a tamtamot, hogy a nyugat küldjön neki légvédelmi rakétákat, az ukri hadvezetés leginkább tüzérségi lőszereket, korszerű nyugati harckocsikat és páncélozott szállítójárműveket akar. Amikor a légvédelemről beszélnek akkor nem légvédelmi rakétákat kérnek hanem nyugati légvédelmi rendszereket...