[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 803
14 105
113
Kapor YPR-765-ösök Zabakhmutka-nál

Flvi0jXXgAAU8Nw

Felvétel Torskoe-ból (Kremenától nyugatra)


Hinduk

FlvePf9XwAMo8eq
 

Tumpek

Well-Known Member
2021. június 28.
58
392
53
Ezzel nagyon óvatosan bánnék. Ha egy ilyen rendszert feltörnek
Ezzel teljes mértékben egyetértek, bár én arra gondoltam, hogy ilyen mértékű USA támogatás mellett kizártnak tartok egy ilyen Ukrán fejlesztést. Nekem egyértelmű hogy USA rendszert használnak, amit most jól megmagyaráznak. Mondhatni ismét teljesen hülyének néznek mindenkit. Én így gondolom, de lehet hogy rosszul...
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 792
17 946
113
Ezen besz@rtok :D :D
Aki tudni akarja a pontos veszteségeket darabra, itt láthatja:


Forrásmegjelölés a táblázat alatt: oryx, portfolió

Szóval ezek helyben született propaganda számok is :D
Nem is értem. Már június közepén, az ukrán szárazföldi erők parancsnokságának logisztikai vezetője, Volodimir Karpenko tábornok a Nemzetvédelem magazinnak adott interjújában elmondta, hogy a nehézfegyverek mintegy 50%-a csatákban veszett el. „Csak a nehézfegyverekről beszélek. Ma az aktív harcok eredményeként körülbelül 30-40, esetenként akár 50%-os felszerelésveszteséggel rendelkezünk. Így körülbelül 50%-ot veszítettünk. Körülbelül 1300 gyalogsági harcjármű, 400 harckocsi, 700 tüzérségi rendszer veszett el” – mondta. ( https://socialbites.ca/latest-news/48153.html , https://oopstop.com/general-karpenk...-in-the-ranks-of-the-armed-forces-of-ukraine/ )
Az oryx ekkoriban harckocsiból 160 darab körüli ukrán veszteséget számlált.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 000
15 753
113
Ez most kb. olyan fontos hír, mint az iráni drónok beszerzése volt. Ja nem, fontosabb.
Innentől ugyanis ahogy írtad, a RuAF elképesztő erősokszorozáson megy át. Ha már a TGP problémát nem oldották még meg, helyesen elindultak egy másik irányba - ami pedig jelenleg fontosabb is, mert a hadseregnek nem a mozgó egységekkel van baja (azokkal tudnak mit kezdeni), hanem a brutális statikus védelemmel. Na és arra a GPS bomba kb. eszményi...

Hogyha GPS bombákat pakolsz egy olyan elképesztően nagy teljesítményű platformra, mint a Szu-30 vagy Szu-34 (ami kvázi az F-15E és az F-111 súlycsoport), na onnantól kezdik alulról nyaldosni az USAF csapásmérés színvonalát - ami viszont figyelembe véve, hogy nem sivatagi rongyfejűek ellen mennek, hanem egy gépesített hadsereg ellen, na az valami elképesztően csúnya lesz.
Ha innen nézzük, egy Szu-30 fegyverterhelését/függesztési pontjait figyelembe véve, mondjuk csak napi 100 csapásmérő bevetést is számolva elmondhatjuk, hogy 2-3 hónap alatt minden arra érdemes célpontot szét tudnak szedni a front mögött 50+Km-nyire. Mivel a légvédelem ebben a mélységben úgy tűnik le van amortizálva, kvázi semmi sem áll az útjukba (az Ukrán Légierő biztosan nem), vagyis elkezdhetik a maguk módján a Sivatagi Vihar előbombázását egy nyári offenzívára.
Az iráni GPS bombákkal már megtehetik, lesz értelme mélyebbre beküldeni a vadászbombázókat.

(A kérdés persze a most a markába röhögő Iránnak hogy mennek neki ezután közvetve vagy közvetlenül az amerikaiak, mert ha ezt meglépik, az Orosz Légierő hatalmas fejlődési lépést tesz és irtózatos kaszálásba fog kezdeni...)

Glonasz-t is tudnak ezek? Mert a GPS nem orosz, az amcsi könnyen lekapcsolja, ha kell.
A Glonasz jelek is zavarhatók.

Lesz dolga a Gepárdoknak, jöhetnek a C-RAM -ek. Igazi modern háború lesz a végén.
 
Last edited by a moderator:

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 283
54 466
113
Akkor ez így már koordinált akciót jelent!
Tiszta Nato vs Oroszorszag haborut nezhetunk akkor hamarosan. Meglatjuk mire mennek ezek a "modern, sikeres" technikak a hetvenes evek beli orosz ellen ugy hogy nem torzsi harcosok kezelik azt.
Szerintem jo temek lesznek itt iden, vegre vegervenyesen kiderulnek dolgok. Szerintem fog meg "modern, elpusztithatatlan" nyugati harckocsi is erkezni egyszeruen azert mert muszaj, majusra 2x elfogy az a keves is ami most az ukranoknak van, aztan hogy fogy el a maradek 20(?) millio ukran akkor?
Leo 2 fix hogy megy mar, lesz meg Marder es Gepard is. A nemetek le lesznek fegyverezve szep lassan, a cuccaikkal, nemet technikaval meg beégnek ujra a fronton.
Talan meg Nato vadaszrepuloket is lathatunk szigonnyal a farkukon. Mas repulot nem kell atadniuk hiszen dront kapnak korrlatlanul, a Nato felderito es teherszalito flottaja pedig korlatlanul rendelkezesukre all. Tuzerseguk mar Nato kompatibililis, a kezelok is egyreszt.
Harci helikopterekkel meglatjuk mi lesz, teherszalitot biztosan kapnak folyamatosan majd. Szerintem Tiger a nemetektol befigyelhet.
Tovabbi Patriotok is mennek majd, 5-10 uteg biztosan.
Na, jó meccsek lesznek itt iden meg amig az utolso ukran is elfogy...

Kozben Szoledart csendben elviszik az oroszok ha a Putyin tuzszunete meg nem allitja oket. Ez a tuzszunet azert jol jon az atlanti/ukran csapatoknak most. Kicsit osszefoltozhatjak magukat.
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
297
1 418
93
Mert ez csak egy üzenet Putyinnak.
A jelentése:
 • Bármit adunk, ami ahhoz kell, hogy ne érhesd el céljaid.
 • Bármikor adunk még többet, ha kell.
 • Nem adunk annyit, hogy megalázóan gyorsaan verjenek szarrá, így van lehetőséged kisebb tekintélyvesztéssel abbahagyni ezt a baromságot.

:)Glonasz-t is tudnak ezek? Mert a GPS nem orosz, az amcsi könnyen lekapcsolja, ha kell.
A Glonasz jelek is zavarhatók.

Lesz dolga a Gepárdoknak, jöhetnek a C-RAM -ek. Igazi modern háború lesz a végén.
Kíváncsi leszek mi lesz a nyugati társadalmak reakciója, amikor először átcsúszik a cenzúrán hogy a Gepárd, C-RAM, NASAMS stb. személyzete, aki "300"-as lett nem a múlt hónapban besorozott Bondarenko bácsi és a komája Savchenko volt.

Továbbra is állítom, hogy ilyen rendszerek kezelésének elsajátítása nem pár hetes gyorstalpaló. Ha tömegesen jelennek meg a személyzetük valószínüleg "önkéntesekből" fog állni. Ez még anno a Szovjetúniónak is okozott némi problémát, amikor az arab-izraeli háborúban pilótáik egyiptomi színekben repültek, vagy a vietnami rakétás légvédelem hatékonysága javult hirtelen mert "tanácsadók" kezelték...
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 240
3 141
113
Kíváncsi leszek mi lesz a nyugati társadalmak reakciója, amikor először átcsúszik a cenzúrán hogy a Gepárd, C-RAM, NASAMS stb. személyzete, aki "300"-as lett nem a múlt hónapban besorozott Bondarenko bácsi és a komája Savchenko volt.

Továbbra is állítom, hogy ilyen rendszerek kezelésének elsajátítása nem pár hetes gyorstalpaló. Ha tömegesen jelennek meg a személyzetük valószínüleg "önkéntesekből" fog állni. Ez még anno a Szovjetúniónak is okozott némi problémát, amikor az arab-izraeli háborúban pilótáik egyiptomi színekben repültek, vagy a vietnami rakétás légvédelem hatékonysága javult hirtelen mert "tanácsadók" kezelték...
Vagy egyszerűen már a rendszerek átadásának bejelentése előtt megkezdik a kezelő személyzet kiképzését.Több mint egy éve tart a konfliktus ennyi idő alatt akár Ukrán pilótákat is képezhettek át nyugati gépekre.De ugyanez igaz a többi fegverrendszerre is.És természetesen ott vannak a nyugati önkéntesek,tanácsadók,zsoldosok ki hogy nevezi őket.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
21 987
68 627
113
Arra lesz jó az egész, hogy az ukránok lelépjenek csöndben onnan, ahol szarul állnak. Az oroszok új célpontokat választanak, megerősítenek mindent ami kétséges volt, feltöltik a készleteket, az ukránok templomra mérnek majd csapást, hátha van benne orosz vezetőség, katona, stb.

Egyébként, az egész arra lesz jó, hogy a lakosság lássa, hogy milyen ha nem kell félni rakétától, dróntól, nincs légiriadó miattuk. Ezzel a ruszkik inkább fogják a háborúellenes ukrajnai lakosságot erősíteni, az ukrán vezetést gyengíteni. Ha egy év után megtapasztalod milyen a béke, akár csak egy kis időre is, lásd Szíria 2020 után, bármi jobb lesz, mint a fegyverzaj.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 486
29 090
113

Az Egyesült Államok ma 2,8 milliárd dolláros katonai segélyt jelent be Ukrajnának​

Pénteken bejelentik a Kijevnek szánt új amerikai katonai segélycsomagot, amely magában foglalja a Bradley egyesített lánctalpas platformokat is – mondta Patrick Ryder, a Pentagon szóvivője.
Ez a szállítás lesz a legnagyobb a Pentagon által Kijevnek juttatott katonai felszerelési csomagok sorában.
A Bradley mellett Ukrajna HMMWV hadsereg teherszállító furgonokat, kerekes páncélozott járműveket, fokozott aknavédelmi MRAP-pal, valamint nagy adag rakétát és egyéb lőszert is kap.
Источник: https://rusvesna.su/news/1672989100

Az ellenség megerősíti az orosz hadsereg előrenyomulását Soledar közelében (FOTÓ, VIDEÓ)​

Az ukrán források megerősítik az ukrán fegyveres erők védelmének áttörését Soledarban , amelyről korábban a Russzkaja Vesna számolt be.
Az orosz hadsereg átvette az irányítást Bahmutszkoje felett, és jelentősen előre tudott haladni Szoledar központja felé.
A szélső áttörések miatt az ukrán fegyveres erőknek ki kell egyenlíteniük a védelmi vonalat és számos pozícióból vissza kell vonulniuk – ismerik el az ukrán propagandaforrások.
Источник: https://rusvesna.su/news/1672986545

A Dnyeper élesen sekélyesedni kezdett: Támadásra készülnek az ukrán fegyveres erők?​

...
Meg kell jegyezni, hogy Ukrajnában már széles körben elterjedt a feltételezés, hogy az ország fő folyójában a vízhozam csökkenése egy ember által előidézett folyamat, amelyet a kijevi rezsim szándékosan szervezett meg a Dnyeper felső folyásán a hidraulikus kapuk fokozatos bezárásával. vízerőművek a Dnyeper-kaszkád többi gátain a felső szakaszon.
"Miért? Lehetséges, hogy ily módon megkezdődött az ukrán fegyveres erők felkészítése ennek a vízakadálynak a jobb partról történő gyors kikényszerítésére, és az átmenet a bal parton lévő orosz állások elleni offenzívára ” – javasolja Szergej Iscsenko.
Ez a feltételezés valóban nagyon hasonlít az igazsághoz, mert Ukrajna területén az elkövetkező napokban végre lesz egy újabb kötelező feltétele annak, hogy mindkét fél határozott támadásra álljon át.
Az időjárás-előrejelzés szerint meredek esés várható. Például Csernyihiv és Sumy térségében január 7-ig akár 10-13, a Liman és Kremennaya régiókban pedig, ahol már régóta dúlnak heves harcok, akár mínusz 10 fokot is jósolnak. ...
Источник: https://rusvesna.su/news/1672913685

Front-line összefoglaló 2023.01.06. délelőttről
Herszon irányban az orosz tüzérség a regionális központot, Szadovojét és Tyaginkát találta el. Az ukrán fegyveres erők Aljoski és Novaja Kahovka elleni csapásokkal válaszoltak. Ezenkívül az ukrán hadsereg aktívan működik a Kinburn Spit területén. Egyelőre minden a felderítésről szól. (1. ábra)
A donyecki fronton a szárazföldi orosz csapatok ismét Novomihajlovka, Nyevelszkoje és Pervomajszkij irányába összpontosították fő erőiket. Marinka város határában, közeledő csaták. Emellett az Orosz Föderáció fegyveres erői is támadnak a Vodyanoy és Experienced felől. Az ukrán fegyveres erők tüzérsége eltalálta Donyecket és Jaszinovataját. (2. ábra)
A Bahmut szektorban a fő hír az, hogy az orosz hadsereg áttörte Soledar védelmét és átvette az irányítást a település felett. Bakhmut. Ez lehetővé tette, hogy Soledar közepe felé haladjunk. Ezenkívül a PMC "Wagner"-nek sikerült előrelépnie Klescheevka és a helyi tapasztalt támadások területén. Északkeleten pedig az orosz csapatok elérték az út egy fontos szakaszát Donyeck Belogorovkában. (3. ábra)
Luganszk irányában az Orosz Föderáció fegyveres erői ismét támadtak a vitatott és helyi Belogorovka térségében. (4. ábra)
 

szaboj

Well-Known Member
2015. december 6.
346
815
93
Boldog Ortodox Karácsonyt Putyin. Na végre béke lesz. Ja nem. Úgy se tartanák be a fegyverszünetet.
Egyesek szerint Putyin időt akar nyerni. Mihez?
1. Hogy a fegyvernyugvást kihasználva az egész orosz hadsereg hátraarcot csináljon, és visszavonuljanak a február 24-i határok mögé.
2. Vagy, hogy a mozgósított erők és technika nyugodtan felvonulhasson a front közelébe, aztán újévkor indulhat a nagy offenzíva...
3. esetleg nem történne semmi különös, jópofizna a nyugatnak, a hátországának, ő is meg a dilettáns hadvezetése kapna egy kis hosszú hétvégét...
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
26 239
64 866
113
Én ezzel nagyon óvatosan bánnék. Ha egy ilyen rendszert feltörnek, pikk-pakk megszerzik a kapcsolódó kliensek helyzetét, adott esetben "aktiválhatnak" rejtőzködő alakulatot. fals parancsokat adhatnak ki, sőt akár saját alakulatra vezethetnek tüzet.
Ezzel teljes mértékben egyetértek, bár én arra gondoltam, hogy ilyen mértékű USA támogatás mellett kizártnak tartok egy ilyen Ukrán fejlesztést. Nekem egyértelmű hogy USA rendszert használnak, amit most jól megmagyaráznak. Mondhatni ismét teljesen hülyének néznek mindenkit. Én így gondolom, de lehet hogy rosszul...
Egyrészt az igazsághoz hozzátartozik, hogy annak ellenére, hogy az ukrik kétségkívül tényleg értek el eredményeket ezen a téren és az is igaz, hogy alkalmazzák is a harctéren (különösen a tüzérség számára nagyon hasznos) ezt a rendszert de azért van egy erőteljes hájp az ukrik részéről ezzel kapcsolatban, és csak a tévedések elkerülése végett ezt a rendszert az ukrik nem a február 24-én kezdődő orosz invázió alatt fejlesztették ki, már évekkel ezelőtt elkezdődött a rendszer fejlesztése amely gyakorlatilag az orosz invázió kezdetére került olyan állapotba , hogy ténylegesen nagy segítséget jelentsen az ukrán haderő számára (azt is hozzátéve, hogy a működését a háborús körülmények között az amerikai Starlink rendszer teszi lehetővé), természetesen a háború kezdete óta az ukrik folyamatosan fejlesztik a rendszert (szerintem nyugati segítséget is kapnak hozzá) új elemeket és a harctéri tapasztalatokat hozzá adva. Az amerikai katonai vezetés pedig nyilvánvaló, hogy tanulmányozza az ukrik rendszerét, hiszen azt valós háborús körülmények között az orosz haderő ellen alkalmazzák több mint 11 hónapja.

Ami pedig @Tumpek véleményét illeti ezzel kapcsolatban én két okból sem tartom ezt életszerűnek, egyrészt azért mert az ukrik már évek óta fejlesztik ezt a rendszert a saját lehetőségeikre haditechnikai felszereltségükre optimalizálva, az amerikai rendszer sokkal mélyebb digitális integrációt valósít meg, és sokkal nagyobb erőforrásokat igényel mint amelyek az ukrik rendelkezésére álln ak.

Másrészt az amerikaiak miért csinálnának olyan hülyeséget , hogy az amerikai haderő ilyen fontos és sarkalatos rendszerét odaadják az ukrik kezébe akik éppen az orosz haderővel harcolnak, és ahol ennek a rendszernek a biztonságát semmi sem szavatolná.

Nem is értem. Már június közepén, az ukrán szárazföldi erők parancsnokságának logisztikai vezetője, Volodimir Karpenko tábornok a Nemzetvédelem magazinnak adott interjújában elmondta, hogy a nehézfegyverek mintegy 50%-a csatákban veszett el. „Csak a nehézfegyverekről beszélek. Ma az aktív harcok eredményeként körülbelül 30-40, esetenként akár 50%-os felszerelésveszteséggel rendelkezünk. Így körülbelül 50%-ot veszítettünk. Körülbelül 1300 gyalogsági harcjármű, 400 harckocsi, 700 tüzérségi rendszer veszett el” – mondta. ( https://socialbites.ca/latest-news/48153.html , https://oopstop.com/general-karpenk...-in-the-ranks-of-the-armed-forces-of-ukraine/ )
Az oryx ekkoriban harckocsiból 160 darab körüli ukrán veszteséget számlált.
A cikkben a főleg a nyugati korszerű fegyver rendszerekről volt szó (amelett, hogy szerepelt benne az ukriknak adott ex haditechnika is szovjet) és bizony június közepén az ukrán szárazföldi parancsnokságának logisztikai vezetője az ukrán nehézfegyverek egészéről beszélt amelyben (akkor még különösen sokkal) nagyobb volt a volt szovjet haditechnika haditechnika aránya.


@duckdodgers™ visszatérve még egy kicsit az ukrán légvédelemre és az orosz támadásokra az ukrán energetikai infrastruktúra ellen, az utóbbi időben az oroszok az iráni drónok bevetésével kapcsolatban taktikát váltottak, (erről orosz és ukrán források is beszámoltak) a Sahed drónokat éjjel vetik be amikor az ukrán légvédelem csak rakétákkal és a német Gepárd légvédelmi rendszerekkel tud hatékonyan védekezni ellenük, a legutóbbi támadások során az ukrán légvédelem arról számolt be, hogy az egyik Nasams egységnél amely kritikus energetikai és más objektumokat védett főként a Sahed drónoktól olyan gyorsan kellett a rakétákat után tölteni mintha tüzérségi alakulat lett volna , az oroszok nem hülyék mindent megtesznek, hogy az ukriknak és a nyugatnak a lehető legdrágább legyen egy iráni drón megsemmisítése ,nem véletlen hogy az ukrán katonai és politikai vezetés aktívan lobbizik még több német Gepárd önjáró légvédelmi rendszerért. És ezekkel a tényekkel tisztában vannak a németek is...Németország több Gepard-Spiegel önjáró fegyvert adhat Ukrajnának...​


2023. január 6., péntek,


10b4976-846a519-gepard.jpg

Fotó: Getty Images

A bejelentett Marder páncélosok és a Patriot üteg mellett Németország további Gepard önjáró légvédelmi rendszereket kíván áthelyezni Ukrajnába.

Forrás : Spiegel , ZN.ua

Részletek : A kiadvány szerint már folynak a tárgyalások két olyan országgal, amelyeknek még mindig van raktárkészlete Gepard önjáró légvédelmi rendszerekből és nagy mennyiségű 35 mm-es lőszerből.

Milyen országról nem számolnak be.

Egyelőre nincs megállapodás, de Berlinben óvatosan bíznak abban, hogy a következő hónapokban további Gepárdokat szállíthatnak Ukrajnába.
Maxar a lebombázott Bakhmutot mutatja műholdfelvételen....​


2023. január 6., péntek, 06:31


123e63f-2.jpg

Lebombázták Bakhmutot Maxar műholdfelvételén


A Maxar Technologies 2022. augusztus 1-jén és 2023. január 4-én készített műholdfelvételeket a donyecki régió Bahmut városáról.

Forrás : Maxar Technologies a Twitteren

Szó szerint : "A város az elmúlt 6 hónapban az orosz és az ukrán erők közötti heves harcok központja volt, és a képeken az épületekben és az infrastruktúrában súlyos károk láthatók."

Részletek : A cég megjegyezte, hogy az első fotó 2022. augusztus 1-jén készült.A második pedig a folyó év január 4-énSztrelkov Igor Ivanovics


január 6., 01:11

Podoljak úr kijelentésével kapcsolatban, miszerint az AFU nem szándékozik eleget tenni a Kreml "egyoldalú tűzszünetre" vonatkozó követelésének, néhány megjegyzést szeretnék tenni:

- Visszavonom a tegnapi áttekintés-előrejelzésből azt a megalapozatlanul merész feltételezést, hogy csapataink egy-másfél hét alatt befejezhetik a Marinka elleni támadást. Ha Marinkát valaha is beveszik, az sokkal később lesz, mivel a mi "tartózkodásunk" 36 órája alatt az AFU komolyan megerősíti pozícióit és megerősíti a helyőrséget;

- Vlagyimir Vlagyimirovics olyan merész és határozott lépést tett a vereség és a megadás felé a jelenlegi háborúban, amilyenre még nem volt példa az úgynevezett "SWO" elmúlt 10,5 hónapjában. A hágaiak tapsolnak, és elkezdik előkészíteni a termet.(Kivéve persze, ha a problémát megelőző jelleggel nem oldják meg egy lapátnyél illetéktelen behelyezését a végbélnyílásba, ahogy az Kadhafi esetében történt);

- Az Orosz Föderáció fegyveres erői - csak örülnek: megtapasztalhatják az egyoldalú tűzszünetek minden "varázsát", amelyet az LDPR hadtestek az előző 8 évben tapasztaltak. Szerintem a hadseregünknek tetszeni fog. "De-eszkaláció" és "átcsoportosítás", valamint a "Bonyolult megoldás" - az RF fegyveres erői már értékelték. Most - egy új szakasz...