Kapor YPR-765-ösök Zabakhmutka-nál
Felvétel Torskoe-ból (Kremenától nyugatra)
Hinduk
Felvétel Torskoe-ból (Kremenától nyugatra)
Hinduk
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezzel teljes mértékben egyetértek, bár én arra gondoltam, hogy ilyen mértékű USA támogatás mellett kizártnak tartok egy ilyen Ukrán fejlesztést. Nekem egyértelmű hogy USA rendszert használnak, amit most jól megmagyaráznak. Mondhatni ismét teljesen hülyének néznek mindenkit. Én így gondolom, de lehet hogy rosszul...Ezzel nagyon óvatosan bánnék. Ha egy ilyen rendszert feltörnek
Nem is értem. Már június közepén, az ukrán szárazföldi erők parancsnokságának logisztikai vezetője, Volodimir Karpenko tábornok a Nemzetvédelem magazinnak adott interjújában elmondta, hogy a nehézfegyverek mintegy 50%-a csatákban veszett el. „Csak a nehézfegyverekről beszélek. Ma az aktív harcok eredményeként körülbelül 30-40, esetenként akár 50%-os felszerelésveszteséggel rendelkezünk. Így körülbelül 50%-ot veszítettünk. Körülbelül 1300 gyalogsági harcjármű, 400 harckocsi, 700 tüzérségi rendszer veszett el” – mondta. ( https://socialbites.ca/latest-news/48153.html , https://oopstop.com/general-karpenk...-in-the-ranks-of-the-armed-forces-of-ukraine/ )Ezen besz@rtok![]()
Aki tudni akarja a pontos veszteségeket darabra, itt láthatja:
![]()
Tényleg szétverik az oroszok a szupermodern NATO-fegyvereket Ukrajnában? Nézzük meg, mit mondanak a számok
Az orosz védelmi minisztérium napi jelentéseit olvasgatva az az illúziónk támadhat, hogy brutális károk keletkeznek a NATO által Ukrajnának leszállított, nyugati haditechnikában, nehézfegyverekben, harcjárművekben. Tény, hogy időszakosan láthatók felvételek megsemmisített M113-as páncélozott...www.portfolio.hu
Forrásmegjelölés a táblázat alatt: oryx, portfolió
Szóval ezek helyben született propaganda számok is![]()
Ez most kb. olyan fontos hír, mint az iráni drónok beszerzése volt. Ja nem, fontosabb.
Innentől ugyanis ahogy írtad, a RuAF elképesztő erősokszorozáson megy át. Ha már a TGP problémát nem oldották még meg, helyesen elindultak egy másik irányba - ami pedig jelenleg fontosabb is, mert a hadseregnek nem a mozgó egységekkel van baja (azokkal tudnak mit kezdeni), hanem a brutális statikus védelemmel. Na és arra a GPS bomba kb. eszményi...
Hogyha GPS bombákat pakolsz egy olyan elképesztően nagy teljesítményű platformra, mint a Szu-30 vagy Szu-34 (ami kvázi az F-15E és az F-111 súlycsoport), na onnantól kezdik alulról nyaldosni az USAF csapásmérés színvonalát - ami viszont figyelembe véve, hogy nem sivatagi rongyfejűek ellen mennek, hanem egy gépesített hadsereg ellen, na az valami elképesztően csúnya lesz.
Ha innen nézzük, egy Szu-30 fegyverterhelését/függesztési pontjait figyelembe véve, mondjuk csak napi 100 csapásmérő bevetést is számolva elmondhatjuk, hogy 2-3 hónap alatt minden arra érdemes célpontot szét tudnak szedni a front mögött 50+Km-nyire. Mivel a légvédelem ebben a mélységben úgy tűnik le van amortizálva, kvázi semmi sem áll az útjukba (az Ukrán Légierő biztosan nem), vagyis elkezdhetik a maguk módján a Sivatagi Vihar előbombázását egy nyári offenzívára.
Az iráni GPS bombákkal már megtehetik, lesz értelme mélyebbre beküldeni a vadászbombázókat.
(A kérdés persze a most a markába röhögő Iránnak hogy mennek neki ezután közvetve vagy közvetlenül az amerikaiak, mert ha ezt meglépik, az Orosz Légierő hatalmas fejlődési lépést tesz és irtózatos kaszálásba fog kezdeni...)
Tiszta Nato vs Oroszorszag haborut nezhetunk akkor hamarosan. Meglatjuk mire mennek ezek a "modern, sikeres" technikak a hetvenes evek beli orosz ellen ugy hogy nem torzsi harcosok kezelik azt.Akkor ez így már koordinált akciót jelent!
Nem tudtam, hogy ukrajnának van pénze ilyesmire.jöhetnek a C-RAM
Kíváncsi leszek mi lesz a nyugati társadalmak reakciója, amikor először átcsúszik a cenzúrán hogy a Gepárd, C-RAM, NASAMS stb. személyzete, aki "300"-as lett nem a múlt hónapban besorozott Bondarenko bácsi és a komája Savchenko volt.Mert ez csak egy üzenet Putyinnak.
A jelentése:
- Bármit adunk, ami ahhoz kell, hogy ne érhesd el céljaid.
- Bármikor adunk még többet, ha kell.
- Nem adunk annyit, hogy megalázóan gyorsaan verjenek szarrá, így van lehetőséged kisebb tekintélyvesztéssel abbahagyni ezt a baromságot.
Glonasz-t is tudnak ezek? Mert a GPS nem orosz, az amcsi könnyen lekapcsolja, ha kell.
A Glonasz jelek is zavarhatók.
Lesz dolga a Gepárdoknak, jöhetnek a C-RAM -ek. Igazi modern háború lesz a végén.
Vagy egyszerűen már a rendszerek átadásának bejelentése előtt megkezdik a kezelő személyzet kiképzését.Több mint egy éve tart a konfliktus ennyi idő alatt akár Ukrán pilótákat is képezhettek át nyugati gépekre.De ugyanez igaz a többi fegverrendszerre is.És természetesen ott vannak a nyugati önkéntesek,tanácsadók,zsoldosok ki hogy nevezi őket.Kíváncsi leszek mi lesz a nyugati társadalmak reakciója, amikor először átcsúszik a cenzúrán hogy a Gepárd, C-RAM, NASAMS stb. személyzete, aki "300"-as lett nem a múlt hónapban besorozott Bondarenko bácsi és a komája Savchenko volt.
Továbbra is állítom, hogy ilyen rendszerek kezelésének elsajátítása nem pár hetes gyorstalpaló. Ha tömegesen jelennek meg a személyzetük valószínüleg "önkéntesekből" fog állni. Ez még anno a Szovjetúniónak is okozott némi problémát, amikor az arab-izraeli háborúban pilótáik egyiptomi színekben repültek, vagy a vietnami rakétás légvédelem hatékonysága javult hirtelen mert "tanácsadók" kezelték...
A Bradley mellett Ukrajna HMMWV hadsereg teherszállító furgonokat, kerekes páncélozott járműveket, fokozott aknavédelmi MRAP-pal, valamint nagy adag rakétát és egyéb lőszert is kap.Ez a szállítás lesz a legnagyobb a Pentagon által Kijevnek juttatott katonai felszerelési csomagok sorában.
Ez a feltételezés valóban nagyon hasonlít az igazsághoz, mert Ukrajna területén az elkövetkező napokban végre lesz egy újabb kötelező feltétele annak, hogy mindkét fél határozott támadásra álljon át."Miért? Lehetséges, hogy ily módon megkezdődött az ukrán fegyveres erők felkészítése ennek a vízakadálynak a jobb partról történő gyors kikényszerítésére, és az átmenet a bal parton lévő orosz állások elleni offenzívára ” – javasolja Szergej Iscsenko.
Én ezzel nagyon óvatosan bánnék. Ha egy ilyen rendszert feltörnek, pikk-pakk megszerzik a kapcsolódó kliensek helyzetét, adott esetben "aktiválhatnak" rejtőzködő alakulatot. fals parancsokat adhatnak ki, sőt akár saját alakulatra vezethetnek tüzet.
Egyrészt az igazsághoz hozzátartozik, hogy annak ellenére, hogy az ukrik kétségkívül tényleg értek el eredményeket ezen a téren és az is igaz, hogy alkalmazzák is a harctéren (különösen a tüzérség számára nagyon hasznos) ezt a rendszert de azért van egy erőteljes hájp az ukrik részéről ezzel kapcsolatban, és csak a tévedések elkerülése végett ezt a rendszert az ukrik nem a február 24-én kezdődő orosz invázió alatt fejlesztették ki, már évekkel ezelőtt elkezdődött a rendszer fejlesztése amely gyakorlatilag az orosz invázió kezdetére került olyan állapotba , hogy ténylegesen nagy segítséget jelentsen az ukrán haderő számára (azt is hozzátéve, hogy a működését a háborús körülmények között az amerikai Starlink rendszer teszi lehetővé), természetesen a háború kezdete óta az ukrik folyamatosan fejlesztik a rendszert (szerintem nyugati segítséget is kapnak hozzá) új elemeket és a harctéri tapasztalatokat hozzá adva. Az amerikai katonai vezetés pedig nyilvánvaló, hogy tanulmányozza az ukrik rendszerét, hiszen azt valós háborús körülmények között az orosz haderő ellen alkalmazzák több mint 11 hónapja.Ezzel teljes mértékben egyetértek, bár én arra gondoltam, hogy ilyen mértékű USA támogatás mellett kizártnak tartok egy ilyen Ukrán fejlesztést. Nekem egyértelmű hogy USA rendszert használnak, amit most jól megmagyaráznak. Mondhatni ismét teljesen hülyének néznek mindenkit. Én így gondolom, de lehet hogy rosszul...
A cikkben a főleg a nyugati korszerű fegyver rendszerekről volt szó (amelett, hogy szerepelt benne az ukriknak adott ex haditechnika is szovjet) és bizony június közepén az ukrán szárazföldi parancsnokságának logisztikai vezetője az ukrán nehézfegyverek egészéről beszélt amelyben (akkor még különösen sokkal) nagyobb volt a volt szovjet haditechnika haditechnika aránya.Nem is értem. Már június közepén, az ukrán szárazföldi erők parancsnokságának logisztikai vezetője, Volodimir Karpenko tábornok a Nemzetvédelem magazinnak adott interjújában elmondta, hogy a nehézfegyverek mintegy 50%-a csatákban veszett el. „Csak a nehézfegyverekről beszélek. Ma az aktív harcok eredményeként körülbelül 30-40, esetenként akár 50%-os felszerelésveszteséggel rendelkezünk. Így körülbelül 50%-ot veszítettünk. Körülbelül 1300 gyalogsági harcjármű, 400 harckocsi, 700 tüzérségi rendszer veszett el” – mondta. ( https://socialbites.ca/latest-news/48153.html , https://oopstop.com/general-karpenk...-in-the-ranks-of-the-armed-forces-of-ukraine/ )
Az oryx ekkoriban harckocsiból 160 darab körüli ukrán veszteséget számlált.