[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 332
113
Ez tök jó, meg minden, csak éppen mi a szarért kell nekik ehhez sikló bomba? o_O
Mert már az SZU idején is hegyekben álltak a félaktív lézeres és televíziós önrávezetésű rakéták.
Hol vannak ezek? Miért nincsenek bevetve? o_O
Lejárt az üzemidő/eladták a készletet, és elfelejtettek helyette új gyártásút venni? Vagy mi az oka?
Mert a Kh-31 nagy nehezen előkerült végre, és eredményesen használják is.
De hol vannak a Kh-29-esek? (Afganisztánban, Irak-Iránban és csecsenföldön is be volt vetve!)
Azokat a Szu-17/24/25/27/34/35 is képes használni. Nem értem miért nincs bevetve...
Természetesen csak tippelek.

Lehet, hogy a régi készletek már üzemképtelenek.
Lehet, hogy ez csak most derült ki, amikor komolyan veszik a rovancsot.

Hogy most gyártják e, s milyen mennyiségben, azt természetesen ők sem fogják az orrunkra kötni.

Amúgy meg gyanúm szerint az oroszok kínosan ügyelnek bizonyos készleteknél arra, hogy mindig meglegyen egy mennyiség, ha a "barátaik" máshonnan kezdenének egy új proxyháborúba, vagy továbbfajulna a konfliktus.



Ez most kb. olyan fontos hír, mint az iráni drónok beszerzése volt. Ja nem, fontosabb.
Innentől ugyanis ahogy írtad, a RuAF elképesztő erősokszorozáson megy át. Ha már a TGP problémát nem oldották még meg, helyesen elindultak egy másik irányba - ami pedig jelenleg fontosabb is, mert a hadseregnek nem a mozgó egységekkel van baja (azokkal tudnak mit kezdeni), hanem a brutális statikus védelemmel. Na és arra a GPS bomba kb. eszményi...

Hogyha GPS bombákat pakolsz egy olyan elképesztően nagy teljesítményű platformra, mint a Szu-30 vagy Szu-34 (ami kvázi az F-15E és az F-111 súlycsoport), na onnantól kezdik alulról nyaldosni az USAF csapásmérés színvonalát - ami viszont figyelembe véve, hogy nem sivatagi rongyfejűek ellen mennek, hanem egy gépesített hadsereg ellen, na az valami elképesztően csúnya lesz.
Ha innen nézzük, egy Szu-30 fegyverterhelését/függesztési pontjait figyelembe véve, mondjuk csak napi 100 csapásmérő bevetést is számolva elmondhatjuk, hogy 2-3 hónap alatt minden arra érdemes célpontot szét tudnak szedni a front mögött 50+Km-nyire. Mivel a légvédelem ebben a mélységben úgy tűnik le van amortizálva, kvázi semmi sem áll az útjukba (az Ukrán Légierő biztosan nem), vagyis elkezdhetik a maguk módján a Sivatagi Vihar előbombázását egy nyári offenzívára.
Az iráni GPS bombákkal már megtehetik, lesz értelme mélyebbre beküldeni a vadászbombázókat.

(A kérdés persze a most a markába röhögő Iránnak hogy mennek neki ezután közvetve vagy közvetlenül az amerikaiak, mert ha ezt meglépik, az Orosz Légierő hatalmas fejlődési lépést tesz és irtózatos kaszálásba fog kezdeni...)
Mi a helyzet a harctérkörnyéki GPS (Glonass stb.) zavarással?
Vagy a GPS bomba e téren csodafegyver?

Utólag, évek-évtizedek múlva milyen okosak leszünk, s ingatni fogjuk a fejünket, hogy milyen vakok, tökéletlenek voltak s hibázók, a döntéskényszer sűrűjében csapást tévesztők (akár szó szerint is) a politikusok, stratégák, harctéri parancsnokok.

Ahogy utólag mennyire is okosak vagyunk már, hogy mit kellett volna tenni, mire kellett volna ráfeküdni (nedves kő helyett kedves nőre) az USA-nak Vietnamban, a szovjeteknek Afganisztánban, stb., stb.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 886
113
Már megint a kivetítés ...

Csak nehogy holnap délig a világ összes drónját és cirkálórakétájáját ukrán célpontok kapják le az ég öl, hogy Putyin kevesebb levegőhöz jusson.
 
W

Wilson

Guest
50 Bradleyt kap Ukrajna



mil.in.ua



Україна отримає 50 БМП M2 Bradley у наступному пакеті військової допомоги від США


Новий пакет військової допомоги від США для України включатиме 50 бойових машин піхоти M2 Bradley. Про це повідомлеє агенція Reuters з посиланням на двох представників американського уряду. Офіційна заява про передачу бронетехніки пролунає вже в п'ятницю 6-го січня.

mil.in.ua
mil.in.ua

Biden a Scholzcal folytatott beszélgetés után: az Egyesült Államok Bradley gyalogsági harcjárműveket biztosít Ukrajnának, Németország pedig Mardert...​


2023. január 5., csütörtök, 21:43


Az Egyesült Államok Bradley gyalogsági harcjárműveket kíván biztosítani Ukrajnának, míg Németország Marder páncélozott járműveket tervez adományozni.

Ez áll a Fehér Ház közleményében, amely Joe Biden amerikai elnök és Olaf Scholz német kancellár telefonbeszélgetése nyomán – írja az European Pravda .

A közlemény szerint mindkét ország azt tervezi, hogy az ukrán hadsereget a megfelelő rendszerekre képezi ki.

"Biden elnök és Scholz kancellár közös elhatározásukat fejezte ki amellett, hogy mindaddig biztosítsák a szükséges pénzügyi, humanitárius, katonai és diplomáciai támogatást Ukrajnának, ameddig csak szükséges" - áll a közleményben.

"Újra megerősítették támogatásukat Ukrajna szuverenitása és függetlensége mellett. Megerősítették rendíthetetlen szolidaritásukat Ukrajnával és az ukrán néppel az orosz agresszióval szemben" - közölte a Fehér Ház.

Korábban a média arról számolt be, hogy pénteken az Egyesült Államok új biztonsági segítségnyújtási csomagot mutat be Ukrajna számára, amely körülbelül 50 Bradley harci járművet fog tartalmazni , és körülbelül 2,8 milliárd dollárba kerül.

Azt is közölték, hogy a német védelmi minisztérium tárgyal a Marder gyalogsági harcjárművek szállításának lehetséges mennyiségéről Ukrajnába, a számok 20-40 egység között mozognak.
Mint arról beszámoltunk, Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy francia AMX-10 RC kerekes harckocsikat szállítanak Ukrajnába .

Emlékezzünk vissza, hogy Németország az Egyesült Államokat követően a Patrio t rakétavédelmi rendszer egy további egységével látja el Ukrajnát .

Azt mondják lassan kifogynak a légvédelmi rakétákból? Pár napja mikor azt mondtam lassan kifogynak, Te azt mondtad nekem hülyeséget beszélek és különben sem tudhatom!
Akkor tegyük helyre a dolgot nem erre a kijelentésedre mondtam azt, hogy hülyeség, azt mondtam , hogy lehet, hogy igazad van lehet hogy nincs, ami pedig a cikkben szereplő állítást illeti, érdekes módon az ukri katonai vezetés nem veri a tamtamot, hogy a nyugat küldjön neki légvédelmi rakétákat, az ukri hadvezetés leginkább tüzérségi lőszereket, korszerű nyugati harckocsikat és páncélozott szállítójárműveket akar. Amikor a légvédelemről beszélnek akkor nem légvédelmi rakétákat kérnek hanem nyugati légvédelmi rendszereket...
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

Tumpek

Well-Known Member
2021. június 28.
71
491
53
Ezzel nagyon óvatosan bánnék. Ha egy ilyen rendszert feltörnek
Ezzel teljes mértékben egyetértek, bár én arra gondoltam, hogy ilyen mértékű USA támogatás mellett kizártnak tartok egy ilyen Ukrán fejlesztést. Nekem egyértelmű hogy USA rendszert használnak, amit most jól megmagyaráznak. Mondhatni ismét teljesen hülyének néznek mindenkit. Én így gondolom, de lehet hogy rosszul...
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Ezen besz@rtok :D :D
Aki tudni akarja a pontos veszteségeket darabra, itt láthatja:


Forrásmegjelölés a táblázat alatt: oryx, portfolió

Szóval ezek helyben született propaganda számok is :D
Nem is értem. Már június közepén, az ukrán szárazföldi erők parancsnokságának logisztikai vezetője, Volodimir Karpenko tábornok a Nemzetvédelem magazinnak adott interjújában elmondta, hogy a nehézfegyverek mintegy 50%-a csatákban veszett el. „Csak a nehézfegyverekről beszélek. Ma az aktív harcok eredményeként körülbelül 30-40, esetenként akár 50%-os felszerelésveszteséggel rendelkezünk. Így körülbelül 50%-ot veszítettünk. Körülbelül 1300 gyalogsági harcjármű, 400 harckocsi, 700 tüzérségi rendszer veszett el” – mondta. ( https://socialbites.ca/latest-news/48153.html , https://oopstop.com/general-karpenk...-in-the-ranks-of-the-armed-forces-of-ukraine/ )
Az oryx ekkoriban harckocsiból 160 darab körüli ukrán veszteséget számlált.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Ez most kb. olyan fontos hír, mint az iráni drónok beszerzése volt. Ja nem, fontosabb.
Innentől ugyanis ahogy írtad, a RuAF elképesztő erősokszorozáson megy át. Ha már a TGP problémát nem oldották még meg, helyesen elindultak egy másik irányba - ami pedig jelenleg fontosabb is, mert a hadseregnek nem a mozgó egységekkel van baja (azokkal tudnak mit kezdeni), hanem a brutális statikus védelemmel. Na és arra a GPS bomba kb. eszményi...

Hogyha GPS bombákat pakolsz egy olyan elképesztően nagy teljesítményű platformra, mint a Szu-30 vagy Szu-34 (ami kvázi az F-15E és az F-111 súlycsoport), na onnantól kezdik alulról nyaldosni az USAF csapásmérés színvonalát - ami viszont figyelembe véve, hogy nem sivatagi rongyfejűek ellen mennek, hanem egy gépesített hadsereg ellen, na az valami elképesztően csúnya lesz.
Ha innen nézzük, egy Szu-30 fegyverterhelését/függesztési pontjait figyelembe véve, mondjuk csak napi 100 csapásmérő bevetést is számolva elmondhatjuk, hogy 2-3 hónap alatt minden arra érdemes célpontot szét tudnak szedni a front mögött 50+Km-nyire. Mivel a légvédelem ebben a mélységben úgy tűnik le van amortizálva, kvázi semmi sem áll az útjukba (az Ukrán Légierő biztosan nem), vagyis elkezdhetik a maguk módján a Sivatagi Vihar előbombázását egy nyári offenzívára.
Az iráni GPS bombákkal már megtehetik, lesz értelme mélyebbre beküldeni a vadászbombázókat.

(A kérdés persze a most a markába röhögő Iránnak hogy mennek neki ezután közvetve vagy közvetlenül az amerikaiak, mert ha ezt meglépik, az Orosz Légierő hatalmas fejlődési lépést tesz és irtózatos kaszálásba fog kezdeni...)

Glonasz-t is tudnak ezek? Mert a GPS nem orosz, az amcsi könnyen lekapcsolja, ha kell.
A Glonasz jelek is zavarhatók.

Lesz dolga a Gepárdoknak, jöhetnek a C-RAM -ek. Igazi modern háború lesz a végén.
 
Last edited by a moderator:

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
Akkor ez így már koordinált akciót jelent!
Tiszta Nato vs Oroszorszag haborut nezhetunk akkor hamarosan. Meglatjuk mire mennek ezek a "modern, sikeres" technikak a hetvenes evek beli orosz ellen ugy hogy nem torzsi harcosok kezelik azt.
Szerintem jo temek lesznek itt iden, vegre vegervenyesen kiderulnek dolgok. Szerintem fog meg "modern, elpusztithatatlan" nyugati harckocsi is erkezni egyszeruen azert mert muszaj, majusra 2x elfogy az a keves is ami most az ukranoknak van, aztan hogy fogy el a maradek 20(?) millio ukran akkor?
Leo 2 fix hogy megy mar, lesz meg Marder es Gepard is. A nemetek le lesznek fegyverezve szep lassan, a cuccaikkal, nemet technikaval meg beégnek ujra a fronton.
Talan meg Nato vadaszrepuloket is lathatunk szigonnyal a farkukon. Mas repulot nem kell atadniuk hiszen dront kapnak korrlatlanul, a Nato felderito es teherszalito flottaja pedig korlatlanul rendelkezesukre all. Tuzerseguk mar Nato kompatibililis, a kezelok is egyreszt.
Harci helikopterekkel meglatjuk mi lesz, teherszalitot biztosan kapnak folyamatosan majd. Szerintem Tiger a nemetektol befigyelhet.
Tovabbi Patriotok is mennek majd, 5-10 uteg biztosan.
Na, jó meccsek lesznek itt iden meg amig az utolso ukran is elfogy...

Kozben Szoledart csendben elviszik az oroszok ha a Putyin tuzszunete meg nem allitja oket. Ez a tuzszunet azert jol jon az atlanti/ukran csapatoknak most. Kicsit osszefoltozhatjak magukat.
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
316
1 556
93
Mert ez csak egy üzenet Putyinnak.
A jelentése:
  • Bármit adunk, ami ahhoz kell, hogy ne érhesd el céljaid.
  • Bármikor adunk még többet, ha kell.
  • Nem adunk annyit, hogy megalázóan gyorsaan verjenek szarrá, így van lehetőséged kisebb tekintélyvesztéssel abbahagyni ezt a baromságot.

:)



Glonasz-t is tudnak ezek? Mert a GPS nem orosz, az amcsi könnyen lekapcsolja, ha kell.
A Glonasz jelek is zavarhatók.

Lesz dolga a Gepárdoknak, jöhetnek a C-RAM -ek. Igazi modern háború lesz a végén.
Kíváncsi leszek mi lesz a nyugati társadalmak reakciója, amikor először átcsúszik a cenzúrán hogy a Gepárd, C-RAM, NASAMS stb. személyzete, aki "300"-as lett nem a múlt hónapban besorozott Bondarenko bácsi és a komája Savchenko volt.

Továbbra is állítom, hogy ilyen rendszerek kezelésének elsajátítása nem pár hetes gyorstalpaló. Ha tömegesen jelennek meg a személyzetük valószínüleg "önkéntesekből" fog állni. Ez még anno a Szovjetúniónak is okozott némi problémát, amikor az arab-izraeli háborúban pilótáik egyiptomi színekben repültek, vagy a vietnami rakétás légvédelem hatékonysága javult hirtelen mert "tanácsadók" kezelték...
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113
Kíváncsi leszek mi lesz a nyugati társadalmak reakciója, amikor először átcsúszik a cenzúrán hogy a Gepárd, C-RAM, NASAMS stb. személyzete, aki "300"-as lett nem a múlt hónapban besorozott Bondarenko bácsi és a komája Savchenko volt.

Továbbra is állítom, hogy ilyen rendszerek kezelésének elsajátítása nem pár hetes gyorstalpaló. Ha tömegesen jelennek meg a személyzetük valószínüleg "önkéntesekből" fog állni. Ez még anno a Szovjetúniónak is okozott némi problémát, amikor az arab-izraeli háborúban pilótáik egyiptomi színekben repültek, vagy a vietnami rakétás légvédelem hatékonysága javult hirtelen mert "tanácsadók" kezelték...
Vagy egyszerűen már a rendszerek átadásának bejelentése előtt megkezdik a kezelő személyzet kiképzését.Több mint egy éve tart a konfliktus ennyi idő alatt akár Ukrán pilótákat is képezhettek át nyugati gépekre.De ugyanez igaz a többi fegverrendszerre is.És természetesen ott vannak a nyugati önkéntesek,tanácsadók,zsoldosok ki hogy nevezi őket.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 886
113
Arra lesz jó az egész, hogy az ukránok lelépjenek csöndben onnan, ahol szarul állnak. Az oroszok új célpontokat választanak, megerősítenek mindent ami kétséges volt, feltöltik a készleteket, az ukránok templomra mérnek majd csapást, hátha van benne orosz vezetőség, katona, stb.

Egyébként, az egész arra lesz jó, hogy a lakosság lássa, hogy milyen ha nem kell félni rakétától, dróntól, nincs légiriadó miattuk. Ezzel a ruszkik inkább fogják a háborúellenes ukrajnai lakosságot erősíteni, az ukrán vezetést gyengíteni. Ha egy év után megtapasztalod milyen a béke, akár csak egy kis időre is, lásd Szíria 2020 után, bármi jobb lesz, mint a fegyverzaj.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 882
113

Az Egyesült Államok ma 2,8 milliárd dolláros katonai segélyt jelent be Ukrajnának​

Pénteken bejelentik a Kijevnek szánt új amerikai katonai segélycsomagot, amely magában foglalja a Bradley egyesített lánctalpas platformokat is – mondta Patrick Ryder, a Pentagon szóvivője.
Ez a szállítás lesz a legnagyobb a Pentagon által Kijevnek juttatott katonai felszerelési csomagok sorában.
A Bradley mellett Ukrajna HMMWV hadsereg teherszállító furgonokat, kerekes páncélozott járműveket, fokozott aknavédelmi MRAP-pal, valamint nagy adag rakétát és egyéb lőszert is kap.
Источник: https://rusvesna.su/news/1672989100

Az ellenség megerősíti az orosz hadsereg előrenyomulását Soledar közelében (FOTÓ, VIDEÓ)​

Az ukrán források megerősítik az ukrán fegyveres erők védelmének áttörését Soledarban , amelyről korábban a Russzkaja Vesna számolt be.
Az orosz hadsereg átvette az irányítást Bahmutszkoje felett, és jelentősen előre tudott haladni Szoledar központja felé.
A szélső áttörések miatt az ukrán fegyveres erőknek ki kell egyenlíteniük a védelmi vonalat és számos pozícióból vissza kell vonulniuk – ismerik el az ukrán propagandaforrások.
Источник: https://rusvesna.su/news/1672986545

A Dnyeper élesen sekélyesedni kezdett: Támadásra készülnek az ukrán fegyveres erők?​

...
Meg kell jegyezni, hogy Ukrajnában már széles körben elterjedt a feltételezés, hogy az ország fő folyójában a vízhozam csökkenése egy ember által előidézett folyamat, amelyet a kijevi rezsim szándékosan szervezett meg a Dnyeper felső folyásán a hidraulikus kapuk fokozatos bezárásával. vízerőművek a Dnyeper-kaszkád többi gátain a felső szakaszon.
"Miért? Lehetséges, hogy ily módon megkezdődött az ukrán fegyveres erők felkészítése ennek a vízakadálynak a jobb partról történő gyors kikényszerítésére, és az átmenet a bal parton lévő orosz állások elleni offenzívára ” – javasolja Szergej Iscsenko.
Ez a feltételezés valóban nagyon hasonlít az igazsághoz, mert Ukrajna területén az elkövetkező napokban végre lesz egy újabb kötelező feltétele annak, hogy mindkét fél határozott támadásra álljon át.
Az időjárás-előrejelzés szerint meredek esés várható. Például Csernyihiv és Sumy térségében január 7-ig akár 10-13, a Liman és Kremennaya régiókban pedig, ahol már régóta dúlnak heves harcok, akár mínusz 10 fokot is jósolnak. ...
Источник: https://rusvesna.su/news/1672913685

Front-line összefoglaló 2023.01.06. délelőttről
Herszon irányban az orosz tüzérség a regionális központot, Szadovojét és Tyaginkát találta el. Az ukrán fegyveres erők Aljoski és Novaja Kahovka elleni csapásokkal válaszoltak. Ezenkívül az ukrán hadsereg aktívan működik a Kinburn Spit területén. Egyelőre minden a felderítésről szól. (1. ábra)
A donyecki fronton a szárazföldi orosz csapatok ismét Novomihajlovka, Nyevelszkoje és Pervomajszkij irányába összpontosították fő erőiket. Marinka város határában, közeledő csaták. Emellett az Orosz Föderáció fegyveres erői is támadnak a Vodyanoy és Experienced felől. Az ukrán fegyveres erők tüzérsége eltalálta Donyecket és Jaszinovataját. (2. ábra)
A Bahmut szektorban a fő hír az, hogy az orosz hadsereg áttörte Soledar védelmét és átvette az irányítást a település felett. Bakhmut. Ez lehetővé tette, hogy Soledar közepe felé haladjunk. Ezenkívül a PMC "Wagner"-nek sikerült előrelépnie Klescheevka és a helyi tapasztalt támadások területén. Északkeleten pedig az orosz csapatok elérték az út egy fontos szakaszát Donyeck Belogorovkában. (3. ábra)
Luganszk irányában az Orosz Föderáció fegyveres erői ismét támadtak a vitatott és helyi Belogorovka térségében. (4. ábra)