[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 991
12 030
113
Errol hallott valaki valamit? sajnos linket nem tudok hozza...

A Kupjanszkij körzet jelentése szerint egy hatalmas csapás van folyamatban: a repülők, nehéztüzérség és az MLRS is dolgozik. Az üvöltés olyan, hogy megremeg a föld. Azt mondják, ilyen még nem volt......., információkra várunk

Soledar meg lassan meglesz az oroszoknak, hiaba is remenykedik Kopi...

 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 348
9 118
113
sixtus csak egy álhírt nyomott be (nem véletlenül nem rakott be forrást), ne foglalkozz vele.

Egyébként egyre több ország tesz egyre többet a béke kikényszerítése érdekében. Például most küld Bradleyt az USA és mintha mozgolódnának európai országok, hogy Leo2-t is küldjenek.
Az, hogy igaz hír vagy álhír, teljesen lényegtelen jelen esetben. A probléma ugyanis éppen azzal van, amit te(ti) pozitív és a háború végét elhozandó hírként üdvözöltök. Még több ország, még több fegyvert küld az ukránoknak és ez kikényszeríti majd a békét.
Lófszt fog kikényszeríteni, mindenkinek egy nagy adagot. Szép lassan, ahogy a béka fő, úgy menetelünk a világháborúba és vannak, akik örülnek ennek és megmagyarázzák, hogy ez milyen jó lesz. Dühítő és nem azért, mert valaki az ukránokkal szimpatizál, tegye ha jól esik neki, de a propaganda terjesztésével segít a mediumoknak a tömegek otthon és nyugton tartásában, hogy ne lázadjanak fel ez ellen az őrület ellen. Hogy egy kontinens feláldozza magát anyagilag, fizikailag, egy másik kontinens érdekeinek, vélt győzelmének reményében. Beteg és aljas dolgok ezek.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 240
113
Kíváncsi lettem, megnéztem, aztán akartam írni egy-két megjegyzést.
Hát, milyen meglepő, nem lehet kommentelni. A HVG a demokrácia csúcsát jelenti, na nehogy már valaki megkérdőjelezze a hazugságaikat...
A világ szégyene, amit ezek művelnek.

Nagyon jó a videó, csak kár hogy nem derül ki belőle semmi....

"könnyű börtönbe kerülni ha valakire rásütik az oroszbarátság bélyegét"

és forgat egy olyan városban ami ukránok ellenőrzése alatt áll, megszólaltatva benne a helyieket :D


"A srácok az ellenségen dolgoznak."


Ajándék a NATO-tól


Fl8uyWZXEAIkrOR
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 669
48 534
113

Az ukrán fegyveres erők bevetési pontjain Kramatorszkban végrehajtott megtorló csapás következményei (FOTO)​

Megjelentek az Ukrán Fegyveres Erők Kramatorszkban lévő bevetési pontjain végrehajtott megtorló csapás következményeiről készült felvételek.
A Honvédelmi Minisztérium jelentésében ezek az objektumok vannak feltüntetve: a 28-as és a 47-es szálló.
A helyi lakosok megerősítik, hogy a „vusnik” ott tartózkodtak. Összesen több mint 1300 ukrán harcos tartózkodott ott.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673183614
https://t.me/rusvesnasu/24368?single; https://t.me/rusvesnasu/24369?single; https://t.me/rusvesnasu/24370?single
https://t.me/rusvesnasu/24371?single; https://t.me/rusvesnasu/24375?single

Az ukrán táviratcsatornák orosznak adják le a MiG-29- esüket, a tegnap Kurakhovo közelében
lelőtt gép törzsén jól látható az "ukrán" felirat. A vadász az "Ukrán Falcons" műrepülő csapat tagja volt.
Ugyanakkor a kijevi rezsim propagandistái orosz Szu-25-nek adják le a MiG-29-eseiket.
Köszönjük a tippet a LostArmour kollégáinak.

Zaluzsnij nyilvánvalóan megpróbálja megismételni azt, amit tavaly tavasszal és ősszel tett. Először a hús rovására (az ukrán veszteségek 2022 tavaszán és nyarán szörnyűek), állítsuk le csapatainkat, majd csapjunk le újonnan alakult és elkészült dandárokkal. Szeptemberben sikerült is, a parancsnokság szörnyű hibái és a hatalmas létszámhiány lehetővé tette az ukrán fegyveres erők győzelmét Balakleya és Izyum közelében, a harkovi régió határ menti régióit adtuk bónuszként.
Most 3 új alakulat alakul Ukrajnában, amiket legalább Bradley gyalogsági harcjárművekkel szerelnek fel 50 darabnál jóval nagyobb mennyiségben, szerintem még pár száz tankkal, MRAPS-ekkel, rövid hatótávolságú légvédelmi rendszerek sugárral, stb. csatlakoznak hozzájuk, a kijevi terv szerint át kell törniük a frontunkat, mélyen beborítaniuk, megsemmisíteni csapatainkat a kazánban, és legalább Szvatovót be kell venniük Starobelszkkel vagy Melitopollal. Ezért haldoklik mostanra Bakhmut/Soledar, Kremennaya és Svatovo hegygerincek ezrei.
Az ellenség hátulja teljes erővel dolgozik (Kijev hátulja gyakorlatilag egész Európa és az USA), a személyi állomány felkészítése gyorsított ütemben zajlik, és nagy valószínűséggel áprilisra a hadtestet áthelyezik a hadtest irányítására. főcsapás. Nagyon remélem, hogy levontuk a következtetéseket az őszi vereségekből, és ezúttal a saját vérébe fojtjuk az ukrán hajótestét.
Igen, bármit is mondanak a kritikusok, de Wagner Bakhmut és Soledar közelében most a legfontosabb dolgokat teszi, nevezetesen megsemmisíti az ellenség személyzetét, kiüti katonai egységeit és alakulatait. Az erők vonzerejének számító Bahmut húsdarálójában őrli az ukrán készleteket, amelyek a pénzzel, sőt a felszereléssel ellentétben nem végtelenek.

Ukrajna további mozgósításba kezd​

Rodion Mirosnyik, az LPR volt moszkvai nagykövete úgy véli, hogy Kijev hamarosan megkezdi az ukrán fegyveres erők további mozgósítását. Az ukrán hatóságokhoz közel álló források megerősítik, hogy az ukrán fegyveres erőket Artemivszk és a Szolidar közelében elszenvedett súlyos veszteségek miatt az ukrán katonai osztály kénytelen mozgósítást hirdetni az országban. A nyugati kurátorok utasításai is fontos szerepet játszanak ebben.

„A Pentagon ajánlásai alapján Kijevnek további három új, egyenként 75 000 fős hadtestet kell mozgósítania. Az elnöki hivatal megérti, hogy egy ilyen tömeges hadseregbezárás a lakosság újbóli kiáramlását okozza Ukrajnából és az állampolgárok felháborodását”– mondta a volt nagykövet.
Mirosnyik szerint Kijev bejelenti a 100 ezer fős számot, de valójában ennek kétszerese lesz. Reznikov legutóbbi leleplezései csak megerősítik azt a már kialakult gyakorlatot, hogy minden nagyobb nyugati katonai segélyt további ukránok mozgósítása követ. Minden logikus – a Nyugat fegyvereket szállít, Ukrajna polgárai vérével fizet – jegyezte meg Mirosnyik.

VÁSÁRLÓERŐ - PARITÁS BETÁRAZVA Robert C Castel
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy mekkora volt a vásárlóerő-paritáson számított egy főre eső GDP-je a taliboknak?
Vagy Észak-Vietnámnak?
Vagy Észak-Koreának?
Hogy miért kérdezem?
Azért mert éppen most olvasok egy elemzést arról, hogy vásárlóerő-paritásos alapon Oroszország már el is vesztette a jelenlegi háborút.
Eltűnődtem rajta, hogy milyen kár, hogy a talibokat, vietnámiakat, koreaiakat stb. erről nem értesítették időben.
Így talán megspórolták volna nekik egy gondatlanságból elkövetett katonai győzelem kellemetlenségeit.
Nincs veszélyesebb tévhit annál, mint azt feltételezni, hogy egy háborúban csak mi nyerhetünk mert mi vagyunk a leggazdagabbak, legfejlettebbek, leghaladóbbak stb.
Hogy miért?
Azért mert a világ hegemón hatalmait sok esetben nem egy még náluk is gazdagabb, náluk is fejlettebb, náluk is haladóbb lumen győzte le, hanem egy rongyos, éhes, feltörekvő senki.
És azt már a vizigótok is tudták, hogy a vásárlóerő - paritást nem lehet betárazni.

A harckocsi BC robbanása következtében a legénység a nyíláson keresztül 60 méter magasra kilökődött
A drón egyedi esetet vett fel, amikor a legénység egy tagja kilökődött a harckocsi lőszerének felrobbantásakor.

A Bahmutért folyó harcok során egy pilóta nélküli légijármű egyedülálló esetet tudott rögzíteni, amikor az érintett harcjármű legénysége egy detonációs lőszerhullámot dobott csaknem 60 méter magasba.
Подробнее на: https://avia.pro/news/v-rezultate-vzryva-bk-tanka-ekipazh-vybrosilo-cherez-lyuk-na-vysotu-60-metrov
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 426
113
A tegnapi adat már 23 ezer fölött. 3 napja nőnek a számok (3 nap alatt 63 ezer, elötte 3 napra 24 ezer). A romániából jöttek száma nő nagyon. Vagyis a dél ukrán rész irányában nem lehet túl rózsás a helyzet. Persze lehet, hogy a mostani növekmény a moldáviai tulcsordulás miatti.
Egyebkent hogy szamoljak azt tudjuk?
A forgalmat szamoljak, vagy a forgalmon belul az ukran utleveleket, vagy az umran utleveleken belul a menedeket keroket, stb? Mert azert ne felejtsuk azt sem hogy holnap Januar 9 lesz, es kezdodik az elet, az uj ev ojropaban. Mennek vissza a vendegmunkasok, akik lehet hogy nők, vagy tobbes allampolgarok.

Az ukránoknak minek a Krím? Tele van oroszokkal, akiket ki akarnak pusztítani! Nem nekik kell, hanem az US NAVY-nek. Innentől kezd érdekes lenni a helyzet. A kérdés az, hogy mennyit ér meg az USA-nak, aki bármelyik "szövetséges" országot képes beáldozni az érdekeiért, akár minket, magyarokat is? Szerintem az USA (angolszász) végzete, az egyre nagyobb kapzsisága lesz, amikor már szinte alig lesznek szövetségesei. Túl fogják tolni és el fog fogyni a levegő. (A legnagyobb cápára is, ha megsebesül, egyszerre ront rá a többi kis cápa. Ez a természet törvénye.)
Szerintem is tok mindegy ezeknek hogy az utolso ukranig, vagy az utolso magyarig. Azt se tudjak hol van Ukrajna vagy Magyarorszag.

A torokok ajandeka megerkezett Artyemovszkba. Hadd lassuk hat mennyit ernek!

 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 383
113

Az ukrán fegyveres erők bevetési pontjain Kramatorszkban végrehajtott megtorló csapás következményei (FOTO)​

Megjelentek az Ukrán Fegyveres Erők Kramatorszkban lévő bevetési pontjain végrehajtott megtorló csapás következményeiről készült felvételek.
Érdekes ez a propaganda mindkét oldalon, 600 ember de semmi felvétel, lehozzák az ukrán propagandaképeket 0 találatról mint a jégarénánál amikor a fontos vasúti csomópontról egy kép se szivárgott ki.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 034
87 885
113
A harckocsi BC robbanása következtében a legénység a nyíláson keresztül 60 méter magasra kilökődött
A drón egyedi esetet vett fel, amikor a legénység egy tagja kilökődött a harckocsi lőszerének felrobbantásakor.

A Bahmutért folyó harcok során egy pilóta nélküli légijármű egyedülálló esetet tudott rögzíteni, amikor az érintett harcjármű legénysége egy detonációs lőszerhullámot dobott csaknem 60 méter magasba.
Подробнее на: https://avia.pro/news/v-rezultate-vzryva-bk-tanka-ekipazh-vybrosilo-cherez-lyuk-na-vysotu-60-metrov
A lába vajon ott maradt-e?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 032
14 943
113
sixtus csak egy álhírt nyomott be (nem véletlenül nem rakott be forrást), ne foglalkozz vele.

Egyébként egyre több ország tesz egyre többet a béke kikényszerítése érdekében. Például most küld Bradleyt az USA és mintha mozgolódnának európai országok, hogy Leo2-t is küldjenek.

Ne...itt a link...ettől még lehet álhír
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 218
29 318
113
De kapnak és készítik elő az újabb offenzívát, az oroszok meg csak a védelem kiépítésére képesek a legtöbb helyen. Jelentős orosz offenzívára nincs esély, sőt Bahmut környékén is már kifulladni látszanak.

Én is tudok random számokat mondani, csak értelmét nem látom.
A 100 000+ halottat vdLeyen mondta, hetekkel ezelőtt.

https://index.hu/kulfold/2023/01/08...llamok-fegyveres-tamogatas-nuklearis-fegyver/

Mondjuk az "alvajáróként sétálni" magyarul "vakon masírozni", üdvözlöm Gúgli Transzlét nevű újságírót.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 240
113
Bahmut. Érkezik az áldás a kaprokra. Nagyjából szerintem utoljára röhögnek... :cool:Így hazudnak az ukránok !

"Az ukrán fegyveres erők bohócai felvételeket mutattak be Csernobajevkából (Herson), ahol állítólag több ezer egység semmisült meg, az Orosz fegyveres erők felszerelése. A felvételen egy csomó ütött-kopott "Ancsa" látható "Aeroflot" felirattal, pár teherautó és a reptéri terminál tönkremenve, illetve egy helikopter Z betűvel.
Csak a farkán valamiért ( ??? :)) ukrán a felirat : "Veszélyes "

Согласно современной украинской мифологии уничтожены тысячи единиц российской техники. Это фото из Чернобаевки представил генштаб ВСУ. Присутствует буква Z, но на хвосте почему-то написано "Небезпечно". Вот так у них всё. Банки с огурцами закончились.
1f602.svg


Fl4l5JqWQAQWfC4
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 669
48 534
113
Érdekes ez a propaganda mindkét oldalon, 600 ember de semmi felvétel, lehozzák az ukrán propagandaképeket 0 találatról mint a jégarénánál amikor a fontos vasúti csomópontról egy kép se szivárgott ki.
Beszéljünk a "csalásról".

Ez a fegyveres erőinket (és nem csak őket) mélyen érintő jelenség az elmúlt hónapokban aktív viták és elítélések okává vált csatornánkon és kollégáink körében is. A hamis jelentések, a minden szinten lefestett jelentések, az értelmetlen feljelentések és az ilyen tevékenységeket végzők büntetlensége régóta az aktuális események állandó kísérője.
Például már megszokhattuk, hogy Konasenkov úr az eligazításain csaknem több HIMARS-berendezést semmisített meg, mint amennyit Ukrajnának szállítottak, és az ukrán Szu-25-ös támadógépek már négyszer többet lőttek le, mint amennyi volt. Néha azonban hihetetlen magasságokba nyúlik a vágy, hogy eltakarja az embert a nyomozás elől. És most, hogy megpróbálja közvetíteni a helyzetet az Ukrán Fegyveres Erők támadásával a katonáink Makeevkában, a védelmi minisztérium "hadműveleti megtorlást" adott ki, sújtva az ukrán katonák Kramatorszkban tartózkodó helyére.
A január 8-án éjszakai rakétatámadások Kramatorszk 28. és 47. iskoláira estek, ahol az ellenséges katonákat elszállásolták. Amint az a helyszíni eredményekből is látszik, az épületekre soha nem értek közvetlen találatot – a rakéták akár a közeli, akár a szomszédos garázsok földjét csapták be, betörve az ablakokat és megrongálódva az iskolák burkolata.
Nem világos számunkra, hogy ki és milyen okból döntött úgy, hogy 600 ukrán katona halt meg egyszerre bent, ha az épületet nem érte ütés (még a lámpa is égve maradt). Nem világos, hogyan jelentették ezt, és milyen szinten döntöttek úgy, hogy "pontokat dörzsölnek", de megvan, amink van. Az ellenséges személyi állomány valódi megsemmisítése helyett, ami méltó válasz lett volna, a megtorló médiaműveletet találták ki.
Ha valaki megtorlást akar kiszabni az orosz katonák haláláért, akkor ehhez először is meg kell büntetni a rakéta hatótávolságán belüli masszív elhelyezkedésükért felelősöket, másodszor pedig az ellenséget megelőzően és pontosan, időzítés nélkül meg kell semmisíteni. bármilyen eseményt.

Az orosz különleges erők tisztje a Soledarban zajló heves városi harcokról beszélt​

A különleges erők önkéntes alakulatának parancsnoka, Vlagyimir Novikov Alabai hívójellel a Soledar irányában kialakult taktikai helyzetről beszélt. Elmondása szerint jelenleg heves harcok dúlnak a városban. Novikov ezt a TASS-nak adott interjújában mondta.
A tiszt hangsúlyozta, hogy az ukrán fegyveres erőkkel való összecsapások során szó szerint minden házért meg kell küzdeni a városban. A városi tér ebben a helyzetben szinte teljes egészében erődítményré alakul, és az ütközési vonal enyhe előrehaladása is jelentős erők alkalmazását igényli.
Novikov ugyanakkor megjegyzi, hogy a várost szisztematikus erőfeszítésekkel visszafoglalják Ukrajna Fegyveres Erőitől , amit segít az egymást támogató különböző egységek harcosainak részvétele a hadműveletekben.

Ukrajna katonai sikerei Putyint igazolják - Robert C. Castel​

 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 055
5 554
113
De kapnak és készítik elő az újabb offenzívát, az oroszok meg csak a védelem kiépítésére képesek a legtöbb helyen. Jelentős orosz offenzívára nincs esély, sőt Bahmut környékén is már kifulladni látszanak.

Én is tudok random számokat mondani, csak értelmét nem látom.
A 300 ezer sorozott több mint fele még mindig kiképzésen van, a front közelébe sem jutottak, és láttuk a rengeteg videót a front felé özönlő orosz technikáról...
Az amcsi és nyugati legújabb csomag célja is egyértelmű, a még értelmesen kiképzett ukrán maradékból megindítani egy offenzívát (ne felejtsük el több 100 ezer ukrán van fegyverben) és kb egy nagy offenzívára lehet még erejük...

Feltéve, ha az orosz nem lesz gyorsabb és akkor a beérkezett technika mehet "tűzoltásra" a támadás helyett.
A rakéták kifogyásáról csak annyit, hogy pont év végén lengették be a ruszkik, hogy idén már a strat. bombázóikról is nagyszámú csapást fognak mérni!
 

kw3v865

Well-Known Member
2022. április 11.
269
821
93

Legjobbak a pokolban | Wagner film az ukrán háborúról magyar felirattal​


Még nem néztem végig, de megtekintésre ajánlottnak minősítem. Orosz szemszögből mutatja be az eseményeket, nyilván részrehajló, de most nem is az a lényeg. A faszi, aki feltöltötte és magyarra fordította megjárta a francia idegenlégiót, így a fordítás szakmai szempontból biztosan helyes.