[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
3 835
9 144
113

Legjobbak a pokolban | Wagner film az ukrán háborúról magyar felirattal​

Még nem néztem végig, de megtekintésre ajánlottnak minősítem. Orosz szemszögből mutatja be az eseményeket, nyilván részrehajló, de most nem is az a lényeg. A faszi, aki feltöltötte és magyarra fordította megjárta a francia idegenlégiót, így a fordítás szakmai szempontból biztosan helyes.

Végignéztem.

A legpontosabban a helyzet abszurditását az ikonos jelenet
ábrázolja.

Helyszín berendezéssel nem sokat kellett foglalkozniuk.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
19 572
35 940
113
30-40 wagneres hunyt el egy ukrán mezőn.
Az oroszok feladják az offenzívát Bakhmutnál?

Újab orosz Szu-25 veszteség

Fl3sYxUWIAsTm0x

Akinek nem lenne teljesen magától értetődő, hogy ezek mind oroszok és nem ismerné fel egyből a Wagner-es jelzéseket, annak elég csak rájuk pillantani, már az elrendezésük (ha megfelelő sorrendben kötjük össze a piros köröket, egy dühös Putyin-fejet fognak kiadni a vonalak) és a testtartásuk is egyértelművé teszi a nemzetiségüket bárki számára. A színtiszta igazság azonnal felismerhető.
Szinte biztos vagyok benne, hogy ez egy kamu kép. Méghozzá a "növényzet" miatt. Abból a távolságból, amelyikből ilyen méretűnek tűnnek a hullák, ez a növényzet értelmezhetetlen.
Ráadásul a "hullák" méreteiben egészen nagy különbségek is vannak.
Akkor most tételezzük fel, hogy a kép nem egy nagytotál, hanem egy viszonylag közeli felvétel.
A "hullák" meg játékok. Na így minek tűnik a képen a "növényzet"? Mert nekem elszáradt réti növényzetnek, gyűjtőnevén fűnek....
Perspektíva kérdése az egész.
Hja és gyanúsan le van véve a szaturációja is a képnek (minden szürke), ami szintén manipulációra utal.

Xtreeem

Active Member
2022. március 7.
28
143
28
Szinte biztos vagyok benne, hogy ez egy kamu kép. Méghozzá a "növényzet" miatt. Abból a távolságból, amelyikből ilyen méretűnek tűnnek a hullák, ez a növényzet értelmezhetetlen.
Ráadásul a "hullák" méreteiben egészen nagy különbségek is vannak.
Akkor most tételezzük fel, hogy a kép nem egy nagytotál, hanem egy viszonylag közeli felvétel.
A "hullák" meg játékok. Na így minek tűnik a képen a "növényzet"? Mert nekem elszáradt réti növényzetnek, gyűjtőnevén fűnek....
Perspektíva kérdése az egész.
Hja és gyanúsan le van véve a szaturációja is a képnek (minden szürke), ami szintén manipulációra utal.
En eloszor azt neztem, hogy milyen csirkeporkoltbol megmaradt csontokat szortak szet a kocsik altal kijart nyomvajus uton, amit visznek szet a hangyak... kozepen meg ugye az elszaradt novenyzet... De oke, nem nyomom en az orosz agitpropot, ezek katonak! 1000%

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
13 195
41 325
113
Vótmá itt?
Megy a spekuláció, mikor fogynak ki az oroszok rakétái…
Az exxpress.at közli az ukrànok összeállitàsát arról, az oroszoknak tipusonként hány rakétáját volt, mennyit gyàrtottak, mennyit használtak fel 2022 Febr.24 óta. Sajnos nem tudom ide betenni. Talán valaki tud segiteni? :rolleyes:

”Selenskyjs Geheimdienst: So viele Raketen hat Putin noch im Arsenal.” ( exxpress.at)

Igy pl Iskanderből 836 volt ( termeléssel együtt), 744 lett felhasználva, még 92 db van. Kalibrből 650 volt, mg 59db van. kh101: 616 volt, 118db van.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
10 416
24 690
113

Legjobbak a pokolban | Wagner film az ukrán háborúról magyar felirattal​

Még nem néztem végig, de megtekintésre ajánlottnak minősítem. Orosz szemszögből mutatja be az eseményeket, nyilván részrehajló, de most nem is az a lényeg. A faszi, aki feltöltötte és magyarra fordította megjárta a francia idegenlégiót, így a fordítás szakmai szempontból biztosan helyes.

Kifejezetten profinak tűnik, mint filmes munka. Érdekes, nem dehumanizálja vagy démonizálja az ukrán oldalt egyáltalán. Oroszos módon itt bizony a saját oldal hősei is elesnek sorra. A konklúzió pedig nem az, hogy nyertek, hanem az, hogy ez egy végtelen háború lesz. Az áldozatoknak nem volt szinte semmi értelme, áttörni nem sikerült, de aki férfi és hazafi, az harcol. Ez az üzenet.
Nem értek hozzá persze, de nyilván bele lehet kötni részletekbe, a tüzérség pontosságát kicsit eltúlozza szerintem. Hogy egy "vaktában" leadott Uragan sorozattal kiiktatják az ellenséges üteget, az elég sci-fi. A végén a "precíziós légicsapás" NIIR-rel szintén.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 248
54 229
113
Mig a rokkantakat es vakokat is besorozzak addig...

Vasarnap deli cituacio. Bebujnak az ukranok a sobanya alagutjaiba allitolag. Azok bombabiztosak. En mondom robbantsak rajuk a bejaratokat majd. A só jol megorzi a testeket, a haboru utan kiszedhetok.
bildschirmfoto-2023-01-08-um-121313.png

Vótmá itt?
Megy a spekuláció, mikor fogynak ki az oroszok rakétái…
Az exxpress.at közli az ukrànok összeállitàsát arról, az oroszoknak tipusonként hány rakétáját volt, mennyit gyàrtottak, mennyit használtak fel 2022 Febr.24 óta. Sajnos nem tudom ide betenni. Talán valaki tud segiteni? :rolleyes:

”Selenskyjs Geheimdienst: So viele Raketen hat Putin noch im Arsenal.” ( exxpress.at)

Igy pl Iskanderből 836 volt ( termeléssel együtt), 744 lett felhasználva, még 92 db van. Kalibrből 650 volt, mg 59db van. kh101: 616 volt, 118db van.
raketen.jpg

Az ukranok meg a brit tudosok biztos jobban tudjak. 59 Kalibr, de mi lesz ha a szamlalo beesik nulla ala? Lesz majd - 1,-2,-327,stb?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
23 467
90 884
113
Mig a rokkantakat es vakokat is besorozzak addig...

Vasarnap deli cituacio. Bebujnak az ukranok a sobanya alagutjaiba allitolag. Azok bombabiztosak. En mondom robbantsak rajuk a bejaratokat majd. A só jol megorzi a testeket, a haboru utan kiszedhetok.
bildschirmfoto-2023-01-08-um-121313.png

raketen.jpg

Az ukranok meg a brit tudosok biztos jobban tudjak. 59 Kalibr, de mi lesz ha a szamlalo beesik nulla ala? Lesz majd - 1,-2,-327,stb?
Amúgy azért is fura mert ha jól emlékszem került már fel a netre 2022-es gyártású kalibr maradvány is....

K

Kopi2000

Guest
Régebbi, 1 hónapos, , de jó felétel....Orosz lövészpáncélosok megsemmisítése..

Irán agán ex-kommandósokat küld Ukrajnába. Itt az OK tagok fikázták, mocskolták, gyilkosoknak nevezték az ukrán oldalon harcoló grúz, csecsen, nyugati zsoldosokat. Most akkor, ezek az oroszok mellett harcolni fogó zsoldosok már a "jót" ffogják képviselni?

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
411
1 409
93
Kifejezetten profinak tűnik, mint filmes munka. Érdekes, nem dehumanizálja vagy démonizálja az ukrán oldalt egyáltalán. Oroszos módon itt bizony a saját oldal hősei is elesnek sorra. A konklúzió pedig nem az, hogy nyertek, hanem az, hogy ez egy végtelen háború lesz. Az áldozatoknak nem volt szinte semmi értelme, áttörni nem sikerült, de aki férfi és hazafi, az harcol. Ez az üzenet.
Nem értek hozzá persze, de nyilván bele lehet kötni részletekbe, a tüzérség pontosságát kicsit eltúlozza szerintem. Hogy egy "vaktában" leadott Uragan sorozattal kiiktatják az ellenséges üteget, az elég sci-fi. A végén a "precíziós légicsapás" NIIR-rel szintén.
Jó film! A BMP1, BMP2, és T 72, szerintem, T 80.

• Tetszik
Reactions: gergo55

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 252
2 243
113
Nemtom hogy számolják. Ha újságíró lennék, megkérdezném.
Mai szám 18 ezer.
Egyebkent hogy szamoljak azt tudjuk?
A forgalmat szamoljak, vagy a forgalmon belul az ukran utleveleket, vagy az umran utleveleken belul a menedeket keroket, stb? Mert azert ne felejtsuk azt sem hogy holnap Januar 9 lesz, es kezdodik az elet, az uj ev ojropaban. Mennek vissza a vendegmunkasok, akik lehet hogy nők, vagy tobbes allampolgarok.

Szerintem is tok mindegy ezeknek hogy az utolso ukranig, vagy az utolso magyarig. Azt se tudjak hol van Ukrajna vagy Magyarorszag.

A torokok ajandeka megerkezett Artyemovszkba. Hadd lassuk hat mennyit ernek!

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 639
8 951
113
Ez joooooo, az Index osszefoglalojanak focime:

Moszkva készen állhat a menekülésre, elhagyhatják a Krímet​

alatta az elso hir:

Oroszország felszabadította Bahmutszkét

Az orosz erők felszabadították Bahmutszke falut a Donyecki Népköztársaságban – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.
2023. január 9-én Bahmutszke felszabadult az Orosz Fegyveres Erők Donyecki Népköztársaságának területén – közölte a parancsnokság Telegram-csatornája

:D kulon kiemelnem, hogy az Index azt irja "felszabaditotta" es nem "elfoglalta". Ezert valaki meguti a bokajat a zindexnel :D