Volt CIA-tanácsadó: Ukrajna csúnyán elveszíti a háborút | Mandiner
James G. Rickards hírszerzési forrásokra hivatkozva arról is írt, hogy az ukrán veszteség a többszöröse az orosznak.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kit érdekel a közvélemény?Még a megdolgozott német közvélemény többsége sem támogatja a Marder vagy a tankok szállítását.
Legjobbak a pokolban | Wagner film az ukrán háborúról magyar felirattal
Még nem néztem végig, de megtekintésre ajánlottnak minősítem. Orosz szemszögből mutatja be az eseményeket, nyilván részrehajló, de most nem is az a lényeg. A faszi, aki feltöltötte és magyarra fordította megjárta a francia idegenlégiót, így a fordítás szakmai szempontból biztosan helyes.
30-40 wagneres hunyt el egy ukrán mezőn.
Az oroszok feladják az offenzívát Bakhmutnál?
Újab orosz Szu-25 veszteség
Szinte biztos vagyok benne, hogy ez egy kamu kép. Méghozzá a "növényzet" miatt. Abból a távolságból, amelyikből ilyen méretűnek tűnnek a hullák, ez a növényzet értelmezhetetlen.![]()
Akinek nem lenne teljesen magától értetődő, hogy ezek mind oroszok és nem ismerné fel egyből a Wagner-es jelzéseket, annak elég csak rájuk pillantani, már az elrendezésük (ha megfelelő sorrendben kötjük össze a piros köröket, egy dühös Putyin-fejet fognak kiadni a vonalak) és a testtartásuk is egyértelművé teszi a nemzetiségüket bárki számára. A színtiszta igazság azonnal felismerhető.
En eloszor azt neztem, hogy milyen csirkeporkoltbol megmaradt csontokat szortak szet a kocsik altal kijart nyomvajus uton, amit visznek szet a hangyak... kozepen meg ugye az elszaradt novenyzet... De oke, nem nyomom en az orosz agitpropot, ezek katonak! 1000%Szinte biztos vagyok benne, hogy ez egy kamu kép. Méghozzá a "növényzet" miatt. Abból a távolságból, amelyikből ilyen méretűnek tűnnek a hullák, ez a növényzet értelmezhetetlen.
Ráadásul a "hullák" méreteiben egészen nagy különbségek is vannak.
Akkor most tételezzük fel, hogy a kép nem egy nagytotál, hanem egy viszonylag közeli felvétel.
A "hullák" meg játékok. Na így minek tűnik a képen a "növényzet"? Mert nekem elszáradt réti növényzetnek, gyűjtőnevén fűnek....
Perspektíva kérdése az egész.
Hja és gyanúsan le van véve a szaturációja is a képnek (minden szürke), ami szintén manipulációra utal.
Legjobbak a pokolban | Wagner film az ukrán háborúról magyar felirattal
Még nem néztem végig, de megtekintésre ajánlottnak minősítem. Orosz szemszögből mutatja be az eseményeket, nyilván részrehajló, de most nem is az a lényeg. A faszi, aki feltöltötte és magyarra fordította megjárta a francia idegenlégiót, így a fordítás szakmai szempontból biztosan helyes.
Vótmá itt?
Megy a spekuláció, mikor fogynak ki az oroszok rakétái…
Az exxpress.at közli az ukrànok összeállitàsát arról, az oroszoknak tipusonként hány rakétáját volt, mennyit gyàrtottak, mennyit használtak fel 2022 Febr.24 óta. Sajnos nem tudom ide betenni. Talán valaki tud segiteni?
”Selenskyjs Geheimdienst: So viele Raketen hat Putin noch im Arsenal.” ( exxpress.at)
Igy pl Iskanderből 836 volt ( termeléssel együtt), 744 lett felhasználva, még 92 db van. Kalibrből 650 volt, mg 59db van. kh101: 616 volt, 118db van.
Amúgy azért is fura mert ha jól emlékszem került már fel a netre 2022-es gyártású kalibr maradvány is....Mig a rokkantakat es vakokat is besorozzak addig...
![]()
Oroszok Az Igazság Oldalán
◾️Ivanna Plantovszkaja, az Ukrán Állami Határőrség regionális osztályának sajtótitkára és tisztje Párizsban tölti a karácsonyi ünnepeket, miközben beosztottjai a bakhmuti húsdarálóban halnak meg. Beszédes a két, pár napos videó egymás után lejátszva.t.me
Vasarnap deli cituacio. Bebujnak az ukranok a sobanya alagutjaiba allitolag. Azok bombabiztosak. En mondom robbantsak rajuk a bejaratokat majd. A só jol megorzi a testeket, a haboru utan kiszedhetok.
![]()
![]()
Az ukranok meg a brit tudosok biztos jobban tudjak. 59 Kalibr, de mi lesz ha a szamlalo beesik nulla ala? Lesz majd - 1,-2,-327,stb?
T-80BV csak utólag felraktak egy sor Kontakt I-et a tenkő alsó részet fedő gumikötényre.Jól fel van pakolva. Vajon milyen típus?
![]()
Jó film! A BMP1, BMP2, és T 72, szerintem, T 80.Kifejezetten profinak tűnik, mint filmes munka. Érdekes, nem dehumanizálja vagy démonizálja az ukrán oldalt egyáltalán. Oroszos módon itt bizony a saját oldal hősei is elesnek sorra. A konklúzió pedig nem az, hogy nyertek, hanem az, hogy ez egy végtelen háború lesz. Az áldozatoknak nem volt szinte semmi értelme, áttörni nem sikerült, de aki férfi és hazafi, az harcol. Ez az üzenet.
Nem értek hozzá persze, de nyilván bele lehet kötni részletekbe, a tüzérség pontosságát kicsit eltúlozza szerintem. Hogy egy "vaktában" leadott Uragan sorozattal kiiktatják az ellenséges üteget, az elég sci-fi. A végén a "precíziós légicsapás" NIIR-rel szintén.
Szerintem ebben semmi meglepő nincs. Az új gyártást, valszeg módosított batch-ot is ki kell próbálni, kvázi éles tesztlövészet...Amúgy azért is fura mert ha jól emlékszem került már fel a netre 2022-es gyártású kalibr maradvány is....
Egyebkent hogy szamoljak azt tudjuk?
A forgalmat szamoljak, vagy a forgalmon belul az ukran utleveleket, vagy az umran utleveleken belul a menedeket keroket, stb? Mert azert ne felejtsuk azt sem hogy holnap Januar 9 lesz, es kezdodik az elet, az uj ev ojropaban. Mennek vissza a vendegmunkasok, akik lehet hogy nők, vagy tobbes allampolgarok.
Szerintem is tok mindegy ezeknek hogy az utolso ukranig, vagy az utolso magyarig. Azt se tudjak hol van Ukrajna vagy Magyarorszag.
A torokok ajandeka megerkezett Artyemovszkba. Hadd lassuk hat mennyit ernek!
![]()
Oroszok Az Igazság Oldalán
A BMC Kirpi páncélozott járművek egy új csoportját észlelték a Bahmut felé vezető úton. Éghet a ház, ha ennyi idő alatt máris a fronton vannak a járművek.t.me