[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

K

Kopi2000

Guest
Ukránok folytatják az offenzívájukat Donbasszban....


Ukrán tüzérség, orosz célpontokat lő Bahmut térségében...


Két térképes animáció a hadi helyzetről...


 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
655
5 690
93
Amúgy azért is fura mert ha jól emlékszem került már fel a netre 2022-es gyártású kalibr maradvány is....
Az új gyártásból is mindíg kell mintát venni és tesztelni. Főleg, ha esetleg valami összetevő cserélve lett. Igy működik a Quality Control. Az ukránok bánatára, úgy tűnik nem igazán van selejt.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
943
4 549
93
vazzeg Putyler orkjai már az usákokhoz is befészkelték magukat és onnan tolják a dezinfót...
Majd azzal folytatta, hogy bár arról szóltak a hírek, hogy az elmúlt hónapokban az ukrán haderő gyarapodott, miközben Oroszország visszavonult, az igazság az, hogy „ez a mainstream, ukránbarát narratíva. A valóság az, hogy a legtöbb ukrán győzelem olyan gyengén védett állások ellen történt, amelyeket az oroszok gyorsan feladtak, mert nem volt érdemes harcolni a védelmükért”.

„Ezeket az orosz csapatokat (valójában a donbászi milíciát) arra utasították, hogy vonuljanak vissza a megerősített vonalakhoz, miközben az űrt betölteni igyekvő ukrán erőket az orosz bombázások lemészárolták” – írta a volt stratéga.

A legfőbb cél az ukrán erők felemésztése​

Rickards arra is kitért, hogy egy háborúban nemcsak azt kell nézni, hogy melyik fél mennyi terüketet foglal el. Úgy véli, hogy „az oroszok szívesen átengednek területeket, hogy később, kedvezőbb körülmények között újra harcolhassanak. (...) Az elsődleges orosz cél az ukrán fegyveres erők ledarálása” – húzta alá.

Az egykori CIA-s a cikkben olyan hírszerzési adatokat is emlegetett, amelyek szerint

Ukrajna 8-10-szer több katonát veszít a háborúban, mint az oroszok.
„Ez az arány nem tartható fenn Ukrajna számára” – írta James G. Rickards véleménycikkében.

Egymillió rubeles vérdíjat tűztek ki az oroszok az első kilőtt Bradley páncélosra

A Reverse Side of The Medal nevezetű, Wagner-csoport által üzemeltetett Telegram-oldal 1 millió rubelt és egy saját készítésű pólót ígért annak, aki kilövi az első M2 Bradley páncélost.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
232
2 352
93
Ukránok folytatják az offenzívájukat Donbasszban....


Ukrán tüzérség, orosz célpontokat lő Bahmut térségében...


Két térképes animáció a hadi helyzetről...


Bocsi, de tudnál térképet linkelni, amin ez offenzívának néz ki? Én úgy érzem, pont, hogy védekezésben vannak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 471
28 848
113

Kissinger: Ukrajna semlegessége segít véget vetni az Oroszországgal fennálló konfliktusnak​

Ukrajna semleges státusza lehetővé teszi az Oroszországgal fennálló konfliktus lezárását – írta új könyvében Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. Jessica Mathews, a Carnegie Alapítvány a Nemzetközi Békéért volt elnöke áttekintést készített munkájáról a Foreign Affairs számára.
Kissinger szerint éppen Ukrajna NATO -n kívüli jelenléte teszi lehetővé a helyzet rendezését.
"Ha Ukrajna csatlakozik a szövetséghez, akkor a blokk határa 500 kilométeren belül lesz Moszkvától, ami megfosztja Oroszországot attól a stratégiai mélységtől, amellyel mindig is jogosan számolt" -
mondta.
Mint a volt külügyminiszter megjegyezte, Oroszország mindig is vezető szerepet fog játszani a világban, és "történelme és hatalmassága indokolja a biztonságáért való aggódást".

Az uniós hatóságok a következő hónapokban tárgyalásokat kezdenek az oroszországi gázszállításról – mondta az EP​

„Úgy gondolom, hogy néhány hónapon belül megkezdődnek a tárgyalások az orosz gázszállításról. Az európai fővárosok egyelőre túlságosan félnek Washington feldühítésétől vagy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök zsarolásától. Most Európában meglehetősen enyhe a tél, ami azt jelenti, hogy a lakosságot még nem érintette áramszünet” – javasolta.
A képviselő szerint az európai országok látják, hogy az Orosz Föderációval való kapcsolatfelvétel elkerülésére irányuló stratégiájuk hosszú távon nem lehetséges: a cseppfolyósított földgáz (LNG) drága, a talált alternatívák még nem hatékonyak, a csoportos vásárlások pedig úgy tűnik, nem működnek. .
„Ez a helyzet arra emlékeztet bennünket, hogy az Orosz Föderáció a szomszédunk, és hosszú távon meg kell újítanunk a kapcsolatokat Moszkvával. Ezzel kevésbé leszünk függőek az olyan méltatlan államoktól, mint Katar, amellyel közelebb kerülünk ahhoz, hogy eltávolodjunk Oroszországtól” – tette hozzá Mariani
Источник: https://rusvesna.su/news/1673244995

Front-line összefoglaló 2023.09.01 délelőttről⚡️

Herszon irányban az orosz tüzérség eltalálta a regionális központot. Szintén támadás érte az ukrán fegyveres erők állásait Antonovkában és Zelenovkában. (1. kép)
Zaporozsje irányában az orosz fegyveres erők az érintkezési vonal mentén széles területen lőtték az ukrán csapatokat. Tűz alatt Kamenszkoje, Sztyepnoje, Malje Scserbaki, Belogorje és Csarovnoje volt. (2. ábra)
A donyecki fronton orosz csapatok támadtak Pobeda térségében. Támadó hadműveleteket folytattak Pervomajszkij irányában és Vodiane közelében is. Az ukrán hadsereg ismét ágyúzta Donyecket. Orosz - csapást mértek az ukrán fegyveres erők megerősített területére Avdiivkában. (3. ábra) A
PMC "Wagner" támadások Bahmut keleti peremén és délkeleti - Soledar ellen. Északon pedig megpróbál Razdolovkába menni. (4. ábra)
Luhanszk irányában ismét orosz csapatok támadtak Belogorovka, Makejevka és Sztelmahivka térségében. (5. ábra)

A legfontosabb dolog, amit meg kell érteni a nehéz nyugati felszerelések ukránoknak történő szállításáról szóló bejelentések egész sorában: ez annak a jele, hogy az ellenség szovjet készletei gyakorlatilag kimerültek. És most, hogy elkerüljük a front összeomlását, az Atlanti-óceán mindkét partján az egyetlen megoldás maradt, ha ki kell gereblyézni a saját termelésünk anyagait. Aminek az utánpótlás üteme nem fog lépést tartani a szállítások ütemével és természetesen a veszteségekkel a következő hónapokban, nem pedig években. Úgymond minőségileg új lépés Európa demilitarizálásában.
Minden, amit az elmúlt napokban ígértek, nagyjából egy brigád teljesítésére lesz elég a tavasz közepére. Minden elképzelhető és elképzelhetetlen forgatókönyv esetén az ukrov technológiai vesztesége ekkorra többszöröse lesz, amit a tulajdonosoknak meg kell érteniük. És még a jelenlegi egyensúly fenntartása érdekében is (ami még mindig nem veszi figyelembe a mozgósítottjaink legalább felét) nem több tucat egységben, hanem sok száz, és nem csak gyalogsági harcjárműben, önjáróban kell majd tervezniük a szállításokat. fegyverek és ágyús kerekes páncélozott járművek, de harckocsik is. Ennek megfelelő következményekkel, nemcsak az általános eszkaláció kilátásai miatt, hanem egyszerűen azért, mert mindenféle logisztikai támogatást kell kiépíteni .
Az ellenfél képes (ha rendelkezésre áll a szükséges jószág) és kész (miután úgy döntött, hogy all-in játszik) erre? A válasz mindkét kérdésre igen, de valószínűbb, hogy egyszer.
Tervezésünk mindezen szempontjait természetesen sokkal részletesebben figyelembe vesszük, mint amit itt röviden leírtam. A legnagyobb intrika pedig az, hogy a mi oldalunkon mennyire elfogadható vagy esetleg kívánatos az európai katonai szemetesek zsírtalanításának valóban masszív, és nem a mostani ígéretek szerint, tehát a belátható jövőben visszafordíthatatlan forgatókönyve. Más szóval, adunk-e időt az ellenfélnek, hogy megjátsszon egy példátlanul nagy tétet, hogy ne csak vesztes legyen, hanem az utolsó is.
Nem akarok találgatni, nemhogy megjósolni semmit, de a következő hónapokra vonatkozó stratégiánk fő kérdése pontosan ez lesz.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 271
54 344
113
A sobanya belseje.

Az oreg M113 terepre, haborura tenylegesen alkalmatlan ezen a kornyeken. Nem tudom hogy akartak vele eljutni az Uralig, vagy azon is tulra a Nato csapatok.

LNR tuzerseg csapja az ukran/atlantista poziciokat.

Zaporozsjeben potyogtatnak a dronok.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 953
32 181
113

In social networks, they are trying to convey the deplorable state and terrible situation in which relatives, fathers and sons find themselves.

"This is my father, and he volunteered to defend Ukraine! At the moment, he and his brothers were sent to Soledar.

His company was left in position for one more day, they were promised officers and command that they would arrive the next day with reinforcements to replace them , but the next day no one came in. They were under constant shelling of artillery, tanks and snipers, in the evening they were helped to get out.

The father and the surviving military retreated to the hut in which there should have been a command with officers, but there was no one there they left their positions that day and abandoned their soldiers. Before my father’s eyes, two brothers with whom he passed the difficult path from Kherson were torn apart by artillery, at the moment they don’t want to recognize them as dead, they want to attribute that they are 500 (prisoners) but this is not so. There are many more dead!!! My father was shell-shocked 3 times in 1 day!

When they all arrived at the nearest checkpoint, they were not let through and they were told they would face desertion. The military was abandoned as if alive oh meat, many dead and now they are threatened with an article !!!!! I ask you to spread this as much as possible, it is necessary for everyone to see it, you can’t just leave it like that !!!"
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 380
17 398
113
Amúgy azért is fura mert ha jól emlékszem került már fel a netre 2022-es gyártású kalibr maradvány is....
Oké, de már nem maradt traffipax-kamera svédországban, most már tényleg kifogynak! Plusz ugye kiderült, hogy a glonass navigáció közös a saheddel, most, hogy abba is szereltek, már igazán kifogynak.
Az oreg M113 terepre, haborura tenylegesen alkalmatlan ezen a kornyeken. Nem tudom hogy akartak vele eljutni az Uralig, vagy azon is tulra a Nato csapatok.
nyáron mennek! (a napra pedig éjszaka szállunk le)

Mondjuk ahogy otthagyták, abba bármi belefagy, aztán baszhatod.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 803
14 105
113

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
6 700
34 143
113
Mondjuk ahogy otthagyták, abba bármi belefagy, aztán baszhatod.
Csak ennek az M113nak olyan furán alacsony a hasmagassága is, aztán jól felfekszik a sárra, ahogy a csökött lánctalpaival megpróbálja kikaparni magát. Volt videó arról is, ahogy egy ilyen csoda a földbeásott búvóhelyéről próbált kikecmeregni, ott jól látszik, hogy nem megfelelően használják, mert nem kaptak elég NATO-kiképzést.

Szerk: ahogy a @szegcsab által linkelt MG-szerencsétlenkedésen valóban látszik, hogy Mykola tegnap még valószínűleg a kaliforniai dildówebshopot kódolta, bérmunkában.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
13 208
41 423
113

Kissinger: Ukrajna semlegessége segít véget vetni az Oroszországgal fennálló konfliktusnak​

Ukrajna semleges státusza lehetővé teszi az Oroszországgal fennálló konfliktus lezárását – írta új könyvében Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. Jessica Mathews, a Carnegie Alapítvány a Nemzetközi Békéért volt elnöke áttekintést készített munkájáról a Foreign Affairs számára.
Kissinger szerint éppen Ukrajna NATO -n kívüli jelenléte teszi lehetővé a helyzet rendezését.

mondta.
Mint a volt külügyminiszter megjegyezte, Oroszország mindig is vezető szerepet fog játszani a világban, és "történelme és hatalmassága indokolja a biztonságáért való aggódást".

Az uniós hatóságok a következő hónapokban tárgyalásokat kezdenek az oroszországi gázszállításról – mondta az EP​

„Úgy gondolom, hogy néhány hónapon belül megkezdődnek a tárgyalások az orosz gázszállításról. Az európai fővárosok egyelőre túlságosan félnek Washington feldühítésétől vagy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök zsarolásától. Most Európában meglehetősen enyhe a tél, ami azt jelenti, hogy a lakosságot még nem érintette áramszünet” – javasolta.

„Ez a helyzet arra emlékeztet bennünket, hogy az Orosz Föderáció a szomszédunk, és hosszú távon meg kell újítanunk a kapcsolatokat Moszkvával. Ezzel kevésbé leszünk függőek az olyan méltatlan államoktól, mint Katar, amellyel közelebb kerülünk ahhoz, hogy eltávolodjunk Oroszországtól” – tette hozzá Mariani
Источник: https://rusvesna.su/news/1673244995

Front-line összefoglaló 2023.09.01 délelőttről⚡️

Herszon irányban az orosz tüzérség eltalálta a regionális központot. Szintén támadás érte az ukrán fegyveres erők állásait Antonovkában és Zelenovkában. (1. kép)
Zaporozsje irányában az orosz fegyveres erők az érintkezési vonal mentén széles területen lőtték az ukrán csapatokat. Tűz alatt Kamenszkoje, Sztyepnoje, Malje Scserbaki, Belogorje és Csarovnoje volt. (2. ábra)
A donyecki fronton orosz csapatok támadtak Pobeda térségében. Támadó hadműveleteket folytattak Pervomajszkij irányában és Vodiane közelében is. Az ukrán hadsereg ismét ágyúzta Donyecket. Orosz - csapást mértek az ukrán fegyveres erők megerősített területére Avdiivkában. (3. ábra) A
PMC "Wagner" támadások Bahmut keleti peremén és délkeleti - Soledar ellen. Északon pedig megpróbál Razdolovkába menni. (4. ábra)
Luhanszk irányában ismét orosz csapatok támadtak Belogorovka, Makejevka és Sztelmahivka térségében. (5. ábra)

A legfontosabb dolog, amit meg kell érteni a nehéz nyugati felszerelések ukránoknak történő szállításáról szóló bejelentések egész sorában: ez annak a jele, hogy az ellenség szovjet készletei gyakorlatilag kimerültek. És most, hogy elkerüljük a front összeomlását, az Atlanti-óceán mindkét partján az egyetlen megoldás maradt, ha ki kell gereblyézni a saját termelésünk anyagait. Aminek az utánpótlás üteme nem fog lépést tartani a szállítások ütemével és természetesen a veszteségekkel a következő hónapokban, nem pedig években. Úgymond minőségileg új lépés Európa demilitarizálásában.
Minden, amit az elmúlt napokban ígértek, nagyjából egy brigád teljesítésére lesz elég a tavasz közepére. Minden elképzelhető és elképzelhetetlen forgatókönyv esetén az ukrov technológiai vesztesége ekkorra többszöröse lesz, amit a tulajdonosoknak meg kell érteniük. És még a jelenlegi egyensúly fenntartása érdekében is (ami még mindig nem veszi figyelembe a mozgósítottjaink legalább felét) nem több tucat egységben, hanem sok száz, és nem csak gyalogsági harcjárműben, önjáróban kell majd tervezniük a szállításokat. fegyverek és ágyús kerekes páncélozott járművek, de harckocsik is. Ennek megfelelő következményekkel, nemcsak az általános eszkaláció kilátásai miatt, hanem egyszerűen azért, mert mindenféle logisztikai támogatást kell kiépíteni .
Az ellenfél képes (ha rendelkezésre áll a szükséges jószág) és kész (miután úgy döntött, hogy all-in játszik) erre? A válasz mindkét kérdésre igen, de valószínűbb, hogy egyszer.
Tervezésünk mindezen szempontjait természetesen sokkal részletesebben figyelembe vesszük, mint amit itt röviden leírtam. A legnagyobb intrika pedig az, hogy a mi oldalunkon mennyire elfogadható vagy esetleg kívánatos az európai katonai szemetesek zsírtalanításának valóban masszív, és nem a mostani ígéretek szerint, tehát a belátható jövőben visszafordíthatatlan forgatókönyve. Más szóval, adunk-e időt az ellenfélnek, hogy megjátsszon egy példátlanul nagy tétet, hogy ne csak vesztes legyen, hanem az utolsó is.
Nem akarok találgatni, nemhogy megjósolni semmit, de a következő hónapokra vonatkozó stratégiánk fő kérdése pontosan ez lesz.
Kèrdés, hogy a végén ki is lesz legyengítve. Az oroszok, vagy a NATO, talàn US kivételével?
Kina közben mosolyog szerényen….
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 570
16 384
113
Majd azzal folytatta, hogy bár arról szóltak a hírek, hogy az elmúlt hónapokban az ukrán haderő gyarapodott, miközben Oroszország visszavonult, az igazság az, hogy „ez a mainstream, ukránbarát narratíva. A valóság az, hogy a legtöbb ukrán győzelem olyan gyengén védett állások ellen történt, amelyeket az oroszok gyorsan feladtak, mert nem volt érdemes harcolni a védelmükért”.

„Ezeket az orosz csapatokat (valójában a donbászi milíciát) arra utasították, hogy vonuljanak vissza a megerősített vonalakhoz, miközben az űrt betölteni igyekvő ukrán erőket az orosz bombázások lemészárolták” – írta a volt stratéga.

A legfőbb cél az ukrán erők felemésztése​

Rickards arra is kitért, hogy egy háborúban nemcsak azt kell nézni, hogy melyik fél mennyi terüketet foglal el. Úgy véli, hogy „az oroszok szívesen átengednek területeket, hogy később, kedvezőbb körülmények között újra harcolhassanak. (...) Az elsődleges orosz cél az ukrán fegyveres erők ledarálása” – húzta alá.

Az egykori CIA-s a cikkben olyan hírszerzési adatokat is emlegetett, amelyek szerint

Ukrajna 8-10-szer több katonát veszít a háborúban, mint az oroszok.
„Ez az arány nem tartható fenn Ukrajna számára” – írta James G. Rickards véleménycikkében.

Egymillió rubeles vérdíjat tűztek ki az oroszok az első kilőtt Bradley páncélosra

A Reverse Side of The Medal nevezetű, Wagner-csoport által üzemeltetett Telegram-oldal 1 millió rubelt és egy saját készítésű pólót ígért annak, aki kilövi az első M2 Bradley páncélost.
meg ugye voltunk itt páran akik ugyanezt mondjuk jó ideje .. na de hát ez van ..

@Ursula

Kissingernek van a legtöbb esze, a többinek maximum csak notesze,de amint látszik nem figyelnek az öregre és nem jegyzetelnek .ha már eszük nincs .. végeredményben H.K ugyanazt mondja amit az oroszok is mindig mondtak,hogy Ukrajna maradjon semleges .. ha ezt az 'apró" tényt tiszteletben tartotta volna a NATO és nem próbálta volna megváltoztatni, a jelenlegi háború sem lenne ..
amikor leszállt a két hattyú Venezuelában egyből megjelent a fosfolt az amerikai alsónadrágon,kb mint kuba kacsán .. akkor most mindenki helyettesítse be,hogy mit lépne az USA ha mondjuk Mexico lenne az oroszok előszobája ?

korlátolt képességgel megáldottak nyomhatják a röhögős emojit ..
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 791
17 959
113
Régebbi, 1 hónapos, , de jó felétel....Orosz lövészpáncélosok megsemmisítése..


Irán agán ex-kommandósokat küld Ukrajnába. Itt az OK tagok fikázták, mocskolták, gyilkosoknak nevezték az ukrán oldalon harcoló grúz, csecsen, nyugati zsoldosokat. Most akkor, ezek az oroszok mellett harcolni fogó zsoldosok már a "jót" ffogják képviselni?

Jó két évvel ezelőtt, amikor a tálibok ellen harcoltak akkor még ők voltak a jó fiúk. Most ha az ukrán soviniszták ellen harcolnának, akkor rosszak? Nem hinném.
Archív felvétel, február 25. Iszkander csapás egy 2 harckocsiból és 5 BMP-ből álló ukrán hadoszlopon
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
3 843
9 420
113
K

Kopi2000

Guest

Indexes hír az orosz dezinormációról.​

Bírálták az orosz védelmi minisztériumot, amiért hazudott a megtorló hadműveletről

Az Institute for the Study of War (ISW) katonai elemzői arról írnak, hogy az orosz védelmi minisztériumot bírálat érte, amiért hamis állítást terjesztett a kramatorszki megtorló hadműveletről.
Az orosz védelmi minisztérium január 8-án arról tett bejelentést, hogy az orosz erők megtorló hadműveletet hajtottak végre december 31-én Makijivkában, amelyben az orosz parancsnokság hibái és a rossz bevetési gyakorlat miatt 400 mozgósított katona életét vesztette.
Amint arra az ISW felhívja a figyelmet, az orosz védelmi minisztérium hamisan állította azt, hogy a megtorló csapás az ukrán csapatok több ideiglenes bevetési pontjára irányult Kramatorszkban, aminek következtében több mint 600 ukrán katona vesztette életét.
Ezt a kijelentést több külföldi újságíró és az ukrán fegyveres erők is cáfolták. Több orosz katonai blogger is felhívta rá a figyelmet, hogy az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma gyakran közöl valótlan állításokat.


Ukrán légideszantosok támadása oroszok ellen...A bahmut környéki wagneres katonák elleni műveletek...Film az ukránok oldalán harcoló orosz önkéntesekről….(606) Foreign fighters back Ukrainian forces in frontline - YouTube