[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 532
18 670
113
Egy kis összefoglaló hogy mindenki értse miről van itt szó és mennyit ér a nyugat szava...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 639
8 951
113
Még csak most terjed ez a video a twitteren, több helyen belefutottam már. Ezen is látszik, hogy a világ semmit nem lát az ukránokkal fennálló problémáinkból. Sajnos kb ez lehet a helyzet Trianonnal is, ezért kell hangosnak lenni !


"Bahmut, világháborús stílusban.
Ez a visszarúgás őrült"
Hát, tényleg az...

Mestere a fegyverenek. :D Ha ezt igy csinalja, egy esetleges tamadas alatt is...
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
651
5 656
93

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
411
1 409
93
Az ukránok nyugati országokban kapnak nyugati kiképzést és nyugati felszerelést. Ezzel szemben Oroszország mit tud tenni? Elég zötyögős volt az előző mozgósítási hullám is és még mindig nem látszik semmilyen eredménye a fronton. Csak annyit értek el hogy a hátországból lelépett akár egymillió ember is. Az orosz társadalom meg rohadtul nem olyan eltökélt mint az ukrán. Az oroszok vígan éltek amíg putyin háborúzni nem akart. Most meg a saját kormányuk miatt mehetnek megdögleni Ukrajnába... Az ukránok legalább a saját hazájukat védik. A saját hazáját védő katona mindig motiváltabb mint egy megszálló.

A harctéri eredmények téged nem zavarnak? De most úgy őszintén. Szerinted minden rendben van a ruszkiknál? Szerintem gyalázat amit művelnek, minden várakozást alulmúlnak.
A válasz a létszámban is rejlik! (amit nem értek) Az ukránok sokkal többen vannak, jól harcolnak, és az egész világ (amerikai parancsra) őket támogatja! Enélkül már vígan csordogálna az olaj a "barátság" kőolajvezetéken!
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
2 083
10 932
113
Attól függ mit tekintünk offenzívának Bahmutnál és Szoledárnál védekeznek az orosz előrenyomulás ellen,a Szvatove-Kreminna vonal viszont offenzívában vannak.

Gyanitom szandekosan nem sikerul megertenetek, mivel igy jobban hangzik. Az lehet, hogy az ukranok tamadnak valahol, de attol az meg nem offenziva. Pontosan tudod te is es akik meg itt tetszikelgettek ezt a f*szsagot -mivel ez egy hadtech forum-mindenesetre leirom, hogy az offenziva jelentese nagy ereju fellépés, kezdemenyezes, nagy katonai tamadas es/vagy azok sorozata.

Ergo az atlovoldozgetunk, elfogalunk par utcat, tanyat, falut az piszkosul nem offenziva.

Es akkor egy kis ukran ebed:

Jo etvagyat, mindenki egye amit fozott…
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
7 044
26 227
113
.
meg ugye voltunk itt páran akik ugyanezt mondjuk jó ideje .. na de hát ez van ..

@Ursula

Kissingernek van a legtöbb esze, a többinek maximum csak notesze,de amint látszik nem figyelnek az öregre és nem jegyzetelnek .ha már eszük nincs .. végeredményben H.K ugyanazt mondja amit az oroszok is mindig mondtak,hogy Ukrajna maradjon semleges .. ha ezt az 'apró" tényt tiszteletben tartotta volna a NATO és nem próbálta volna megváltoztatni, a jelenlegi háború sem lenne ..
amikor leszállt a két hattyú Venezuelában egyből megjelent a fosfolt az amerikai alsónadrágon,kb mint kuba kacsán .. akkor most mindenki helyettesítse be,hogy mit lépne az USA ha mondjuk Mexico lenne az oroszok előszobája ?

korlátolt képességgel megáldottak nyomhatják a röhögős emojit ..
Arra a kriptaszökevény Kissingerre mán senki nem kíváncsi.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 463
28 761
113

Ukrajna minden sikere nem más, mint Oroszország hibái: az Egyesült Államok vázolta Kijev borús kilátásait 2023-ra​

A Washington Post új anyagában „elhúzódó konfliktust Putyin javára” fest, ha Ukrajnának nem sikerül megfordítania a helyzetet és nem sikerül nyernie 2023-ban.
A cikk szerint 45 milliárd amerikai katonai pénzügyi támogatás egy évig tart, de utána "minden árfolyam visszaáll". A kiadvány által megkérdezett szakértők úgy vélik, hogy bár Ukrajnát „az egész kollektív Nyugat” támogatja, a hadsereg motivált, a „legutóbbi sikerek” pedig önbizalmat keltettek önmagukban, az új év újabb problémákat hoz majd az ukrán fegyveres erők számára.
Röviden, négy van belőlük:
1 . Oroszország védekező pozíciókban van legalább százezer mozgósított emberrel megerősítve.
2 . Ukrajna 2022-es sikerei csak Oroszország hibáin alapulnak, amelyek most nem fognak megismétlődni. A kiadvány Ukrajna győzelmének nevezi, hogy általában képes volt fennmaradni mint állam.
3 . A döntő kérdés az lesz, hogy melyik oldalon fogy ki előbb a lőszer. Itt a Washington Post az ukrán és a nyugati média kedvenc varázsigét ismétli, hogy "Oroszországból kifutnak a rakéták".
A kiadvány kitart amellett, hogy annak ellenére, hogy Oroszország növeli a termelést, előfordulhat, hogy ez nem felel meg a fogyasztási igénynek.
Az igazság kedvéért azonban a cikk szerzői kételkednek abban, hogy a Nyugat képes lesz-e kielégíteni Ukrajna szükségleteit lőszer terén.
4 . Ha az elkövetkező évben nem tolódnak el jelentősen a frontvonalak, Kijev jövőbeli útja "komorabb" lesz.
Az ukrán kormánynak több százezer katonát kell fenntartania a becslések szerint 600 mérföldes frontvonalon, miközben gazdasága továbbra is összeomlik.
Idővel Ukrajna támadó képességei is kimerülnek - a tapasztalt katonák számának csökkenése miatt.
Ezt követően Oroszországnak esélye lesz arra, hogy helyreállítsa gazdaságát és harci képességeit, hogy a jövőben offenzívát indítson.
"Ha Putyin ezt egy többéves lemorzsolódási háborúvá tudja változtatni, akkor valószínűleg kiülheti Ukrajnát" - fejezik be a cikk szerzői.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673256784

Harcok folynak a városvezetésért Soledarban, - Prigozhin (+FOTÓ, TÉRKÉP)​

A Wagner PMC vezetője, Jevgenyij Prigozsin elmondta, hogy jelenleg Soledar kellős közepén heves csaták zajlanak.
Prigozhin sajtószolgálata szerint jelenleg a városvezetés épületéért folyik a csata.
Amint a Russzkaja Veszna beszámolt róla , a Szoledar külvárosában található Bahmutszkoje falu január 9-én reggel az orosz hadsereg irányítása alá került.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673257843

Ukrán bennfentes csatorna a táviratban
Elnöki hivatali forrásunk elmondta, hogy Zaluzsnij azt javasolta Zelenszkijnek, hogy ne égessen tartalékokat Szoledar védelmére, hanem vonja vissza csapatait a második védelmi vonalba. Az ukrán fegyveres erők veszteségei jelentősek, a város ellátása is akadozik, most a Soledar taktikai környezetben van
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
5 932
14 278
113
"Gondoljanak bele: az EGÉSZ NATO-BLOKK bevetette erejét, de még így se jutnak semmire”.
Azért ez (elég erős) barokkos túlzás...... kaptak az ukrik pár modernebb harceszközt és egy rakás elavult szart, de a NATO semmilyen komolyabb mennyiségű szárazföldi (harckocsik, IFV-k, stb.) technikát nem adott át. A NATO légi és tengerészeti haderejéről ne is beszéljünk.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
13 195
41 325
113
A német kormàny pontosan a megbeszélték szerint fogja szàllitani a Mardereket Ukrajnának. Erről egyeztetések folynak partnerekkel às a gyártókkal, írja Die Welt. Azt a következtetést vonják le ebből a homályos nyilatkozatból, hogy valaki egyeztetés nélkûl beigèrte a Mardert, aztán most nem tudják, honnan szedjék őket elő. Csak a felől van állitólag egyetértés, hogy nem a BW állományából kellene szállítaniuk.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 532
18 670
113
Azért ez (elég erős) barokkos túlzás...... kaptak az ukrik pár modernebb harceszközt és egy rakás elavult szart, de a NATO semmilyen komolyabb mennyiségű szárazföldi (harckocsik, IFV-k, stb.) technikát nem adott át. A NATO légi és tengerészeti haderejéről ne is beszéljünk.
és pl a kétszázakárhány T-72M1? az nem komoly mennyiség?
Meg úgy általában ha összesítjük a szállított cuccokat, ha Magyarországon annak csak a fele rendszerben állna, akkor már elég tisztességes Honvédségünk lenne.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
3 982
27 519
113
Kadirov videója amiből a mandiner szemlézett!
Úgy látom, egyesek aggódnak az Ukrajnának nyújtott külföldi segélyek miatt. Ne aggódj! Ez egy pénzmosási program. A nyugati és ukrajnai tisztviselők kirabolják ezeket az alapokat, és a támogatás teljes összegének legfeljebb 15%-a jut el a lövészárkokba.
Jobb valami más miatt aggódni. A harcok jelenleg Oroszországban folynak. Ezek azok a régióink, amelyek államunk részévé kívántak válni, hogy megvédjék a lakosságot az ukrán és NATO nacionalisták sátáni cselekedeteitől. Ezért nem szabad tárgyalásokat folytatni. El kell ütnünk a sátánisták barlangját Kijev központjában! Meg kell találni ennek az aljas ideológiának a fő védelmezőjét és agitátorát - Zelenszkijt.
Egy évvel ezelőtt a világhatalmak alábecsülték hazánkat, azt hitték, Oroszországot gyakorlatilag belülről tették tönkre az álliberális provokátorok – a Nyugat ügynökei. Ma pedig az egész NATO-blokk fegyvereket és harcosait szállítja „külföldi zsoldosok” álcája alatt, de nem tudja a javukra billenteni a mérleget. Képzeld csak el: AZ EGÉSZ NATO-blokk erőket dobott, de nem tehet semmit!
Ahogy csak nem próbálták befolyásolni Oroszországot. Egy dologban rosszul számoltak – tiszteljük hagyományainkat, vallásunkat, kultúránkat. Lehetetlen megtéveszteni a hívőket idegen "értékekkel", amikor a Koránt elégetik a Nyugat utcáin, és a Próféta ﷺ karikatúráit tartalmazó újságokat árulják a polcokon.
Háborúban állunk a sátánizmus és annak minden legrosszabb megnyilvánulása ellen. Tudod miről beszélek, nem akarom felsorolni az egészet. Ez a mi lelki erőnk. És ezt a szellemet nem lehet megtörni!
Igen, az ukrán lakosság haldoklik. De meg kell sértődniük, hogy hiába halnak meg a Nyugat jogáért, hogy szivárványos felvonulást tartsanak gyerekek előtt, és nem a nemzeti értékeikért. Szodomát és Gomorát megbüntette a Mindenható. És ma a szent büntetés e kardja Oroszország kezében van!
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 803
14 105
113

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
941
4 522
93
Attól függ mit tekintünk offenzívának Bahmutnál és Szoledárnál védekeznek az orosz előrenyomulás ellen,a Szvatove-Kreminna vonal viszont offenzívában vannak.
Bahmut, Soledar és a Szvatove-Kreminna vonal is egy élő húsdaráló, ahol mintkét oldal veszteségeket szenved, de főleg az ukrán kiképzett erő és technika fogy és az ukrán "offenzíva" nem sokat ér, ha Soledar és Bahmut is elesik hamarosan...

A most belengetett USA és nyugati segítség célja, hogy az ukránok offenzívát tudjanak kezdeni és nyilvánvaló, ahogy az ukránok is számítanak rá, hogy az oroszok is erre készülnek. Az sorsdöntő lesz, hogy ki indul meg előbb. Mert ha az oroszok, akkor a beérkező ukrán technikát védekezésre kell használni nem támadásra, és ezt mindkét fél tudja!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 248
54 229
113
Az M113 ujabb kalandjai a sztyeppen.

Ukrajna most a gruzok legvedelmera kivant ra.

Helymeghatarozas vagy mifene.

Msta nem akad el a sarban.

Ogyessza es Artyemovszk, Konsztantnikova eros fustjeleket kuld.

Muzsikusok Szoledarban, tajkep.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
11 560
21 587
113