[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 047
87 929
113
Hm. Akkor lehet, ezért keringenek olyan hírek, hogy az USA 2024-2025-ig "tervezi" elhúzni a háborút? (Ehhez nem kell, hogy kitartsanak addig az ukránok. A helyükbe léphetnek a baltiak, lengyelek; már kellően be vannak csibészelődve)
A lényeg, hogy mennél inkább kitárazzon az orosz - miközben az USA nehéztechnika érintetlen -, s intenzívebben, mint ahogy pótolni/felhalmozni tud - hiszen a belső igénytől kisebb tartalék egy módosult tudatállapot, ami esetén még jobban sarokba lehet szorítani. Hiszen eddig sem lett "tudd, hogy értsd" következménye a Nyugat számára sem a szimbolikus veszteségeknek; Moszkva cirkáló elvesztésének, sem a kercsi hídnak, sem a felrobbantott tengeri gázvezetékeknek, nemhogy a nyílt beavatkozásnak, pedig ekkor még mondhatni érintetlenek voltak az orosz készletek nagyságrendjükben, a technikák üzemideje stb.
Ezt a Nyugat az oroszok gyámoltalan hozzáállásának tudta be. Egyre inkább úgy látom, hogy jogosan.

Nem volt tükör szimmetrikus válasz azóta sem.
Pedig közreműködő felek, mióta világ a világ , csak abból értenek.

Nem csodálkoztam volna, ha az elején - a nyílt nyugati támogatást látva - az oroszok a lengyel határnál, hogy a másik oldalon szabad szemmel is lássák, hallják; eldurrantottak volna - no nem taktikait - egy pár termobárikus töltetet azzal a kommentárral, hogy itt álljon meg a nászmenet, vagy a következő kör igazi lesz.

Ez a hajó már elment, most már ez a háború a haditermelések élet-halál versenye lesz.:(
Csak nehogy megjelenjen 1 milla észak-koreai a Donyec folyónál ...

Más.
Ukrán népmesék:
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
MilitarySpendingMW.png
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Nem, nem, nem és nem.
Az 5. cikkely nem jelent automatikusan hadiállapotot sem a NATO-nál, sem a CSTO-nál, sem az SCO-nál.

Csupán ellenlépéseket tesznek ami lehet egy haragos levél is, vagy az ukrajnához hasonló segélyezés.

Örményország is CSTO tag, mégis beintett neki az összes többi tavaly.
Örményország más téma volt, mivel az azeriek a hivatalosan elismert Örményország területére nem mentek be csapatokkal, csak Karabah területére aminek a státusza kérdéses.
A hohol sztyeppéken is megnézném én az Abramseket :
main-qimg-ae1e20b5b901d8ecd6f0aac87515eb92-lq

szaúdi M1A2
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 206
5 152
113
Ez minimum összemérhető a jelenlegi német haderővel, de némely tekintetben sokkal erősebb annál: németek tankból 330 darabbal terveznek jelenleg, MLRS-ből van nekik 34 db, önjáró lövegből 94db. Ezt a különbséget se a jelenleg még nagyobb légierő, se a 2x annyi IFV+APC sem tudja kiegyenlíteni.
Csak úgy érdekességkeppen hogy is áll a német hadsereg mondjuk IFV ből:

 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 771
15 730
113
BRÉKING!!!
Az ukránok állítólag parancsot kaptak a visszavonulásra Soledarból, nehogy bekerítsék őket.


Tyűű, Julian barátunk igazi poroszos kemény háborúzós fickó. Már hiányolja a féllábúakat, meg a Hitlerjugendeket a frontról. Meg azt sem érti, hogy az ukrán propagandával ellentétben 100 000 KIA (ahogy Leyen asszony elkotyogta), meg ebből következően 3-400 000 sérült mellett hová tűntek a képzett katonák…
Erre az utolsó emberig harcolunk és nem tárgyalunk hozzáállással az oroszok Berlinig jutottak anno, ezt tudhatná ő is.
Csak azért tettem ezt be, mert mikor ő ilyen szinten kétségbeesett, ott tényleg nagy baj van az ukránoknál.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 038
16 611
113
Az 5. cikkely nem jelent automatikusan hadiállapotot sem a NATO-nál, sem a CSTO-nál, sem az SCO-nál.
Lassan ez az 5. cikkely is olyan lesz, mint a legendás jobb kéz szabály a KRESZ-ben:
Akkor van előnyöd ma meg is adják. Ha nem, akkor így jártál..
Kár erre hazardírozni, hogy ez majd minden sz@rtól megvéd.. és így nyugodtan alhatunk
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Csak úgy érdekességkeppen hogy is áll a német hadsereg mondjuk IFV ből:

Én úgy tudom erről most komoly vita van, ugyanis sikerült megint olyan felajánlást tenni, amit nem is olyan egyszerű teljesíteni.
A hadsereg részéről nem igazán szeretnék a saját aktív készleteket elajándékozni és néhány józanabb politikus meg is érti mindezt.
Ide vezet az, ha valakinek az egész kormánya análfabéka kvótaemberekből és frissen állampolgárságot kapott jenki politikai/gazdasági bérgyilkosokból áll.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
618
7 460
93
Szoledárnál megszaladtak a határvidékiek.

Amúgy szerintem most lenne itt az ideje, lefejezni az ukrán vezetést, és utána elindítani az offenzívát. Zelenszkijnek és bandájának mennie kell - Aresztovics (orosz név), Smihal, Reznyikov (orosz név), Podoljak, Danilov (orosz név), Zsaluzsnij - ezeket az oroszoknak ki kellenek iktatni az offenzíva előtt, és akkor, mint kés a vajban. Utána egy támadás Bresztből Lvov felé, Harkov ellen, és a donyecki frontvonalon. Irányítás nélkül gyors lenne az összeomlás, nem lenne aki parancsot adna, aki az utánpótlást és a csapatok rotációját szervezze. Egy Harkov elleni támadásnál képzeljétek el, amikor próbálják hívni Kijevet, és senki nem veszi fel, max a mentőorvos, vagy a tűzoltó, esetleg egy megmaradt alosztályvezető. És ugyanez mondjuk még Kovelből, Artemovszkból, Izijumból, Pavlográdból ugyanabban az időben. Ha mondjuk lenne is valami 20. senki, aki át akarná venni a parancsnokságot, milyen autoritása lenne a fronton lévő operatív vezetésnél? Amikor mondjuk kapnak egy fair ajánlatot a támadó oroszoktól, és közben valami ismeretlen Bohdan vagy Szerhij (esetleg egy John) csak annyit böfög a vonal másik oldalán, hogy kitartani utolsó emberig, akkor egy felelős tiszt szépen leteszi a fegyvert megóvva az embereit és a civil lakosságot. Az összeomlás hírére mások is elkezdik megadni magukat, oroszok szépen beszórólapozzák vagy műsorszórják a még előttük lévő területeket, oszt jónapot.

Lusztráció persze nem maradhat el - mindenki, aki valamilyen szinten azovban, ajdarban, krakenben vagy más náci alakulatban, jobb szektorban, szvobodában vagy más fasiszta szevezetben valaha részt vett, kínzásban, orosz civilek gyilkolásában bűnös, náci jelképekkel van kitetoválva, azokat bíróság elé állítani és életfogytiglani kényszermunka szibéria alsón. Persze azt csak jól megérdemelt jutalomként, miután az áldozatok eltemetésében, a romok eltakarításában és az aknamentesítésben segédkeztek.
Átlag katonát, besorozottat nem kell bántani, amennyiben felesküsznek az összorosz államra.

Akire gyanú vetül, hogy ukrán nacionalista ideológiát vall, oroszellenes (vagy bármelyik más ukrajnai kisebbség elleni) tevékenységet folytatott valah, azt vagy be kell iskolázni, vagy a társadalmi mobilizációt segítségül hívva kell elősegíteni a reintegrációját és az asszimilációját: kap egy szép új lakást pl. Birobidzsánban vagy Magadanban.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Blagodatnoje faluban megsemmisült ukrán BMP-1, BTR-80 és ZIL-131

Égő ukrán BTR Szoledar utcáin

Ukrán 2Sz3 önjáró löveg megsemmisitése Ugledarnál Lancet kamikaze drónnal
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 735
32 420
113
Sorozás.
Lengyelek.
Soledar, visszavonulók kérték.
Bolhapiac.
Ben Hodges szerint....
Csehek...
Kis ukrán tört-én-elem...