[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 536
18 740
113
Csak úgy érdekességkeppen hogy is áll a német hadsereg mondjuk IFV ből:

Én úgy tudom erről most komoly vita van, ugyanis sikerült megint olyan felajánlást tenni, amit nem is olyan egyszerű teljesíteni.
A hadsereg részéről nem igazán szeretnék a saját aktív készleteket elajándékozni és néhány józanabb politikus meg is érti mindezt.
Ide vezet az, ha valakinek az egész kormánya análfabéka kvótaemberekből és frissen állampolgárságot kapott jenki politikai/gazdasági bérgyilkosokból áll.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
429
5 846
93
Szoledárnál megszaladtak a határvidékiek.

Amúgy szerintem most lenne itt az ideje, lefejezni az ukrán vezetést, és utána elindítani az offenzívát. Zelenszkijnek és bandájának mennie kell - Aresztovics (orosz név), Smihal, Reznyikov (orosz név), Podoljak, Danilov (orosz név), Zsaluzsnij - ezeket az oroszoknak ki kellenek iktatni az offenzíva előtt, és akkor, mint kés a vajban. Utána egy támadás Bresztből Lvov felé, Harkov ellen, és a donyecki frontvonalon. Irányítás nélkül gyors lenne az összeomlás, nem lenne aki parancsot adna, aki az utánpótlást és a csapatok rotációját szervezze. Egy Harkov elleni támadásnál képzeljétek el, amikor próbálják hívni Kijevet, és senki nem veszi fel, max a mentőorvos, vagy a tűzoltó, esetleg egy megmaradt alosztályvezető. És ugyanez mondjuk még Kovelből, Artemovszkból, Izijumból, Pavlográdból ugyanabban az időben. Ha mondjuk lenne is valami 20. senki, aki át akarná venni a parancsnokságot, milyen autoritása lenne a fronton lévő operatív vezetésnél? Amikor mondjuk kapnak egy fair ajánlatot a támadó oroszoktól, és közben valami ismeretlen Bohdan vagy Szerhij (esetleg egy John) csak annyit böfög a vonal másik oldalán, hogy kitartani utolsó emberig, akkor egy felelős tiszt szépen leteszi a fegyvert megóvva az embereit és a civil lakosságot. Az összeomlás hírére mások is elkezdik megadni magukat, oroszok szépen beszórólapozzák vagy műsorszórják a még előttük lévő területeket, oszt jónapot.

Lusztráció persze nem maradhat el - mindenki, aki valamilyen szinten azovban, ajdarban, krakenben vagy más náci alakulatban, jobb szektorban, szvobodában vagy más fasiszta szevezetben valaha részt vett, kínzásban, orosz civilek gyilkolásában bűnös, náci jelképekkel van kitetoválva, azokat bíróság elé állítani és életfogytiglani kényszermunka szibéria alsón. Persze azt csak jól megérdemelt jutalomként, miután az áldozatok eltemetésében, a romok eltakarításában és az aknamentesítésben segédkeztek.
Átlag katonát, besorozottat nem kell bántani, amennyiben felesküsznek az összorosz államra.

Akire gyanú vetül, hogy ukrán nacionalista ideológiát vall, oroszellenes (vagy bármelyik más ukrajnai kisebbség elleni) tevékenységet folytatott valah, azt vagy be kell iskolázni, vagy a társadalmi mobilizációt segítségül hívva kell elősegíteni a reintegrációját és az asszimilációját: kap egy szép új lakást pl. Birobidzsánban vagy Magadanban.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 792
17 946
113
Blagodatnoje faluban megsemmisült ukrán BMP-1, BTR-80 és ZIL-131

Égő ukrán BTR Szoledar utcáin

Ukrán 2Sz3 önjáró löveg megsemmisitése Ugledarnál Lancet kamikaze drónnal
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
7 486
23 381
113
Sorozás.
Lengyelek.
Soledar, visszavonulók kérték.
Bolhapiac.
Ben Hodges szerint....
Csehek...
Kis ukrán tört-én-elem...
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
4 683
9 973
113
fiftyoff.jpg
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
26 239
64 866
113
Nikosz Panagiotopulosz görög védelmi miniszter hétfőn telefonbeszélgetést folytatott német kollégájával, Christine Lambrechttel, melynek során elsősorban az ukrajnai helyzetről és a katonai segítségnyújtásról tárgyaltak.


Erről számol be az "Európai Igazság" .

A görög védelmi minisztérium tájékoztatása szerint "a német gyártmányú Marder páncélozott harcjárművekre cserélendő BMP-1 páncélozott harcjárművek Ukrajnába történő átadásáról szóló megállapodás végrehajtásával kapcsolatos kérdéseket tárgyaltak".

A beszélgetés további részleteit nem közölték, a német fél egyelőre nem kommentálta. Valószínűleg azonban utalt azokra a hírekre, miszerint Görögország kész lemondani a Marder -ről Ukrajna javára, ami felgyorsíthatja ezeknek a páncélozott járműveknek Kijevbe szállítását.

Emlékezzünk vissza, hogy tavaly Athén és Berlin megállapodott egy "körkörös csere" konstrukcióban , amely szerint a görög fél 40 szovjet BMP-1 gyalogsági harcjárművet szállít Ukrajnának ugyanennyi modernebb német Marderért cserébe.

Jelenleg Görögország megkapta az első 14 Marder járművet Németországból, és 20 BMP-t szállított Ukrajnának.

Január 5-én, Joe Biden és Olaf Scholz beszélgetése után ismertté vált, hogy Németország Marder páncélozott járműveket tervez átadni Ukrajnának . Körülbelül 40 páncélozott szállítójárműről van szó, amelyek 2023 első negyedévének vége előtt megérkeznek Ukrajnába.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
7 486
23 381
113
"Van-e határ a pénzügy és a terrorizmus között? Valószínűleg már nem is létezik. A háború a haldokló kapitalista világ legjobb üzletévé vált. És ha egy vállalkozás valóban zamatos, a BlackRock, a legfontosabb globális befektetési alap soha nem hiányzik. Még Ukrajna is a dolguk lesz, még Ukrajna is a Larry Fink vezette cég ügyfélportfóliójába kerül. Nincs sok min csodálkozni. A szabály egyszerű: pusztíts el vagy semmisíts meg egy nemzetet, szabadíts fel egy konfliktust, majd öltözz fel a béke angyalainak, és menj és építs újjá. Történt a múltban: elfelejtette valaki a texasi Hallyburton cégre a Szaddám utáni Irak újjáépítésére bízott dollártízmilliárdokat?"
9january2023_Ukraine_map.jpg

9january2023_Eastern_Ukraine_map.jpg

"Miközben az új NATO-felszerelés Ukrajnába érkezésére várnak, az orosz civil társadalmi csoportok és harcos céhek elkezdték kihirdetni saját díjaikat a megsemmisített harckocsikért, az IFV-ért és az APC-ért. A nyereményalapba bárki hozzájárulhat saját pénzével. Díjakat kapnak azok a nyertesek, akik megsemmisítették a versenylistán szereplő ellenséges felszerelést és rögzítették az eredményt."
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 283
54 466
113
Szetlott ukran buvohely, meg legalabb 1 M777 is volt benn.

Kicsit olyanok a fiuk mint valami Desperado film szeteploi.

Lassan bejutnak Artyemovszk moge, a foutat is elvagva a Wagner harcosok.

Dzsingisz kant Bogdannak hivtak es ukran volt az ukran tortenelem szerint. Valamint tovabbi rohelyes agymenesek.

 

Tumpek

Well-Known Member
2021. június 28.
58
392
53
A katonai nyilvántartásba vétel új rendje szerint gyakorlatilag ahol csak lehet, vadásznak a hadkötelezettekre, s az önkormányzatoktól, a munkaügyi központokon, bíróságokon, cégeken át az oktatási intézményekig mindenkit a hadkötelesek bejelentésére köteleznek.

Nem lehet tanulni, de még oktatási intézménybe felvételizni sem, ha valaki betöltötte a tizenhatodik életévét és nincs katonaigazolványa, vagy nincs még nyilvántartásba véve. Begyűjtik a munkanélkülieket és az elítélteket is.
Ebből is egyértelműen látszik, hogy szinte semilyen humán veszteségük nincs.
Amúgy lassan elérik a harmadik birodalom azon szintjét, amikor már gyerekeket is harcba küldtek.... :(:(
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
662
5 823
93
Ebből is egyértelműen látszik, hogy szinte semilyen humán veszteségük nincs.
Amúgy lassan elérik a harmadik birodalom azon szintjét, amikor már gyerekeket is harcba küldtek.... :(:(

Ukrajnában katonai nyilvántartásba veszik a várandós és kisgyermekes nőket​