[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
"Beléptek egy árokba, likvidáltak egy POC-ot": az SDF felvételeket mutat egy merész akcióról Bahmut közelében...

2023. január 10., kedd, 13:03

a261dc8-cco--1-.jpg

szemléltető fotó az MTR-ről

A különleges műveleti erők egyedi felvételeket mutattak be az ellenséges állások elfoglalásáról és a betolakodók megsemmisítéséről Bakhmut környékén.

Forrás: MTR sajtószolgálatRészletek: A kiadott videó azt mutatja be, hogyan lépnek be az SOF-katonák éjszaka az ellenséges árokba és semmisítenek meg egy ellenséges szakasz erődítményét. Az akció eredményeként a Különleges Műveleti Erők katonái 13 orosz katonát likvidáltak és 5 orosz katonát elfogtak.

A videó szerint orvosi segítséget nyújtottak a sebesült foglyoknak.

„Éjszaka a védelmi erők tűztámogató egységének fedezete alatt az ukrán MTR katonái megrohamozták az orosz katonák által birtokolt erődöt."

Ezt az erős pontot korábban az ukrán hadsereg ellenőrizte, de az ellenséges támadások következtében elveszett.

A jól összehangolt szakmai munkának köszönhetően az MTR egység gyorsan megsemmisítette az ellenséget, aki ellenállást tanúsított. Az ellenség állásai a Különleges Műveleti Erők kezelőinek ellenőrzése alá kerültek."

 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 872
18 856
113
Megsemmisült ukrán BMP-1, 2022 október
Ukrán felszerelésen dolgoznak az oroszok, zaporozsjei irányban
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 129
13 108
113
Te egyáltalán megnézted a videót? Hol vannak itt visszavonuló oroszok? Basszus, az ukrán fejesek és telgram oldalak is tudomásul vették, hogy bukták Soledart, megy a pánikhangulat náluk egy fél napja, erre berakni egy ilyen videót... Komolyan bakker, az ukránpártibb fórumozók közül Wilson legalább bedob egy interjút, vagy egy elemzést. Ezért kár feljárni a fórumra, és megejteni napi 10x azt a 3 másodperces ctrl+c, ctrl+v műveletet, mert például vitázni és eszmét cserélni nem igazán lehet veletek, de még minimális szinten sem.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 502
6 661
113
07:17
Németország nem ad Leopardokat
Németország jelenleg nem tervezi Leopard 2 tankok küldését Ukrajnába – közölte a kormányszóvivő. Robert Habeck, Németország gazdasági minisztere vasárnap kijelentette, hogy Berlin teljesen nem zárhatja ki, hogy a jövőben Leopard harckocsikat szállítsanak az ukrán katonai erők támogatására.

 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 200
21 605
113
Biztos KGB-s ügynök volt a CIA-nál :rolleyes:

Hát jönnek a csodafegyverek, megfordul a háború menete a Német Birodalom , ö az az akarom mondani Ukrajna megnyeri a háborút a vörös rém, izé Oroszországgal szemben! :confused:

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
7 976
41 712
113

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 034
1 580
113
Te egyáltalán megnézted a videót? Hol vannak itt visszavonuló oroszok? Basszus, az ukrán fejesek és telgram oldalak is tudomásul vették, hogy bukták Soledart, megy a pánikhangulat náluk egy fél napja, erre berakni egy ilyen videót... Komolyan bakker, az ukránpártibb fórumozók közül Wilson legalább bedob egy interjút, vagy egy elemzést. Ezért kár feljárni a fórumra, és megejteni napi 10x azt a 3 másodperces ctrl+c, ctrl+v műveletet, mert például vitázni és eszmét cserélni nem igazán lehet veletek, de még minimális szinten sem.

Elárulod nekem, hogy hol van az átjáró abba a párhuzamos univerzumba, ahonnan ti jöttök? Úgy megnézném! Esküszöm jól fogok viselkedni, ha kell meg sem szólalok, de a csajokat azért meglesem. Küldheted priviben is, eskü nem adom tovább senkinek! :D:D:D

Nyugi, nyugi!
Én csak hoztam egy hírt ide a fórumra!
Nem véleményeztem, nem állítottam, hogy igaz, nem fűztem hozzá semmit csak megmutattam, hogy van ilyen is.

Olyan frusztráltak vagytok! Minden rendben?
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 215
23 812
113
Georgia nem adja vissza Ukrajnának a Buk légvédelmi rakétarendszereket, mert 2008-ban megvásárolta, nem pedig ingyen kapta őket - közölte kedden a tbiliszi védelmi minisztérium.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/253698/
Ezt amúgy valaki magyarázza már meg nekem, hogy a vérben lehetnek ennyire pofátlanok az ukránok a grúzok irányába. Első körben követelik (nem kérik, követelik!) egy második front megnyitását Oroszországgal szemben, miközben minden grúz fejében ott van 2008 emléke, mikor a nyakkendőzabáló Szaakasvilinek is milyen kiválóan sikerült az a pár napos kalandja. Erre még dupláznak is mindenen és le akarják lejmolni azokat a légvédelmi rendszereket, amiket 15 éve még jópénzért eladtak a grúzoknak. Ja meg hát még belejmolnák azt a pár 100 Javelint is, amit Grúzia direktben az USA-tól kapott.

Komolyan beszarás az egész, ilyen szövetséges mellett ellenség sem kell. Mintha az éjjeli 4-6-on lennénk, ahol a földi javaidat újraosztó szorgos kollégák a telefon és minden érték mellett még a gatyát is leszednék rólad, hogy háhh úgyse kell az neked. Max ha viccesek akarnak a grúzok lenni, Buk helyett Szaakasvilit küldik vissza, ő is milyen jót tett Odesszának
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
279
3 006
93
Remélem, hogy igaz a hír. Az orosz erők visszavonulnak Szoledarból, ahol súlyos veszteségeket szenvedtek a nehéz csatákban....


Wágner katonák pusztítása...

Fentebb átbeszélték, hogy kamu. Az ukránok is elismerik, hogy Soledart bukták. Azon erőlködnek, hogy rendezetten vonuljanak ki, és megakadályozzák Artyemovszk északról történő körbeölelését. Ha ez nem sikerül, Artyemovszkot elzárják az oroszok az utánpótlástól, és az is ugrott.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
2 672
14 376
113
Remélem, hogy igaz a hír. Az orosz erők visszavonulnak Szoledarból, ahol súlyos veszteségeket szenvedtek a nehéz csatákban....


Wágner katonák pusztítása...


Komoly formak vagytok, gigabiga betesz valami f*szsagot orosz visszavonulasrol, aminek a videon nyoma sincs. Utana leirja, hogy o komment nelkul tette csak be, nem irta, hogy mi lathato rajta igazabol. Erre te frankon dobsz is egy like-ot, aztan ujra beteszed azt az ertelmetlen videot szinten az oroszok visszavonulnak dumaval… Igen jo ez brigad, rendesen feldobjatok az ember napjat! :D

Bahmut eleg szarul nez ki
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
27 621
57 511
113
Nagy kérdés inkább az, hogy honnan van és lesz üzemanyag mindenhez ami be lett jelentve.
Tőlünk meg a lengyelektol, romanoktol, gabona szalito hajok lefejtesebol. A Baratsag koolajvezetek fel nem robbantasaert es az olaj atengedeseert finomitott uzemanyaggal fizetunk nekik honapok ota. Plusz reverz gazzal, plusz arammal Karpataljara, plusz elelmiszerrel, egyeb segelyekkel.
Megis honnet lenne uzemanyag, elelmiszer, stb abban a szetlott orszagban?
Ha keves nekik amit kapnak par napra lekapcsoljak az aramot azon az oreg vezeteken.

Na ezzel se mentek messzire. Igy szetcseszni egy L 200-at...

Autopalya elvagva.

Sose fogynak el ezek a vonatok.

Égő NATO technika.

Apa es fia talalkoznak a csatateren.

 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 305
8 018
113

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
3 956
9 660
113
Bahmut elég szarul nez ki
Figyeld meg!
Nemsokára, tavasszal jönnek majd a romeltakarítós, söprögetős, virágültetős képek!
:)