[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 693
32 373
113
"Van-e határ a pénzügy és a terrorizmus között? Valószínűleg már nem is létezik. A háború a haldokló kapitalista világ legjobb üzletévé vált. És ha egy vállalkozás valóban zamatos, a BlackRock, a legfontosabb globális befektetési alap soha nem hiányzik. Még Ukrajna is a dolguk lesz, még Ukrajna is a Larry Fink vezette cég ügyfélportfóliójába kerül. Nincs sok min csodálkozni. A szabály egyszerű: pusztíts el vagy semmisíts meg egy nemzetet, szabadíts fel egy konfliktust, majd öltözz fel a béke angyalainak, és menj és építs újjá. Történt a múltban: elfelejtette valaki a texasi Hallyburton cégre a Szaddám utáni Irak újjáépítésére bízott dollártízmilliárdokat?"
9january2023_Ukraine_map.jpg

9january2023_Eastern_Ukraine_map.jpg

"Miközben az új NATO-felszerelés Ukrajnába érkezésére várnak, az orosz civil társadalmi csoportok és harcos céhek elkezdték kihirdetni saját díjaikat a megsemmisített harckocsikért, az IFV-ért és az APC-ért. A nyereményalapba bárki hozzájárulhat saját pénzével. Díjakat kapnak azok a nyertesek, akik megsemmisítették a versenylistán szereplő ellenséges felszerelést és rögzítették az eredményt."
amikor én ezekről a jutalmakrólvállalkozáokról és főldosztásról írtam egy csomóan jöttek ellenem hogy ilyen nincs és stb...
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
573
2 336
93
Donbass kulcsvárosa „felszabadulás” közelében – a DPR vezetője - RT

A harcok most Soledar nyugati részén zajlanak, mondja Denis Pushilin.

Az orosz erők hamarosan elfoglalják Soledar kulcsfontosságú városát – közölte Denis Puszilin, a Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője.
"Az események [Soledarban] pontosan úgy fejlődnek, hogy a város közel van a felszabaduláshoz" - mondta Pushilin kedden a Channel 1-nek.
Az orosz és az ukrán csapatok közötti harcok most a település nyugati részén zajlanak – tette hozzá.

A konfliktus előtt mintegy 10 000 lakosú Soledar Bahmuttól/Artyomovszktól tíz kilométerre északra található, és a feletti irányítást döntő fontosságúnak tartják az orosz hadművelet számára, hogy bekerítse a nagy ukrán erődöt.

Pushilin állításait az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma megerősítette, és egy keddi hírszerzési jelentésében azt mondta, hogy „az elmúlt négy napban Oroszország és az [orosz katonai magánvállalat] Wagner-erők taktikai előrelépést tettek a donbászi kisvárosban, Soledarban, és valószínűleg a település nagy része ellenőrzésük alatt áll.”
A brit minisztérium azonban úgy értékelte, hogy ez a „megnövekedett nyomás” továbbra sem fogja lehetővé tenni az oroszok számára, hogy bekerítsék Bahmut/Artyomovszkot, mivel „az ukrán erők erős védelmi vonalakat tartanak fenn mélységben és ellenőrzik az utánpótlási útvonalakat”.

Hétfőn a Pentagon sajtótitkár-helyettese, Sabrina Singh azt is elmondta, hogy az amerikai adatok szerint "a Soledar jó része az oroszok kezében van". Singh "vadnak" nevezte a felek közötti tüzérségi csapásokat a kulcsvárosért vívott csatában.

Volodomir Zelenszkij ukrán elnök vasárnapi beszédében elismerte, hogy a szoledari helyzet „nagyon nehéz” az ország hadserege számára.
A Bahmut/Artyomovsk környéke, amelyhez Szeledar is tartozik, „a frontvonal egyik legvéresebb pontja” – mondta, és megígérte, hogy az ukrán csapatok továbbra is ellenállnak az orosz offenzívának, „mindegy, hogy mi lesz”.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 120
45 460
113
Izgi lesz látni, hogyan bírja a Chally meg a Stryker is az igazi háborút meg a különböző ATM fegyvereket. És mikor kerülnek orosz kézre…
Az én tippem: Egyik szállitásából sem lesz semmi, csak a szájkaraté megy.
Most látszik, hogy miután elfogyott a volt szovjet cucc amit Kievnek lehetett szállitani, bizony nyugati fegyverek nincsenek megfelelő mennyiségben. 10 db Chally! 40 Marder! Meg a game changer AMD 10, :)
Bizony a király meztelen !
Nekem meg egyre inkább az az érzésem, hogy a NATO tagállamok az egyes harci eszközeiket ki akarják próbálni, az újabb fajta taktikai elemekkel, az oroszok up to date eljárásai ellen. . Az ilyen 1-1 zászlóaljas fegyverküldéseket nem igazán magyarázza semmi más. Igazság szerint ez egy jó próba arra, hogy kiderüljön, hogy a Bradley felett mennyire repült el az idő, vagy hogy az MGS mint koncepció mennyire működhet. Ugye az MGS-t technikai problémái miatt vonták ki elsősorban. Miközben a hasonló elvű MPF meg éppen most van fejlesztés alatt. Ha most kiderül, hogy értelmetlen marhaság, akkor nem fognak további milliárdokat beleölni.
Ugyan ezt gondolom a svéd Archer belengetéséről is. Ez egy per pillanat csúcsfegyver. Döntő előnyt biztosan nem fog eredményezni. A svédek maguk is alul vannak méretezve lövegekből. Még úgy is, hogy a norvégok Archerjei náluk maradtak. Innentől kezdve csak arra tudok gondolni, hogy egy real world próba fog folyni velük. Ha meg nem válik be a túl nagy automatizálás miatt, akkor nemhogy maguknak sem rendelnek többet a svédek, de más irányba is mozdulhatnak.
 
W

Wilson

Guest
"Beléptek egy árokba, likvidáltak egy POC-ot": az SDF felvételeket mutat egy merész akcióról Bahmut közelében...

2023. január 10., kedd, 13:03

a261dc8-cco--1-.jpg

szemléltető fotó az MTR-ről

A különleges műveleti erők egyedi felvételeket mutattak be az ellenséges állások elfoglalásáról és a betolakodók megsemmisítéséről Bakhmut környékén.

Forrás: MTR sajtószolgálat



Részletek: A kiadott videó azt mutatja be, hogyan lépnek be az SOF-katonák éjszaka az ellenséges árokba és semmisítenek meg egy ellenséges szakasz erődítményét. Az akció eredményeként a Különleges Műveleti Erők katonái 13 orosz katonát likvidáltak és 5 orosz katonát elfogtak.

A videó szerint orvosi segítséget nyújtottak a sebesült foglyoknak.

„Éjszaka a védelmi erők tűztámogató egységének fedezete alatt az ukrán MTR katonái megrohamozták az orosz katonák által birtokolt erődöt."

Ezt az erős pontot korábban az ukrán hadsereg ellenőrizte, de az ellenséges támadások következtében elveszett.

A jól összehangolt szakmai munkának köszönhetően az MTR egység gyorsan megsemmisítette az ellenséget, aki ellenállást tanúsított. Az ellenség állásai a Különleges Műveleti Erők kezelőinek ellenőrzése alá kerültek."

 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Megsemmisült ukrán BMP-1, 2022 október
Ukrán felszerelésen dolgoznak az oroszok, zaporozsjei irányban
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 674
15 326
113
Te egyáltalán megnézted a videót? Hol vannak itt visszavonuló oroszok? Basszus, az ukrán fejesek és telgram oldalak is tudomásul vették, hogy bukták Soledart, megy a pánikhangulat náluk egy fél napja, erre berakni egy ilyen videót... Komolyan bakker, az ukránpártibb fórumozók közül Wilson legalább bedob egy interjút, vagy egy elemzést. Ezért kár feljárni a fórumra, és megejteni napi 10x azt a 3 másodperces ctrl+c, ctrl+v műveletet, mert például vitázni és eszmét cserélni nem igazán lehet veletek, de még minimális szinten sem.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
07:17
Németország nem ad Leopardokat
Németország jelenleg nem tervezi Leopard 2 tankok küldését Ukrajnába – közölte a kormányszóvivő. Robert Habeck, Németország gazdasági minisztere vasárnap kijelentette, hogy Berlin teljesen nem zárhatja ki, hogy a jövőben Leopard harckocsikat szállítsanak az ukrán katonai erők támogatására.

 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Biztos KGB-s ügynök volt a CIA-nál :rolleyes:

Hát jönnek a csodafegyverek, megfordul a háború menete a Német Birodalom , ö az az akarom mondani Ukrajna megnyeri a háborút a vörös rém, izé Oroszországgal szemben! :confused:

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 434
113

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Te egyáltalán megnézted a videót? Hol vannak itt visszavonuló oroszok? Basszus, az ukrán fejesek és telgram oldalak is tudomásul vették, hogy bukták Soledart, megy a pánikhangulat náluk egy fél napja, erre berakni egy ilyen videót... Komolyan bakker, az ukránpártibb fórumozók közül Wilson legalább bedob egy interjút, vagy egy elemzést. Ezért kár feljárni a fórumra, és megejteni napi 10x azt a 3 másodperces ctrl+c, ctrl+v műveletet, mert például vitázni és eszmét cserélni nem igazán lehet veletek, de még minimális szinten sem.

Elárulod nekem, hogy hol van az átjáró abba a párhuzamos univerzumba, ahonnan ti jöttök? Úgy megnézném! Esküszöm jól fogok viselkedni, ha kell meg sem szólalok, de a csajokat azért meglesem. Küldheted priviben is, eskü nem adom tovább senkinek! :D:D:D

Nyugi, nyugi!
Én csak hoztam egy hírt ide a fórumra!
Nem véleményeztem, nem állítottam, hogy igaz, nem fűztem hozzá semmit csak megmutattam, hogy van ilyen is.

Olyan frusztráltak vagytok! Minden rendben?
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 664
27 833
113
Georgia nem adja vissza Ukrajnának a Buk légvédelmi rakétarendszereket, mert 2008-ban megvásárolta, nem pedig ingyen kapta őket - közölte kedden a tbiliszi védelmi minisztérium.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/253698/
Ezt amúgy valaki magyarázza már meg nekem, hogy a vérben lehetnek ennyire pofátlanok az ukránok a grúzok irányába. Első körben követelik (nem kérik, követelik!) egy második front megnyitását Oroszországgal szemben, miközben minden grúz fejében ott van 2008 emléke, mikor a nyakkendőzabáló Szaakasvilinek is milyen kiválóan sikerült az a pár napos kalandja. Erre még dupláznak is mindenen és le akarják lejmolni azokat a légvédelmi rendszereket, amiket 15 éve még jópénzért eladtak a grúzoknak. Ja meg hát még belejmolnák azt a pár 100 Javelint is, amit Grúzia direktben az USA-tól kapott.

Komolyan beszarás az egész, ilyen szövetséges mellett ellenség sem kell. Mintha az éjjeli 4-6-on lennénk, ahol a földi javaidat újraosztó szorgos kollégák a telefon és minden érték mellett még a gatyát is leszednék rólad, hogy háhh úgyse kell az neked. Max ha viccesek akarnak a grúzok lenni, Buk helyett Szaakasvilit küldik vissza, ő is milyen jót tett Odesszának
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
325
3 643
93
Remélem, hogy igaz a hír. Az orosz erők visszavonulnak Szoledarból, ahol súlyos veszteségeket szenvedtek a nehéz csatákban....


Wágner katonák pusztítása...

Fentebb átbeszélték, hogy kamu. Az ukránok is elismerik, hogy Soledart bukták. Azon erőlködnek, hogy rendezetten vonuljanak ki, és megakadályozzák Artyemovszk északról történő körbeölelését. Ha ez nem sikerül, Artyemovszkot elzárják az oroszok az utánpótlástól, és az is ugrott.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 816
20 988
113
Remélem, hogy igaz a hír. Az orosz erők visszavonulnak Szoledarból, ahol súlyos veszteségeket szenvedtek a nehéz csatákban....


Wágner katonák pusztítása...


Komoly formak vagytok, gigabiga betesz valami f*szsagot orosz visszavonulasrol, aminek a videon nyoma sincs. Utana leirja, hogy o komment nelkul tette csak be, nem irta, hogy mi lathato rajta igazabol. Erre te frankon dobsz is egy like-ot, aztan ujra beteszed azt az ertelmetlen videot szinten az oroszok visszavonulnak dumaval… Igen jo ez brigad, rendesen feldobjatok az ember napjat! :D

Bahmut eleg szarul nez ki