[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 981
22 847
113
Majd azzal folytatta, hogy bár arról szóltak a hírek, hogy az elmúlt hónapokban az ukrán haderő gyarapodott, miközben Oroszország visszavonult, az igazság az, hogy „ez a mainstream, ukránbarát narratíva. A valóság az, hogy a legtöbb ukrán győzelem olyan gyengén védett állások ellen történt, amelyeket az oroszok gyorsan feladtak, mert nem volt érdemes harcolni a védelmükért”.

„Ezeket az orosz csapatokat (valójában a donbászi milíciát) arra utasították, hogy vonuljanak vissza a megerősített vonalakhoz, miközben az űrt betölteni igyekvő ukrán erőket az orosz bombázások lemészárolták” – írta a volt stratéga.

A legfőbb cél az ukrán erők felemésztése​

Rickards arra is kitért, hogy egy háborúban nemcsak azt kell nézni, hogy melyik fél mennyi terüketet foglal el. Úgy véli, hogy „az oroszok szívesen átengednek területeket, hogy később, kedvezőbb körülmények között újra harcolhassanak. (...) Az elsődleges orosz cél az ukrán fegyveres erők ledarálása” – húzta alá.

Az egykori CIA-s a cikkben olyan hírszerzési adatokat is emlegetett, amelyek szerint

Ukrajna 8-10-szer több katonát veszít a háborúban, mint az oroszok.
„Ez az arány nem tartható fenn Ukrajna számára” – írta James G. Rickards véleménycikkében.

Egymillió rubeles vérdíjat tűztek ki az oroszok az első kilőtt Bradley páncélosra

A Reverse Side of The Medal nevezetű, Wagner-csoport által üzemeltetett Telegram-oldal 1 millió rubelt és egy saját készítésű pólót ígért annak, aki kilövi az első M2 Bradley páncélost.
meg ugye voltunk itt páran akik ugyanezt mondjuk jó ideje .. na de hát ez van ..

@Ursula

Kissingernek van a legtöbb esze, a többinek maximum csak notesze,de amint látszik nem figyelnek az öregre és nem jegyzetelnek .ha már eszük nincs .. végeredményben H.K ugyanazt mondja amit az oroszok is mindig mondtak,hogy Ukrajna maradjon semleges .. ha ezt az 'apró" tényt tiszteletben tartotta volna a NATO és nem próbálta volna megváltoztatni, a jelenlegi háború sem lenne ..
amikor leszállt a két hattyú Venezuelában egyből megjelent a fosfolt az amerikai alsónadrágon,kb mint kuba kacsán .. akkor most mindenki helyettesítse be,hogy mit lépne az USA ha mondjuk Mexico lenne az oroszok előszobája ?

korlátolt képességgel megáldottak nyomhatják a röhögős emojit ..
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Régebbi, 1 hónapos, , de jó felétel....Orosz lövészpáncélosok megsemmisítése..


Irán agán ex-kommandósokat küld Ukrajnába. Itt az OK tagok fikázták, mocskolták, gyilkosoknak nevezték az ukrán oldalon harcoló grúz, csecsen, nyugati zsoldosokat. Most akkor, ezek az oroszok mellett harcolni fogó zsoldosok már a "jót" ffogják képviselni?

Jó két évvel ezelőtt, amikor a tálibok ellen harcoltak akkor még ők voltak a jó fiúk. Most ha az ukrán soviniszták ellen harcolnának, akkor rosszak? Nem hinném.
Archív felvétel, február 25. Iszkander csapás egy 2 harckocsiból és 5 BMP-ből álló ukrán hadoszlopon
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 700
113
K

Kopi2000

Guest

Indexes hír az orosz dezinormációról.​

Bírálták az orosz védelmi minisztériumot, amiért hazudott a megtorló hadműveletről

Az Institute for the Study of War (ISW) katonai elemzői arról írnak, hogy az orosz védelmi minisztériumot bírálat érte, amiért hamis állítást terjesztett a kramatorszki megtorló hadműveletről.
Az orosz védelmi minisztérium január 8-án arról tett bejelentést, hogy az orosz erők megtorló hadműveletet hajtottak végre december 31-én Makijivkában, amelyben az orosz parancsnokság hibái és a rossz bevetési gyakorlat miatt 400 mozgósított katona életét vesztette.
Amint arra az ISW felhívja a figyelmet, az orosz védelmi minisztérium hamisan állította azt, hogy a megtorló csapás az ukrán csapatok több ideiglenes bevetési pontjára irányult Kramatorszkban, aminek következtében több mint 600 ukrán katona vesztette életét.
Ezt a kijelentést több külföldi újságíró és az ukrán fegyveres erők is cáfolták. Több orosz katonai blogger is felhívta rá a figyelmet, hogy az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma gyakran közöl valótlan állításokat.


Ukrán légideszantosok támadása oroszok ellen...



A bahmut környéki wagneres katonák elleni műveletek...



Film az ukránok oldalán harcoló orosz önkéntesekről….



(606) Foreign fighters back Ukrainian forces in frontline - YouTube
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Egy kis összefoglaló hogy mindenki értse miről van itt szó és mennyit ér a nyugat szava...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
Még csak most terjed ez a video a twitteren, több helyen belefutottam már. Ezen is látszik, hogy a világ semmit nem lát az ukránokkal fennálló problémáinkból. Sajnos kb ez lehet a helyzet Trianonnal is, ezért kell hangosnak lenni !


"Bahmut, világháborús stílusban.
Ez a visszarúgás őrült"
Hát, tényleg az...

Mestere a fegyverenek. :D Ha ezt igy csinalja, egy esetleges tamadas alatt is...
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
517
1 892
93
Az ukránok nyugati országokban kapnak nyugati kiképzést és nyugati felszerelést. Ezzel szemben Oroszország mit tud tenni? Elég zötyögős volt az előző mozgósítási hullám is és még mindig nem látszik semmilyen eredménye a fronton. Csak annyit értek el hogy a hátországból lelépett akár egymillió ember is. Az orosz társadalom meg rohadtul nem olyan eltökélt mint az ukrán. Az oroszok vígan éltek amíg putyin háborúzni nem akart. Most meg a saját kormányuk miatt mehetnek megdögleni Ukrajnába... Az ukránok legalább a saját hazájukat védik. A saját hazáját védő katona mindig motiváltabb mint egy megszálló.

A harctéri eredmények téged nem zavarnak? De most úgy őszintén. Szerinted minden rendben van a ruszkiknál? Szerintem gyalázat amit művelnek, minden várakozást alulmúlnak.
A válasz a létszámban is rejlik! (amit nem értek) Az ukránok sokkal többen vannak, jól harcolnak, és az egész világ (amerikai parancsra) őket támogatja! Enélkül már vígan csordogálna az olaj a "barátság" kőolajvezetéken!
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 815
20 969
113
Attól függ mit tekintünk offenzívának Bahmutnál és Szoledárnál védekeznek az orosz előrenyomulás ellen,a Szvatove-Kreminna vonal viszont offenzívában vannak.

Gyanitom szandekosan nem sikerul megertenetek, mivel igy jobban hangzik. Az lehet, hogy az ukranok tamadnak valahol, de attol az meg nem offenziva. Pontosan tudod te is es akik meg itt tetszikelgettek ezt a f*szsagot -mivel ez egy hadtech forum-mindenesetre leirom, hogy az offenziva jelentese nagy ereju fellépés, kezdemenyezes, nagy katonai tamadas es/vagy azok sorozata.

Ergo az atlovoldozgetunk, elfogalunk par utcat, tanyat, falut az piszkosul nem offenziva.

Es akkor egy kis ukran ebed:

Jo etvagyat, mindenki egye amit fozott…
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 678
34 573
113
.
meg ugye voltunk itt páran akik ugyanezt mondjuk jó ideje .. na de hát ez van ..

@Ursula

Kissingernek van a legtöbb esze, a többinek maximum csak notesze,de amint látszik nem figyelnek az öregre és nem jegyzetelnek .ha már eszük nincs .. végeredményben H.K ugyanazt mondja amit az oroszok is mindig mondtak,hogy Ukrajna maradjon semleges .. ha ezt az 'apró" tényt tiszteletben tartotta volna a NATO és nem próbálta volna megváltoztatni, a jelenlegi háború sem lenne ..
amikor leszállt a két hattyú Venezuelában egyből megjelent a fosfolt az amerikai alsónadrágon,kb mint kuba kacsán .. akkor most mindenki helyettesítse be,hogy mit lépne az USA ha mondjuk Mexico lenne az oroszok előszobája ?

korlátolt képességgel megáldottak nyomhatják a röhögős emojit ..
Arra a kriptaszökevény Kissingerre mán senki nem kíváncsi.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 896
113

Ukrajna minden sikere nem más, mint Oroszország hibái: az Egyesült Államok vázolta Kijev borús kilátásait 2023-ra​

A Washington Post új anyagában „elhúzódó konfliktust Putyin javára” fest, ha Ukrajnának nem sikerül megfordítania a helyzetet és nem sikerül nyernie 2023-ban.
A cikk szerint 45 milliárd amerikai katonai pénzügyi támogatás egy évig tart, de utána "minden árfolyam visszaáll". A kiadvány által megkérdezett szakértők úgy vélik, hogy bár Ukrajnát „az egész kollektív Nyugat” támogatja, a hadsereg motivált, a „legutóbbi sikerek” pedig önbizalmat keltettek önmagukban, az új év újabb problémákat hoz majd az ukrán fegyveres erők számára.
Röviden, négy van belőlük:
1 . Oroszország védekező pozíciókban van legalább százezer mozgósított emberrel megerősítve.
2 . Ukrajna 2022-es sikerei csak Oroszország hibáin alapulnak, amelyek most nem fognak megismétlődni. A kiadvány Ukrajna győzelmének nevezi, hogy általában képes volt fennmaradni mint állam.
3 . A döntő kérdés az lesz, hogy melyik oldalon fogy ki előbb a lőszer. Itt a Washington Post az ukrán és a nyugati média kedvenc varázsigét ismétli, hogy "Oroszországból kifutnak a rakéták".
A kiadvány kitart amellett, hogy annak ellenére, hogy Oroszország növeli a termelést, előfordulhat, hogy ez nem felel meg a fogyasztási igénynek.
Az igazság kedvéért azonban a cikk szerzői kételkednek abban, hogy a Nyugat képes lesz-e kielégíteni Ukrajna szükségleteit lőszer terén.
4 . Ha az elkövetkező évben nem tolódnak el jelentősen a frontvonalak, Kijev jövőbeli útja "komorabb" lesz.
Az ukrán kormánynak több százezer katonát kell fenntartania a becslések szerint 600 mérföldes frontvonalon, miközben gazdasága továbbra is összeomlik.
Idővel Ukrajna támadó képességei is kimerülnek - a tapasztalt katonák számának csökkenése miatt.
Ezt követően Oroszországnak esélye lesz arra, hogy helyreállítsa gazdaságát és harci képességeit, hogy a jövőben offenzívát indítson.
"Ha Putyin ezt egy többéves lemorzsolódási háborúvá tudja változtatni, akkor valószínűleg kiülheti Ukrajnát" - fejezik be a cikk szerzői.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673256784

Harcok folynak a városvezetésért Soledarban, - Prigozhin (+FOTÓ, TÉRKÉP)​

A Wagner PMC vezetője, Jevgenyij Prigozsin elmondta, hogy jelenleg Soledar kellős közepén heves csaták zajlanak.
Prigozhin sajtószolgálata szerint jelenleg a városvezetés épületéért folyik a csata.
Amint a Russzkaja Veszna beszámolt róla , a Szoledar külvárosában található Bahmutszkoje falu január 9-én reggel az orosz hadsereg irányítása alá került.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673257843

Ukrán bennfentes csatorna a táviratban
Elnöki hivatali forrásunk elmondta, hogy Zaluzsnij azt javasolta Zelenszkijnek, hogy ne égessen tartalékokat Szoledar védelmére, hanem vonja vissza csapatait a második védelmi vonalba. Az ukrán fegyveres erők veszteségei jelentősek, a város ellátása is akadozik, most a Soledar taktikai környezetben van
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
"Gondoljanak bele: az EGÉSZ NATO-BLOKK bevetette erejét, de még így se jutnak semmire”.
Azért ez (elég erős) barokkos túlzás...... kaptak az ukrik pár modernebb harceszközt és egy rakás elavult szart, de a NATO semmilyen komolyabb mennyiségű szárazföldi (harckocsik, IFV-k, stb.) technikát nem adott át. A NATO légi és tengerészeti haderejéről ne is beszéljünk.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 455
113
A német kormàny pontosan a megbeszélték szerint fogja szàllitani a Mardereket Ukrajnának. Erről egyeztetések folynak partnerekkel às a gyártókkal, írja Die Welt. Azt a következtetést vonják le ebből a homályos nyilatkozatból, hogy valaki egyeztetés nélkûl beigèrte a Mardert, aztán most nem tudják, honnan szedjék őket elő. Csak a felől van állitólag egyetértés, hogy nem a BW állományából kellene szállítaniuk.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Azért ez (elég erős) barokkos túlzás...... kaptak az ukrik pár modernebb harceszközt és egy rakás elavult szart, de a NATO semmilyen komolyabb mennyiségű szárazföldi (harckocsik, IFV-k, stb.) technikát nem adott át. A NATO légi és tengerészeti haderejéről ne is beszéljünk.
és pl a kétszázakárhány T-72M1? az nem komoly mennyiség?
Meg úgy általában ha összesítjük a szállított cuccokat, ha Magyarországon annak csak a fele rendszerben állna, akkor már elég tisztességes Honvédségünk lenne.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 044
113
Kadirov videója amiből a mandiner szemlézett!
Úgy látom, egyesek aggódnak az Ukrajnának nyújtott külföldi segélyek miatt. Ne aggódj! Ez egy pénzmosási program. A nyugati és ukrajnai tisztviselők kirabolják ezeket az alapokat, és a támogatás teljes összegének legfeljebb 15%-a jut el a lövészárkokba.
Jobb valami más miatt aggódni. A harcok jelenleg Oroszországban folynak. Ezek azok a régióink, amelyek államunk részévé kívántak válni, hogy megvédjék a lakosságot az ukrán és NATO nacionalisták sátáni cselekedeteitől. Ezért nem szabad tárgyalásokat folytatni. El kell ütnünk a sátánisták barlangját Kijev központjában! Meg kell találni ennek az aljas ideológiának a fő védelmezőjét és agitátorát - Zelenszkijt.
Egy évvel ezelőtt a világhatalmak alábecsülték hazánkat, azt hitték, Oroszországot gyakorlatilag belülről tették tönkre az álliberális provokátorok – a Nyugat ügynökei. Ma pedig az egész NATO-blokk fegyvereket és harcosait szállítja „külföldi zsoldosok” álcája alatt, de nem tudja a javukra billenteni a mérleget. Képzeld csak el: AZ EGÉSZ NATO-blokk erőket dobott, de nem tehet semmit!
Ahogy csak nem próbálták befolyásolni Oroszországot. Egy dologban rosszul számoltak – tiszteljük hagyományainkat, vallásunkat, kultúránkat. Lehetetlen megtéveszteni a hívőket idegen "értékekkel", amikor a Koránt elégetik a Nyugat utcáin, és a Próféta ﷺ karikatúráit tartalmazó újságokat árulják a polcokon.
Háborúban állunk a sátánizmus és annak minden legrosszabb megnyilvánulása ellen. Tudod miről beszélek, nem akarom felsorolni az egészet. Ez a mi lelki erőnk. És ezt a szellemet nem lehet megtörni!
Igen, az ukrán lakosság haldoklik. De meg kell sértődniük, hogy hiába halnak meg a Nyugat jogáért, hogy szivárványos felvonulást tartsanak gyerekek előtt, és nem a nemzeti értékeikért. Szodomát és Gomorát megbüntette a Mindenható. És ma a szent büntetés e kardja Oroszország kezében van!
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113