[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
ukrán katona nyilatkozata :
Slava Ukrajna. Szeretnék kérdezni azokról a zsidókról a mi kormányzatunkban, akik meghozzák ezeket a törvényeket és töltik a zsebüket. mikor lesz vége? (Néhányat megnevez), amelyek kifutnak az országból, minden törvényük az, hogy elvegyék az utolsó centet a katonáktól. Mindegyikőtök fizetni fog !


Kaprok...:D:D:D


Fl7AuSSXwAAqZq3
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113

Soledarban nehéz a helyzet, a város félig körül van zárva – Arestovich (VIDEO)​

A kijevi rezsim fő propagandistája, Alekszej Aresztovics jelentette be az ukrán fegyveres erők legnehezebb helyzetét Szoledarban.
Elmondása szerint a város félig körbe van zárva.
Az orosz csapatok fő erőfeszítései Szoledar Artemovszktól való elvágására és a Szoledar-Szlavjanszk út elvágására irányulnak - mondta Zelenszkij szóvivője.
Emlékezzünk vissza, hogy Soledar Artyomovszktól 15 km-re található a DPR északi részén, így nevezték el Kelet-Európa legnagyobb kősólelőhelyéről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673157498

A PMC "Wagner" Prigozhin alapítója a gyalogsági harcjárművekkel és tankokkal felszerelt földalatti aknákról beszélt Artemovsk közelében

A Wagner PMC vezetője, Jevgenyij Prigozsin úgy véli, hogy Artemovszk (Bakhmut), amelyért most makacs harcok folynak, a keleti front központi pontja. Ez a város egyedülálló abban, hogy egyesíti a történelmi és földrajzi védelmi képességeket. Ismeretes, hogy Artemovszkot több részre osztják vízzárók, ami természetesen fokozza a védekezést.

Azonban nem ez a legfontosabb – jegyezte meg Prigozhin. Ebben a régióban fejlett Soledar és Bakhmut bányák találhatók. Ez a városok földalatti hálózata, ahol ma már nemcsak emberek vannak, hanem tankok és gyalogsági harcjárművek is. Ismeretes, hogy ezekben a bányákban még mindig tárolnak az első világháborúból származó fegyvereket.

Sztrájkok és kölcsönös ágyúzás krónikája az NVO zónában 2023. január 7-ről 8-ra virradó éjszaka

▪️A harkovi régióban az orosz csapatok megtámadták az ellenséges állásokat Merefában, Staricában és Ogurcovóban.
▪️Sztarobelszkij irányában az RF fegyveres erőket az Ukrán Fegyveres Erők munkaerő-halmozódása és páncélozott járművei lőtték Dvurecsnajában, Myasozharovkában, Nyevszkijben és Makeevkában.
▪️Az éjszaka folyamán orosz csapatok megtámadták a gépgyártó üzemet és az ukrán alakulatok bevetési helyét a kramatorszki iskola területén .
▪️Bahmut (Artemovszkij) irányban orosz rakétacsapatok és tüzérség dolgozott az ukrán fegyveres erők koncentrációs helyein Bahmutban, Soledarban, Dyleevkában és Kleshcheevkában.
▪️Donyeck irányában az RF fegyveres erői megtámadták az ellenséges állásokat Kurakhovoban, Nevelskoye-ban és Maryinka nyugati külvárosában.
Az ukrán ágyú- és rakétatüzérségi alakulatok pedig polgári célpontokra lőttek Jelenovkában , Novi Svetben és Zugresben .
▪️Juzsnodonec irányában az orosz tüzérség Novomihajlovkában, Vugledarban, Bolsaja Novoszelkában és Zolotoj Nivában találta el az ellenséges erők koncentrációját .
▪️A zaporozsjei régióban az orosz csapatok megtámadták az ukrán fegyveres erők objektumait Zaporozsje környékén, és ellenséges állásokon dolgoztak Mali Scserbakiban, Olgovszkijban és Kamenszkijben.
Az ukrán alakulatok polgári objektumokra lőttek Dorozsnyankán .
▪️A Dnyipropetrovszk régióban az RF fegyveres erői Krasznogrigorjevka és Mirovoye célpontokat találtak el.
▪️A front déli szektorában orosz csapatok dolgoztak az ukrán fegyveres erők koncentrációs helyein Hersonban, Berislavban, Antonovkában és Inzhenernyben.

Putyin tűzszünete.
:D

Há mé????? Mögfordítóttaja háborút? Valamírű lemaradtam idös fijam...
Oszt írja jazorosz propaganda, aszongya hogy: Ippeg puliszkává csépülik az ukránokat mindenhun.
Akkó az hazugság e gyermekecske?
Ippen pont? Mióta? 11 hónapja?
Aztán merre felé?
Kijevet elérték? :D
Harkovban voltak e már?
Most merre darálnak? Már Bahmut?
Több tíz ezer orosz élete árán már Bahmutnál vannak! Még 40 ezer fiatal, aztán már Szevasztopolért megy a harc?
Megvilágosodtál?
;)

Most kaphattak új üzenetet a neokon szarkeverők, az egyik hősukránhonvédő … nagykövet (az angliai) kb ugyanezt írta:

Kedvenc részeim:
"We've been in the war for almost a year now," Prystaiko said. "We're losing people left and right. We're not advertising how many of those lost are military or civilians, but you can imagine that numbers are huge, indigestible. And the cities, some of them are totally destroyed."

Majd a végén minden idők leggusztustalanabb reklámszövege egy ország lakosságának (ukránok) felajánlására a “felsőbbrendű cél”elérése érdekében:

"The West now has a unique chance," Prystaiko said. "There are not many nations in the world who would allow themselves to sacrifice so many lives, territories and decades of development for the purpose of defeating the archenemy."

Tehát az új üzenet kb ez:
  • igen, rengeteg ukrán halt meg
  • igen, az ország romokban
  • nincs kilátásban az ukrán győzelem
  • úgyhogy itt az idő még több fegyvert adni ukrajnának, hogy visszafoglalják Krímet
  • …illetve hogy kiűzzék “az ősellenséget” (archenemy!)
  • …ugyanis az ukránok különlegesek abban (is), hogy hajlandóak magukat kinyíratni a szent cél érdekében.

Ennek te nem örülsz?

Ezeket a külügyminisztereket szerintem tenyésztik. Albright leszart több milla iraki civil áldozatot, Powell kamuzott Irak kapcsán, ami polgárháborút szült, Clingonné Arab-tavaszolt amivel lenullázta az arab államokat, Rice meg beáldozna minden ukránt a "szent cél" érdekében, Blinken pedig atomháborúig is elmenne.

És akkor még Lavrovot szidják ...

Lavór pont annyira bűnös, mint Ribbentropp, Molotov, Albright, meg az ukranjaid.
Politikai vezető beosztásban asszisztalnak egy reszimhez, ami ártatlan embereket öl bármilyen ideológia nevében.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 847
113
Oleksij Danilov kijelentette, hogy 2023 a támadás éve lesz ukrajnában, ugyanis van egy titkos fegyverük.
Podoljak pedig bemondta a frankót, hogy tavasszal a Krimről is kisöprik az oroszokat, beleértve minden mást.
Mi lehet a kijelentések hátterében?
Nos az amcsi hadsereg számos M1-et ad a lengyeleknek. Növeli a saját haderejét az Orosz-Belarusz határon.
Amcsi ejtőernyős brigádok érkeznek az Észtekhez, lettekhez, litvánokhoz.
Mozgósítás a Balti államokban:
Litvánia 30k
Lettország 16k
Észtország 3k
Létszámot vállat fel.
Lengyelország 200k-val, 250 Abrams-al, meg 1000???? K2-vel járulna hozzá.

A mozgósítás célját Hamish de Bretton-Gordon brit ezredes tárta fel. Tavasszal a Nato nyílt háborúba akar kezdeni Oroszországgal
Állítólag ez Danilov titkos fegyvere.
És amikor ilyen godolatok felmerülhetnek úgy, hogy az emberek nem fordulnak le a székről a röhögéstől - amivel csupán azt akarom mondani, hogy elképzelhetőnek tartják - tehát nem azt jelzi nekünk, hogy sürgősen cselekedni kellene szervezeteknek, pártoknak, mozgalmaknak, a béke kikényszerítése ( mindenhol a saját államok felé ) érdekében?
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 566
113
A ma reggel kijott adat ca 22 ezer, illetve ca 300 fő.
Nem csökkennek a számok.
A tegnapi adat már 23 ezer fölött. 3 napja nőnek a számok (3 nap alatt 63 ezer, elötte 3 napra 24 ezer). A romániából jöttek száma nő nagyon. Vagyis a dél ukrán rész irányában nem lehet túl rózsás a helyzet. Persze lehet, hogy a mostani növekmény a moldáviai tulcsordulás miatti.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Lavór pont annyira bűnös, mint Ribbentropp, Molotov, Albright, meg az ukranjaid.
Politikai vezető beosztásban asszisztalnak egy reszimhez, ami ártatlan embereket öl bármilyen ideológia nevében.

Huh te aztán magadévá tetted az ukrán propit, hogy nem csak Putyler a bűnös hanem az egész politikusi vezetés. Mindnek karón a helye.
Mi jön ezután az egyszerű polgár azok a bizonyos orosz fiatalok akiket annyira védesz? Pont mint az első világháború után vagy a második. Eleinte csak az uralkodó, majd hadügyminiszter aztán a teljes nép.
Sportolók, zenészek művészek történelmi személyiségek színdarabok mikor lesznek soron?
Jaah hogy azokkal lett kezdve. Sportolók kitiltásával, zeneművekkel, ételekkel.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Az észt hadsereg hírszerzési főnöke, Margo Grosberg a helyi médiának adott interjújában kijelentette, hogy meggyőződése, hogy Oroszország még több mint egy évig megőrzi a háború anyagi eszközeit.

"Bármennyire sem tudják növelni a lőszergyártás mennyiségét, az egyszerű matek szerint még van 10 m raktáron, egy év alatt kb 3,4 millióval többet lehetne gyártani... ez a lőszer elég ahhoz, hogy legalább a harcot meg lehessen küzdeni. egy év, ha nem tovább."

Grosberg továbbá rámutatott, hogy annak ellenére, hogy Ukrajnában 1400 harckocsi vesztesége van, Oroszország több mint 9000 tankot tart fenn vagy jelenleg újraaktiválandó javítóüzemekben, vagy raktárban. Így a százalékos összes veszteség alacsony és könnyen pótolható. Ugyanez igaz a tüzérségi rendszerekre is, ahol az 500 darab állítólagos veszteség csak a teljes készlet 10%-át teszi ki.

Mindezt természetesen az orosz lépések kontextusában is figyelembe kell venni, hogy a gazdaságukat háborús időkbe helyezzék. A termelési adatok a többletkiadások és a műszakváltások miatt emelkednek, és az orosz gyártás 2019 óta a legnagyobb magasságba lendült.
IMG-20230108-092333-420.jpg


IMG-20230108-094637-329.jpg

Ukránoktól zsákmányolt T-64BV, 2022. december
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Ennek te nem örülsz?
Egyáltalán nem örülök, hogy az ukrán vezetés az ukrán emberek vérével házal, és a fronttol távol tesz olyan kijelentéseket, hogy “az ukránok” mindenkinél hajlandóbbak meghalni azért, hogy minél több orosz haljon meg.
Ez full pszichopata hozzáállás. Remélem sok ukrán olvassa majd ezeket a nyilatkozatokat és elgondolkodik, hogy miért is tolják a frontra a húsdarálóba.

Remélem, hogy minél több ukrán politikus végzi lámpavason.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 199
113

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 981
22 843
113
Nagyon jó a videó, csak kár hogy nem derül ki belőle semmi....

"könnyű börtönbe kerülni ha valakire rásütik az oroszbarátság bélyegét"

és forgat egy olyan városban ami ukránok ellenőrzése alatt áll, megszólaltatva benne a helyieket :D


A " Navy-nak" meg azonnal fontos lesz pl a Krím, ha van a térségben kőolaj vagy földgáz, esetleg ugródeszka lehet Iránhoz.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
És amikor ilyen godolatok felmerülhetnek úgy, hogy az emberek nem fordulnak le a székről a röhögéstől - amivel csupán azt akarom mondani, hogy elképzelhetőnek tartják - tehát nem azt jelzi nekünk, hogy sürgősen cselekedni kellene szervezeteknek, pártoknak, mozgalmaknak, a béke kikényszerítése ( mindenhol a saját államok felé ) érdekében?

sixtus csak egy álhírt nyomott be (nem véletlenül nem rakott be forrást), ne foglalkozz vele.

Egyébként egyre több ország tesz egyre többet a béke kikényszerítése érdekében. Például most küld Bradleyt az USA és mintha mozgolódnának európai országok, hogy Leo2-t is küldjenek.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
sixtus csak egy álhírt nyomott be (nem véletlenül nem rakott be forrást), ne foglalkozz vele.

Egyébként egyre több ország tesz egyre többet a béke kikényszerítése érdekében. Például most küld Bradleyt az USA és mintha mozgolódnának európai országok, hogy Leo2-t is küldjenek.
Hát ha szerinted ettől fog eljönni a béke...... Ezek a vasak is úgy fogják végezni mint a többi ajándék. 50 Bradley és 2 tucat Leo 2 nem fogja megnyerni az ukránoknak a háborút. Persze mindenkinek szíve joga, hogy álomvilágba ringassa magát, hamis illúzió képeket kergetve.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 151
113
Errol hallott valaki valamit? sajnos linket nem tudok hozza...

A Kupjanszkij körzet jelentése szerint egy hatalmas csapás van folyamatban: a repülők, nehéztüzérség és az MLRS is dolgozik. Az üvöltés olyan, hogy megremeg a föld. Azt mondják, ilyen még nem volt......., információkra várunk

Soledar meg lassan meglesz az oroszoknak, hiaba is remenykedik Kopi...

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 909
113


Este megint mennek majd a rakéták:

Még egyszer, utoljára - ha már krími bázis ... :
A focit két csapat játssza. Ha pusztul a ruszki flotta, pusztul az amerikai is, és Kína csak kér egy kávét.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 847
113
sixtus csak egy álhírt nyomott be (nem véletlenül nem rakott be forrást), ne foglalkozz vele.

Egyébként egyre több ország tesz egyre többet a béke kikényszerítése érdekében. Például most küld Bradleyt az USA és mintha mozgolódnának európai országok, hogy Leo2-t is küldjenek.
Az, hogy igaz hír vagy álhír, teljesen lényegtelen jelen esetben. A probléma ugyanis éppen azzal van, amit te(ti) pozitív és a háború végét elhozandó hírként üdvözöltök. Még több ország, még több fegyvert küld az ukránoknak és ez kikényszeríti majd a békét.
Lófszt fog kikényszeríteni, mindenkinek egy nagy adagot. Szép lassan, ahogy a béka fő, úgy menetelünk a világháborúba és vannak, akik örülnek ennek és megmagyarázzák, hogy ez milyen jó lesz. Dühítő és nem azért, mert valaki az ukránokkal szimpatizál, tegye ha jól esik neki, de a propaganda terjesztésével segít a mediumoknak a tömegek otthon és nyugton tartásában, hogy ne lázadjanak fel ez ellen az őrület ellen. Hogy egy kontinens feláldozza magát anyagilag, fizikailag, egy másik kontinens érdekeinek, vélt győzelmének reményében. Beteg és aljas dolgok ezek.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Kíváncsi lettem, megnéztem, aztán akartam írni egy-két megjegyzést.
Hát, milyen meglepő, nem lehet kommentelni. A HVG a demokrácia csúcsát jelenti, na nehogy már valaki megkérdőjelezze a hazugságaikat...
A világ szégyene, amit ezek művelnek.

Nagyon jó a videó, csak kár hogy nem derül ki belőle semmi....

"könnyű börtönbe kerülni ha valakire rásütik az oroszbarátság bélyegét"

és forgat egy olyan városban ami ukránok ellenőrzése alatt áll, megszólaltatva benne a helyieket :D


"A srácok az ellenségen dolgoznak."


Ajándék a NATO-tól


Fl8uyWZXEAIkrOR
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 892
113

Az ukrán fegyveres erők bevetési pontjain Kramatorszkban végrehajtott megtorló csapás következményei (FOTO)​

Megjelentek az Ukrán Fegyveres Erők Kramatorszkban lévő bevetési pontjain végrehajtott megtorló csapás következményeiről készült felvételek.
A Honvédelmi Minisztérium jelentésében ezek az objektumok vannak feltüntetve: a 28-as és a 47-es szálló.
A helyi lakosok megerősítik, hogy a „vusnik” ott tartózkodtak. Összesen több mint 1300 ukrán harcos tartózkodott ott.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673183614
https://t.me/rusvesnasu/24368?single; https://t.me/rusvesnasu/24369?single; https://t.me/rusvesnasu/24370?single
https://t.me/rusvesnasu/24371?single; https://t.me/rusvesnasu/24375?single

Az ukrán táviratcsatornák orosznak adják le a MiG-29- esüket, a tegnap Kurakhovo közelében
lelőtt gép törzsén jól látható az "ukrán" felirat. A vadász az "Ukrán Falcons" műrepülő csapat tagja volt.
Ugyanakkor a kijevi rezsim propagandistái orosz Szu-25-nek adják le a MiG-29-eseiket.
Köszönjük a tippet a LostArmour kollégáinak.

Zaluzsnij nyilvánvalóan megpróbálja megismételni azt, amit tavaly tavasszal és ősszel tett. Először a hús rovására (az ukrán veszteségek 2022 tavaszán és nyarán szörnyűek), állítsuk le csapatainkat, majd csapjunk le újonnan alakult és elkészült dandárokkal. Szeptemberben sikerült is, a parancsnokság szörnyű hibái és a hatalmas létszámhiány lehetővé tette az ukrán fegyveres erők győzelmét Balakleya és Izyum közelében, a harkovi régió határ menti régióit adtuk bónuszként.
Most 3 új alakulat alakul Ukrajnában, amiket legalább Bradley gyalogsági harcjárművekkel szerelnek fel 50 darabnál jóval nagyobb mennyiségben, szerintem még pár száz tankkal, MRAPS-ekkel, rövid hatótávolságú légvédelmi rendszerek sugárral, stb. csatlakoznak hozzájuk, a kijevi terv szerint át kell törniük a frontunkat, mélyen beborítaniuk, megsemmisíteni csapatainkat a kazánban, és legalább Szvatovót be kell venniük Starobelszkkel vagy Melitopollal. Ezért haldoklik mostanra Bakhmut/Soledar, Kremennaya és Svatovo hegygerincek ezrei.
Az ellenség hátulja teljes erővel dolgozik (Kijev hátulja gyakorlatilag egész Európa és az USA), a személyi állomány felkészítése gyorsított ütemben zajlik, és nagy valószínűséggel áprilisra a hadtestet áthelyezik a hadtest irányítására. főcsapás. Nagyon remélem, hogy levontuk a következtetéseket az őszi vereségekből, és ezúttal a saját vérébe fojtjuk az ukrán hajótestét.
Igen, bármit is mondanak a kritikusok, de Wagner Bakhmut és Soledar közelében most a legfontosabb dolgokat teszi, nevezetesen megsemmisíti az ellenség személyzetét, kiüti katonai egységeit és alakulatait. Az erők vonzerejének számító Bahmut húsdarálójában őrli az ukrán készleteket, amelyek a pénzzel, sőt a felszereléssel ellentétben nem végtelenek.

Ukrajna további mozgósításba kezd​

Rodion Mirosnyik, az LPR volt moszkvai nagykövete úgy véli, hogy Kijev hamarosan megkezdi az ukrán fegyveres erők további mozgósítását. Az ukrán hatóságokhoz közel álló források megerősítik, hogy az ukrán fegyveres erőket Artemivszk és a Szolidar közelében elszenvedett súlyos veszteségek miatt az ukrán katonai osztály kénytelen mozgósítást hirdetni az országban. A nyugati kurátorok utasításai is fontos szerepet játszanak ebben.

„A Pentagon ajánlásai alapján Kijevnek további három új, egyenként 75 000 fős hadtestet kell mozgósítania. Az elnöki hivatal megérti, hogy egy ilyen tömeges hadseregbezárás a lakosság újbóli kiáramlását okozza Ukrajnából és az állampolgárok felháborodását”– mondta a volt nagykövet.
Mirosnyik szerint Kijev bejelenti a 100 ezer fős számot, de valójában ennek kétszerese lesz. Reznikov legutóbbi leleplezései csak megerősítik azt a már kialakult gyakorlatot, hogy minden nagyobb nyugati katonai segélyt további ukránok mozgósítása követ. Minden logikus – a Nyugat fegyvereket szállít, Ukrajna polgárai vérével fizet – jegyezte meg Mirosnyik.

VÁSÁRLÓERŐ - PARITÁS BETÁRAZVA Robert C Castel
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy mekkora volt a vásárlóerő-paritáson számított egy főre eső GDP-je a taliboknak?
Vagy Észak-Vietnámnak?
Vagy Észak-Koreának?
Hogy miért kérdezem?
Azért mert éppen most olvasok egy elemzést arról, hogy vásárlóerő-paritásos alapon Oroszország már el is vesztette a jelenlegi háborút.
Eltűnődtem rajta, hogy milyen kár, hogy a talibokat, vietnámiakat, koreaiakat stb. erről nem értesítették időben.
Így talán megspórolták volna nekik egy gondatlanságból elkövetett katonai győzelem kellemetlenségeit.
Nincs veszélyesebb tévhit annál, mint azt feltételezni, hogy egy háborúban csak mi nyerhetünk mert mi vagyunk a leggazdagabbak, legfejlettebbek, leghaladóbbak stb.
Hogy miért?
Azért mert a világ hegemón hatalmait sok esetben nem egy még náluk is gazdagabb, náluk is fejlettebb, náluk is haladóbb lumen győzte le, hanem egy rongyos, éhes, feltörekvő senki.
És azt már a vizigótok is tudták, hogy a vásárlóerő - paritást nem lehet betárazni.

A harckocsi BC robbanása következtében a legénység a nyíláson keresztül 60 méter magasra kilökődött
A drón egyedi esetet vett fel, amikor a legénység egy tagja kilökődött a harckocsi lőszerének felrobbantásakor.

A Bahmutért folyó harcok során egy pilóta nélküli légijármű egyedülálló esetet tudott rögzíteni, amikor az érintett harcjármű legénysége egy detonációs lőszerhullámot dobott csaknem 60 méter magasba.
Подробнее на: https://avia.pro/news/v-rezultate-vzryva-bk-tanka-ekipazh-vybrosilo-cherez-lyuk-na-vysotu-60-metrov