Artemovsk (Bahmut ) éli részén hohol hk. bekap valamit
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:
Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.
Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.
.Ez mi volt? Roham szuronnyal nyílt terepen?
Mitől haltak meg? Ételmérgezésben?
Ezek tényleg a legundorítóbb dzsihadisták, reméljük kapcsolódó hír hogy komolyan beindult Kronshtadtnál az Orion gyártásvalaki itt az előbb őt istenítette, mint bátor csecsen ellenállót, aki a kadirovistákkal ellentétben blablabla
Egy kutya kölykei...Ajnad al-Kavkaz https://en.wikipedia.org/wiki/Ajnad_al-Kavkaz Al qaeda/iszlám állam terrorista vezető Abdul Hakim Bakhmutban Svéd Pansarskott m/86-el
![]()
![]()
Hogy további offenzív műveletet tudjanak végrehajtani meg az m113 meg az mrap-ek tömkelege kevés. Hogy egy komoly offenzíva magját adja ahhoz kell majd egy gépesített dandár ennek az átadása valósul most meg szerintem a finnektől belengetett leo2a4-ekkel meg az amcsi és német ifv-kkel.
Na ez a legérdekesebb része az egésznek...Glonasz-t is tudnak ezek? Mert a GPS nem orosz, az amcsi könnyen lekapcsolja, ha kell.
A Glonasz jelek is zavarhatók.
Lesz dolga a Gepárdoknak, jöhetnek a C-RAM -ek. Igazi modern háború lesz a végén.
Érdekes, hogy makacsul hiszel egy ukránnak.Bocsi, de ez igy hantázás. Én a nyilatkozat kijövetele idején ránéztem az oryxra és azon 160 körüli volt a hk veszteség. A Karpenko szerinti 400 az cirka 40 %-a a kezdeti állománynak. Az oryx adata meg 16% körüli. Respergernek nem tudom milyen források állnak a rendelkezésére, de két előadásában is említette az 1200 darabos hk veszteséget, az egyik alkalommal azt is megjegyezte hogy még 1100 darab harckocsival rendelkeznek. Végeztem is egy számítást szeptember elején
Szerintem az oroszoktól zsákmányolt harckocsik szerepét eltúlzod, alapból a zsákmányolt eszközök felét alkatrészdonorként hasznosítják. Eddig én mindössze egy teljes mértékben zsákmányanyagot alkalmazó zászlóaljról tudok, úgy emlékszem a 92. gpsdd. hk zlja. Ezen kívűl itt-ott tűnik fel egy-egy zsákmány anyag. Abban egyetértünk, hogy mostanra az ukrán haderő fő harckocsitipusa a T-72M1 vált a T-64BV mellett. De láttunk már pár reaktivált T-64A harckocsit is. Ha valamivel kevesebb is az ukrán veszteség, ez őket jóval súlyosabban érinti lévén sokkal kevesebb a reaktiválható tartalékuk mint az oroszoknak.
Ajnad al-Kavkaz https://en.wikipedia.org/wiki/Ajnad_al-Kavkaz Al qaeda/iszlám állam terrorista vezető Abdul Hakim Bakhmutban Svéd Pansarskott m/86-el
![]()
![]()
Ha ez igaz, kiszabadítják a szellemet a palackból, akkor nagyon ronda vége lesz, mert az oroszoknak is hatalmas készleti voltak ilyen szarokból is.A PMC "Wagner" katonái: AFU vegyi fegyvereket használ Artyomovszkban (VIDEO)
Ha ez igaz (remélem nem) akkor már látom a holnapi újság főcimeket: Vegyifegyvert vetett be Putin!A PMC "Wagner" katonái: AFU vegyi fegyvereket használ Artyomovszkban (VIDEO)
A PMC Wagner harcosai arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők azonosítatlan vegyi fegyvereket használnak Artemivszkben (ukrán Bahmut).
A harcosok szerint egy ismeretlen anyag ellenség általi felhasználása következtében a légutak és a nyálkahártyák kémiai égési sérüléseit szenvedték el.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673101184
![]()
Русская Весна Z : спецоперация на Украине и Донбассе
❗️ Бойцы ЧВК Вагнер сообщают, что ВСУ применяют неустановленное химическое оружие в Артемовске (укр. Бахмут). По словам бойцов, в результате применения неизвестного вещества, были получены химические ожоги дыхательных путей и слизистых оболочек.t.me
na üzenem akkor neked is meg Wilsonnak is, meg még párnak,hogy a kifogás olyan mint a segglyuk mindenkinek van belőle,viszont senkit nem érdekel a másé .. kivéve ha van valami EU konform betűkódos berögződése .. konkrét példákat hoztam fel, erre ti jöttök a konkrét cáfolat helyett mindenféle baromsággal .. ?Háború előtt 800 darab körül volt nekik üzemképes.Szovjetúnió szétesésekor körübelül 2500 darabot "örököltek"ebből a tipusból.Ebből háború előtt 800 darab volt szolgálatban 1000 darab tartalékban bár azok állapota elég kérdéses.Hogy melyik tipusból mennyi lehet most üzemképes nekik szerintem itt senki nem tudja megmondani.Lengyelek is nagyon szeretnék "lepasszolni"a Leo 2-eseiket ahogy megkapják rá a Németektől az engedélyt és beérkeznek a megrendel abramsak,K2-esek.
Stugnahoz annyit hogy jóval könnyebb videózni egy monitort mint bármelyik más pámcéltörő rakéta találatát főleg ha az több kilóméterre "talál"be.Nyugati eszközök első nagy arányú alkalmazása sivatagi vihar idején volt jól ismert eredménnyel.Felsorolt példák arra jók hogy nyugati fegyverek se érnek semmit "balfasz"módon bevetve.PZH-hoz annyit semmivel se bír kevesebbet a lövege mint a régi szovjet gyártányúak de mivel kevés van belőle hamar "elhasználták"az üzemidőt az Ukránok.Megfelelő logisztikáva Irakban,afgamisztánba is megfelelően üzemelt a "nyugati"technika pedig ott is elég "mostohák"voltak a körülmémyek.Mindkét oldalon fogy rendesen nem véletlenül mennek folyamatosan az Oroszoknál is a szerelvények tele haditechnikával a frontra.Ha még évekig eltart a konfliktus(remélhetőleg nem)Ki fog derülni hogy a nagyrészt "másodvonalas"nyugati technika hogy fog szerepelni a frontom(Nem valószínű hogy a legújjabb verziójú abramsakből,Leo2-esekből ha légierő F35-ösökből menne nagyobb mennyiségben Ukrajnába.
Ne dőlj be a hazug orosz propinak! Nincs ott semmi! Látom mit érnek a 4 gen gépekkel! Buta bomba meg ub blokk az égfelé vakon! Orion drone egy nulla ,láttad már milyen szaggatott felvételei vannak? Nézd meg milyen felvételt csinált Irak az isis ellen a ch4 dronnal. És azok nem 1,2 éves felvételek!orosz meg nemcsak a harcászati vadászbombázóival, harci helikoptereivel, hanem most már a Predator jellegű drónjaival is ott
Hasznaljak egyebkent valamire?Azért az még mindig fura, hogy a spanyolok köszönik szépen nagyon jól megvannak a G36-al pedig az se egy arktikus régió.
Ha már meg lettem szólítva.Dudi, vegyük sorra az utolsó 5 hk videót. Melyik videó végzödött volna másképpen, ha leo2a7 szerepelt volna rajta?
Értem én, hogy fiam az oviban a tankos kártyánál örüpne az a7nek, ha azt húzza. De itt mi változna?
Nem WoT 1vs1 játék ez.
"Origo, index naponta hozza az adatokat"
Szerintem te fórumot tévesztettél vagy csak trollkodsz.
Kim Dzsongunról és drónok óta iránról is hoznak napi egy kamucikket. Azokat is hiába számolod. Persze lehet, csak értelme nincs.
Pedig ők is aztán kurva sokat háborúznak ám, úgyhogy frankón ki is próbálták a G36-ot. Ja, bocs nem.Azért az még mindig fura, hogy a spanyolok köszönik szépen nagyon jól megvannak a G36-al pedig az se egy arktikus régió.
Ha már meg lettem szólítva.
A híroldalak az mti töl szoktak híreket vásárolni. Az mti a hírt azt ebben a konkrét esetben a rendőrségtől szerzi.
Tehát ha ezek közül valaki ferdített, akkor én is.
Egyébként a valós adatok nyílván eltérnek. Ha valaki a határon nem vallja be, hogy onnan jött, pl és cseh, vagy német rendszámmal jön, akkor nem derül ki róla semmi.
Ne dőlj be a hazug orosz propinak! Nincs ott semmi! Látom mit érnek a 4 gen gépekkel! Buta bomba meg ub blokk az égfelé vakon! Orion drone egy nulla ,láttad már milyen szaggatott felvételei vannak? Nézd meg milyen felvételt csinált Irak az isis ellen a ch4 dronnal. És azok nem 1,2 éves felvételek!
Déli...Artemovsk (Bahmut ) éli részén hohol hk. bekap valamit
Istennek legyen hála!