[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 665
45 237
113
A csata Soledarért: jelenleg a legfontosabb

December 30. és január 7. között az Ukrán Fegyveres Erők Soledart védő egységei legalább 500 embert veszítettek elhunytan és sebesülten.

A Katonai Krónika szerint az Ukrán Fegyveres Erők 46. különálló légimobil dandárának 1., 2., 3. és 4. zászlóalja szenvedte el a legnagyobb veszteségeket. December végén ez az alakulat létszámhiányos volt a Kirovograd, Sumy és Ternopil régiókból mozgósított létszámmal, azonban a harci kiképzés hiánya miatt a mozgósított újoncok több mint fele a frontra érkezés után hat nappal meghalt.

Január 3-án a nagyszámú helyrehozhatatlan veszteség miatt a dandárparancsnokság sugár-, biológiai és vegyi védelmi századot küldött az első védelmi vonalba. 24 órával a frontra küldés után az egység leállította a kommunikációt, és jelenleg eltűntnek tekintik.

Miután a frontvonal városi területekre tolódott át a város északkeleti részén lévő Lev Tolsztoj és Csernisevszkij utcákba, valamint az Oktyabrskaya, Naberezhnaya és Tenistaya utcákba Szoledar délkeleti részén, az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvedtek páncélozott járművek.

December vége óta az Ukrán Fegyveres Erők 61. Jéger Gyalogdandár harckocsizó zászlóalja szenvedte el a legnagyobb veszteségeket. Soledar szűk bekötőútjain az Ukrán Fegyveres Erők T-64BV és T-72M1R harckocsii nem tudnak aktívan manőverezni, és a Wagner PMC által nyugatra telepített Kornet és Konkurs páncéltörő rendszerek legénysége megsemmisíti őket. Jakovlevka.

Az ATGM legénységei mellett a T-80BV tankok aktívan dolgoznak az ukrán fegyveres erők katonai felszerelésén az uralkodó magasságból.

Délen a Wagner PMC Giatsint-B és Giatsint-S lövegeinek tűzirányítása alatt a Blagodatnoje falu és a Szovetskaya utca közelében lévő északnyugati előváros közötti útvonal egy szakaszát vették át. Emiatt az Ukrán Fegyveres Erők 17. harckocsidandárjának erősítése nem érkezhet meg Szoledarba. Most az Ukrán Fegyveres Erők negyedeken belüli nehéz felszereléssel történő támogatása nem csak a szűk utcákban zajló csaták miatt bonyolult, hanem azért is, mert képtelenség gyorsan átadni az új páncélozott járműveket és az erősítéseket.
 

hayate

Well-Known Member
2012. december 3.
341
1 744
93

A PMC "Wagner" katonái: AFU vegyi fegyvereket használ Artyomovszkban (VIDEO)​

A PMC Wagner harcosai arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők azonosítatlan vegyi fegyvereket használnak Artemivszkben (ukrán Bahmut).
A harcosok szerint egy ismeretlen anyag ellenség általi felhasználása következtében a légutak és a nyálkahártyák kémiai égési sérüléseit szenvedték el.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673101184
Ha ez igaz (remélem nem) akkor már látom a holnapi újság főcimeket: Vegyifegyvert vetett be Putin!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 106
24 829
113
Háború előtt 800 darab körül volt nekik üzemképes.Szovjetúnió szétesésekor körübelül 2500 darabot "örököltek"ebből a tipusból.Ebből háború előtt 800 darab volt szolgálatban 1000 darab tartalékban bár azok állapota elég kérdéses.Hogy melyik tipusból mennyi lehet most üzemképes nekik szerintem itt senki nem tudja megmondani.Lengyelek is nagyon szeretnék "lepasszolni"a Leo 2-eseiket ahogy megkapják rá a Németektől az engedélyt és beérkeznek a megrendel abramsak,K2-esek.

Stugnahoz annyit hogy jóval könnyebb videózni egy monitort mint bármelyik más pámcéltörő rakéta találatát főleg ha az több kilóméterre "talál"be.Nyugati eszközök első nagy arányú alkalmazása sivatagi vihar idején volt jól ismert eredménnyel.Felsorolt példák arra jók hogy nyugati fegyverek se érnek semmit "balfasz"módon bevetve.PZH-hoz annyit semmivel se bír kevesebbet a lövege mint a régi szovjet gyártányúak de mivel kevés van belőle hamar "elhasználták"az üzemidőt az Ukránok.Megfelelő logisztikáva Irakban,afgamisztánba is megfelelően üzemelt a "nyugati"technika pedig ott is elég "mostohák"voltak a körülmémyek.Mindkét oldalon fogy rendesen nem véletlenül mennek folyamatosan az Oroszoknál is a szerelvények tele haditechnikával a frontra.Ha még évekig eltart a konfliktus(remélhetőleg nem)Ki fog derülni hogy a nagyrészt "másodvonalas"nyugati technika hogy fog szerepelni a frontom(Nem valószínű hogy a legújjabb verziójú abramsakből,Leo2-esekből ha légierő F35-ösökből menne nagyobb mennyiségben Ukrajnába.
na üzenem akkor neked is meg Wilsonnak is, meg még párnak,hogy a kifogás olyan mint a segglyuk mindenkinek van belőle,viszont senkit nem érdekel a másé .. kivéve ha van valami EU konform betűkódos berögződése .. konkrét példákat hoztam fel, erre ti jöttök a konkrét cáfolat helyett mindenféle baromsággal .. ? :D

üzemidő ? napi kb 100 lövés az üzemidő ?? mit kellene tenni 100 lövésenként időt kérni mint a kézilabdában ? (álljunk meg !! cső csere !! ) vagy mit ?

Afganisztánban megfelelően üzemelt a nyugati technika ? a G-36 csöve elgörbült a melegben ember !!! miről beszélsz ? megfelelő logisztikával vigyenek hozzá új csöveket mert egy kalap szart nem ért az egész,olyan szinten volt mint a vásári céllövöldében a légpuska, teljesen mindegy hova célzol olyan szórása van mint ide Mekka,erre a "csúcstechnikára" aztán rá lehet bízni a katonák életét.

jaaaaaaa hogy a lőtéren a Bundeswehrnél jól szerepelt .. aha .. értem ..

a Stugnára visszatérve,tudsz olyan videót mutatni amin bármilyen jármű elvitte ha bekapott egy Stugnát ? (mert én speciel nem láttam ilyet,aminek azzal odavertek az meg is állt .. annak annyi volt ..) ellenben NLAW és Javelin találatot vittek el ruszki tankok volt erről videó nem is egy .. holott marketing terén a Stugna-P egy szarhalmaz a menő überszuper Javelinhez meg NLAW-hoz képest, az életben meg páros lábbal rúgja öket seggbe !

vagy az ukrán katonák hazudoztak a frontvonalban arról ,hogy szar cuccok és sokszor megbízhatatlanul üzemelnek ? ja ,tudom,jön majd a magyarázat hogy lejárt a szavideje, .. aha ... le ... most akkor a NATO direkt ilyen szar cuccokat küld nekik ? vagy mi ? miért nem küld akkor fakardokat meg hozzá hintalovat ?

ugyan már .. nem lenne egyszerűbb elismerni hogy egy agyon hypeolt,túlárazott marketingszar az egész,ráadásul semmivel nem jobbak mint az ukrán, orosz,kínai vagy iráni cuccok ? (teszem hozzá,hogy ott sincs minden aranyból,ott is van amit visszahívnak,mert nem azt az elvárást hozta mint amit vártak tőle .. pl Uran-10 Szíriában stb,de ez ilyen, csak harctéri körülmények között derül ki ,mi volt az amire nem gondoltak a mérnökök,vissza kell vinni kijavítani azt a hibát )
erre jöttök (nem konkrétan Te) ilyen veretes faszságokkal,hogy pl nincs meg az oroszoknak az éjjellátó képesség ... meg ehhez hasonló marhaságok.

most tényleg ennyire fogalmatlanok vagytok a témában,vagy tényleg ennyire beszűkült a látókörötök ? mert nem nagyon tudom melyik a rosszabb ...

ne vedd magadra,mert attól,hogy neked válaszoltam konkrétan más embereknek is szól

ps: annyira fasza a G-36,hogy amint lehetett le is selejtezték a németek .. ez gondolom sok mindent elmond
;)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
orosz meg nemcsak a harcászati vadászbombázóival, harci helikoptereivel, hanem most már a Predator jellegű drónjaival is ott
Ne dőlj be a hazug orosz propinak! Nincs ott semmi! Látom mit érnek a 4 gen gépekkel! Buta bomba meg ub blokk az égfelé vakon! Orion drone egy nulla ,láttad már milyen szaggatott felvételei vannak? Nézd meg milyen felvételt csinált Irak az isis ellen a ch4 dronnal. És azok nem 1,2 éves felvételek!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 307
68 483
113
Azért az még mindig fura, hogy a spanyolok köszönik szépen nagyon jól megvannak a G36-al pedig az se egy arktikus régió.
Hasznaljak egyebkent valamire?

Amugy vajon lehet tudni mi volt? Belottek hozzank megint az ukranok vagy?

Na peersze... :D Azt hazudja elore mennek... :D

Enyveskezu Zelenszkij meg a haveri kore.

Harci kocsi nem harckocsi.

Nem hangzik rosszul.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
Dudi, vegyük sorra az utolsó 5 hk videót. Melyik videó végzödött volna másképpen, ha leo2a7 szerepelt volna rajta?

Értem én, hogy fiam az oviban a tankos kártyánál örüpne az a7nek, ha azt húzza. De itt mi változna?
Nem WoT 1vs1 játék ez.

"Origo, index naponta hozza az adatokat"

Szerintem te fórumot tévesztettél vagy csak trollkodsz.
Kim Dzsongunról és drónok óta iránról is hoznak napi egy kamucikket. Azokat is hiába számolod. Persze lehet, csak értelme nincs.
Ha már meg lettem szólítva.
A híroldalak az mti töl szoktak híreket vásárolni. Az mti a hírt azt ebben a konkrét esetben a rendőrségtől szerzi.
Tehát ha ezek közül valaki ferdített, akkor én is.
Egyébként a valós adatok nyílván eltérnek. Ha valaki a határon nem vallja be, hogy onnan jött, pl és cseh, vagy német rendszámmal jön, akkor nem derül ki róla semmi.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 743
14 144
113
Ha már meg lettem szólítva.
A híroldalak az mti töl szoktak híreket vásárolni. Az mti a hírt azt ebben a konkrét esetben a rendőrségtől szerzi.
Tehát ha ezek közül valaki ferdített, akkor én is.
Egyébként a valós adatok nyílván eltérnek. Ha valaki a határon nem vallja be, hogy onnan jött, pl és cseh, vagy német rendszámmal jön, akkor nem derül ki róla semmi.

Bocsánat, szerkesztesnél nem tudtalak már rendesen idézni. Akkor fogalmazzunk úgy, hogy a nyugati agitprop, amit emlegetsz évek óta olyan szinten túltolja a kretént, hogy teljességgel hiteltelenné vált.
Pl egy full agyhalott, agymosott putyin, orosz, lukasebka ellenes indeológián nevelkedett index facebook csoportban is vicc tárgyát képezik azbolyan hírek, amelyek úgy kezdődnek, hogy angol hírszerzés.
Gyakorlatilag minden téren olyan szinten hazudnak, átlátszóan, hogy az a legdurvább kommunista propagandát is felűlmúlja. Egy tanu c. Film, ehhez képest kutyaf@sza.
Szóval igen, az mti azt veszi át amit mondanak.
Vagy parancsra vagy ideológiai elhivatottságból teszik.

De kedvencem, múltkori portfolio cikk volt, ahol az orosz veszteségtablázat forrása oryx/portfolio volt.
Igazából, most vagy elhisszül a nyilvánvalóan kanu oryx adatokat, ahol még a humvee is orosz veszteség.
De a portfolió forrású veszteséglista még ennél is hajmeresztő :D
Nem mintha az ideologiailag megfelelően képzetteken kívűl bárki is komolyan venné az oldalt... de akkor is.
Így sem hiszi el senki, aki gondolkozik, aki elakarja.. miért nem hazudják azt kapásból, hogy Ukrajna megnyerte a háborút. :D

Ne dőlj be a hazug orosz propinak! Nincs ott semmi! Látom mit érnek a 4 gen gépekkel! Buta bomba meg ub blokk az égfelé vakon! Orion drone egy nulla ,láttad már milyen szaggatott felvételei vannak? Nézd meg milyen felvételt csinált Irak az isis ellen a ch4 dronnal. És azok nem 1,2 éves felvételek!

Az, hogy szaggatott a felvétel, mert nem stabil az adatkapcsolat vagy zavarva van, miért minőségi jelzője a drónnak?

Az usa drónok, amiket leszállitottak az irániak, azok milyen képet adtak eközben? Szaggatásmentesek? Az amcsi drónok jók, mert az ellenfél eltéríti, de jó a képük?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 675
48 621
113

„A számok hatalmasak és megemészthetetlenek”: Ukrajna nagy-britanniai nagykövete elismerte Ukrajna óriási veszteségeit​

Vadym Prystaiko Ukrajna egyesült királyságbeli nagykövete elismerte Ukrajna jelentős veszteségeit az Oroszországgal folytatott konfliktusban.
„Mindenhol embereket veszítünk. Nem reklámozzuk, hogy a halottak közül hány katona vagy civil, de el lehet képzelni, hogy a számok hatalmasak és emészthetetlenek. És a városok, néhányuk teljesen elpusztult ”- mondta az amerikai Newsweek magazinnak adott interjújában.
Prystaiko azt is elmondta, hogy a Nyugatnak "egyedülálló esélye" van Ukrajna segítségével, hogy végre megküzdjön Oroszországgal.
„A Nyugatnak most egyedülálló esélye van. Nem sok nemzet van a világon, amely megengedné magának, hogy ennyi életet, területet és több évtizedes fejlődést áldozzon fel egy esküdt ellenség legyőzése érdekében” – mondta az ukrán diplomata.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673101598

Robbanás és hatalmas tűz az LPR-ben: felrobbant a fő gázvezeték, több ezer ember gáz nélkül (FOTÓ, VIDEÓ)​

Robbanás és hatalmas tűz az LPR-ben: a lutuginói fő gázvezetéket felrobbantották, körülbelül 11 000 előfizető volt üzemanyag nélkül ...
Tavaly is volt terrortámadás...
Ezen az éjszakán az előrejelzés szerint -15-ig terjedő fagyok lehetnek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673111868

Lelőtték a MiG-29 VVSU-t, és megsemmisítették a Donbászt lövöldöző önjáró lövegeket - Sablin​

Dmitrij Sablin, a „Combat Brotherhood” elnökhelyettese és helyettese, aki a BARS „Cascade” részeként ment a frontra, azt mondja:
„Azoknak, akik elhomályosítják a békés emberek karácsonyi örömét, keményen válaszolunk. Ma felfedeztek egy ACS-t, amely Donyecket lőtte. A Lancet elpusztította.
Kurakhovo közelében az ukrán Osa légvédelmi rendszer lelőtte saját, az ukrán MiG-29-est. Csak egy kicsit hozzájárultunk. Az Úr büntetése azoknak, akik megszentségtelenítik a karácsonyt. Együtt dolgozott az OBTF "Kaskad"-val.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673114083

térkép , amely bemutatja a Wagner-csoport támadóegységeinek fő támadásainak előrehaladását és irányait a Soledarért vívott csatákban
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 611
8 091
113
Ne dőlj be a hazug orosz propinak! Nincs ott semmi! Látom mit érnek a 4 gen gépekkel! Buta bomba meg ub blokk az égfelé vakon! Orion drone egy nulla ,láttad már milyen szaggatott felvételei vannak? Nézd meg milyen felvételt csinált Irak az isis ellen a ch4 dronnal. És azok nem 1,2 éves felvételek!
Nem te voltál aki bedőlt a Bayraktar TB2 drónok propaganda anyagának és azt terjesztetted, hogy az oroszoknak vége. Most hány Bayraktar TB2 repül az ukránoknál? Ugyan az oroszok nem értenek semmihez, de csak leszedték az összes drónodat. Sok mindent állítasz itt, de abból semmi nem valósult meg.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 995
5 449
113
na üzenem akkor neked is meg Wilsonnak is, meg még párnak,hogy a kifogás olyan mint a segglyuk mindenkinek van belőle,viszont senkit nem érdekel a másé .. kivéve ha van valami EU konform betűkódos berögződése .. konkrét példákat hoztam fel, erre ti jöttök a konkrét cáfolat helyett mindenféle baromsággal .. ? :D

üzemidő ? napi kb 100 lövés az üzemidő ?? mit kellene tenni 100 lövésenként időt kérni mint a kézilabdában ? (álljunk meg !! cső csere !! ) vagy mit ?

Afganisztánban megfelelően üzemelt a nyugati technika ? a G-36 csöve elgörbült a melegben ember !!! miről beszélsz ? megfelelő logisztikával vigyenek hozzá új csöveket mert egy kalap szart nem ért az egész,olyan szinten volt mint a vásári céllövöldében a légpuska, teljesen mindegy hova célzol olyan szórása van mint ide Mekka,erre a "csúcstechnikára" aztán rá lehet bízni a katonák életét.

jaaaaaaa hogy a lőtéren a Bundeswehrnél jól szerepelt .. aha .. értem ..

a Stugnára visszatérve,tudsz olyan videót mutatni amin bármilyen jármű elvitte ha bekapott egy Stugnát ? (mert én speciel nem láttam ilyet,aminek azzal odavertek az meg is állt .. annak annyi volt ..) ellenben NLAW és Javelin találatot vittek el ruszki tankok volt erről videó nem is egy .. holott marketing terén a Stugna-P egy szarhalmaz a menő überszuper Javelinhez meg NLAW-hoz képest, az életben meg páros lábbal rúgja öket seggbe !

vagy az ukrán katonák hazudoztak a frontvonalban arról ,hogy szar cuccok és sokszor megbízhatatlanul üzemelnek ? ja ,tudom,jön majd a magyarázat hogy lejárt a szavideje, .. aha ... le ... most akkor a NATO direkt ilyen szar cuccokat küld nekik ? vagy mi ? miért nem küld akkor fakardokat meg hozzá hintalovat ?

ugyan már .. nem lenne egyszerűbb elismerni hogy egy agyon hypeolt,túlárazott marketingszar az egész,ráadásul semmivel nem jobbak mint az ukrán, orosz,kínai vagy iráni cuccok ? (teszem hozzá,hogy ott sincs minden aranyból,ott is van amit visszahívnak,mert nem azt az elvárást hozta mint amit vártak tőle .. pl Uran-10 Szíriában stb,de ez ilyen, csak harctéri körülmények között derül ki ,mi volt az amire nem gondoltak a mérnökök,vissza kell vinni kijavítani azt a hibát )
erre jöttök (nem konkrétan Te) ilyen veretes faszságokkal,hogy pl nincs meg az oroszoknak az éjjellátó képesség ... meg ehhez hasonló marhaságok.

most tényleg ennyire fogalmatlanok vagytok a témában,vagy tényleg ennyire beszűkült a látókörötök ? mert nem nagyon tudom melyik a rosszabb ...

ne vedd magadra,mert attól,hogy neked válaszoltam konkrétan más embereknek is szól

ps: annyira fasza a G-36,hogy amint lehetett le is selejtezték a németek .. ez gondolom sok mindent elmond
;)
Van fent drone video ahol meg kilőnek harckocsit javelinnel.Némileg más kategória mint a stugna-p vagy például a kornet.Kissebb páncélátütés viszont képes feüröl is támadni a harckocsit.Könyen hordozható fire and forget páncéltörő esetek többségében nem hinném hogy aki indítja videózással lenne elfoglalva.Vannak nyugaton is félrement fegyver rendszerek.Nem nézem le se a Kínai,sem az Orosz stb "cuccokat"nagyrészt ex szovjet fegyverzettel harcolnak az Ukránok .Kezdeti nagy páncélos veszteségeket a nagy mennyiségben átadott "mobil"páncélörő fegyvereknek is "köszöhetik"az Oroszol.PZH topikan ki lett elemezve a téme.Hasonló kategóriájú Orosz önjáró lövegnek se nagyobb a lövegcső "élettartama".Napi 100 lövéssel 20 nap alatt azt is le lehet 0-ázni.Ezt a cikket onnan másoltam ki
tapasztalt legénység 15 perc alatt 50 lövedék lőszerét tudja majd feltölteni. Lőszerek fajtái: nagy hatótávolságú, nagy robbanásveszélyes szilánkos, betonlyukasztó, világító, nagy pontosságú, füst- és felkavarás. Egy óra alatt a pisztoly legfeljebb 100-szor tud kilőni, és a cső teljes erőforrása körülbelül 2000 lövés. Igen, a tüzérséget jogosan nevezik a "háború istenének", és a 2S19M1 "Msta-S" ezt megerősíti.
Ha valaki akarja lefordíthatja normálisan.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113

„A számok hatalmasak és megemészthetetlenek”: Ukrajna nagy-britanniai nagykövete elismerte Ukrajna óriási veszteségeit​

Vadym Prystaiko Ukrajna egyesült királyságbeli nagykövete elismerte Ukrajna jelentős veszteségeit az Oroszországgal folytatott konfliktusban.
„Mindenhol embereket veszítünk. Nem reklámozzuk, hogy a halottak közül hány katona vagy civil, de el lehet képzelni, hogy a számok hatalmasak és emészthetetlenek. És a városok, néhányuk teljesen elpusztult ”- mondta az amerikai Newsweek magazinnak adott interjújában.

„A Nyugatnak most egyedülálló esélye van. Nem sok nemzet van a világon, amely megengedné magának, hogy ennyi életet, területet és több évtizedes fejlődést áldozzon fel egy esküdt ellenség legyőzése érdekében” – mondta az ukrán diplomata.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673101598

Robbanás és hatalmas tűz az LPR-ben: felrobbant a fő gázvezeték, több ezer ember gáz nélkül (FOTÓ, VIDEÓ)​

Robbanás és hatalmas tűz az LPR-ben: a lutuginói fő gázvezetéket felrobbantották, körülbelül 11 000 előfizető volt üzemanyag nélkül ...
Tavaly is volt terrortámadás...
Ezen az éjszakán az előrejelzés szerint -15-ig terjedő fagyok lehetnek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673111868

Lelőtték a MiG-29 VVSU-t, és megsemmisítették a Donbászt lövöldöző önjáró lövegeket - Sablin​

Dmitrij Sablin, a „Combat Brotherhood” elnökhelyettese és helyettese, aki a BARS „Cascade” részeként ment a frontra, azt mondja:
„Azoknak, akik elhomályosítják a békés emberek karácsonyi örömét, keményen válaszolunk. Ma felfedeztek egy ACS-t, amely Donyecket lőtte. A Lancet elpusztította.
Kurakhovo közelében az ukrán Osa légvédelmi rendszer lelőtte saját, az ukrán MiG-29-est. Csak egy kicsit hozzájárultunk. Az Úr büntetése azoknak, akik megszentségtelenítik a karácsonyt. Együtt dolgozott az OBTF "Kaskad"-val.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673114083

térkép , amely bemutatja a Wagner-csoport támadóegységeinek fő támadásainak előrehaladását és irányait a Soledarért vívott csatákban
Má megin csak papíron foglalták el Szoledárt?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 307
68 483
113
Ajnad al-Kavkaz https://en.wikipedia.org/wiki/Ajnad_al-Kavkaz Al qaeda/iszlám állam terrorista vezető Abdul Hakim Bakhmutban Svéd Pansarskott m/86-el


XxWbX6p.png


Ndmrgpv.jpg
A sziriaban es afganisztanban harcolo terroristak csatlakoznak hat mostanra nyiltan az ukran terrorista tarsaikhoz.
Biztosan jol meg fogjak erteni egymast a Nuszrasok es Kavkazosok a Bandera es runahivokkel, a modszereik ugyanazok. Vilag terroristai egyesuljetek.
Az ukran allam mostanra ugyis egyenlo az ISIS-el.

Mindekozben az ukran hatarorseg szovivoje Parizsban shopizik. Micsoda egy orszag ez... meglatszik hogy egy ukran Stohl Buci vezeti...

Azt irjak it a Déli Sztárra hivatkozva hogy az oroszok 2023.01.03-an lelottek egy UFO-t az Azovi tenger kornyeken. Azert valamit csak tudnak az oroszok hamar a nyugati mainstreem is elfogadja...