[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 387
2 635
113
Ezeket az adatokat hol lehet megtalálni? Illetve ez csak az ami Magyarország felé jön? Szlovák,Lengyel, és Románoknál maradók nincsenek benne ?
Van adat arról is hogy hányan mennek vissza? Mi volt a normál határforgalom a háború előtt?
Sok a kérdés, de ezeken már korábban is gondolkoztam, mert azért van visszaáramlás is, bár nyilván itt főleg menekülőkről van szó, ami nem csoda -10 fok van Kijevben, áram nem nagyon, víz néha, fűtés kérdéses, és gondolom karácsony után újra megkínálják őket az oroszok.
Tehát van egy ország amit egy 20 évvel ezelőtti népszámlálás szerint előszeretettel neveznek 40+ milliósnak, de azóta elcsatoltak az oroszok ebből kb mennyit? 10 millió? Elmenekült hivatalosan 8 millió, + aki korábban leléptek. Most pedig még jobban beindult a menekülés, napi több tízezer lakost veszítenek akiknek egy jó része nem fog visszatérni a nyomorba, plusz a napi több száz halott és nyomorék.
Akkor mostanra abból indulhatunk ki hogy maradt 20 millió amiből meríteni lehet a harchoz, amiből a legjobb minőségűek már fegyverben vannak valószínűleg, szemben az immáron 155 milliós Oroszországgal, ahol mozgósították a tartalékosaik egy részét, és elkezdték felpörgetni a hadigépezetet, ráfeküdve a hatékony fegyverekre.
Az álmoskönyv szerint ez nem túl győztes helyzet, nagyon örülök neki hogy így alakult a nacionalista ukrán állam története, még 1-2 év háború és teljesen felszámolják magukat.
Az hogy a nyugat elkezdett nagy számban nyugati nehéz technikát szállítani meg még egy öröm, be lehet az ukránokat tenni a konzervbe, és azért ezeket már nehéz lesz eladni úgy mint orosz veszteség, tisztul a kép :)
Origo, index naponta hozza az adatokat.
A többi véleményed még nem egyértelmű nekem.
 
  • Tetszik
Reactions: Morishima

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 634
113
Dudi, vegyük sorra az utolsó 5 hk videót. Melyik videó végzödött volna másképpen, ha leo2a7 szerepelt volna rajta?

Értem én, hogy fiam az oviban a tankos kártyánál örüpne az a7nek, ha azt húzza. De itt mi változna?
Nem WoT 1vs1 játék ez.

"Origo, index naponta hozza az adatokat"

Szerintem te fórumot tévesztettél vagy csak trollkodsz.
Kim Dzsongunról és drónok óta iránról is hoznak napi egy kamucikket. Azokat is hiába számolod. Persze lehet, csak értelme nincs.
 
K

Kopi2000

Guest
Egy jó kis összefoglaló a bahmuti harcokról...


Ha már az előbb a csecsenekről volt szó. Szerintem nem a világ szemetei, hanem olyan hazaiak, akiknek a sors szeszélye miatt az emigráció jutott. Hasonlóan az 1848-as forradalmunkban résztvevő lengyelekhez. Folyamatosan meg próbálnak visszavágni az oroszoknak, akik elűzték őket... Tragikus sors ez inkább...Egyedi felvételek! A pro-ukrán (Kadirov ellenes) csecsenek az ukrán fegyveres erőkkel együtt felszabadítják Arkhangelszk falut, a hersoni régióban!


Bahmut, megint...

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 284
76 866
113
Dudi, vegyük sorra az utolsó 5 hk videót. Melyik videó végzödött volna másképpen, ha leo2a7 szerepelt volna rajta?

Értem én, hogy fiam az oviban a tankos kártyánál örüpne az a7nek, ha azt húzza. De itt mi változna?
Nem WoT 1vs1 játék ez.

"Origo, index naponta hozza az adatokat"

Szerintem te fórumot tévesztettél vagy csak trollkodsz.
Kim Dzsongunról és drónok óta iránról is hoznak napi egy kamucikket. Azokat is hiába számolod. Persze lehet, csak értelme nincs.
Ezt soha nem tudjuk meg. De nézd meg, hogy miről szól az utolsó 5 tankis videó.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 532
113

A PMC "Wagner" katonái: AFU vegyi fegyvereket használ Artyomovszkban (VIDEO)​

A PMC Wagner harcosai arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők azonosítatlan vegyi fegyvereket használnak Artemivszkben (ukrán Bahmut).
A harcosok szerint egy ismeretlen anyag ellenség általi felhasználása következtében a légutak és a nyálkahártyák kémiai égési sérüléseit szenvedték el.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673101184

A soledari mészárlás: a fegyveres erők videót forgattak, Wagnerek utánuk jöttek, és felvételeket készítettek ezen fegyveresek holttesteiről (FOTO, VIDEÓ 18+)​

Soledarban „súlyos, véres csaták” zajlanak – közölte ma az ukrán fegyveres erők.
Az új videót a Wagner-csoport harcosai forgatták, úgy tűnik, ez a ház bejárata az utcán. Nosova, 2.
Korábban az ukrán fegyveres erők videója jelent meg egy szomszédos bejáratból, ahol még éltek a fegyveresek, ma a bejárat tele van holttestükkel.
A helyszínt a szemközti házban egy jellegzetes lyuk határozta meg, amelyet mindkét videón a képkockában rögzítettek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673099898

A béke a gyengéké.
A PMC "Wagner" rohamcsoportjai felszabadították Podgorodnoye falut Artemovszk északkeleti külvárosában. Felnőttként ünnepelték a karácsonyt.

Lengyelország nem szállít Leopard tankokat Ukrajnának – mondta Mateusz Morawiecki miniszterelnök újságíróknak.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 304
10 211
113
valaki itt az előbb őt istenítette, mint bátor csecsen ellenállót, aki a kadirovistákkal ellentétben blablabla
Ezek tényleg a legundorítóbb dzsihadisták, reméljük kapcsolódó hír hogy komolyan beindult Kronshtadtnál az Orion gyártás
tGaOxlI.jpg
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 328
13 662
113
Hogy további offenzív műveletet tudjanak végrehajtani meg az m113 meg az mrap-ek tömkelege kevés. Hogy egy komoly offenzíva magját adja ahhoz kell majd egy gépesített dandár ennek az átadása valósul most meg szerintem a finnektől belengetett leo2a4-ekkel meg az amcsi és német ifv-kkel.

Ezzel csak annyi a fogfájásom, hogy ez szép és jó, csak éppenséggel mennyire hatékony egy dandár, ha nincs fölötte légifölény?
Mert az biza nem lesz, ráadásul az orosz meg nemcsak a harcászati vadászbombázóival, harci helikoptereivel, hanem most már a Predator jellegű drónjaival is ott lesz. Csapatlégvédelmet nem tudom mit tudnak ezekkel küldeni, mert légierőt kb. semmit (meg annak semmi értelme nem is lenne a vadászvédelem miatt).

Ha nem tesznek föléjük F-16 vagy valami öregebb Mirage/Gripen védelmet, úgy a dolog igen-igen csúf véget érhet. Mert az orosz beásta magát elég csúnyán és számítani fog erre.

BTW szerintem az egész belorusz felfejlődés ezt szolgálja - ha elindul egy ukrán offenzíva, ők Kijev felé bemennek annyira, hogy reagálni kelljen annyira, hogy megakasszák őket.
Glonasz-t is tudnak ezek? Mert a GPS nem orosz, az amcsi könnyen lekapcsolja, ha kell.
A Glonasz jelek is zavarhatók.

Lesz dolga a Gepárdoknak, jöhetnek a C-RAM -ek. Igazi modern háború lesz a végén.
Na ez a legérdekesebb része az egésznek...
Ugye a háború eleje óta ott az a nehezen érthető dolog, hogy az orosz nem csapta ki a netet, villanyt, vizet és legfőképpen a műholdas kommunikációt és navigációt. Az okokba most ne menjünk bele, viszont innentől kezdve nem csak neik, hanem az ellenoldalnak is oka lesz a GPS hozzáférést blokkolni, ami viszont tekintve a Starlink jelenlétét igencsak mókás lesz. Mert az efféle tevékenykedés ugye egy igen nagy katyvaszt csinál az éterben...

Egyébként a mi vevőink is kvázi bármire ráhangolható, ha nincs saját (az nem tudom mennyire lefedett jelenleg) vagy a NAVSTAR, mehet a Beidou vagy éppen a Galileo - az almanachot ugyanúgy tudja mind fogadni és értelmezni.
Irán pedig fix, hogy úgy építette ki a cuccait, hogy az a világon bármit használhasson, szóval hiába kódolnák vissza mondjuk az amerikai és az európai műholdakat, az orosz meg a kínai biztos hozzáférhető maradna.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Bocsi, de ez igy hantázás. Én a nyilatkozat kijövetele idején ránéztem az oryxra és azon 160 körüli volt a hk veszteség. A Karpenko szerinti 400 az cirka 40 %-a a kezdeti állománynak. Az oryx adata meg 16% körüli. Respergernek nem tudom milyen források állnak a rendelkezésére, de két előadásában is említette az 1200 darabos hk veszteséget, az egyik alkalommal azt is megjegyezte hogy még 1100 darab harckocsival rendelkeznek. Végeztem is egy számítást szeptember elején

Szerintem az oroszoktól zsákmányolt harckocsik szerepét eltúlzod, alapból a zsákmányolt eszközök felét alkatrészdonorként hasznosítják. Eddig én mindössze egy teljes mértékben zsákmányanyagot alkalmazó zászlóaljról tudok, úgy emlékszem a 92. gpsdd. hk zlja. Ezen kívűl itt-ott tűnik fel egy-egy zsákmány anyag. Abban egyetértünk, hogy mostanra az ukrán haderő fő harckocsitipusa a T-72M1 vált a T-64BV mellett. De láttunk már pár reaktivált T-64A harckocsit is. Ha valamivel kevesebb is az ukrán veszteség, ez őket jóval súlyosabban érinti lévén sokkal kevesebb a reaktiválható tartalékuk mint az oroszoknak.
Érdekes, hogy makacsul hiszel egy ukránnak.
:)
Nem így ismertelek.
De annyiban módosítom a véleményem, hogy nem biztos, hogy sietnek az oryxnál feldolgozni az ukrán veszteségeket, viszont azt nem tehetik meg, hogy valamit kihagynak, hisz hamar elveszítenék hitelüket.
Te megpróbálhatod, szorgalmasan hozod a képeket, ami tök jó. Ha látsz ilyet, szólj. Meggyőzhető vagyok.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 961
5 895
113
Ajnad al-Kavkaz https://en.wikipedia.org/wiki/Ajnad_al-Kavkaz Al qaeda/iszlám állam terrorista vezető Abdul Hakim Bakhmutban Svéd Pansarskott m/86-el


XxWbX6p.png
Ndmrgpv.jpg


Most akkor a nyakelnyiszálós dzsihadista miért, kiért is harcol? Kedves hoholfanok?
Tán nem egy demokratikus ukrajnáért, egy "demokratikus mintaállamért" ? Ugye érzitek az abszurditást?
Teljesen össze vagyok zavarodva, úgy érzem egy erkölcsi iránytű nagyon el van tekeredve. Már csak az a kérdés kié?
Tietek(hoholfanok), a dzsihadistáé vagy az enyém.

...és el is érkeztünk a vérszomjas, oroszt gyilkolni akaró COD-on szocializálódott nyugati zsoldoshoz, aki a piacon nem tudna megélni csak az állam csecsét szopva mint 'katona'.

Bizonyos szempontból = jelet lehet tenni közéjük és ezen kecskeb***ó egyed.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 890
40 825
113
A csata Soledarért: jelenleg a legfontosabb

December 30. és január 7. között az Ukrán Fegyveres Erők Soledart védő egységei legalább 500 embert veszítettek elhunytan és sebesülten.

A Katonai Krónika szerint az Ukrán Fegyveres Erők 46. különálló légimobil dandárának 1., 2., 3. és 4. zászlóalja szenvedte el a legnagyobb veszteségeket. December végén ez az alakulat létszámhiányos volt a Kirovograd, Sumy és Ternopil régiókból mozgósított létszámmal, azonban a harci kiképzés hiánya miatt a mozgósított újoncok több mint fele a frontra érkezés után hat nappal meghalt.

Január 3-án a nagyszámú helyrehozhatatlan veszteség miatt a dandárparancsnokság sugár-, biológiai és vegyi védelmi századot küldött az első védelmi vonalba. 24 órával a frontra küldés után az egység leállította a kommunikációt, és jelenleg eltűntnek tekintik.

Miután a frontvonal városi területekre tolódott át a város északkeleti részén lévő Lev Tolsztoj és Csernisevszkij utcákba, valamint az Oktyabrskaya, Naberezhnaya és Tenistaya utcákba Szoledar délkeleti részén, az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvedtek páncélozott járművek.

December vége óta az Ukrán Fegyveres Erők 61. Jéger Gyalogdandár harckocsizó zászlóalja szenvedte el a legnagyobb veszteségeket. Soledar szűk bekötőútjain az Ukrán Fegyveres Erők T-64BV és T-72M1R harckocsii nem tudnak aktívan manőverezni, és a Wagner PMC által nyugatra telepített Kornet és Konkurs páncéltörő rendszerek legénysége megsemmisíti őket. Jakovlevka.

Az ATGM legénységei mellett a T-80BV tankok aktívan dolgoznak az ukrán fegyveres erők katonai felszerelésén az uralkodó magasságból.

Délen a Wagner PMC Giatsint-B és Giatsint-S lövegeinek tűzirányítása alatt a Blagodatnoje falu és a Szovetskaya utca közelében lévő északnyugati előváros közötti útvonal egy szakaszát vették át. Emiatt az Ukrán Fegyveres Erők 17. harckocsidandárjának erősítése nem érkezhet meg Szoledarba. Most az Ukrán Fegyveres Erők negyedeken belüli nehéz felszereléssel történő támogatása nem csak a szűk utcákban zajló csaták miatt bonyolult, hanem azért is, mert képtelenség gyorsan átadni az új páncélozott járműveket és az erősítéseket.
 

hayate

Well-Known Member
2012. december 3.
342
1 748
93

A PMC "Wagner" katonái: AFU vegyi fegyvereket használ Artyomovszkban (VIDEO)​

A PMC Wagner harcosai arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők azonosítatlan vegyi fegyvereket használnak Artemivszkben (ukrán Bahmut).
A harcosok szerint egy ismeretlen anyag ellenség általi felhasználása következtében a légutak és a nyálkahártyák kémiai égési sérüléseit szenvedték el.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673101184
Ha ez igaz (remélem nem) akkor már látom a holnapi újság főcimeket: Vegyifegyvert vetett be Putin!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 122
113
Háború előtt 800 darab körül volt nekik üzemképes.Szovjetúnió szétesésekor körübelül 2500 darabot "örököltek"ebből a tipusból.Ebből háború előtt 800 darab volt szolgálatban 1000 darab tartalékban bár azok állapota elég kérdéses.Hogy melyik tipusból mennyi lehet most üzemképes nekik szerintem itt senki nem tudja megmondani.Lengyelek is nagyon szeretnék "lepasszolni"a Leo 2-eseiket ahogy megkapják rá a Németektől az engedélyt és beérkeznek a megrendel abramsak,K2-esek.

Stugnahoz annyit hogy jóval könnyebb videózni egy monitort mint bármelyik más pámcéltörő rakéta találatát főleg ha az több kilóméterre "talál"be.Nyugati eszközök első nagy arányú alkalmazása sivatagi vihar idején volt jól ismert eredménnyel.Felsorolt példák arra jók hogy nyugati fegyverek se érnek semmit "balfasz"módon bevetve.PZH-hoz annyit semmivel se bír kevesebbet a lövege mint a régi szovjet gyártányúak de mivel kevés van belőle hamar "elhasználták"az üzemidőt az Ukránok.Megfelelő logisztikáva Irakban,afgamisztánba is megfelelően üzemelt a "nyugati"technika pedig ott is elég "mostohák"voltak a körülmémyek.Mindkét oldalon fogy rendesen nem véletlenül mennek folyamatosan az Oroszoknál is a szerelvények tele haditechnikával a frontra.Ha még évekig eltart a konfliktus(remélhetőleg nem)Ki fog derülni hogy a nagyrészt "másodvonalas"nyugati technika hogy fog szerepelni a frontom(Nem valószínű hogy a legújjabb verziójú abramsakből,Leo2-esekből ha légierő F35-ösökből menne nagyobb mennyiségben Ukrajnába.
na üzenem akkor neked is meg Wilsonnak is, meg még párnak,hogy a kifogás olyan mint a segglyuk mindenkinek van belőle,viszont senkit nem érdekel a másé .. kivéve ha van valami EU konform betűkódos berögződése .. konkrét példákat hoztam fel, erre ti jöttök a konkrét cáfolat helyett mindenféle baromsággal .. ? :D

üzemidő ? napi kb 100 lövés az üzemidő ?? mit kellene tenni 100 lövésenként időt kérni mint a kézilabdában ? (álljunk meg !! cső csere !! ) vagy mit ?

Afganisztánban megfelelően üzemelt a nyugati technika ? a G-36 csöve elgörbült a melegben ember !!! miről beszélsz ? megfelelő logisztikával vigyenek hozzá új csöveket mert egy kalap szart nem ért az egész,olyan szinten volt mint a vásári céllövöldében a légpuska, teljesen mindegy hova célzol olyan szórása van mint ide Mekka,erre a "csúcstechnikára" aztán rá lehet bízni a katonák életét.

jaaaaaaa hogy a lőtéren a Bundeswehrnél jól szerepelt .. aha .. értem ..

a Stugnára visszatérve,tudsz olyan videót mutatni amin bármilyen jármű elvitte ha bekapott egy Stugnát ? (mert én speciel nem láttam ilyet,aminek azzal odavertek az meg is állt .. annak annyi volt ..) ellenben NLAW és Javelin találatot vittek el ruszki tankok volt erről videó nem is egy .. holott marketing terén a Stugna-P egy szarhalmaz a menő überszuper Javelinhez meg NLAW-hoz képest, az életben meg páros lábbal rúgja öket seggbe !

vagy az ukrán katonák hazudoztak a frontvonalban arról ,hogy szar cuccok és sokszor megbízhatatlanul üzemelnek ? ja ,tudom,jön majd a magyarázat hogy lejárt a szavideje, .. aha ... le ... most akkor a NATO direkt ilyen szar cuccokat küld nekik ? vagy mi ? miért nem küld akkor fakardokat meg hozzá hintalovat ?

ugyan már .. nem lenne egyszerűbb elismerni hogy egy agyon hypeolt,túlárazott marketingszar az egész,ráadásul semmivel nem jobbak mint az ukrán, orosz,kínai vagy iráni cuccok ? (teszem hozzá,hogy ott sincs minden aranyból,ott is van amit visszahívnak,mert nem azt az elvárást hozta mint amit vártak tőle .. pl Uran-10 Szíriában stb,de ez ilyen, csak harctéri körülmények között derül ki ,mi volt az amire nem gondoltak a mérnökök,vissza kell vinni kijavítani azt a hibát )
erre jöttök (nem konkrétan Te) ilyen veretes faszságokkal,hogy pl nincs meg az oroszoknak az éjjellátó képesség ... meg ehhez hasonló marhaságok.

most tényleg ennyire fogalmatlanok vagytok a témában,vagy tényleg ennyire beszűkült a látókörötök ? mert nem nagyon tudom melyik a rosszabb ...

ne vedd magadra,mert attól,hogy neked válaszoltam konkrétan más embereknek is szól

ps: annyira fasza a G-36,hogy amint lehetett le is selejtezték a németek .. ez gondolom sok mindent elmond
;)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 042
113
orosz meg nemcsak a harcászati vadászbombázóival, harci helikoptereivel, hanem most már a Predator jellegű drónjaival is ott
Ne dőlj be a hazug orosz propinak! Nincs ott semmi! Látom mit érnek a 4 gen gépekkel! Buta bomba meg ub blokk az égfelé vakon! Orion drone egy nulla ,láttad már milyen szaggatott felvételei vannak? Nézd meg milyen felvételt csinált Irak az isis ellen a ch4 dronnal. És azok nem 1,2 éves felvételek!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 782
65 140
113
Azért az még mindig fura, hogy a spanyolok köszönik szépen nagyon jól megvannak a G36-al pedig az se egy arktikus régió.
Hasznaljak egyebkent valamire?

Amugy vajon lehet tudni mi volt? Belottek hozzank megint az ukranok vagy?

Na peersze... :D Azt hazudja elore mennek... :D

Enyveskezu Zelenszkij meg a haveri kore.

Harci kocsi nem harckocsi.

Nem hangzik rosszul.