[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 565
113
Dudi, vegyük sorra az utolsó 5 hk videót. Melyik videó végzödött volna másképpen, ha leo2a7 szerepelt volna rajta?

Értem én, hogy fiam az oviban a tankos kártyánál örüpne az a7nek, ha azt húzza. De itt mi változna?
Nem WoT 1vs1 játék ez.

"Origo, index naponta hozza az adatokat"

Szerintem te fórumot tévesztettél vagy csak trollkodsz.
Kim Dzsongunról és drónok óta iránról is hoznak napi egy kamucikket. Azokat is hiába számolod. Persze lehet, csak értelme nincs.
Ha már meg lettem szólítva.
A híroldalak az mti töl szoktak híreket vásárolni. Az mti a hírt azt ebben a konkrét esetben a rendőrségtől szerzi.
Tehát ha ezek közül valaki ferdített, akkor én is.
Egyébként a valós adatok nyílván eltérnek. Ha valaki a határon nem vallja be, hogy onnan jött, pl és cseh, vagy német rendszámmal jön, akkor nem derül ki róla semmi.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 422
12 036
113
Ha már meg lettem szólítva.
A híroldalak az mti töl szoktak híreket vásárolni. Az mti a hírt azt ebben a konkrét esetben a rendőrségtől szerzi.
Tehát ha ezek közül valaki ferdített, akkor én is.
Egyébként a valós adatok nyílván eltérnek. Ha valaki a határon nem vallja be, hogy onnan jött, pl és cseh, vagy német rendszámmal jön, akkor nem derül ki róla semmi.

Bocsánat, szerkesztesnél nem tudtalak már rendesen idézni. Akkor fogalmazzunk úgy, hogy a nyugati agitprop, amit emlegetsz évek óta olyan szinten túltolja a kretént, hogy teljességgel hiteltelenné vált.
Pl egy full agyhalott, agymosott putyin, orosz, lukasebka ellenes indeológián nevelkedett index facebook csoportban is vicc tárgyát képezik azbolyan hírek, amelyek úgy kezdődnek, hogy angol hírszerzés.
Gyakorlatilag minden téren olyan szinten hazudnak, átlátszóan, hogy az a legdurvább kommunista propagandát is felűlmúlja. Egy tanu c. Film, ehhez képest kutyaf@sza.
Szóval igen, az mti azt veszi át amit mondanak.
Vagy parancsra vagy ideológiai elhivatottságból teszik.

De kedvencem, múltkori portfolio cikk volt, ahol az orosz veszteségtablázat forrása oryx/portfolio volt.
Igazából, most vagy elhisszül a nyilvánvalóan kanu oryx adatokat, ahol még a humvee is orosz veszteség.
De a portfolió forrású veszteséglista még ennél is hajmeresztő :D
Nem mintha az ideologiailag megfelelően képzetteken kívűl bárki is komolyan venné az oldalt... de akkor is.
Így sem hiszi el senki, aki gondolkozik, aki elakarja.. miért nem hazudják azt kapásból, hogy Ukrajna megnyerte a háborút. :D

Ne dőlj be a hazug orosz propinak! Nincs ott semmi! Látom mit érnek a 4 gen gépekkel! Buta bomba meg ub blokk az égfelé vakon! Orion drone egy nulla ,láttad már milyen szaggatott felvételei vannak? Nézd meg milyen felvételt csinált Irak az isis ellen a ch4 dronnal. És azok nem 1,2 éves felvételek!

Az, hogy szaggatott a felvétel, mert nem stabil az adatkapcsolat vagy zavarva van, miért minőségi jelzője a drónnak?

Az usa drónok, amiket leszállitottak az irániak, azok milyen képet adtak eközben? Szaggatásmentesek? Az amcsi drónok jók, mert az ellenfél eltéríti, de jó a képük?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 885
113

„A számok hatalmasak és megemészthetetlenek”: Ukrajna nagy-britanniai nagykövete elismerte Ukrajna óriási veszteségeit​

Vadym Prystaiko Ukrajna egyesült királyságbeli nagykövete elismerte Ukrajna jelentős veszteségeit az Oroszországgal folytatott konfliktusban.
„Mindenhol embereket veszítünk. Nem reklámozzuk, hogy a halottak közül hány katona vagy civil, de el lehet képzelni, hogy a számok hatalmasak és emészthetetlenek. És a városok, néhányuk teljesen elpusztult ”- mondta az amerikai Newsweek magazinnak adott interjújában.
Prystaiko azt is elmondta, hogy a Nyugatnak "egyedülálló esélye" van Ukrajna segítségével, hogy végre megküzdjön Oroszországgal.
„A Nyugatnak most egyedülálló esélye van. Nem sok nemzet van a világon, amely megengedné magának, hogy ennyi életet, területet és több évtizedes fejlődést áldozzon fel egy esküdt ellenség legyőzése érdekében” – mondta az ukrán diplomata.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673101598

Robbanás és hatalmas tűz az LPR-ben: felrobbant a fő gázvezeték, több ezer ember gáz nélkül (FOTÓ, VIDEÓ)​

Robbanás és hatalmas tűz az LPR-ben: a lutuginói fő gázvezetéket felrobbantották, körülbelül 11 000 előfizető volt üzemanyag nélkül ...
Tavaly is volt terrortámadás...
Ezen az éjszakán az előrejelzés szerint -15-ig terjedő fagyok lehetnek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673111868

Lelőtték a MiG-29 VVSU-t, és megsemmisítették a Donbászt lövöldöző önjáró lövegeket - Sablin​

Dmitrij Sablin, a „Combat Brotherhood” elnökhelyettese és helyettese, aki a BARS „Cascade” részeként ment a frontra, azt mondja:
„Azoknak, akik elhomályosítják a békés emberek karácsonyi örömét, keményen válaszolunk. Ma felfedeztek egy ACS-t, amely Donyecket lőtte. A Lancet elpusztította.
Kurakhovo közelében az ukrán Osa légvédelmi rendszer lelőtte saját, az ukrán MiG-29-est. Csak egy kicsit hozzájárultunk. Az Úr büntetése azoknak, akik megszentségtelenítik a karácsonyt. Együtt dolgozott az OBTF "Kaskad"-val.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673114083

térkép , amely bemutatja a Wagner-csoport támadóegységeinek fő támadásainak előrehaladását és irányait a Soledarért vívott csatákban
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 589
7 546
113
Ne dőlj be a hazug orosz propinak! Nincs ott semmi! Látom mit érnek a 4 gen gépekkel! Buta bomba meg ub blokk az égfelé vakon! Orion drone egy nulla ,láttad már milyen szaggatott felvételei vannak? Nézd meg milyen felvételt csinált Irak az isis ellen a ch4 dronnal. És azok nem 1,2 éves felvételek!
Nem te voltál aki bedőlt a Bayraktar TB2 drónok propaganda anyagának és azt terjesztetted, hogy az oroszoknak vége. Most hány Bayraktar TB2 repül az ukránoknál? Ugyan az oroszok nem értenek semmihez, de csak leszedték az összes drónodat. Sok mindent állítasz itt, de abból semmi nem valósult meg.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113
na üzenem akkor neked is meg Wilsonnak is, meg még párnak,hogy a kifogás olyan mint a segglyuk mindenkinek van belőle,viszont senkit nem érdekel a másé .. kivéve ha van valami EU konform betűkódos berögződése .. konkrét példákat hoztam fel, erre ti jöttök a konkrét cáfolat helyett mindenféle baromsággal .. ? :D

üzemidő ? napi kb 100 lövés az üzemidő ?? mit kellene tenni 100 lövésenként időt kérni mint a kézilabdában ? (álljunk meg !! cső csere !! ) vagy mit ?

Afganisztánban megfelelően üzemelt a nyugati technika ? a G-36 csöve elgörbült a melegben ember !!! miről beszélsz ? megfelelő logisztikával vigyenek hozzá új csöveket mert egy kalap szart nem ért az egész,olyan szinten volt mint a vásári céllövöldében a légpuska, teljesen mindegy hova célzol olyan szórása van mint ide Mekka,erre a "csúcstechnikára" aztán rá lehet bízni a katonák életét.

jaaaaaaa hogy a lőtéren a Bundeswehrnél jól szerepelt .. aha .. értem ..

a Stugnára visszatérve,tudsz olyan videót mutatni amin bármilyen jármű elvitte ha bekapott egy Stugnát ? (mert én speciel nem láttam ilyet,aminek azzal odavertek az meg is állt .. annak annyi volt ..) ellenben NLAW és Javelin találatot vittek el ruszki tankok volt erről videó nem is egy .. holott marketing terén a Stugna-P egy szarhalmaz a menő überszuper Javelinhez meg NLAW-hoz képest, az életben meg páros lábbal rúgja öket seggbe !

vagy az ukrán katonák hazudoztak a frontvonalban arról ,hogy szar cuccok és sokszor megbízhatatlanul üzemelnek ? ja ,tudom,jön majd a magyarázat hogy lejárt a szavideje, .. aha ... le ... most akkor a NATO direkt ilyen szar cuccokat küld nekik ? vagy mi ? miért nem küld akkor fakardokat meg hozzá hintalovat ?

ugyan már .. nem lenne egyszerűbb elismerni hogy egy agyon hypeolt,túlárazott marketingszar az egész,ráadásul semmivel nem jobbak mint az ukrán, orosz,kínai vagy iráni cuccok ? (teszem hozzá,hogy ott sincs minden aranyból,ott is van amit visszahívnak,mert nem azt az elvárást hozta mint amit vártak tőle .. pl Uran-10 Szíriában stb,de ez ilyen, csak harctéri körülmények között derül ki ,mi volt az amire nem gondoltak a mérnökök,vissza kell vinni kijavítani azt a hibát )
erre jöttök (nem konkrétan Te) ilyen veretes faszságokkal,hogy pl nincs meg az oroszoknak az éjjellátó képesség ... meg ehhez hasonló marhaságok.

most tényleg ennyire fogalmatlanok vagytok a témában,vagy tényleg ennyire beszűkült a látókörötök ? mert nem nagyon tudom melyik a rosszabb ...

ne vedd magadra,mert attól,hogy neked válaszoltam konkrétan más embereknek is szól

ps: annyira fasza a G-36,hogy amint lehetett le is selejtezték a németek .. ez gondolom sok mindent elmond
;)
Van fent drone video ahol meg kilőnek harckocsit javelinnel.Némileg más kategória mint a stugna-p vagy például a kornet.Kissebb páncélátütés viszont képes feüröl is támadni a harckocsit.Könyen hordozható fire and forget páncéltörő esetek többségében nem hinném hogy aki indítja videózással lenne elfoglalva.Vannak nyugaton is félrement fegyver rendszerek.Nem nézem le se a Kínai,sem az Orosz stb "cuccokat"nagyrészt ex szovjet fegyverzettel harcolnak az Ukránok .Kezdeti nagy páncélos veszteségeket a nagy mennyiségben átadott "mobil"páncélörő fegyvereknek is "köszöhetik"az Oroszol.PZH topikan ki lett elemezve a téme.Hasonló kategóriájú Orosz önjáró lövegnek se nagyobb a lövegcső "élettartama".Napi 100 lövéssel 20 nap alatt azt is le lehet 0-ázni.Ezt a cikket onnan másoltam ki
tapasztalt legénység 15 perc alatt 50 lövedék lőszerét tudja majd feltölteni. Lőszerek fajtái: nagy hatótávolságú, nagy robbanásveszélyes szilánkos, betonlyukasztó, világító, nagy pontosságú, füst- és felkavarás. Egy óra alatt a pisztoly legfeljebb 100-szor tud kilőni, és a cső teljes erőforrása körülbelül 2000 lövés. Igen, a tüzérséget jogosan nevezik a "háború istenének", és a 2S19M1 "Msta-S" ezt megerősíti.
Ha valaki akarja lefordíthatja normálisan.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113

„A számok hatalmasak és megemészthetetlenek”: Ukrajna nagy-britanniai nagykövete elismerte Ukrajna óriási veszteségeit​

Vadym Prystaiko Ukrajna egyesült királyságbeli nagykövete elismerte Ukrajna jelentős veszteségeit az Oroszországgal folytatott konfliktusban.
„Mindenhol embereket veszítünk. Nem reklámozzuk, hogy a halottak közül hány katona vagy civil, de el lehet képzelni, hogy a számok hatalmasak és emészthetetlenek. És a városok, néhányuk teljesen elpusztult ”- mondta az amerikai Newsweek magazinnak adott interjújában.

„A Nyugatnak most egyedülálló esélye van. Nem sok nemzet van a világon, amely megengedné magának, hogy ennyi életet, területet és több évtizedes fejlődést áldozzon fel egy esküdt ellenség legyőzése érdekében” – mondta az ukrán diplomata.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673101598

Robbanás és hatalmas tűz az LPR-ben: felrobbant a fő gázvezeték, több ezer ember gáz nélkül (FOTÓ, VIDEÓ)​

Robbanás és hatalmas tűz az LPR-ben: a lutuginói fő gázvezetéket felrobbantották, körülbelül 11 000 előfizető volt üzemanyag nélkül ...
Tavaly is volt terrortámadás...
Ezen az éjszakán az előrejelzés szerint -15-ig terjedő fagyok lehetnek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673111868

Lelőtték a MiG-29 VVSU-t, és megsemmisítették a Donbászt lövöldöző önjáró lövegeket - Sablin​

Dmitrij Sablin, a „Combat Brotherhood” elnökhelyettese és helyettese, aki a BARS „Cascade” részeként ment a frontra, azt mondja:
„Azoknak, akik elhomályosítják a békés emberek karácsonyi örömét, keményen válaszolunk. Ma felfedeztek egy ACS-t, amely Donyecket lőtte. A Lancet elpusztította.
Kurakhovo közelében az ukrán Osa légvédelmi rendszer lelőtte saját, az ukrán MiG-29-est. Csak egy kicsit hozzájárultunk. Az Úr büntetése azoknak, akik megszentségtelenítik a karácsonyt. Együtt dolgozott az OBTF "Kaskad"-val.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673114083

térkép , amely bemutatja a Wagner-csoport támadóegységeinek fő támadásainak előrehaladását és irányait a Soledarért vívott csatákban
Má megin csak papíron foglalták el Szoledárt?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Ajnad al-Kavkaz https://en.wikipedia.org/wiki/Ajnad_al-Kavkaz Al qaeda/iszlám állam terrorista vezető Abdul Hakim Bakhmutban Svéd Pansarskott m/86-el


XxWbX6p.png


Ndmrgpv.jpg
A sziriaban es afganisztanban harcolo terroristak csatlakoznak hat mostanra nyiltan az ukran terrorista tarsaikhoz.
Biztosan jol meg fogjak erteni egymast a Nuszrasok es Kavkazosok a Bandera es runahivokkel, a modszereik ugyanazok. Vilag terroristai egyesuljetek.
Az ukran allam mostanra ugyis egyenlo az ISIS-el.

Mindekozben az ukran hatarorseg szovivoje Parizsban shopizik. Micsoda egy orszag ez... meglatszik hogy egy ukran Stohl Buci vezeti...

Azt irjak it a Déli Sztárra hivatkozva hogy az oroszok 2023.01.03-an lelottek egy UFO-t az Azovi tenger kornyeken. Azert valamit csak tudnak az oroszok hamar a nyugati mainstreem is elfogadja...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Vajon honnan tudnánk meg hitelt érdemlően, hogy kihagytak valamit? Mondjuk bármiről, aminek a roncsai ukrán területen vannak ma is?

Ez másik irányba is felmerülhet, volt is Belgorod mellett ruszki roncstemető lefenykepeuve dronról.
De az ukrán területén lévő roncsokról is készülhet kép, ami a netre kerül. Ha ezt szándékosan, többször nem kerül be az oryx adatbázisba, az bukta. Ezért írtam a srácnak, hogy szorgalmasan töltögesse,mert így lehet lebuktatni, ha csalnak.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
A sziriaban es afganisztanban harcolo terroristak csatlakoznak hat mostanra nyiltan az ukran terrorista tarsaikhoz.
Biztosan jol meg fogjak erteni egymast a Nuszrasok es Kavkazosok a Bandera es runahivokkel, a modszereik ugyanazok. Vilag terroristai egyesuljetek.
Az ukran allam mostanra ugyis egyenlo az ISIS-el.

Mindekozben az ukran hatarorseg szovivoje Parizsban shopizik. Micsoda egy orszag ez... meglatszik hogy egy ukran Stohl Buci vezeti...

Azt irjak it a Déli Sztárra hivatkozva hogy az oroszok 2023.01.03-an lelottek egy UFO-t az Azovi tenger kornyeken. Azert valamit csak tudnak az oroszok hamar a nyugati mainstreem is elfogadja...
Nagy ott a serte-perte a környéken...

Alatta lapul az annunaki bárka!
Oleshky Sands
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Ez másik irányba is felmerülhet, volt is Belgorod mellett ruszki roncstemető lefenykepeuve dronról.
De az ukrán területén lévő roncsokról is készülhet kép, ami a netre kerül. Ha ezt szándékosan, többször nem kerül be az oryx adatbázisba, az bukta. Ezért írtam a srácnak, hogy szorgalmasan töltögesse,mert így lehet lebuktatni, ha csalnak.
Szerinted milyen képanyag bír egyáltalán az ukrán oldalról publikálásra kerülni, amikor az SzBU mindent és mindenkit ellenőriz és ha egy ukrán valami olyat mond vagy posztol, ami nem tetszik nekik, bekaszlizzák?
ukrajna egy katonai junta, biztos lehetsz benne, hogy onnan most már csak olyan képek kerülnek ki, amelyek nekik tetszenek. A háború elején kisebb volt a fegyelem, most már nagyon odafigyelnek.

Az oryx meg továbbra is egy MI6 projekt oldalága, ilyen magukat nagyon progresszív OSINT arcoknak képzelő, holland törökökkel.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 033
24 590
113
A Wagner főnöke kérte má többször a haditudósítókat, hogy csak akkor adjanak már kész tényeket, ha előtte megerősítették. Hát, ez még nem működik tökéletesen.
Orosz 152mm 2Sz19M MSzTA-Sz
6f0fb31aecf66e158d6d13b8ceed99ea59c709a4.jpg

Orosz 152mm 2Sz3 Akácija
b77c791e2f618bf95c0a6d547b50f963.jpg

Ukrán 122mm 2Sz1 Gvozgyika
2S1-Gvozdyka-56-yi-brygady.jpg

Harckocsi és harckocsi akadályok Artyemovszk-ban (Bahmut-ban)
756731058694090.jpg

664896e6709ae6ada043906cbcac7843.jpg

Szerintem nem a csövekkel van inkább a baj a PZH-2000-nél, hanem az elektronikai letiltásokkal.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 783
12 638
113
Oleksij Danilov kijelentette, hogy 2023 a támadás éve lesz ukrajnában, ugyanis van egy titkos fegyverük.
Podoljak pedig bemondta a frankót, hogy tavasszal a Krimről is kisöprik az oroszokat, beleértve minden mást.
Mi lehet a kijelentések hátterében?
Nos az amcsi hadsereg számos M1-et ad a lengyeleknek. Növeli a saját haderejét az Orosz-Belarusz határon.
Amcsi ejtőernyős brigádok érkeznek az Észtekhez, lettekhez, litvánokhoz.
Mozgósítás a Balti államokban:
Litvánia 30k
Lettország 16k
Észtország 3k
Létszámot vállat fel.
Lengyelország 200k-val, 250 Abrams-al, meg 1000???? K2-vel járulna hozzá.

A mozgósítás célját Hamish de Bretton-Gordon brit ezredes tárta fel. Tavasszal a Nato nyílt háborúba akar kezdeni Oroszországgal
Állítólag ez Danilov titkos fegyvere.